Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadAnaliza site-ul www.asistentasociala.ro

economie
ALTE DOCUMENTE

Trei modalitati de a vinde eficient prin telefon
Raport de activitate
CONTRACTUL DE TRANSPORT MARITIM
Lohn-ul a trecut la ajustari
Melcii comestibili - o afacere profitabila prin Programul SAPARD
Combaterea evaziunii fiscale in Romania
Conceptul de economie mondiala
Piata si politica publica
ROMANIA IN ECONOMIA MONDIALA
FLUCTUATIILE ACTIVITATII ECONOMICE

Analiza site-ul www.asistentasociala.ro 

Site-ul, la prima vedere, la prima lectura a titlului, parea unul promitator, cu un bilant preponderent pozitiv, din punctul de vedere si al informatiei, dar si al accesibilitatii.

Am impresia ca este mai dezbatuta problema asistentului social decat cea a persoanelor ce au nevoie de suportul acestora (in special pe forum). In schimb, libraria virtuala a site-ului prezinta titluri consistente, teme de interes a 18318i816s tat pentru asistentii sociali cat si pentru psihopedagogi. Insa pe pagina se prezinta coperta lucrarii si un scurt rezumat, fara a se insista pe tehnici speciale, nici in aceasta sectiune si nici pe site, in general. Informatiile sunt destul de putine si prea putin detaliate, contrar asteptarilor mele.

O alta rubrica, "Jurnalul electronic", prezinta informatii ce nu prea au legatura nici cu numele site-ului si nici cu tematica asa-zis propusa. Spre exemplu:

CANDIDAT LA NOBELUL PENTRU PACE EXECUTAT IN CALIFORNIA. Guvernatorul Californiei, faimosul "Terminator", Arnold Schwarzenegger, a refuzat sa acorde clementa, comutandu-i pedeapsa in inchisoare pe viata, condamnatului la moarte Stanley "Tookie" Williams, care, dupa numeroase amanari, insumand 24 de ani, a fost executat prin injectie letala...

sau

120 DE MILIOANE DE LEI, CEA MAI MARE PENSIE DIN ROMANIA. 12 milioane este cea mai insemnata crestere a unei pensii, in urma procesului de recalculare...

O detaliere a acestor titluri este inutila. Frapant pentru un site care se adreseaza in special persoanelor din domeniul medical, dar dupa o analiza mai atenta se va ajunge la concluzia ca in Romania multe lucruri trebuie regandite si reorganizate.

Pagina-interfata are un design simplu. Logo-ul site-ului apare pe fiecare pagina in acelasi loc. Nu sunt utilizate multe culori, incercandu-se o simplificare a site-ului. Totusi, predimina culoarea rosie, iar rubricile sunt prezentate pe fond rosu (scris alb pe fond rosu), utilizandu-se un font mult prea mic, si neoferindu-se posiblitatea de a mari scrisul.

Informatiile, in cantitatea mica in care sunt pe acest site, sunt prezentate clar. Nu sunt grafice, deci persoanele cu vederea slaba nu vor intampina probleme la acest capitol. In general, informatia este prezentata pe site pe un fond alb (scris negru pe fond alb), ideala pentru persoanele cu vedere slaba. Totusi, nu este posibila marirea fontului, iar cel original, in caractere de aproximativ 12 va prezenta reale dificultati pentru acelasi grup de utilizatori amintit. O modalitate ar fi copierea continutului in Word, si dublerea fontului, sau alegerea unor caractere convenabile, astfel incat insusirea informatiei sa fie posibila fara prea mult efort. Aici intervine problema atat a timpului irosit ( utilizatorul va aloca mai mult timp gasirii informatiei ce prezinta interes, prin perpetua comanda copy-paste, pentru a transfera continutul in Word, insa daca nu va fi ceea ce cauta defapt, operatiunea va fi reluata) cat si a efortului depus.
Continutul este afisat in exclusivitate in format text, fara prea multe imagini (exceptie rubrica "Libraria virtuala", unde sunt prezentate pe lang un scurt rezumat al cartilor, si coperta acestora). Nu sunt fisiere in format audio, un impediment pentru persoanele nevazatoare, insa un plus pentru persoanele cu deficiente de auz. Nu este oferita nici alternativa de a transforma informatia din format text in format audio pentru persoanele nevazatoare. In acest caz este nevoie sa se apeleze la alte metode, cum ar fi cititorul de ecran , JAWS sau Virgo 4. O alta metoda ar fi folosirea unui screen enlarger, precum Lunar sau Galileo 4. Acestea ofera un minim de asistenta persoanelor cu deficiente de vedere. Galileo 4, pe langa functia de marire, are capacitatea si de a citi denumirile aplicatiilor, sau ale icoanelor de pe desktop.

Neexistenta fisierelor de tip audio este un minus, in cazul unui utilizator nevazator, dar un plus pantru cei cu deficiente de auz.

Irimie Raluca

Psihopadagogie speciala, anul I

 

 

 
Document Info


Accesari: 3187
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )