Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




STRUCTURI ORGANIZATORICE

Contabilitate


Structuri organizatorice

Coduri de companie

Codul de companie este cea mai mica unitate organizationala la nivelul careia se pot obtine toate situatiile financiare relevante unei raportari externe (balanta, bilant, jurnale de TVA, .). Aceasta structura corespunde de obicei unei entitati cu pers 424u2018e onalitate juridica.



In proiectul Electrica - Muntenia Sud, pe aceeasi instalare SAP R/3 vor exista doua coduri de companie:

Codificare

Denumire

FDFEE Muntenia Sud

SISE Muntenia Sud

Acest lucru asigura obtinerea balantelor de verificare, a bilantului si a jurnalelor contabile pentru FDFEE si respectiv SISE Muntenia Sud.

Domenii de activitate

Domeniile de activitate reprezinta arii separate de operatiuni sau responsabilitati in cadrul unei unitati organizationale, care permit obtinerea unor raportari interne. In cadrul acestui proiect, domeniile de activitate vor fi folosite pentru obtinerea balantelor la nivel de Sucursale ale FDFEE Muntenia Sud, respectiv Agentii ale SISE Muntenia Sud. Codificarea domeniilor de activitate este urmatoarea:

Codificare

Denumire

Semnificatie pt. FDFEE

Semnificatie pt. SISE

MUNTENIA SUD

FDFEE MUNTENIA Sud

SISE MUNTENIA Sud

Bucuresti

SDFEE Bucuresti

Directia Dir.adjunct tehnic Bucuresti

Ilfov

SDFEE Ilfov

AISE Ilfov

Giurgiu

SDFEE Giurgiu

AISE Giurgiu

NOTA

Desi SDFEE nu sunt platitoare de TVA fiecare dintre ele are un cod fiscal si un numar in registrul comertului. La randul lor fiecare AISE are unul sau mai multe numere de punct de lucru:

Codificare DA

Denumire

Semnificatie pt. FDFEE

Cod fiscal

Numar in registrul comertului

MUNTENIA SUD

FDFEE MUNTENIA SUD

R14507322

J40/1859/2002

Bucuresti

SDFEE Bucuresti

J40/4371/2002

Ilfov

SDFEE Ilfov

J40/10417/2002

Giurgiu

SDFEE Giurgiu

J52/98/2002

Codificare DA

Denumire

Semnificatie pt. SISE

Cod fiscal / punct de lucru

Numar in registrul comertului

MUNTENIA SUD

SISE MUNTENIA SUD

J40/1865/2002

Bucuresti

Directia Dir.adj. tehnic Bucuresti

Exista mai multe puncte de lucru pentru fiecare domeniu de activitate

Ilfov

AISE Ilfov

Giugiu

AISE Giurgiu

Puncte de lucru Bucuresti, Ilfov, Giurgiu

  • Sat Tancabesti Com Snagov 15378196
  • Oras Buftea 15378188
  • Municipiul Bucuresti Sector 1 15527883
  • Municipiul Bucuresti Sector 2 15303479
  • Municipiul Bucuresti Sector 3 15333526
  • Municipiul Bucuresti Sector 4 15331355
  • Municipiul Bucuresti Sector 6 15348101
  • Bolintin 14804536
  • Calugareni 14804510
  • Ghimpati 14804501
  • Hotarele 14804480
  • Roata 14804528

NOTA

Pentru obtinerea raportarilor pentru ANRE pe activitatile Distributie, Furnizare si Terti se vor folosi alocarile la centre de profit. Aceste alocari se vor face automat, odata cu fiecare inregistrare in sistem, prin inregistrarile facute in modulul CO - Gestiune Costuri.

In cadrul Roll-Out-ului se vor crea coduri de companie pentru FDFEE care vor fi codificate cu 0400, 0500, 0X00 etc. - conform codurilor de zona si 1000 pentru toate SISE. Domeniile de activitate pentru celelalte FDFEE si SISE se vor crea in aceeasi maniera ca si la Transilvania Nord: X000, X100, X200 etc.

Plan de conturi

Lista planurilor de conturi contine toate planurile de conturi care sunt definite pentru un client R/3.

Planul de conturi in sistemul R/3 cuprinde toate datele de baza (conturi de Carte Mare - CM) care sunt utilizate in cadrul unuia sau mai multor coduri de companie. Pentru fiecare data de baza de CM, Planul de conturi contine numarul si denumirea contului, precum si setari referitoare la controlul contului (prin acestea se stabilesc regulile de inregistrare in momentul utilizarii acestuia).

Grupul de conturi determina caracteristici care controleaza crearea datelor de baza de Carte Mare (conturi). Aceasta permite stabilirea campurilor care trebuie sa apara in ecranele de creare a unui cont, care dintre acestea trebuie sa fie obligatorii si care optionale. De asemenea grupul de conturi poate fi utilizat pentru a prestabili gama de numere din care poate sa ia valori un cont. Conturile care necesita aceleasi campuri si care folosesc aceeasi gama de numere vor fi alocate aceluiasi grup de conturi.

Pentru fiecare cont de CM, planul de conturi contine numarul contului, denumirea contului, un set de informatii care controleaza modul de creare a unui cont in codul de companie precum si reguli de functionare a acestuia.

Un cont de CM definit in segmentul de cod de companie contine informatii specifice numai codului de companie; acestea controleaza introducerea datelor in acest cont si modul de administrare a contului.

Trebuie alocat un plan de conturi fiecarui cod de companie. Acest plan de conturi se numeste planul de conturi operational si este folosit pentru inregistrarile de zi cu zi, intr-un cod de companie.

Planul de conturi operational contine conturile de CM utilizate in inregistrarile zilnice. Aceste conturi sunt utilizate atat de catre modulul de Contabilitate financiara, cat si de celelalte module (CO, MM, SD).

In cazul FDFEE Muntenia Sud, se va folosi planul de conturi operational ELEC.

In cazul SISE Bucuresti, se va folosi planul de conturi operational SISE.

Pentru FDFEE planul operational ELEC este definit la nivel de filiala si va fi comun tuturor sucursalelor; acest plan de conturi va contine toate analiticele necesare sucursalelor si in plus, conturile specifice numai filialei. Aceeasi observatie si pentru SISE Muntenia Sud.

Planurile de conturi ELEC si SISE vor fi cele conform standardelor IAS.

NOTA:

Este important ca planul de conturi operational sa fie o rezultanta a planurilor de conturi folosite in prezent de catre sucursale, insa nivelul de dezvoltare pe conturi analitice sa nu fie mai mare de trei; aceasta, deoarece codificarea unui cont va fi facuta pe 10 caractere, dupa urmatoarea regula:

SSSS AA BB CC, unde

S - reprezinta contul sintetic, patru caractere

A - analiticul de nivelul unu, doua caractere

B - analiticul de nivelul doi, doua caractere

C - analiticul de nivelul trei, doua caractere

In cazul unor sucursale care au planuri de conturi dezvoltate in analitic pe mai mult de trei nivele, functiile acoperite de nivelele suplimentare de analitice vor fi preluate de campuri din R/3, care vor permite obtinerea informatiei necesare folosind un numar mai mic de conturi analitice (cu alte cuvinte, informatia respectiva nu se va regasi la nivelul balantei, ci in cadrul unor rapoarte specifice).

Intretinerea planurilor de conturi se va face de catre Seful serviciului de contabilitate sau de inlocuitorul acestuia, din FDFEE si SISE.

Figura  - Corespondenta Plan conturi - Cod companie



Document Info


Accesari: 3207
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )