Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
upload
Upload






























Academia Romana

geografie


Multa lume se intreaba unde e Academia Romana. Bine, multi se intreaba si de ce e Academia Romana, ce face propriu zis, dar aceasta e o problema mult prea filosofica pentru a fi discutata in plina vara :) ).



Daca nu ar fi langa Casa Poporului, mare prin insasi esenta ei megalomanica, cladirea pe care scrie Academia Romana 20320l116u ar parea chiar... mare. Este si asa, dar usor umbrita. Te intrebi ce-o fi aici, pentru ca ti-au spus tie niste prieteni mai culti ca Academia ar fi de fapt pe undeva pe Victoriei si ca acolo dezbat academicienii problemele stringente ale stiintei si culturii din Romania.



Ok, ce e cu acea cladire totusi? Ne-am plimbat putin prin spatele ei (prin fata n-avea nici un farmec), am intrat intr-o curte ciudata, plina de maracini, cranii de animale, gunoaie, moloz.

Cladirea parea semi-construita. Prin semi nu intelegem - partea stanga e gata, la dreapta lucram. Nu, o fereastra arata locuibila, una nu, la una erau perdelute, la una nu era geam.



La inceput, nici o miscare, in afara de vreo doi caini pasnici si lesinati de la soare. Nu parea ca ar mai fi trecut cineva pe acolo de mult timp, gardurile de tabla care inconjurau cladirea se mai rupsesera pe alocuri si accesul era teoretic oprit... cu sarma.



Apare o doamna. Ne intreaba ce facem, noi zambim frumos si spunem candide ca ne plimbam. Doamna, amabila, ne spune sa ne plimbam inauntru sau prin fata, ca e mai frumos. In cladire sunt birouri ale insitutelor de cercetare care tin de Academia Romana. Chimie, biologie, informatica. In total, 38.

Ne indica un lift dar ne atentioneaza ca nu cumva sa-i spunem portarului ca ea ne-a zis pe unde sa intram.





Ooook. Ajungem inauntru. Stiti filmele unde actiunea se petrece in cladiri in constructie? Cam asa era si aici.





Slab luminata, cu o gramada de culoare intortocheate, cu vantul batand printre stalpi, era un loc numai bun sa te ratacesti. In plus, si aici vine partea interesanta, trecerea intre partile finisate si cele care nu vazusera nici urma de tencuiala se facea brusc.



Din pacate, n-am apucat sa exploram prea mult pe acolo pentru ca a aparut un domn paznic, care l-a chemat si pe seful lui "Sefu, avem o problema aici"  (doua probleme mai exact, care adoptasera cea mai ingereasca figura de care erau capabile) cu care am avut o discutie desprinsa din literatura absurda:

Ei: Cine sunteti de faceti poze aici?
Noi: Noi? Ce poze?
Ei: V-am vazut cu aparatul
Noi: Pai nu faceam poze
Ei: Am vazut blitzul
Noi: Nuuuu. In nici un caz.
Ei: Alergati pe aici.
Noi: Ne-am ratacit si nu stim sa iesim.
Ei: Iesiti pe unde ati intrat!
Noi: Aaa, se poate iesi pe acolo? Noi am inteles ceva de un lift.
Ei: Nu aveti voie sa tranzitati o institutie a statului.
Noi: Stiti, noi nu suntem din Bucuresti.
Ei: Cine v-a pus sa faceti poze?
Noi: Nu facem poze tocmai pentru ca stim ca asta va supara.
Ei:....
Noi: Pai ne plimbam.
Ei: Prin cladire?
Noi: Se intampla... Iesim pe acolo, nu? La revedere. :)

Si duse am fost, amuzate de discutie dar nervoase rau ca nu am reusit sa ne ascundem mai eficient prin catacombele a ceea ce ar fi trebui sa fie, daca s-ar termina cladirea, Academia Romana.



Cum se numeste? "Casa Academiei Romane" si, daca intrati prin fata (fix peste drum de poarta care duce la MNAC), are o adresa cu sugestii de rau augur: str. 13 septembrie, nr. 13. Sugeram sa o vizitati martea si neaparat pe luna plina.

Povestea e ceva mai lunga. Actuala Casa a Academiei face parte dintre acele cladiri pe care comunismul nu a apucat sa le termine si le-a lasat, mari si usor infricosatoare, pe capul urmasilor.  Aici Elena Ceausescu intentiona sa infiinteze Casa Stiintei si Tehnicii (stiti, ea mare academiciana). Cladirea care este legata printr-un tunel de Casa Poporului a fost data in 2003 Academiei Romane, impreuna cu promisiunea ca se va termina de construit. Din cate am vazut, mai e ceva de tencuit pana acolo.







Document Info


Accesari: 2131
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare



});

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )