Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload



















































Acte necesare pentru obtinerea Vizei de Studiu

administratie












ALTE DOCUMENTE

TAXARE INVERSA - Evolutie si Prevederi
Fisa de post Inginer Proiectant Automatist
CONTRACT DE DISTRIBUŢIE
C E R E R E - servicii consulare
Fisa de post Director Comercial
FIRME FRANCEZE
ORDIN DE DEPLASARE (DELEGATIE) IN STRAINATATE
ACCEPTARE DE DONATIE BUN IMOBIL
Actiuni in justitie pentru anularea certificatului de mostenitor
ACORD DE CONSULTARE A BAZEI DE DATE A CENTRALEI RISCURILOR BANCARE

Acte necesare pentru obtinerea Vizei de Studiu



 

Documentele care sunt necesare īn vederea obtinerii vizei de studii trebuie sa īndeplineasca anumite conditii:

* valabilitatea pasaportului sa 12512p157m depaseasca cel putin 6 luni durata vizei si 1 fotocopie (paginile 1 si 2, fotocopia eventualelor vize precedente, eliberate chiar si de alte State Schengen);
* o fotografie recenta care se va atasa la formularul de cerere de viza (disponibil gratuit), care se va completa integral si corect cu litere majuscule semnat de catre solicitant;
* documentatia referitoare la cursul de studiu, formare profesionala sau activitatea culturala care urmeaza a se frecventa, indicāndu-se eventual locul desfasurarii studiilor;
* garantii adecvate privitoare la mijloacele de subzistenta, din partea solicitantului: burse de studiu sau (*) alte documente, garantiile prezentate nu pot fi inferioare sumelor stabilite de Ministerul de Interne (art. 4 paragraf 3 T.U. 286/1998);
* indicarea existentei cazarii īn Italia;
* asigurare medicala valabila pentru tot spatiul Schengen care sa cuprinda īntreaga perioada a sederii. Suma minima trebuie sa acopere suma de 30.000 euro (a se vedea lista cu societatile de asigurari aprobate de catre Reprezentantele Schengen īn Romānia);
* carnet de student. Īn cazul cercetatorilor sau alte categorii, se va prezenta cartea de munca īn original + copia tuturor paginilor;
* dispozitia rectorului, īn care se atesta atribuirea bursei si unde se va deplasa studentul.


Īn cazul studentilor universitari se va prezenta, din partea universitatii, documentatie referitoare la disciplinele la care s-au sustinut examene.

Ca urmare a noilor dispozitii se vor prezenta de asemenea īn fotocopie urmatoarele documente:

* documente din care sa reiasa atribuirea bursei de studiu;
* invitatia din partea institutiei de īnvatamānt italiene referitoare la cursul de studiu.

Documentatia mentionata mai sus, īn copie stampilata si semnata de catre functionarul Consular, se va prezenta īn Italia, la Chestura competenta, īn momentul prezentarii primei cereri de permis de sedere.


(*) Īn cazul īn care bursa de studiu atribuita nu acopera sumele stabilite de Ministerul de Interne, functionarii competenti vor putea cere demonstrarea mijloacelor de subzistenta suplimentare, pe care solicitantul va trebui sa le demonstreze prin prezentarea de traveller's cheques. Viza se va elibera doar daca sunt īndeplinite cerintele mentionate mai sus. Functionarii Biroului de Vize īsi rezerva dreptul de a cere documente suplimentare si va lua decizia dupa efectuarea unei verificari amanuntite a cererii de viza.


Toata documentatia va fi prezentata īn original si copie.

Sursa: Ambasada Italiei la Bucuresti
















Document Info


Accesari: 2319
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.




Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )