Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadMaterializarea functiilor comertului la S.C. "S" S.A.

comert
ALTE DOCUMENTE

REAL - Hypermarket Romania SRL
STUDIUL OFERTEI SI A MEDIULUI CONCURENTIAL LA UN MAGAZIN DE PRODUSE LACTATE
AMADEO
OFERTA PRET BURGHIE
Amenajarea in scopuri turistice a zonei MUNTELE ROSU (CHEIA) SC GIANELI SRL Rm Valcea este o firma care se ocupa de organizarea NUNTILOR sau EVENIMENT
NAVA TIP RO-RO . CARACTERISTICI TEHNICE SI DE EXPLOATARE
ARPECHIM-PREZENTARE, PROMOVARE - PROIECT PRACTICA
FINANTAREA SI GARANTIILE BANCARE IN COMERTUL INTERNATIONAL
EXCELENT BUCURESTI
Protectia consumatorilor pe plan national si international

Materializarea functiilor comertului la S.C. "S" S.A.

Aceasta functie deriva din necesitatea asigurarii ritmicitatii productiei si a vânzarilor.

Decalajul de timp, spatiu, sezonalitatea productiei sau a consumului reprezinta fundamentul exercitarii acestei functii.

                Transportul marfurilor catre zonele si punctele cele mai îndepartate sau mai izolate, pentru a fi vândute firmelor si consumatorilor individuali se realizeaza de catre "formatia transporturi" a S.C. "S" S.A.

Aceasta functie presupune o judicioasa organizare a miscarii materiilor prime si marfurilor. Fenomenul apare deoarece realizarea finala a marfurilor are loc, de regula, în punctele de consum, ceea ce impune o buna orientare a marfurilor, manipularea si transportul lor din locul de productie spre locul de vânzare si de utilizare.

                Realizarea acestei functii se bazeaza pe informatiile primite de la serviciul marketing al firmei, serviciu care poate oferi date despre pietele de desfacere si pietele de aprovizionare, interne si externe.

Crearea conditiilor de realizare efectiva a actului de vânzare - cumparare reprezinta o functie strict specifica comertului, generata de functiile prezentate anterior. Cum S.C. "S" S.A. dispune si de un punct de vânzare ("magazin la usa fabricii"), se poate spune ca prin activitatile desfasurate în respectiva unitate comerciala se materializeaza si aceasta functie a comertului.

                Mai ales ca, realizarea acestei functii a comertului presupune îndeplinirea urmatoarelor doua conditii: existenta unei baze tehnico-materiale si existenta unui personal.

                 Asigurarea promovarii produselor formeaza continutul altei functii a comertului. Aceasta functie se realizeaza prin utilizarea diferitelor tehnici (publicitate la locul vânzarii, merchandising, publicitate prin mass-media, etc). În cadrul firmei serviciul marketing este bine dezvoltat, întreaga activitate a firmei bazându-se pe rezultatele activitatii respectivului serviciu.
În cadrul serviciului de marketing, serviciu subordonat direct directorului de marketing si directorului de productie, promovarea vânzarilor reprezinta unul din domeniile în care acesta are responsabilitati si atributii.

Desi activitatea de cercetare nu este specifica comertului, totusi, firmele producatoare, în prezent, îsi manifesta disponibilitatea pentru desfasurarea unor activitati de cercetare a nevoilor utilizatorilor, a sugestiilor acestora, a capacitatilor de cumparare, a gradului de instruire, a obiceiurilor de cumparare si de utilizare, a modului în care produsele lor sunt primite de catre utilizatori, fie ei industriali sau individuali.

Desigur, realizarea acestor activitati necesita un personal specializat, de înalta calificare, capabil sa realizeze cercetari de piata la nivel microeconomic si macroeconomic.

Concluzii

Prognoza cererii si a ofertei de sticlarie orienteaza activitatea productiva în viitorul apropiat catre retehnologizarea si modernizarea productiei. Având în vedere specificul productiei de sticlarie manuala suflata la teava, modernizarea productiei de sticlarie manuala suflata la teava modernizarea productiei se poate concretiza mai mult prin dotarea fluxului tehnologic de dupa fasonarea manuala a produselor cu utilaje cât mai moderne si performante.

În acest sens trebuie actionat în urmatoarele directii:

-          modernizarea cuptoarelor de topire si recoacere în vederea reducerii consumurilor de energie si îmbunatatirea parametrilor tehnologici care sa asigure o prelucrare superioara, cresterea calitatii produselor si a productivitatii muncii, scaderea pierderilor tehnologice datorate spargerilor;

-          diversificarea gamei sortimentale si valorificarea superioara a pastei de sticla prin executarea unor produse superioare cu un înalt grad de prelucrare.

Pentru atingerea acestor obiective se poate actiona pe una din urmatoarele cai:

-          dotarea sectiei în prima etapa cu un cuptor electric de recoacere cu banda dubla din import;

-          construirea unui cuptor de topire cu doua bazine pentru obtinerea de sticla colorata cu care sa se înnobileze produsele din sticla silico-calco-sodica conferindu-le calitati superioare, eliminându-se astfel importul de sticla colorata.

Se poate concluziona ca functiile comertului sunt materializate eficient la nivelul diferitelor compartimente ale firmei ceea ce face ca S.C. "S" S.A. sa fie competitiva si performanta.

Bibliografie

1.        Patriche, D. "Bazele comertului", Editura Economica, Bucuresti, 1999;

2.        Patriche D., (coordonator), Bazele comertului, Editura Economica, Bucuresti, 1999;

3.        Patriche D., Ionascu V., Popescu M.,,, Bazele Comertului", Editura Uranus, Bucuresti, 2002.

Document Info


Accesari: 2454
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )