Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadFamilii de pesti exotici

Animale
ALTE DOCUMENTE

Comportamentul crapilor, modul de viata si de hranire
Balenele - mamifere marine
Pasarea colibri
Elefantul african
Poecilia reticulata sau Guppy
Pterophyllum scalare ( scalar )
Cichlasoma meeki
Pterophyllum scalare ( scalar )
Tanichthys albonubes (p. cardinal, p. colibri)
Trichogaster leeri (gurami sidefiu)

Familii de pesti exotici1.  Familia Anabantidae

Cuprinde  pesti care au o respiratie dubla, respectiv prin branhii, dar si  aer atmosferic pe care il "pipeaza" de la suprafata apei,  comprimandu-l intr-un  labirint puternic va 14114g620o scularizat de unde extrage  oxigenul aflat de altfel la  presiuni partiale mai mari decat cel  dizolvat in apa. Exemple sunt Beta  splendens - pestele luptator,  foarte frumos colorat, Trichogaster tricopterus si  leeri - gurami  mari si blanzi, Colisa lalia si chuna - gurami pitici ce nu depasesc 4 cm fiind si ei foarte pasnici, Macropodus opercularis - pestele  paradis brin sau albastru cu coada rosie si un comportament putin  mai agresiv.  Acesti pesti sunt originari din Sudul Asiei, unde  traiesc in ape murdare si  acide sarace in oxigen, de unde si aceasta  adaptare. Se reproduc usor, masculii  fac un cuib de spuma la suprafata  apei unde invita mai mult sau mai putin pasnic femela sa depuna  icrele in numar de cateva sute. Icrele sunt mici, in consecinta  si puii sunt foarte mici, greu de crescut in primele saptamani  de viata.

2. Familia  Poecilidae

Cuprinde pesti care au o alta particularitate si anume viviparitatea,  respectiv  nasc pui vii pe care daca ii prind ii consuma imediat. Puii dintr-o ponta sunt putini si mari, cu sacul vitelin resorbit complet, capabili de a se hrani imediat. Cuprinde specii ca Poecilia reticulata  - guppy, cel mai cunoscut  peste de acvariu la care masculul  este deosebit de frumos, Xiphophorus heleri -  xifo rosu, verde, alb sau negru, Poecilia shenops sau velifera - molly negru  tarcat  galben sau rosu, masculii avand inotatoarea dorsala foarte dezvoltata. In aceasta familie este si Gambusia afinis - peste care este folosit in combaterea biologica a tantarilor fiindca se hraneste cu larvele acestora.

3.Familia  Ciprynide
Grupeaza pesti omnivori sau ierbivori cu solzi mari avand ca principal  reprezentant  carasul auriu - Carassius auratus - peste crescut in bazine de mii  de ani in China, avand foarte multe varietati de forma  si culoare, peste  rezistent la temperaturi de sub 15 grade Celsius. Varietatile mai noi obtinute sunt mai termofile, adica vor apa ceva mai calda si au un necesar dietetic mai  bogat in proteine.  Se reproduc usor, au icre mai mari, iar alevinii (nou eclozionati) sunt destul de robusti si de usor de crescut. Puntius sau Barbus  tetrazona - sumatranii sunt frumosi, vioi si cu 4 benzi verticale, existand si  alte specii inrudite, cunoscut fiind conconius, peste tot vioi si robust dar mai putin deranjant pentru alti pesti decat sumatranul.

4.Familia  Characidae

Grupeaza pesti de talie mica pretabili in acvarii, ce inoata in cārduri.  Reprezentanutul de seama este neonul albastru - Hyphesobricon  inesi, dar si zebra - Danio malabaricus. Acesti pesti fini, sunt destul de nepretentiosi la conditiile de hranire, dar sensibili la chimismul apei din acvariu. Vor o apa moale, acida, curata si calduta. Se simt bine in prezenta plantelor pe care nu le strica deloc.

5.Familia Chichlidae

Sunt pesti de talie mare, cu solzi  puternici, nepretentiosi la hrana si  rezistenti la chimismul apei.  Sunt pesti rapitori sau carnivori, agresivi in  marea lor majoritate,  dar se tolereaza bine in perechi caz in care se reproduc  foarte  usor. Au deosebita grija de pui si se poate spune ca sunt cei mai  inteligenti si evoluti dintre pesti de acvariu. Un exemplu este regele lor Symsonysodon discus - cu deosebite culori de la rosu  - Marlboro, la piersiciu pana la albastru cian sau verde smarald. Puii acestora, care de altfel se obtin  destul de greu, se hranesc  "sugānd" mucusul de pe corpul parintilor.
Document Info


Accesari: 3860
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )