Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
Fluidele corpului eteric la minerale, plante si animale

biologie


Fluidele corpului eteric la minerale, plante si animale

     Omul este format din sapte corpuri subtile. Numai patru dintre acestea - corpul eteric, corpul astral, corpul mental si Eu-l alcatuiesc, împreuna cu corpul fizic, fiinta întrupata. Sunt numite, din aceasta cauza, corpuri inferioare. Celelalte trei corpuri superioare - cauzal, budic si atmic - corespund spiritului aflat în Înalt.


     La regnurile inferioare omului întâlnim doar corpuri inferioare. La animale întâlnim doar trei corpuri subtile - eteric, astral si mental, plantele au numai corp eteric si corp astral, iar mineralele doar corp eteric. Deci, singurul corp subtil existent la toata Creatia este corpul eteric, alcatuit diferit pentru fiecare nivel evolutiv.

     Corespunzator acestui nivel, fluidele primare ce intra în componenta corpului eteric se clasifica astfel:

     - fluide de gradul IV, specifice mineralelor;

     - fluide de gradul III, specifice plantelor;

     - fluide de gradul II, specifice animalelor;

     - fluide de gradul I, specifice oamenilor.

1. FLUIDELE DE GRADUL IV

     Fluidele specifice mineralelor sunt de urmatoarele tipuri:

     1.1 Fluid de protectie

     Înconjoara fiecare conductor electric, la fel cum sunt protejate cablurile electrice de un învelis protector;

     1.2 Fluid de structura

     Este vizibil ca un filigran auriu; interconecteaza toate moleculele, împiedicând dezagregarea lor;

     1.3 Fluid de reglare a vibratiil 17217k1013r or

     Se suprapune peste fluidul de structura si asigura mentinerea armoniei vibratiilor tuturor moleculelor;

     1.4 Fluid arhetipal

     Înfasoara la exterior mineralul si corespunde formei si proprietatilor fizice ale acestuia, continând informatiile specifice (culoare, stralucire, etc);

     1.5 Fluid de circulatie a energiei cosmice

     Întretine viata mineralului, fiind conectat la Eterul Universal;

     1.6 Fluid de circulatie a energiei telurice

     Stabileste legatura mineralului cu Pamântul;

     1.7 Fluid de emisie-receptie

     Realizeaza legatura tuturor mineralelor de acelasi tip, legatura lor cu lumea Eu-lui mineral, Devachanul Superior, precum si legatura cu celelalte regnuri superioare regnului mineral.

2. CIRCULAŢIA ENERGIEI ETERICE LA NIVELUL MINERALELOR

     Alimentarea fluidelor eterice la minerale nu se realizeaza prin sistemul cunoscut de sapte chakre, ci printr-un singur "punct" de alimentare ce functioneaza ca o chakra. Aceasta chakra se afla în centrul mineralului si este legata printr-un cordon energetic la Devacheanul Superior si la Pamânt.

     Cordonul eteric principal este conectat la toate fluidele ce formeaza structura eterica a mineralului, alimentându-le energetic, transmitând si preluând informatii.

     Prin partea superioara a centrului energetic cordonul transmite Energie Eterica Universala care patrunde în fluidele eterice dupa ce este transformata corespunzator mineralului si emite informatiile ce pornesc de la mineral spre Devachanul Superior.

     În partea inferioara sunt transmise informatii spre Pamânt si captata energia telurica necesara mineralului. Circulatia energiei telurice este supravegheata si impulsionata de catre Spiritele Elementale cunoscute sub numele de Gnomi.

     Informatiile primite prin energie eterica de la celelalte minerale si sisteme vii sunt depuse în memoria eterica aflata în câmpul magnetic al mineralului.

3. CÂMPURILE MAGNETICE ALE MINERALELOR

     Curentul eteric, la fel ca si curentul electric, genereaza un câmp magnetic propriu. Acest câmp magnetic este perceput ca o luminiscenta în jurul structurii fizice. Mineralul apare înconjurat de un strat luminos de grosime variabila. Luminiscenta acestui strat confundat de multi clarvazatori cu corpul eteric, dar fiind numai o parte a acestuia, este diferita de la un sistem la altul.

     În câmpul magnetic se acumuleaza toate informatiile primite de mineral. "Citind" în câmpul magnetic, se poate afla toata viata mineralului, începând de la formarea sa, influentele pe care le-a suportat, chiar si trecerea unei fiinte prin corpul eteric al mineralului înregistrându-se prin impregnarea cu energia eterica a acestuia.

     Influentele asupra mineralelor lasa amprente aproape sensibile, transmise la scanarea cu palma, în functie de perceperea fiecaruia, prin senzatii de caldura sau de raceala, de umiditate, de arsura, chiar si de durere fizica, ce pot fi decodificate.

     Daca sunt de provenienta pur naturala, si materialele de constructie emit. Traim permanent în câmpurile magnetice ale mineralelor, acestea percepând prin interactiune toate starile vibrationale ale câmpului nostru magnetic.

     La cristale, câmpul magnetic este înzestrat cu o putere de amplificare a energiilor pe care le primesc si, în special, a celor pe care le transmit.

     Compatibilitatea unor cristale cu oamenii nascuti în anumite zodii se explica prin beneficitatea emisiilor câmpului magnetic al cristalului pentru persoanele ale caror fluide eterice speciale sunt conectate la anumite zone energetice din înalt.

     Influenta energetica a cristalului nu se înregistreaza numai la nivelul câmpului magnetic uman, ci si la nivelul mentalului si al aurei energetice.

4. CONVIEŢUIREA ÎN COMUNIUNE CU MINERALELE

     Vi se pare absurd sa traiti în comuniune cu pietrele? De ce, daca ele sunt însasi esenta fizica a planetei pe care traim?

     Câti dintre dumneavoastra nu ati colectionat pietricele când erati copii, mirându-va de forma unora si admirând culoarea sau stralucirea altora? Poate copilul încerca sa înteleaga, încerca sa iubeasca...

     Ce transmit pietrele, rocile, muntii, casele noastre, drumurile? Ne dau stabilitate, încredere, putere. În minerale gasim forta si echilibrul. Ele sunt factorul solid, indestructibil al lumii în care traim. Ne ancoreaza în realitate. Prin ele pastram legatura cu Pamântul. Asa cum cautam scânteia divina din noi în înalt rugând-o sa coboare, trebuie sa ne cautam si radacinile energetice în planeta care ne gazduieste vietuirea.

     O parte din energia telurica cu care ne alimentam prin chakra "cea mai de jos" a fiintei noastre, chakra telurica aflata la 30 cm sub talpile picioarelor, provine de la mineralele aflate în pamânt si pe suprafata acestuia. Deci, chiar daca stim sau nu, corpul nostru fizic preia si energia pietrelor. Iubind întreaga creatie, aceasta energie ne poate fi benefica, folositoare.     Nu uitati ca pietrele traiesc si au memorie chiar daca nu au suflet si inteligenta. Poate unele dintre ele contribuie la evolutia Pamântului mai mult decât oamenii care nu s-au trezit.

5. FLUIDELE DE GRADUL III

     Fluidele de gradul III sunt specifice plantelor, clasificându-se astfel:

     5.1 Fluid de protectie

     Este acelasi la toate structurile eterice, cu rol de izolare a fluidelor;

     5.2 Fluid de structura

     Fiind vizibil ca un filigran de luminiscenta variabila, interconecteaza toate celulele plantei, împiedicând dezagregarea lor;

     5.3 Fluid de reglare a vibratiil 17217k1013r or

     Interconecteaza toate celulele plantei, reglând ritmul vibratiilor specifice fiecarei parti componente (radacina, tulpina, frunze, flori, fructe) si mentinând armonia vibratiilor la nivelul întregii structuri;

     5.4 Fluid arhetipal

     Corespunde formei plantei, cu toate caracteristicile ei fizice (forma fiecarei parti componente, culoare, parfum, etc);

     5.5 Fluid de circulatie a energiei cosmice

     Întretine viata plantei si toate procesele de înmultire si rodire, fiind conectat la Eterul Universal;

     5.6 Fluid de cireulatie a energiei telurice

     Asigura cresterea plantei, începând de la rasarirea ei din samânta;

     5.7 Fluid metabolic

     Contine energiile si informatiile necesare proceselor de fotosinteza, de transformare, producere si asimilare a hranei;

     5.8 Fluid respirator

     Asigura respiratia plantei, transformând la nivel energetic bioxidul de carbon în oxigen;

     5.9 Fluid senzorial

     Transmite corpului fizic impulsurile corpului astral si preia senzatiile fizice conducându-le pentru decodificare în corpul astral;

     5.10 Fluid de comunicare (de emisie-receptie) de nivel 1

     Realizeaza legatura plantelor din aceeasi specie si conexiunea lor energetica cu sufletul-grup aflat în Lumea Eu-lui Plantelor, Devachanul Inferior;

     5.11 Fluid de comunicare (de emisie-receptie) de nivel 2

     Realizeaza legatura cu plantele din alte specii si cu toate celelalte regnuri;

     5.12 Fluid curativ

     Mentine starea de sanatate a plantei, fiind conectat la Energia Divina.

6. CIRCULAŢIA ENERGIEI ETERICE LA PLANTE

     Informatiile si energiile pe care plantele le primesc de la Soare prin fluidul de circulatie a energiei cosmice, sunt transmise apoi prin fluidul de circulatie a energiei telurice. Toata aceasta transmitere continua este impulsionata si realizata de catre Spiritele Elementale (Gnomi, Silfe, Ondine si Salamandre)*  (?Rudolf Steiner - "Omul în raport cu Spiritele Elementelor") a caror existenta este direct implicata în viata regnului vegetal.

     Orice disfunctie în functionarea corpului eteric al plantei atrage dupa sine îmbolnavirea ei. Prin fluidul curativ planta transmite semnale specifice catre sufletul-grup înainte de aparitia îmbolnavirii. Energiile curative îsi intensifica atunci circulatia si prin Spiritele Elementale se încearca înlaturarea cauzei disfunctiei. Planta moare doar daca acestea nu pot interveni pentru restabilirea circulatiei normale a fluidelor eterice.

     Alimentarea fluidelor eterice se face prin cordonul principal (corespunzator Cordonului de Argint) conectat Ia Sufletul Grup, fluidele fiind filtrate de cele sapte chakre.

     Chakrele au rol de transformare a energiei primite prin cordonul principal conform parametrilor specifici fiecarei plante.

     Fluidul de protectie si fluidul arhetipal intra în structura eterica direct din cordonul principal.

     Fluidul de circulatie a energiei telurice este filtrat de chakra nr. 4 (numaratoarea începe de jos în sus), iar fluidul de circulatie a energiei cosmice de chakra nr. 7.

     Fluidul metabolic este conectat la chakra nr. 1,2 si la chakra nr. 3, fluidul respirator si cel senzorial la chakra nr. 4, fluidele de comunicare la chakra nr. 5 si 6, iar fluidul curativ, fluidul de structura si cel de reglare a vibratiil 17217k1013r or la chakra nr. 7.

     Culorile fluidelor parcurg întregul spectru: fluidul metabolic are diverse nuante de rosu, portocaliu si galben, fluidele respirator, senzorial si de circulatie a energiei telurice au nuante de verde, fluidele de comunicare sunt albastre si indigo, fluidele de structura si de reglare a vibratiil 17217k1013r or sunt mov, iar fluidul curativ si fluidul de circulatie a energiei cosmice sunt alb-argintii.

7.  COMUNICAREA PRIN CÂMPUL MAGNETIC AL PLANTELOR

     Câmpul magnetic al plantelor, format din câmpurile magnetice ale curentilor eterici specifici, determina o forma a corpului eteric cu totul diferita de cea a corpului fizic. Forma eterica este mult mai mare în zona radacinilor, datorita vibratiilor foarte ridicate ale celulelor acestora.

     Datorita fortei energetice a radacinilor, planta capteaza foarte puternic energia telurica, fluidul de circulatie e energiei telurice fiind vizibil ca cel mai luminos.

     Planta percepe schimbarile de mediu, ale solului, prin modificarea vibratiilor energiei telurice. Orice schimbare a vremii îi este transmisa la nivel eteric prin câmpul fluidelor de circulatie a energiei cosmice.

     Câmpul magnetic transmite informatiile si energiile prin vibratii ce ajung pâna la nivel celular.

     Orice modificare a vibratiil 17217k1013r or se propaga pâna la nivelul câmpului astral, transformându-se în senzatii.

     Plantele nu comunica prin corpul eteric, ele transmit toate datele corpului astral. Prin corpul eteric se realizeaza doar schimburi energetice. Astfel, o planta mai putin viguroasa poate fi impulsionata de energia unei plante mai puternice, chiar aceeasi specie cu ea. Sau o planta viguroasa poate fi descarcata energetic (demagnetizata) de o planta apartinând unei specii diferite. Transferul de energie se face prin câmpurile magnetice ale plantelor.

     Starea de boala poate fi molipsitoare, o activare mai puternica a fluidului curativ al unei plante putând provoca dezactivarea fluidului curativ al plantei vecine.

     Starile de multumire si de fericire sunt transmise de catre corpul astral plantei printr-o intensificare a vibratiil 17217k1013r or corpului eteric. Starile de nemultumire, de frustrare, printr-o scadere a ritmului vibratiilor, percepute fizic prin ofilirea sau palirea frunzelor.

     Compatibilitatea dintre plante se explica prin armonia existenta între vibratiile lor. Dizarmonia vibrationala duce la incompatibilitate.

     În cadrul aceleiasi specii exista o comuniune, plantele nefiind separate ca individualitati. Ele nu traiesc ca entitati separate una de cealalta. Comunicând prin sufletul grup, tot ce simte o planta dintr-o specie, simt toate plantele apartinând aceleiasi specii, într-o masura mai mare sau mai mica, cresterea sau scaderea ritmului vibrational fiind simultana.

     Comunicarea plantelor cu mineralele se face în special cu ajutorul Gnomilor, prin transmiterea informatiilor de la radacinile plantelor la minerale.

     Animalele, pasarile si oamenii pot provoca prin mentalul lor, constienti sau nu, modificari ale starilor vibrationale ale plantelor. Un gând negativ poate produce dereglari metabolice, de respiratie sau de alimentare cu energie eterica a plantei, provocând astfel îmbolnavirea ei sau moartea fizica. Gândurile benefice amplifica vibratiile si accelereaza alimentarea cu energie, îmbunatatind starea de sanatate si vitalitate a plantei.

     Plantele comunica cu universul prin intermediul Silfelor, Ondinelor si Salamandrelor. Întreaga lor existenta este bazata pe senzatii transmise vibrational si transformate în sentimente ce ramân înscrise în memoria Sufletului Grup, influentându-i evolutia.

     Despre iubirea pe care o primesc si o transmit plantele, despre capacitatea lor de a se darui si de a amplifica toate sentimentele voi vorbi în acea parte a cartii consacrata corpului astral.

     Daca oamenii ar întelege plantele, s-ar putea întelege mai usor pe ei însisi. Daca ar putea comunica între ei asa cum comunica plantele, cu sufletele, multe cuvinte ar deveni inutile si lipsite de sens.

     La fel cum plantele îsi transmit starile vibrationale, si oamenii se influenteaza, modificându-si unul altuia câmpurile magnetice, perturbând circulatia fluidelor eterice, intervenind în buna functionare a organismelor celor lânga care traiesc. Puteti accepta ideea ca plantele ne sunt superioare prin capacitatile de percepere  si emitere ale corpurilor lor eterice si astrale? Ele simt mai intens si se daruiesc cu toata puritatea lor, neconditionat, neavând mentalul care sa le influenteze în mod negativ celelalte structuri.

     Putem fi si noi la fel de sensibili si de puri ca o floare? Ne  putem darui sentimentele, iubind întreaga Creatie? Putem fi, Oameni?

8. FLUIDELE DE GRADUL II

     Fiind specifice animalelor (prin acest termen ma refer la toate organismele apartinând regnului animal), fluidele de gradul II sunt urmatoarele:

     8.1 Fluid de protectie

     Este fluidul izolator al fiecarui traseu eteric;

     8.2 Fluid de structura

     Interconecteaza toate celulele organismului animal, împiedicând dezagregarea;

     8.3 Fluid de reglare a vibratiil 17217k1013r or

     Regleaza ritmul vibratiilor specifice fiecarei celule, fiecarui tesut, organ, glanda, aparat si sistem si mentine armonia vibratiilor la nivelul întregii structuri eterice;

     8.4 Fluid arhetipal

     Corespunde formei corpului, cu toate caracteristicile ei fizice, în toate etapele de crestere si de dezvoltare;

     8.5 Fluid de circulatie a energiei cosmice

     Întretine viata fiintei prin alimentarea cu Energie Universala;

     8.6 Fluid de circulatie a energiei telurice

     Stabileste conectarile sufletului întrupat cu mediul, atmosfera si toate conditiile de viata ale planetei; mentine armonia între ritmurile animalului si ritmurile planetei, facând posibila si realizabila întruparea;

     8.7 Fluid metabolic

     Fiind conectat la tot aparatul digestiv, întretine procesele digestive si metabolice, începând cu masticatia si continuând cu prelucrarea, transformarea si asimilarea hranei;

     8.8 Fluid de eliminare a reziduurilor

     Este conectat la aparatul urinar, la glandele sudoripare si la aparatul digestiv, prelungind fluidul metabolic pentru eliminarea reziduurilor din organism;

     8.9 Fluid respirator

     Asigura toate procesele de respiratie ale fiintei;

     8.10 Fluid genital

     Fiind conectat la Sufletul Grup, transmite toate energiile si informatiile necesare proceselor de înmultire în perioadele optime determinate în Lumea Astrala;

     8.11 Fluid sanguin

     Este conectat la întregul aparat circulator, asigurând circulatia sângelui si toate procesele de la nivelul celulelor sanguine;

     8.12 Fluid optic

     Traseul acestui fluid în interiorul organismului începe de Ia nivelul pupilei, conectând ochii la creier;

     8.13 Fluid auditiv

     Parcurge urechea interna, mergând pâna la creier;

     8.14 Fluid olfactiv

     Exista doar la animale, nu si la celelalte specii inferioare lor si face posibila perceperea si decodificarea mirosurilor la nivelul creierului;     8.15 Fluid gustativ

     Fiind legat la papilele gustative, transmite creierului informatiile legate de gust;

     8.16 Fluid neuronal

     Asigura conectarea si functionarea tuturor celulelor neuronale, a sistemului nervos central si a celui periferic, în ansamblu;

     8.17 Fluid imunitar

     Fiind conectat la sistemul imunitar, previne îmbolnavirea organismului, activarea acestui fluid asigurând protectia împotriva contaminarii;

     8.18 Fluid curativ

     Sustine toate procesele de vindecare si refacere;

     8.19 Fluid de termo-reglare

     Regleaza temperatura interna a tuturor organismelor ce apartin regnului animal;

     8.20 Fluid de orientare

     Este specific animalelor, pasarilor, unor reptile si insectelor evoluate (furnici, albine, etc);

     8.21 Fluid de zbor

     Este întâlnit la insectele zburatoare si la pasari; nu exista la pasarile domestice;

     8.22 Fluid instinctual

     Corespunde fluidului de comunicare de nivel 1 la plante si uneste toate fiintele apartinând aceleiasi specii între ele si cu Sufletul Grup;

     8.23 Fluid de comunicare

     Realizeaza comunicarea între animale si fiintele apartinând celorlalte regnuri prin conectare la organele de simt, la corpul astral si la cel mental;

     8.24 Fluide de absorbtie

     Pornesc de la nivelul organelor de simt si absorb energia luminii (prin ochi), a sunetelor (prin urechi), a parfumurilor sau a mirosurilor placute fiecaruia (prin nas) si a hranei (prin cavitatea bucala); la unele animale, în special la feline, exista fluide de absorbtie si la nivelul blanii;

     8.25 Fluid senzorial

     Face legatura între corpul fizic si corpul astral;

     8.26 Fluid mental

     Conecteaza corpul fizic si corpul astral cu corpul mental. La aceste fluide eterice de gradul II se adauga si câteva fluide de tip astral, existente doar la unele animale mai evoluate:

     8.27 Fluid de respectare a ierarhiilor superioare:

     8.28 Fluid de conectare la Vointa Divina. Din acest fluid se desprind alte doua fluide specifice animalelor domestice:

     8.29 Fluid al iubirii sau atasamentului:

     8.30 Fluid al ascultarii sau supunerii. Fara a fi dotat cu aceste ultime doua fluide, animalul nu poate convietui în comuniune cu omul.

9. CIRCULAŢIA ENERGIEI ETERICE LA ANIMALE

     Corpul eteric este alimentat energetic prin cordonul eteric principal (Cordonul de Argint), prin cele sapte chakre ce au rol de transformare a energiei în energie specifica fiecarui organ si sistem si de filtrare a acestei energii, prin chakra inferioara (chakra telurica) ce sigura legatura fiintelor din regnul animal cu planeta pe care se afla în evolutie si prin chakra superioara (chakra cosmica) ce face conectarea cu Divinitatea.

     Cele doua chakre exterioare corpului fizic, inferioara si superioara, transforma energia telurica, respectiv pe cea cosmica, în energie optima sistemului viu, fiind legate prin cele doua fluide de circulatie a energiilor.

     Fluidul de protectie si cel arhetipal sunt alimentate numai prin cordonul eteric principal. Dupa ramificarea în doza eterica, fluidele sunt conectate la chakre:

     La chakra nr. 1 este conectat fluidul de eliminare a reziduurilor;

     La chakra nr. 2 este conectat fluidul genital;

     Prin chakra nr. 3 trec fluidul metabolic si cele de absorbtie energetica;

     Chakra nr. 4 filtreaza fluidul de absorbtie, fluidul respiratiei, fluidul sanguin, pe cel de termo-reglare, fluidele imunitar si curativ, fluidul de zbor si cel senzorial,

     Chakra nr. 5 este traversata de fluidele organelor de simt si de cel senzorial; împreuna cu chakra nr, 6 filtreaza fluidul de comunicare.

     La chakra nr. 6 sunt conectate fluidul de zbor, fluidul neuronal, cel de orientare, cel instinctual si fluidul mental.

     Prin chakra nr. 7 trec fluidele de tip astral filtrate mai întâi de chakra cosmica, fluidul de structura si cel de reglare a vibratiil 17217k1013r or.

     Dupa vibratiile specifice functiilor pe care le au si ale chakrelor prin care trec, fluidele sunt multicolore, în culorile spectrului. Astfel, fluidul de eliminare a reziduurilor are culoarea rosie, cel genital este portocaliu. Fluidul metabolic are culoarea galbena, cel de absorbtie energetica este galben-verzui. Fluidele respirator, sanguin, de termo-reglare, imunitar, curativ si de zbor au diferite nuante de verde. Fluidul senzorial este turcoaz (verde-albastru), cel al organelor de simt este albastru si fluidul de comunicare este albastru-indigo. Indigo de diferite nuante, pâna la mov, sunt si fluidele senzorial si neuronal, cel de orientare, cel instinctual si cel mental. Fluidul de structura si cel de reglare a vibratiil 17217k1013r or sunt mov-argintii, iar fluidul de circulatie a energiei cosmice si fluidele astrale sunt de culoare alb-argintie. Fluidul de circulatie a energiei telurice are culori diferite pentru fiecare specie.

     Toate fluidele eterice au circuite duble, de preluare si transmitere a energiei eterice, chakrele functionând ca transformatoare ale energiei primite si filtre ale energiei emise prin Cordonul de Argint si direct prin chakra cosmica si chakra telurica.


loading...
Document Info


Accesari: 3345
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )