Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadLepidium ruderale - Paduchernita

Botanica
ALTE DOCUMENTE

INCURSIUNI ÎN CARTEA NATURII
10 mirodenii din gradina de pe pervaz
SUBCLASA ROSIDAE
De la firul de iarba la arborii uriasi
Armoracia rusticana (sin
Erythroxylon coca - Arborele de coca
Erysimum diffusum - Micsandre salbatice
Viscum album - Vascul

În terapeutica se foloseste partea aeriana înflorita, Lepidii herba, care contine tioheterozide, care prin hidroliza pun în libertate un ulei volatil în care predomina alilsenevolul; mai contine herniarina, alantoina, heterozide cardiotonice, saponozide, rezine, amidon, colina, fitosteroli, poliuronide, vitamina C, cumarine etc. Are proprietati febrifuge (datorita cumarinelor si acidului parametoxicinamic), cheratolitice, cicatrizante, citostatice, diuretice, precum si antimalarice (paludism) si bactericide. Foarte important este efectul paraziticid extern în tratarea psoriazisului si a dermatozelor infestate. Important pentru combaterea plosnitelor, stelnitelor, paduchilor de lemn si paduchilor de piele, puricilor si chiar a capuselor.

Lepidium draba (sin. Cardaria draba) - Urda vacii


Isatis tinctoria - Drobusor

Planta ierboasa, viguroasa, cu tulpina înalta de 50-100 cm, cu radacina pivotanta. Frunzele rozetelor alungit oblanceolate, treptat îngustate în petiol lung, cele tulpinale inferioare asemanatoare, cele mijlocii si superioare lanceolate, sesile, amplexicaule si auriculate, lungi de 3-10 cm, glauce, întregi, glabre. Inflorescenta mare, larga, corimbiform paniculata, cu ramuri inferioare lungi, adeseori si cu ramuri secundare. Sepalele eliptice, petalele alungit obovate de culoare galbena. Fructul este o silicula pendenta, de forma si dimensiuni variabile, eliptica, alungit obovata sau cuneata, cu vârf rotunjit Raspândita pe câmpuri ierboase si pietroase, lânga drumuri, pe dealuri stâncoase.

Importanta farmaceutica prezinta frunzele, care odinioara erau utilizate ca remediu antiscorbutic, pentru vindecarea ranilor si în icter. Tot în medicina traditionala planta era folosita în dropica.

Document Info


Accesari: 2530
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )