Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadMediu extern

economie
ALTE DOCUMENTE

Intreprinderea
Organizarea bugetara in Romania
Functii financiare. Aplicatii
Societatea
STUDIU PRIVIND CONTABILITATEA FINANCIARĂ A CHELTUELILOR SI VENITURILOR LA O SOCIETATE COMERCIALĂ CU PROFIL DE TRANSPORT
CONTRACT DE VANZARE - CUMPARARE A UNUI AUTOTURISM
- Interviu Economic si Financiar -
INSTITUIREA SECTORULUI NONPROFIT
Aboneaza-te acum la unul din pachetele ClickNet Smart Pack
Tehnica desfasurarii operatiunilor precontractuale

Mediu extern

1.      MicromediulClientii sunt reprezentati de persoane fizice care doresc sa-si mobileze locuinta din aproape toate clasele sociale- oferta fiind grupului fiind structurata pe mai multe categorii de venituri, dar si pentru persoane juridice ce doresc sa-si mobileze sediile societatilor atat din Romania cat si din afara.

Furnizorii de materii prime sunt reprezentati de multitudinea de societati ce exploateaza masa lemnosa la nivel local pentru fiecare din fabricile de productie mobilier destinate Grupului Mobexpert.

Furnizorii de forta de munca sunt reprezentati de facultati pentru personalul din reprezentate si manageri, cat si scoli de calificare pentru personalul de productie mobilier.

Organismele publice reprezentate de organismele financiare,. Institutiile publice, mijloacele de informare in masa sau grupuri de interese constituie acea componenta a micromediului care poate influenta atingerea obiectivelor firmei.

2. Macromediul

a) Mediul demografic se refera la populatia situata in zona de activitate a intreprinderii si constituie piata potentiala a societatii. Populatia care ar putea fi interesata de produsele firmei este variata, acesta poate fi impartita pe categorii de varsta - majoritatea produselor societatii se adreseaza segmetului de varsta 25-25 ani. Un alt criteriu a de de destinatie al produselor ar fi pe sexe, astfel in statisticile barbatii sunt lideri in achizitia de mobilier pentru birouri si colectivitati, si aceeasi pozitie o ocupa femeile in achizitia de mobilier pentru case si decoratiuni interioare.

b) Mediul economic reprezinta suportul sau sursa puterii de cumparare a putatorilor cererii fie agenti economici sau cumparatori individuali.

O parte din elementele ce compun mediul economic al unei firme pot fi concretizate intr-o serie de indicatori cum ar fi structura pe ramura a economiei, nivelul de dezvoltare a pe ansamblu si pe ramura economica a populatiei, structura cheltuielilor de consum a populatiei, gradul de ocupare a fortei de munca, regimul investitiilor s.a.
Aceste elemente influenteza dezvoltarea si functionarea firmei. De exemplu schimbarile intervenite in structura cheltuilelilor de consum ale populatiei permit intreprinderii sa evalueze cererea satisfacuta si sa anticipeze sansele pe piata ale produselor lor pe piata.

c) Mediul cultural este format din ansamblul elementelor care privesc sistemul de valori, limba educatia, traditiile, cerintele si normele de convietuire sociala dintr-o tara.

Oferta firmei se adreseaza clasei sociale de mijloc cat si celei superioare, aceasta bazandu-se pe cercetari de piata.

d) Mediul tehnologic la Mobexpert se poate caracteriza plecand de la investitiile pentru eliminarea sau restrangerea poluarii produse de unitatile de productie de mobilier, dar acestea nu pot repara prejudiciul adus mediului prin defrisarea zonelor impadurite. Un alt element al mediului tehnologic este procesul de asimilare de produse noi si de modernizare a celor traditionale avand la baza fondurile destinate cercetarii-dezvoltarii.

e) Mediul natural in cazul de fata reprezinta materia prmi din care este produs mobilierul, o parte componeta a resursele naturale ale tarii, ceea ce este un avantaj comparativ deosebit pentru societate in raport cu societati raportat la nivel international. Sunt investite sume importante in vederea achizitiei de tehnologii pentru reciclarea materialului lemnos rezultat din procesul de productie.

f) Mediul institutional sau juridic reprezinta ansamblul reglementarilor de natura juridica ce influenteaza in mod direct sau indirect activitatea intreprinderii.

Produsele grupului Mobexpert se comercializeaza si se produc in conformitate cu legile in vigoare.
Document Info


Accesari: 2052
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )