Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...

MASURI ORGANIZATORICE, PENTRU INSTRUIREA ANGAJATILOR IN DOMENIUL SITUATIILOR DE URGENTA

Legislatie
ALTE DOCUMENTE

LEGEA LOCUINTEI
Aplicarea punctelor de penalizare
concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule
IN FATA LEGII
CAEN - activitati care NU necesita autorizatii
Legislatia in vigoare pentru comertul electronic
CAPSE DE ALARMARE CFR
Depasirea
privind aprobarea Planului national de actiune pentru prevenirea si combaterea abuzului sexual asupra copilului si a exploatarii sexuale a copiilor in

MASURI ORGANIZATORICE, PENTRU INSTRUIREA ANGAJATILOR IN DOMENIUL SITUATIILOR DE URGENTA
Nr. /din 03.03.2008

Avand in vedere prevederile art. 19 lit. a, e, i, f, Legea nr. 307 din 12.07.2006 privind apararea impotriva incendiilor, precum si ale art. 37 alin (1 din Legea nr. 481/2004 privind protectia civila. Tinand cont de prevederile 24324n1316y Ordinului Ministrului de Interne nr. 775/1998, precum si conform Normelor Generale de Aparare Impotriva Incendiilor din 28/02/2007,(OMI 163/2007), in societatea noastra se vor aplica urmatoarele masuri organizatorice in domeniul situatiilor de urgenta:

1. Instruirea salariatilor in domeniul situatiilor de urgenta si PSI (incendii, cutremure, inundatii, explozii, prabusiri ale unor constructii sau instalatii etc.), angajat permanent sau temporar din societatea noastra, este obligatorie si constituie, conform legii, parte componenta a pregatirii profesionale. .

2. Instruirea salariatilor in domeniul situatiilor de urgenta si PSI se va realiza prin urmatoarele categorii de instructaje :

instructajul introductiv general ;

instructajul specific locului de munca ;

instructajul periodic;

instructajul special pentru lucrari periculoase .

3. Instructajul introductiv general va avea o durata de 8 ore si se va executa cu urmatoarele categorii de persoane :

noii angaj ati in munca sau transferati de la alte unitati;

lucratorii sezonieri, temporari sau zilieri.

Instructajul introductiv general are 8 ore si  se efectueaza de catre cadrul tehnic cu atributii de prevenire si stingere a incendiilor, care are competenta necesara, in perioada de proba a angajatului, sau de societatea de consultanta cu care avem contract in acest scop. La incheierea instructajului introductiv general, persoanele instruite vor fi verificate asupra cunostintelor acumulate.

Nu vor fi admise la locurile de munca persoanele care nu si-au insusit nivelul minim de cunostinte.

Instructajul specific la locul de munca si a lipsei de riscuri deosebite, se va executa de catre seful locurilor de munca, pe baza unei documentatii intocmite si planificate impreuna cu societatea KARUNA EXPERT SRL, are durata de 8 ore si se va desfasura in perioada de lucru de proba.Instructajul periodic in domeniul situatiilor de urgenta si PSI, se va realiza la un interval de 6 luni, de catre seful locului de munca, pe durata a doua ore, pentru intreg personalul.

Instructajul periodic se executa pe baza unei tematici anuale elaborate de seful locului de munca si serviciul extern ssm.

Personalul societatii va putea incepe lucrul numai dupa ce si-a insusit urmatoarele cunostinte minime :

Regulamentul de ordine interioara al unitatii;

Prevederile legislatiei in domeniul PSI si a situatiilor de urgenta, in partile ce-i privesc.

Normele Generale de Aparare Impotriva Incendiilor(OMI 163/2007), si ale altor evenimente negative specifice locului de munca.

Cunoasterea si manuirea mijloacelor de prima interventie din dotarea locului de munca modul de actiune in cazul producerii unei situatii de urgenta.

8. Instruirea in domeniul Situatiilor de Urgenta si PSI se certifica prin inscrisuri realizate cu cerneala sau pasta, in fisele individuale de instructaj. Dupa completare fisa individuala de instructaj se semneaza atat de persoana instruita cat si de cea care a efectuat instructajul.

9. Participarea salariarilor la instructajele si activitatile organizate in domeniul situatiilor de urgenta este obligatorie, absenta nejustificata se sanctioneaza conform regulamentului de ordine interioara si a prevederilor legale in vigoare.

10. Continutul prezentei decizii va fi adus la cunostinta intregului personal in partile care-i privesc.

11. Prin prezentul document mentionam de comun acord, ca in societatea SC EFI SA nu exista nici un loc de munca cu pericol deosebit si nici cu pericol de explozie sau de incendiu care impun luarea unor masuri deosebite si numirea unor persoane special in acest scop.loading...


Document Info


Accesari: 3072
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )