Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Uploadvolunatriat

diverse


În urma postării unui mic anunt pe grupul nostru "atât de utilizat" , dar util "peadagogiereinventata.ise" s-a lansat o mica cerere de voluntariat la Hotelul ,"Rin Grand Hotel" .Era vorba de două zile de voluntariat , într-o săptămână cam aglomerată , nu părea  deloc interesant . Dar , m-am uitat un pic pe sit-ul hotelului si ce-mi văd ochii? :hotel de 4 stele, 1000 de locuri de parcare - în exterior, cât si în garaj supraetajat;  36 de sali de conferinta cu capacitati de: 18, 50, 80, 100, 200 si 1000 de locuri;  3 restaurante;   3 baruri;   room service;   spalatorie si curatatorie;  fax;   concierge;   SPA  Centru Fitness;   Piscina olimpica;  Cazino;  Centru Comercial;   Heliport .Ohoo aici trebuie să iasă ceva !si desi am plecat de la o motivatie interioară , initial , si da I know sunt egoistă , si anume că trebuie să iasă ceva  , am aflat  si prilejul pentru care eram cele câteva studente chemate acolo . Ei bine , hotelul era gazda unui eveniment de premiere organizat de "eTwinning" -grup/consiliu/comisie pedoagogic(ă) -ce are in prim plan indivizi si apoi la un nivel mai înalt grup de indivizi , institutii scolare care să-si dezvolte sau să capete noi abilităti în colaborarea europeană , folosind tehnologia informatiei si a comunicatiilor .  La eveniment au participat 34 de tări din Europa  si au venit mai multe presonalităti printre care si venerabilul domn ministru al educatiei Cristian Adomnitei care a tinut un discurs în engleză privind educatia în România , evolutia etc.[1]Alte personalităti de pe plaiurile mioritice au fost  : Megdonia Păunescu , Liliana Preoteasa , Alexandru Mihăilescu-toti ministrii ai educatiei -, Matei Cerkez-director IES- ,Virgil Paraschiveanu - ministrul Tehnologiei Informatiilor si a Comunicatiilor - si Mihai Jigău deputat director IES .Din Italia a venit ministrul educatiei Rosario Maniscalco , din Slovenia Borut Campelij tot ministru al educatiei  si invitati CSS : Jan Figel - membru al comisiei europene insărcinat cu educatia , instruire , cultura si tineret- , Zvetlana Preoteasa ministru secretar de stat în educatie- ,Doris Pack -membru al parlamentului european s.a .

 Ceea ce trebuia noi sa facem nu era deloc greu . Într-o prima fază am avut de pus niste rechizite într-o mapă  si să aranjăm ecusoanele cu numele celor invitati în ordine alfabetică , iar în a doua fază aveam să primim invitatii si să le dăm informatii  cu privire la înscrierea într-un tabel ( erau 5 sedinte în 3 zile si trebuiau să opteze astfel încât să  fie loc pentru toată lumea , erau locurile limitate) , să le înmânam ecusoanele si eventual să-i conducem în sala de conferintă . Ca o mică precizare nu vorbeam română decât între noi si ocazional cu un domn foarte dragut care a participat la organizarea evenimentului si care ne-a îndrumat în cele ce avem de făcut , domnul Petru Dumitru .Ultima zi , cea în care primeam invitatii a fost un pic mai lungă pentru mine si colega mea Raluca , noi am stat până seara târziu .Însă, nu am regretat faptul că am făcut voluntariat . De pe urma aceste experiente am avut mult de învătat: mi-am exersat un pic enegleza , am avut prilejul să-mi testez franceza , am cunoscut oameni deosebiti , mi-am facut prieteni noi si am avut prilejul sa-mi consolidez relatii de prietenie care până la acest eveniment nu au cunoscut un cadru , hai să-i zic adecvat , de dezvoltare .Pe de altă parte ,  pentru că am depus atâta efort , am fost invitate la o mică receptie , ei i-au zis koktail , în fapt cina de seară , asta după ce am luat parte la o expozitie în care fiecare tară îsi prezenta valorile:mâncare , cărti , pliante , mici confectii textile , desene ale copiilor aduse de profesorii scolilor ce faceau parte din program , etc.
Iar la final , după aceasta experientă de muncă voluntară ,  mi-am dat seama câte am putut învăta în două zile si avantajele care au urmat după . Inevitabil imi aduc acum aminte de modurile în care se produce învătarea . Indiferent de loc , de oamenii de care esti înconjurat , de evenimente învătarea este permanentă. Important e să fim constienti de ceea ce acumulăm în bagajul nostru de cunostinte si să învătăm să le utilizăm . Dar presupun că asta e altă tema de dezbatere:cum să folosim cunostintele si în ce scop .[1] Despre discur colega mea Raluca Voicu vă poate spune mai multe , eu personal nu am asistat la eveniment în timpul discursului .

Document Info


Accesari: 1674
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )