Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Uploadvolunatriat

diverse
ALTE DOCUMENTE

tmpg+vobsub+bbmpeg+vcdeasy pt un kvcd de calitate peste svcd
CHESTIONAR Proiect decizional
Viata unui terorist in Romania
Ba gua - Trigrame cu Ba gua
ZONA DE GOSPODĂRIE COMUNALĂ
Vizita la Muzeul National din Tokyo
Zi de joaca
Ziua intai, noaptea intai
Cele doua religii ale catharilor
11 septembrie statistici

În urma postării unui mic anunt pe grupul nostru "atât de utilizat" , dar util "peadagogiereinventata.ise" s-a lansat o mica cerere de voluntariat la Hotelul ,"Rin Grand Hotel" .Era vorba de două zile de voluntariat , într-o săptămână cam aglomerată , nu părea  deloc interesant . Dar , m-am uitat un pic pe sit-ul hotelului si ce-mi văd ochii? :hotel de 4 stele, 1000 de locuri de parcare - în exterior, cât si în garaj supraetajat;  36 de sali de conferinta cu capacitati de: 18, 50, 80, 100, 200 si 1000 de locuri;  3 restaurante;   3 baruri;   room service;   spalatorie si curatatorie;  fax;   concierge;   SPA  Centru Fitness;   Piscina olimpica;  Cazino;  Centru Comercial;   Heliport .Ohoo aici trebuie să iasă ceva !si desi am plecat de la o motivatie interioară , initial , si da I know sunt egoistă , si anume că trebuie să iasă ceva  , am aflat  si prilejul pentru care eram cele câteva studente chemate acolo . Ei bine , hotelul era gazda unui eveniment de premiere organizat de "eTwinning" -grup/consiliu/comisie pedoagogic(ă) -ce are in prim plan indivizi si apoi la un nivel mai înalt grup de indivizi , institutii scolare care să-si dezvolte sau să capete noi abilităti în colaborarea europeană , folosind tehnologia informatiei si a comunicatiilor .  La eveniment au participat 34 de tări din Europa  si au venit mai multe presonalităti printre care si venerabilul domn ministru al educatiei Cristian Adomnitei care a tinut un discurs în engleză privind educatia în România , evolutia etc.[1]Alte personalităti de pe plaiurile mioritice au fost  : Megdonia Păunescu , Liliana Preoteasa , Alexandru Mihăilescu-toti ministrii ai educatiei -, Matei Cerkez-director IES- ,Virgil Paraschiveanu - ministrul Tehnologiei Informatiilor si a Comunicatiilor - si Mihai Jigău deputat director IES .Din Italia a venit ministrul educatiei Rosario Maniscalco , din Slovenia Borut Campelij tot ministru al educatiei  si invitati CSS : Jan Figel - membru al comisiei europene insărcinat cu educatia , instruire , cultura si tineret- , Zvetlana Preoteasa ministru secretar de stat în educatie- ,Doris Pack -membru al parlamentului european s.a .

 Ceea ce trebuia noi sa facem nu era deloc greu . Într-o prima fază am avut de pus niste rechizite într-o mapă  si să aranjăm ecusoanele cu numele celor invitati în ordine alfabetică , iar în a doua fază aveam să primim invitatii si să le dăm informatii  cu privire la înscrierea într-un tabel ( erau 5 sedinte în 3 zile si trebuiau să opteze astfel încât să  fie loc pentru toată lumea , erau locurile limitate) , să le înmânam ecusoanele si eventual să-i conducem în sala de conferintă . Ca o mică precizare nu vorbeam română decât între noi si ocazional cu un domn foarte dragut care a participat la organizarea evenimentului si care ne-a îndrumat în cele ce avem de făcut , domnul Petru Dumitru .Ultima zi , cea în care primeam invitatii a fost un pic mai lungă pentru mine si colega mea Raluca , noi am stat până seara târziu .Însă, nu am regretat faptul că am făcut voluntariat . De pe urma aceste experiente am avut mult de învătat: mi-am exersat un pic enegleza , am avut prilejul să-mi testez franceza , am cunoscut oameni deosebiti , mi-am facut prieteni noi si am avut prilejul sa-mi consolidez relatii de prietenie care până la acest eveniment nu au cunoscut un cadru , hai să-i zic adecvat , de dezvoltare .Pe de altă parte ,  pentru că am depus atâta efort , am fost invitate la o mică receptie , ei i-au zis koktail , în fapt cina de seară , asta după ce am luat parte la o expozitie în care fiecare tară îsi prezenta valorile:mâncare , cărti , pliante , mici confectii textile , desene ale copiilor aduse de profesorii scolilor ce faceau parte din program , etc.
Iar la final , după aceasta experientă de muncă voluntară ,  mi-am dat seama câte am putut învăta în două zile si avantajele care au urmat după . Inevitabil imi aduc acum aminte de modurile în care se produce învătarea . Indiferent de loc , de oamenii de care esti înconjurat , de evenimente învătarea este permanentă. Important e să fim constienti de ceea ce acumulăm în bagajul nostru de cunostinte si să învătăm să le utilizăm . Dar presupun că asta e altă tema de dezbatere:cum să folosim cunostintele si în ce scop .[1] Despre discur colega mea Raluca Voicu vă poate spune mai multe , eu personal nu am asistat la eveniment în timpul discursului .
Document Info


Accesari: 1718
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )