Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...CADRUL ASIGURARII CALITATII - CADRUL DE LUCRU PENTRU AUTOEVALUAREA EFECTUATA DE SCOLILE IPT

diverse
ALTE DOCUMENTE

Vintila - Peripetii noi
Grup Scolar Industrial-TABEL NOMINAL CU CATALOAGE
Ieri mi s-a intamplat ceva straniu
Sarbatorile legale
Tot felul
Aceasta o istorioara care merita pusa in circulatie:
Suntem o tara de smecheri
Montauk, Marte si alte conspiratii
Preview Assessment: lb engleza
Mystery Shopping City Pharma

CADRUL ASIGURĂRII CALITĂŢII


CADRUL DE LUCRU PENTRU AUTOEVALUAREA

EFECTUATĂ DE sCOLILE ĪPT

Este necesar ca atunci cānd institutiile ĪPT īsi evalueaza performanta, ele sa īsi foloseasca īn mod eficient datele asupra performantelor, inclusiv comparatii cu alte institutii si informatii asupra managementului. Institutiile ĪPT vor strānge date referitoare la toti indicatorii de performanta folositi īn cadrul de autoevaluare si la toate activitatile/domeniile care sunt supuse evaluarii.

Este necesar de asemenea sa se prezinte dovezi pentru a justifica respectivele comentarii asupra calitatii predarii si formarii si asupra eficientei īnvatarii. Aceasta va implica observatii asupra activitatilor de predare si formare si informatii din chestionarele destinate a masura nivelul de satisfactie al elevilor cu privire la posibilitatile de īnvatare. Datele pot fi de asemenea obtinute din activitatile de formare si dezvoltare ale personalului.

Performanta trebuie evaluata īn raport cu tintele agreate si trebuie, oriunde este posibil, sa fie comparate cu cele ale altor institutii ĪPT sau cu tintele nationale.


Punct slab / Punct tare

Dovada

Comparatie

Rata slaba de retentie si finalizare la cursul de instalatii


Elevi prezenti la īnceputul cursului:

Rata de retentie:

Rata de finalizare:
Date la nivel national:

Rata de retentie:

Grad de finalizare:Rata īnalta de finalizare si retentie la cursurile scurte

Elevi prezenti la īnceputul anului 98/99

Rata de:

Grad de finalizare:


Elevi prezenti la īnceputul anului 99/00

Rata de retentie:

Rata de finalizare:
Date la nivel national:

Rata de retentie:

Grad de finalizare:Folosirea datelor de comparatie cu alte institutii pentru sustinerea aprecierilor privind retentia si rata de finalizareDovezi si judecati īn autoevaluare

Punct tare

Dovada

Sursa dovezii

Rata buna de retentie la programele de nivel 3

Media ratei de retentie de 89%

Īnregistrari ale ratei de retentiei

Punct tare

Proba

Predare si īnvatare deosebit de eficienta la cursul de contabilitate

Din 15 lectii observate īn anul 99/00:

 • 3 x notate ca fiind exceptionale
 • 8 x notate ca fiind foarte bune
 • 4 x notate ca fiind bune

57% au fost notate ca fiind exceptionale sau foarte bune, acesta aratānd o īmbunatatire fata de proportia de 50% de anul trecut.

95% din elevii inclusi īn studiu in anul 99/00 au notat per total calitatea predarii si īnvatarii ca fiind foarte buna sau excelenta (92% rata raspunsului din 205 elevi)

5 din 6 rapoarte de evaluare externa a calitatii realizate īn ultimul an au mentionat calitatea īnalta a predarii si īnvatarii

Planul de īmbunatatire

Autoevaluarea nu trebuie sa fie un scop īn sine, ci un mijloc pentru realizarea unei continue īmbunatatiri. Ea trebuie sa fie īnsotita de planificarea īmbunatatirii pentru a rezolva punctele slabe, a le consolida pe cele tari si a implementa alte schimbari necesare identificate īn procesul de autoevaluare.  

Cānd veti realiza autoevaluarea, veti face un pas īnapoi si veti privi organizatia īntr-un mod critic si obiectiv, pentru a raspunde la aceste patru īntrebari:


 • Cāt de buni suntem?
 • Cāt de buni putem fi?
 • Cum putem fi mai buni?
 • Cum putem īnvata de la altii?

Exista trei note:  

 • 3 = punct tare: performanta se situeaza peste si deasupra normei si deasupra a ceea ce este nivelul asteptat al performantei, de exemplu, activitati deosebite pe care le realizati suplimentar fata de ceea ce faceti īn mod normal; un punct tare este ceva de care trebuie sa fiti māndru

 • 2 = ar putea fi īmbunatatita: performanta īndeplineste cerintele minime ale indicatorului de performanta; faceti ceea ce este asteptat īn mod normal īn organizatia dvs.; cu toate acestea, dezvoltata si īmbunatatita aceasta performanta poate deveni un punct tare.

 • 1 = punct slab: nu realizati aceasta activitate deloc sau performanta nu īndeplineste cerintele, se afla sub ceea ce se asteapta īn mod normal īn organizatia dvs.; exista lipsuri grave, care trebuie abordate īn planul de īmbunatatire.

Aprecierea si nota pe care o acordati trebuie sa se bazeze pe dovezi. Daca ati identificat ca procesele de predare sunt excelente si se situeaza deasupra normei, atunci trebuie sa furnizati dovezi solide privind ceea ce faceti īn mod concret, dumneavoastra si cadrele didactice, exact, suplimentar fata de cerintele de baza ale indicatorului de performanta.  

"Predarea si īnvatarea" acopera trei domenii de activitate:

 • recrutarea si evaluarea initiala a elevilor (5.1 - 5.7)
 • serviciul de sprijin si asistenta pentru elevi (5.8 - 5.12)
 • furnizarea programului de īnvatare (5.13 - 5.29)Urmatorul chestionar va va ajuta sa identificati de ce dovezi dispuneti deja, ce dovezi sunt necesare a fi obtinute si unde se afla lipsurile. Pentru prima autoevaluare este necesar sa va concentrati doar pe punctele cuprinse īntre 23 si 47.Dovezi:

Īntrebari:

Da

Nu

1.   &n 535h74f bsp;    Li se comunica viitorilor elevi informatii despre programele de īnvatare la care pot participa īn aceasta institutie ĪPT; si cum stim care sunt viitorii nostri elevi?
2.   &n 535h74f bsp;    Cum le comunicam elevilor despre programele noastre de īnvatare?
3.   &n 535h74f bsp;    Īnteleg elevii cum pot evolua de la un program de īnvatare la altul sau la un nivel superior?
4.   &n 535h74f bsp;    Cum īi ajutam pe elevii care au dificultati īn īntelegerea informatiilor noastre?


5.   &n 535h74f bsp;    Intervievam fiecare elev īnainte de a se īnscrie la un program de īnvatare?
6.   &n 535h74f bsp;    Īnregistram cu atentie toate informatiile despre elevi si le mentinem īn conditii de siguranta?
7.   &n 535h74f bsp;    Adunam informatii despre nevoile elevilor, stilurile lor individuale de īnvatare, sprijinul de care ar putea avea nevoie, cunostintele si experientele lor anterioare, abilitatile pe care si le-au format deja, daca au nevoie de conditii speciale de evaluare, daca au nevoie de alt sprijin personal, care sunt obiectivele lor de viitor, etc.?
8.   &n 535h74f bsp;    Cum putem fi siguri ca elevii urmeaza un program de īnvatare care este potrivit abilitatilor si aspiratiilor lor si care le satisface nevoile?
9.   &n 535h74f bsp;    Avem un program de initiere a elevilor?
10.   &n 535h74f bsp; Cāt timp dureaza aceasta perioada de initiere?
11.   &n 535h74f bsp; Exista un formular de initiere care sa asigure ca toti elevii beneficiaza de acelasi tip de initiere?
12.   &n 535h74f bsp; Prin initiere se comunica elevilor informatii despre programul de īnvatare, despre institutie, despre serviciile de sprijin, etc. .?
13.   &n 535h74f bsp; Cum putem fi siguri ca elevii primesc toate informatiile relevante īn timpul initierii?
14.   &n 535h74f bsp; Elevii se pot muta la un alt program de īnvatare mai potrivit, dupa ce are loc initierea, daca este necesar?
15.   &n 535h74f bsp; Īi putem ajuta īn vreun fel pe elevii pe care nu i-am recrutat?
16.   &n 535h74f bsp; Ce sfat le dam elevilor respinsi si este acesta īnregistrat?
17.   &n 535h74f bsp; Diferitele aspecte ale recrutarii si evaluarii initiale sunt observate si se tine evidenta acestor observari?
18.   &n 535h74f bsp; Le comunicam elevilor drepturile si responsabilitatile lor īn institutia ĪPT si sunt acestea cuprinse īntr-un document?
19.   &n 535h74f bsp; Ce fel de sprijin oferim elevilor īn afara salii de clasa?
20.   &n 535h74f bsp; Sunt identificate formal nevoile de sprijin ale elevilor, sunt acestea īnregistrate si revizuite īn mod regulat īmpreuna cu elevii?
21.   &n 535h74f bsp; Cum le comunicam elevilor despre posibilitatile ulterioare de īnvatare la terminarea programul actual si se tine o evidenta a acestui fapt?
22.   &n 535h74f bsp; Intervievarile elevilor privind nevoile lor de sprijin sunt observate si se tine o evidenta a observatiilor facute?
23.   &n 535h74f bsp; Profesorii/ instructorii sunt formati sau informati pentru a gestiona problemele legate de asigurarea sanselor egale?
24.   &n 535h74f bsp; Cum stim daca profesorii/ instructorii nostri promoveaza sansele egale si tinem evidenta acestui fapt?
25.   &n 535h74f bsp; Cum stim daca profesorii si instructorii nostri creeaza relatii bune de lucru, exista īnregistrari ale modurilor de comunicare si a īntālnirilor; am observat modul lor de desfasurare ?
26.   &n 535h74f bsp; Ce facem cānd un elev se plānge ca ea sau el a fost discriminata de un profesor/ instructor, pastram īnregistrari ale activitatilor?
27.   &n 535h74f bsp; Cum folosim evaluarea initiala pentru a stabili tintele individuale īmpreuna cu elevii; unde este acest fapt īnregistrat?
28.   &n 535h74f bsp; Cāt de des revizuim tintele individuale ale elevilor pentru a vedea daca mai sunt īnca adecvate?
29.   &n 535h74f bsp; Programele de īnvatare sunt īmpartite īn pasi realisti de dobāndire a competentelor; sunt elevii evaluati īn mod regulat īn ceea ce priveste evolutia lor īn raport cu acesti pasi?


30.   &n 535h74f bsp; Cunosc elevii acesti pasi si care este perioada de dobāndire a competentelor īn cadrul fiecarui pas?
31.   &n 535h74f bsp; Materialele pentru predare si īnvatare folosite de profesori si instructori au criterii clare īn raport cu care va fi evaluata activitatea elevilor?
32.   &n 535h74f bsp; Cunosc elevii modul īn care va fi evaluata activitatea lor?
33.   &n 535h74f bsp; Profesorii si instructorii sunt observati īn mod regulat; se īnregistreaza aceste observatii?
34.   &n 535h74f bsp; Avem un program de observare pe care īl folosim cānd observam profesorii si instructorii; profesorii si instructorii cunosc criteriile īn raport cu care vor fi observati?
35.   &n 535h74f bsp; Profesorii si instructorii folosesc o gama de strategii si materiale diferite de predare si īnvatare si sunt acestea incluse īn planuri de curs/ lectie?
36.   &n 535h74f bsp; Profesorii si instructorii planifica si desfasoara evaluarea formativa a elevilor, feedback-ul se discuta si este īnregistrat?
37.   &n 535h74f bsp; Cum stim ca elevii īnvata din feedback?
38.   &n 535h74f bsp; Īsi cunosc elevii punctele tari si slabe, īsi folosesc feedback-ul pentru a-si īmbunatati īnvatarea, cum stim noi acest lucru?
39.   &n 535h74f bsp; Cum sunt sprijiniti elevii īn realizarea tintelor individuale si a obiectivelor programului de īnvatare; sunt disponibile diferite forme de sprijin?
40.   &n 535h74f bsp; Este acest sprijin constant si cuprinde toate grupurile de elevi; cum este acesta īnregistrat?
41.   &n 535h74f bsp; Īnainte de evaluarea finala sumativa, elevii participa la simulari ale evaluarilor si la evaluari- exercitiu; primesc feedback asupra performantelor lor?
42.   &n 535h74f bsp; Ce facem atunci cānd un elev face contestatie īmpotriva unei decizii luate īn urma evaluarii?
43.   &n 535h74f bsp; Facem īnregistrari īn mod constant; sunt ele realizate cu acuratete?
44.   &n 535h74f bsp; Analizam cu regularitate continutul acestor īnregistrari si folosim informatiile pentru stabilirea tintelor si dezvoltarea noilor programe de īnvatare?
45.   &n 535h74f bsp; Elevii nostri se situeaza cu adevarat īn centrul a tot ceea ce facem?
46.   &n 535h74f bsp; Cum obtinem feedback din partea elevilor asupra programelor de īnvatare, experientele lor de īnvatare, mediul de īnvatare, sprijinul pe care l-au primit, etc.?
47.   &n 535h74f bsp; Cum rezolvam plāngerile si nemultumirile elevilor?


CADRUL AUTOEVALUĂRII

Rezumatul cerintelor
Autoevaluarea


Procesul de autoevaluare


·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  personalul de la toate nivelurile organizatiei este īncurajat sa īsi evalueze performanta

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  elevii, angajatorii si alti factori interesati sunt implicati īn proces

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  raportul este aprobat si avizat de management

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  procesul face parte integranta din planificarea strategica si operationala si din acordurile de asigurare a calitatii


Raportul de autoevaluare


·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  raportul acopera toate domeniile de activitate ale furnizorului

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  este acordata o atentie speciala eficacitatii procesului de īnvatare si standardului pe care elevii īl ating

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  sunt analizate toate declaratiile privind calitate specificate īn Cadrul de Autoevaluare stabilit de scoala ĪPT

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  raportul are o structura clara, urmānd declaratiile privind calitatea si indicatorii de performanta


Dovezi si judecati


·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  informatiile referitoare la management si datele privind performanta, inclusiv datele de comparatie sunt folosite cu eficacitate

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  sunt prezentate dovezi clare pentru formularea judecatilor

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  judecatile formulate sunt mai degraba evaluative decāt descriptive·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  judecatile formulate sunt sincere si obiectivePlan de īmbunatatire


Structura planului


·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  planul este prezentat sub forma de tabel

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  descrie domeniile de activitate care au nevoie de īmbunatatiri

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  stabileste tinte pentru īmbunatatire

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  descrie actiunile necesare pentru realizarea īmbunatatirilor, inclusiv costurile

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  precizeaza cu claritate rezultatele asteptate īn urma fiecarei actiuni specifice

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  defineste cu claritate modalitatile prin care se va masura daca actiunile au fost īndeplinite cu succes

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  sunt alocate responsabilitati pentru a asigura īndeplinirea actiunilor

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  stabileste termenele si obiectivele intermediare pentru īndeplinirea actiunilor si atingerea rezultatelor asteptate

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  se stabilesc modalitati pentru monitorizarea, evaluarea si raportarea progresului realizat

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  partenerii cheie sunt implicati īn īntocmirea si revizuirea planului


Punerea īn aplicare a planului


·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  actiunile specificate īn plan pot fi īndeplinite

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  planul este legat īn mod explicit de toate actiunile identificate īn raportul de autoevaluare

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  prioritatile nationale si locale sunt luate īn considerare

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  sunt identificate si ierarhizate īn functie de prioritati aspectele care trebuie īmbunatatite

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  planul este revizuit si actualizat īn mod regulat

·   &n 535h74f bsp;   &n 535h74f bsp;  se asigura o baza solida pentru producerea īmbunatatirii


DECLARAŢIA DE CALITATE:

Referitor la acelasi punct slab: Pagina ____ din ____

PUNCTUL SLAB avut īn vedere:

(din raportul de autoevaluare)

Ţinte

Actiuni necesare

Rezultate masurabile

Responsabil pentru īndeplinirea actiunilor

Prioritatea actiunii

Termene si obiective intermediare

Monitorizare si evaluare

Costuri si alte resurse necesare

Comentarii


loading...Document Info


Accesari: 1581
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )