Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadALTUR SA

economie
ALTE DOCUMENTE

PREZENTAREA SOCIETĂŢII
CONTRACT DE VANZARE - CUMPARARE A UNUI AUTOTURISM
ASPECTE GENERALE PRIVITOARE LA ACTIVITATEA DE TRANSPORT
CONTRACTUL DE NAVLOSIRE sI CEL DE TRANSPORT
CONTRACTUL DE NAVLOSIRE PE TIMP
Clauze contractuale
Ambalarea si implicatiile ei economice
BALANTA ANALITICA A VALORILOR MATERIALE
Supraveghere unificata versus supraveghere specializata

Societatea a fost infiintata in anul 1979, fiind cel mai mare producator de pistoane auto si piese turnate din aliaje de aluminiu din Romania.

In anul 1991 firma a fost transformata in societate comerciala pe actiuni, cu denumirea S.C. ALTUR S.A.

A

vand o bogata experienta in producerea pistoanelor auto si a pieselor de inalta siguranta turnate din aliaje de aluminiu destinate sistemelor de franare ale autovehiculelor, societatea a continuat sa se dezvolte, sa-si imbunatateasca nivelul de calitate al produselor sale, pe baza introducerii proiectarii asistate de calculator, a prelucrarii cochilelor si a pistoanelor auto pe masini cu comanda numerica, a controlului intermediar si final folosind cele mai noi tehnologii in domeniu. Ca o consecinta a intregii activitati in anul 1998 s-a realizat implementarea sistemului de calitate ISO 9001, ALTUR fiind certificata de firma germana DQS, membra a IQNET.ALTUR S.A. produce pistoane auto din aliaje de aluminiu cu diametre cuprinse Tntre 40 mm s\ 150 mm cu o lungime maxima de 210 mm care echipeaza motoare pentru :

- autoturisme DACIA, OLTCIT, ARO;


- tractoare tip UNIVERSAL (U445, U650,
U860, U1010);

- autocamioane ROMAN tip SAVIEM §i tip
MAN;

- autobuze ROCAR

M

aterialul   de   baza   pentru fabricarea acestor pistoane este ATC Si 12 CuMgNi conform

STAS 201/2-80 echivalent cu AS-12UN Franta, KS 1275 si MAHLE 124 Germania.Pe baza de comanda se pot realiza §i alte tipuri de pistoane.

U

n important segment al produselor fabri­cate de ALTUR S.A. sunt piesele turnate static si sub presiune din aliaje de aluminiu destinate in special industriei auto precum si centralelor termice.

Aliajele folosite sunt conform STAS 201/2-80, echivalent cu normele europene.PROIECTAREA COCHILELOR

P

roiectarea cochilelor §i a produselor se realizeaza pe statii grafice "SILICON GRAPHYCS" folosind unele dintre cele mai noi §i moderne programe de proiectare, CATIA V4 §i CATIA V5, capabile sa realizeze modelarea 3D a solidelor §i a suprafetelor.

In acest sens ALTUR S.A. este ?n masura sa realizeze cu maximum profesionalism:

-  proiectarea cochilelor pentru orice tip de
piston sau de piesa turnata;

-  conceptia algoritmului de lucru pentru ma-
sinile cu comanda numerica;

-  imbunatatirea proiectelor de pistoane pentru
motoarele cu ardere interna;

-  proiectarea tehnologiei de fabricate si control;-  proiectarea SDV-urilor.


PRELUCRAREA COCHILELOR

P

relucrarea cochilelor se realizeaza pe masini cu comanda numerica Tn trei axe tip VF 6 §i VF 3 produse de firma HAAS-SUA, pre-vazute cu un sistem de selectie a dispozitivelor de prelucrat Tn functie de natura operatiei si co-rectarea coordonatelor in raport cu uzura sculei. Programarea masinii §i simularea procesului se realizeaza cu programul CATIA V5. Dimensiuni maxime pentru semifabricat sunt: L = 1600 mm; I = 800 mm; h = 400 mm


P

T

entru atingerea unor performante deosebite ale caracteristicilor fizico-meca-nice ale aliajului de aluminiu, ALTUR folose§te cuptoare de topire performante, asistate de calculator, tip ZPF Therm-Germania.

urnarea gravitational^ a pieselor se rea-lizeaza pe ma§ini tip CGU Vihorlat-Snina (Slovacia), in cochile metalice basculante, cu monitorizarea permanenta a parametrilor de turnare. Se pot turna piese cu:

-  configuratie complexa;

-  dimensiuni maxime 400x400mm;

-  greutate cuprinsa fntre 0,1 kg §i 20 kg;

-  grosimea minima a peretilor 5 mm.T

urnarea pieselor sub presiune se reali-realizeaza pe centre de turnare tip Buhler, Elvetia de 250tf, 4OOtf, 500tf s\ masjni Polack-Slovacia (diverse variante, avand forta de Tnchidere cuprinsa Tntre 11Otf §i 1600tf). Se pot turna piese cu:

-  configuratie complexa;

-  greutate cuprinsa Tntre 0,05 kg §i 10 kg;

-  grosimea peretilor Tntre 0,8mm §i 10mm;

S


ablarea pieselor se realizeaza cu alice un-ghiulare din otel pe ma§ini Wheelabrator-Sisson Lehmann-Franta.
Turnarea pistoanelor auto se realizeaza pe pe mas. ini basculante Tn cochile metalice, tip MSB 2- Romania §i pe mas. ini de turnare tip FATA-Italia. Sepot turna:

-pistoane bimetal cu element din fonta nirezist; -pistoane cu canal de racire; -pistoane cu placute de dilatare.


P

relucrarea §i finisarea se realizeaza pe ma§ini cu co-manda numerica asistate de de calculator (Weisser Sohne, Germania). Realizarea curbei generatoare §i a directoarei de forma ovala a pistoanelor se Tncadreaza in parametrii proiec-tati cu o toleranta de 1 micron. Obtinerea diferitelor tipo di-mensiuni se realizeaza printr-o usoara §i rapida programare.

Utilizarea de aparatura mo-derna de masurare sj con­trol asistata de calculator asi-gura interpretarea automata a datelor obtinute prin masurare (Rank Taylor Hobson, Anglia). Programele utilizate permit atat masurarea cat §i compararea datelor pentru Tntreaga gama de pistoane auto produse de ALTUR, facand posibila men-tinerea calitatii produselorfn parametrii din documentatia tehnica.

ALTUR folose§te o tehnologie moderna, dupa licenta austriaca, de acoperire a pistoa-nelor auto, care consta in depunerea unui strat pelicular Tn prezenta bisulfurii de molibden (MoS2) asigurand imbunatatirea performantelor

motorului.

T

estele efectuate de catre ALTUR S.A. Tmpre-una cu producatorii de motoare (AUTOMO­BILE DACIA S.A. Pite§ti, ARO S.A. Campulung, ROMAN S.A. Brasov, TRACTORUL UTB Bra§ov) §i institutele specializate (CESAR S.A. Bras.ov, MASTER S.A. Bucure§ti) au scos in evidenta avantajele acestei tehnologii:

-  reducerea coeficientului de frecare al ansam-
blului piston cilindru cu 44-47%;

-  scaderea consumului de combustibil cu 7%
§\ a consumului de ulei;

-  cre§terea cuplului motor cu 2%;

-  cres.terea puterii motorului cu 4%;

-  reducerea zgomotului intern;

-  scaderea emanatiilor poluante.


C

alitatea produselor ALTUR este sustinuta de o puternica baza materiala cu care sunt dotate laboratoarele societatii, specializate pe Tncercari si determinari chimice (pentru ma-terii prime §i auxiliare, pe fluxul de productie si final) §i Tncercari fizico-mecanice (duritate, rezistenta la tractiune, compresiune, alungire, etc).

A

naliza compozitiei chimice este determi­nate prin:

-  metoda spectrometriei simultane de emisie
optica Tn scanteie;

-  metoda spectrometriei de absorbtie atomica.

C

caracteristicile fizico-mecanice (alungirea, rezistenta la tractiune, rezistenta la rupere) sunt determinate cu ajutorul instalatiilor Zwick

- Germania asistate de calculator.

M

icrostructura metalelor §i aliajelor este determinate cu ajutorul unor microscoape cu sistem de analiza completa a imaginii, pro-duse de firma Mitsubishi, Japonia. Sanatatea   interna   a   pieselor  turnate   se determina   prin  controlul   nedistructiv  cu radiatii penetrante, care se realizeaza cu ajutorul instalatiilor tip YxlonsJ Seiffert.


Document Info


Accesari: 3005
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )