Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadIntreprinderea - sfera de actiune a contabilitatii financiare

Contabilitate
ALTE DOCUMENTE

REGULI GENERALE DE ORGANIZARE CONTABILA
WIZCOUNT - Rapoarte gestiune
WIZCOUNT - CONTABILITATE
MONOGRAFIE CONTABILA
ANALIZA EFICIENTEI SISTEMULUI INFORMATIC REALIZAT
CONTABILITATEA TITLURILOR DE PLASAMENT
CONTABILITATEA PRIMELOR DE CAPITAL
MODELUL DE PRINCIPIU PRIVIND CONTABILITATEA FINANCIARA A CHELTUIELILOR SI VENITURILOR
CONTABILITATEA SI FISCALITATEA ALTOR IMPOZITE SI TAXE
METODA GLOBALA DE CONTABILITATE DE GESTIUNE SI CALCULATIA COSTURILOR

Īntreprinderea - sfera de actiune a contabilitatii financiare

          Entitatile distincte, persoane fizice sau juridice, reprezinta spatiul de cunoastere si actiune al contabilitatii, si se pot delimita regii autonome, societ& 424f59e #259;ti comerciale, institutii publice, unitati cooperatiste, asociatii si alte persoane fizice sau juridice care desfasoara activitati comerciale. Conform legii contabilitatii, numim unitate contabila toate categoriile de persoane fizice sau juridice delimitate ca sfera de actiune a obiectului contabilitatii.          Īn raport cu forma de proprietate asupra capitalului, unitatile contabile pot fi proprietate de stat sau proprietate privata. Societatea comerciala reprezinta nivelul organizatoric īn care se organizeaza forma cea mai complexa a activitatii de productie a informatiilor, de circulatie a acestora, a titlurilor de credit si  instrumentelor de plata, prestatii de servicii si alte operatii.

          Legea societatilor comerciale Nr. 31/1990 prevede cinci forme de societati:

a)    Societatea īn nume colectiv (SNC) este acea societate ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul societatii si raspunderea nelimitata si solidara a tuturor asociatilor. Partile sociale nu pot fi reprezentate de titluri de valoare negociabile.

b)    Societatea īn comandita simpla (SCS) este acea societate īn care asociatii sunt de doua feluri : comanditati, care raspund solidar si nelimitat, administrānd direct societatea, si comanditari, care raspund numai cu aportul propriu si care nu au dreptul sa se amestece īn administrarea societatii. Capitalul social este īmpartit īn parti sociale care nu pot fi cedate de comanditari fara acordul unanim al acestora.
c)    Societatea pe actiuni (SA) este aceea ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social al acestora iar asociatii raspund numai īn limita capitalului subscris exprimat īn actiuni. Actiunile pot fi transmise liber tertilor personal nefiind necesara o īncuviintare din partea celorlalti asociati, daca nu prevede altfel actul constitutiv.

d)    Societatea īn comandita pe actiuni (SCA) are aceleasi caracteristici ca si cea īn comandita simpla, cu deosebire ca partile comanditarilor sunt separate īn actiuni ca titluri de valoare negociabila.

e)    Societatea cu raspundere limitata (SRL) este societatea ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatii īn numar limitat raspund numai cu cota lor sociala. Partile sociale sunt netransmisibile altor persoane si sunt reprezentate prin titluri de valoare negociabile.
Document Info


Accesari: 1677
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )