Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...



















































BAZA TEHNICO- MATERIALA A COMERTULUI Teste grila

comert












ALTE DOCUMENTE

SC.FARES.SRL
Bluza de dama - Clasificare croitor imbracaminte dupa comanda
ELEMENTE CORPORALE ALE FONDULUI DE COMERT
ANALIZA CIBERNETICA COMERTULUI EXTERIOR AL ROMANIEI
Analiza indicatorilor ce caracterizeaza activitatea de productie si comercializare
Analiza pietei bauturilor carbogazoase
Piata nationala a Rusiei
CADRUL GENERAL AL NEGOCIERII COMERCIALE. PROCESELE DE CUMPARARE SI VANZARE
DEFINITIE. CADRU CONCEPTUAL - SOCIETATI COMERCIALE
TIPOLOGIA CANALELOR DE DISTRIBUTIE

BAZA TEHNICO- MATERIALA A COMERTULUI Teste grila




Totalitatea mijloacelor fizice si a bunurilor de inventar necesare desfasurarii activitatii comerciale defineste:

a)      baza tehnico-materiala a comertului;

b)      reteaua comerciala cu amanuntul si de depozite;

c)      infrastructura comerciala;

d)      reteaua urbanistica si de transport.

2. Prin mijloc fix se intelege:

a)      obiectiv economic construit;

b)      obiectul sau complexul de obiecte ce se utilizeaza ca atare si indeplineste cumulativ anumite conditii;

c)      depozit de mare capacitate si in care se practica tehnologii moderne;

d)      magazin universal amplasat in centru comercial de o deosebita importanta.

3. Principalele conditii indeplinite cumulativ pentru un mijloc fix sunt:

a)      functionarea la parametrii proiectati si obtinerea profitului programat;

b)      valoare de peste 10 milioane lei si utilizarea de catre 100 de salariati;

c)      o valoare mare si o durata de functionare mai mare de un an;

d)      functionarea la parametrii proiectati si o durata de functionare mai mare de un an.

4. Mijloacele fixe isi transmit valoarea asupra marfurilor vandute sau fabricate si sunt recuperate pe seama:

a)      investitiilor;

b)      creditelor;

c)      contributiei investitorilor;

d)      amortizarilor cuprinse in cheltuielile de circulatie.

5. Contabilitatea mijloacelor fixe se tine pe anumite categorii. Marcati categoriile nespecifice.

a)      imprimante; materiale tipizate si imprimate;

b)      cladiri; constructii speciale; masini, utilaje si instalatii de lucru;

c)      aparate si instalatii de masurare, control si reglare; mijloace de transport;

d)      animale de munca; plantatii; unelte, inventar gospodaresc.

6. Marcati categoriile de mijloace fixe ce nu sunt preponderente in comert:

a)      cladiri; constructii speciale;

b)      animale de munca; plantatii; unelte, inventar gospodaresc;

c)      masini, utilaje si instalatii de lucru;

d)      aparate si instalatii de masurare, control si reglare; mijloace de transport.

7. Dupa rolul lor in cadrul circulatiei marfurilor se pot delimita anumite mijloace fixe. Marcati mijloacele fixe nespecifice:

a)      reteaua unitatilor operative ale comertului cu amanuntul si ale comertului cu ridicata;

b)      mobilier si utilaj comercial;

c)      animale de munca; plantatii;

d)      mijloace de transport; instrumente, aparate si instalatii de lucru.

8. Prin valoarea de inventar a mijloacelor fixe nu se intelege:

a)      valoarea ramasa actualizata;

b)      pretul de achizitie pentru mijloacele fixe procurate cu titlu oneros;

c)      costul de productie pentru mijloacele fixe construite sau produse de unitatea patrimoniala;

d)      valoarea partilor componente la pretul pietei.

9. Exprimarea calitativa a mijloacelor fixe se face pe baza:

a)      performantelor lor de exploatare;

b)      performantelor lor de proiectare;

c)      duratei de exploatare;

d)      intensitatii de exploatare.

10. Performantele de exploatare a mijloacelor fixe sunt definite prin o serie de indicatori. Marcati indicatorii nespecifici:

a)      parametrii de functionare;

b)      tipodimensiuni;

c)      gradul de modernizare;

d)      gradul de uzura.

11. Gradul de modernizare a mijloacelor fixe se determina ca un raport dintre:

a)      efortul si efectul operatiunilor;

b)      eficienta si eficacitatea operatiunilor;

c)      performantelor si progresului tehnic;

d)      valorile si rezultatele progresului tehnic.

12. Gradul de uzura a mijloacelor fixe este rezultatul raportului:

a)      marimea uzurii fizice si valoarea ramasa;

b)      marimea uzurii fizice si valoarea de inventar;

c)      valoarea ramasa si valoarea de inventar;

d)      marimea uzurii fizice si valoarea lor initiala.

13. Obiectele de inventar sunt:

a)      bunuri de valoare mica, indiferent de durata de utilizare/functionare;



b)      bunuri de valoare foarte mare si durata de utilizare de peste un an;

c)      bunuri de orice valoare si durata de utilizare de peste un an;

d)      bunuri de orice valoare si orice durata de functionare.

14. Obiectele de inventar sunt:

a)      bunuri de valoare foarte mare si durata de functionare de 3 ani;

b)      bunuri cu o durata de utilizare/functionare mai mica de un an, indiferent de valoarea lor;

c)      bunuri de orice valoare cu durata de functionare de peste un an;

d)      bunuri de orice valoare si orice durata de functionare.

15. Reteaua de unitati cu amanuntul prezinta particularitati sub aspectul structurii, tipologiei, marimii si amenajarii bazei tehnico-materiale pentru diferite structuri. Marcati structurile nespecifice:

a)      ramuri de activitate comerciala cu amanuntul: comert alimentar, comert nealimentar si alimentatie publica;

b)      forme de vanzare: liber -services, clasic, directe, electronice etc.;

c)      medii demografice si profesionale;

d)      medii social-economice: urban, rural.

16. Structurarea depozitelor in cladire, baraca, sopron, platforma se face in functie de:

a)      gradul de specializare;

b)      sfera de circulatie a marfurilor;

c)      felul constructiei cladirii;

d)      felul constructiei

17. Structurarea depozitelor in depozite strict specializate, depozite specializate, depozite generale, depozite mixte se face in functie de:

a)      gradul de specializare;

b)      sfera circulatiei marfurilor;

c)      caracterul activitatii principale a depozitului;

d)      natura produselor care face obiectul activitatilor desfasurate.

18. Pentru a fi eficiente, depozitele ar trebui sa tina seama de o serie de factori de influenta asupra activitatii desfasurate de acestea. Marcati factorii nespecifici:

a)      volumul si structura oscilatiilor sezoniere ale marfurilor de vor fi depozitate;

b)      stocurile de marfuri;

c)      valoarea medie a unei cumparaturi cu amanuntul;

d)      nivelul de inzestrare tehnica preconizat.

19. Capacitatea unui depozit este data de:

a)      suprafata de depozitare x inaltimea;

b)      suprafata terenului ocupat x inaltimea constructiei;

c)      lungimea si inaltimea depozitului;

d)      suprafata pentru depozitare x inaltimea utila pana la talpa grinzii.

20. Intr-un depozit trebuie respectate anumite corelatii. Marcati corelatiile nespecifice:

a)  cheltuielile de investitii cu lichiditatea clientilor;

a)      capacitatea mobilierului cu marimea stocurilor depozitate;

b)      tipurile de mobilier si al altor utilaje cu specificul constructiv al depozitului;

c)      cheltuieli reale cu cheltuieli previzionate.

Raspunsuri corecte:

1. a

11. c

2. b

12. d

3. c

13. a

4. d

14. b

5. a

15. c

6. b

16. d

7. c

17. a

8. d

18. c

9. a

19. d

10. b

20. a



loading...











Document Info


Accesari: 2478
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.




Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )