Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadInteres turistic - Vatican - Italia

geografie


ALTE DOCUMENTE

PIRAMIDELE EGIPTENE
Alcatraz
Biosfera
Energia eoliana si cea a valurilor
MARILE DESCOPERIRI GEOGRAFICE
Arta Monumentala in Grecia Antica
VARIANTA 33 34 35 rezolvari
Poluarea mediului înconjurator
Asia - Pozitia geografica. Limitele - istoric

Interes  turistic -  Vatican - Italia             Vaticanul dispune de un patrimoniu artistic si cutural inestimabil, care atrage anual milioane de turisti din intreaga lume. Si-au castigat celebritatea basilica San Pietro, Capela Sixtina (sec. XV-XVI , cu picturi de Michelangelo intre care "Judecata de apoi"), muzeele Pio Clementino (cu sculpturi antice elene si romane, intre care "grupul Laocoon", "Apollo din Belvedere", " Atletul"), Chiaromonti ( sec. XIX, cu galeria candelabrelor), Gregorino Egizio (cu arta egipteana antica), Muzeul Etnologic, Muzeul Istoric, Pinacoteca (cu tablouri de Rafael si alti pictori celebri ai Renasterii italiene si europene). Intregul ansamblu arhitectural al Vaticanului este impresionabil iar in preajma Sarbatorilor de Iarna sau a celor Pascale, micul stat din inima Italiei devine o cetate foarte aglomerata a credintei.

                            3.1. Bazilica Sf. Petru

              Vaticanul este înconjurat de ziduri în stil medieval si renascentist si are 6 porti: Poarta Mortii, Poarta de bronz, Poarta Sfânta (se deschide la 25 de ani), Poarta Binelui si a Raului, Poarta Sacrament si Poarta Angelica. Multi dintre cei mai renumiti artisti si arhitecti ai Italiei Renascentiste au lucrat în cladirile Vaticanului. Cel mai impozant si important edificiu este Bazilica Sf. Petru.

             Bazilica Sf. Petru, este principala biserica a Catolicismului, este situata în Vatican. În 1506 Papa Iulius al II-lea i-a poruncit arhitectului renascentist Donato Bramante sa proiecteze bazilica. Bramante a murit înainte sa termine bazilica, care a fost continuata de câtiva arhitecti pâna când artistul florentin Michelangelo a preluat-o si terminat-o în 1546. Michelangelo a simplificat si amestecat elementele arhitecturale din planul lui Bramante pentru bazilica si a proiectat un dom urias crestat. Mai târziu arhitectii au modificat planurile lui Michelangelo pentru a construi un naos si pentru a adauga o piata si niste coloane de catre arhitectul baroc Gianlorenzo Bernini.

          Construita în mare parte între secolele XV si XVII ,de catre mari artisti printre care Bramante, Michelangelo si Gianlorenzo Bernini, este centrul mondial al catolicismului. În fata bazilicii este marea Piata Sf. Petru.

                                  3.2. Muzeele  Vaticane

 Originea Muzeelor Vaticane se leaga de papa Iulius al II-lea, care dupa alegerea sa ca papa în 1503 a expus diferite sculpturi antice în gradina numita "Belvedere", permitînd artistilor sa le poata admira.

             În 1734 Papa Clement al XII-lea a fondat Muzeul Capitolin într-un edificiu proiectat de Michelangelo); în 1756 si în 1767 au fost create în Vatican alte doua mici muzee: cel de arta sacra si cel de arta profana.

            Pasii decisivi au fost facuti de papii Clement al XIV-lea si de Pius al VI-lea: Muzeul Pio-Clementin, realizat prin amplificarea Palatului apostolic din Vatican, din dispozitia acestor papi cu scopul de a gazdui sculpturile clasice.

            Edificiul a fost realizat în stil neoclasic si mai apoi a servit de model pentru nenumarate alte muzee ale lumii.

            În 1796, din cauza invaziei franceze, muzeul a pierdut mai multe opere valoroase, care însa au fost restituite dupa caderea lui Napoleon, în 1815.

            O noua sectie a fost adaugata de papa Pius al VII-lea (Chiaramonti), care i-a si dat numele sau, pe care-l are si azi: (Muzeul Chiaramonti).

             Ultimul muzeu adaugat complexului a fost în 1973; acesta este dedicat artei religioase moderne si conserva operele eminentilor artisti din sec. al X-lea: Novecento

                                     3.3. Capela sixtina

                Capela Sixtina (italiana: Cappella Sistina) este capela palatului papal din Vatican si este una din cele mai faimoase comori artistice ale Europei. A fost construita între anii 1472 si 1483, în timpul pontificatului Papei Sixtus al IV-lea. Se gaseste în dreapta Bazilicii Sfântul Petru si este cunoscuta în toata lumea, fiind locul unde se tin conclavurile cardinalilor pentru alegerea unui nou papa si datorita picturilor murale ale lui Michelangelo.

                Capela are o forma dreptunghiulara, masurând 40,93 metri în lungime si 13,41 metri latime, corespunzând - conform traditiei biblice - dimensiunilor Templului lui Solomon. Înaltimea este de 20,70 metri, plafonul este în forma de bolta, peretii laterali au 12 ferestre iar pardoseala este din mozaic policrom de marmora. Capela are doua parti: una mai mare împreuna cu altarul, rezervata ceremoniilor religioase, si alta mai mica pentru credinciosi. În timpul solemnitatilor mai importante, peretii laterali sunt acoperiti cu tapiterii executate de Rafael.

              Planurile arhitectonice apartin lui Baccio Pontelli iar lucrarile de constructie au fost executate sub supravegherea lui Giovannino de' Dolci. Primul serviciu religios a fost celebrat la 9 august 1483 si a fost dedicat Înaltarii la cer a Fecioarei Maria.

                                                                                

             Picturile de pe peretii laterali au fost executate de cei mai mari artisti ai timpului: Pietro Perugino, Sandro Botticelli, Domenico Ghirlandaio, Cosimo Rosselli, Luca Signorelli si de ajutoarele lor, printre care Pinturicchio, Pietro di Cosimo si Bartolomeo della Gatta. Subiectele picturilor reprezinta teme de istorie religioasa, selectionate dupa conceptul medieval de împartire a istoriei lumii în trei epoci: prima de la Facerea lumii la darea Celor zece porunci, a doua de la Moise pâna la nasterea lui Isus Cristos, a treia fiind epoca crestinismului.

              În 1508 Papa Iuliu al II-lea i-a încredintat lui Michelangelo pictarea plafonului, care initial reprezenta un cer albastru cu stele aurii. Executarea acestei lucrari a durat patru ani (1508-1512, artistul depune un efort istovitor, lucreaza mai mult singur, stând ore în sir pe schele. Michelangelo ar fi trebuit sa picteze figurile celor 12 apostoli, când lucrarea a fost desavârsita cuprindea peste 3.000 de figuri pe o suprafata de aproape 500 de metri patrati. Frescele au fost sfintite cu ocazia sarbatorii Tuturor Sfintilor, în anul 1512. Giorgio Vasari povesteste: "Aflând ca vor fi descoperite frescele, s-a adunat toata suflarea sa priveasca picturile, ramânând cu totii muti de încântare." Artistul a folsit culori vii care, dupa renovarea Capelei între 1981 si 1994, si-au recapatat în întregime stralucirea.

              În anul 1535, Michelangelo începe pictarea peretelui de deasupra altarului la cererea Papei Paul al III-lea, cu tema "Judecata de Apoi", pe care o termina dupa sase ani, în 1541. Tema capata dimensiuni uriase, fresca înfatiseaza figuri si scene pline de groaza, reflectând propria reprezentare a artistului, care trecea pe atunci printr-o dureroasa criza de credinta. Pe 31 octombrie 1541, papa dezveleste cu mult fast pictura. Autoritatile bisericesti si opinia publica ramân stupefiate la vederea atâtor corpuri goale, fara nicio acoperire, în cea mai importanta biserica a crestinatatii. Artistul este învinuit de imoralitate, obscenitate si blasfemie. Cardinalul Carafa organizeaza o campanie ("Campania frunzelor de vita") pentru acoperirea organelor genitale. Aceasta actiune va avea loc dupa moartea lui Michelangelo si va fi executata de unul din ajutoarele sale, Daniele da Voltera. Cu ocazia recentelor lucrari de restaurare, asepectul original a fost refacut în cea mai mare parte.

                                                                   

Capela Sixtina: Peretele altarului cu fresca lui                                   

Michelangelo Judecata de Apoi

           

Capela Sixtina - Interior

               

"Fara sa fi vazut Capela Sixtina nu este posibil a-ti forma o idee despre ce este capabil sa realizeze omul"

                                                                   (Johann Wolfgang von Goethe)

Capitolul IV."Produs turistic"

1.Denumire:"Vatican-refugiu  spiritual"

2.Destinatie:Vatican,Italia

3.Perioada:04-07.07.2008

4.Pret:249 E/persoana

5.Cazare:Hotel Florida 2 stele

6.Alimentatie:mic-dejun

7.Transport:avion

8.Descriere program:

Ziua 1.Intalnire cu insotitorul de grup la ora 07:00 pe aeroportul Baneasa si zbor direct Bucuresti-Roma ora 9:00.Sosire ora 10:00(ora Italiei) pe aeroportul Fiumicino.Transfer hotel Florida si cazare ora 12:00.Turul Vaticanului,urmat de vizita la Muzeele Vaticane (Muzeul Capitolin, Muzeul Pio-Clementin, Muzeul Chiaramonti,Muzeul Novecento).

Ziua 2.Mic-dejun.Vizita la Basilica Sfantul Petru si optional participarea la slujba de la ora 17:00 sau timp liber la dispozitia turistilor.

Ziua 3.Mic-dejun.Vizita la Capela Sixtina, Libraria Vaticanului si gradinile acestuia.Optional vizita la Muzeul Etnologic, Muzeul Istoric si Pinacoteca.

Ziua 4.Mic-dejun.Participarea la slujba de dimineata.Papa isi face aparitia la fereastra a doua din dreapta palatului Vatican pentru rugaciunea Angelus.Timp liber.Ora 16:00 transfer in aeroportul Fiumicino pentru intoarcerea in tara.Sosire ora 21:45 pe aeroportul Baneasa.

9.Servicii incluse:

-transport avion Bucuresti-Roma-Bucuresti

-transfer aeroport-hotel-aeroport

-3 nopti cazare la hotel Florida de 2*

-mic- dejun-vizitele cuprinse in program

-ghid turistic

10.Servicii neincluse:

-asigurarea medicala de calatorie

-vizitele optionale

-alte servicii decat cele mentionate

11.Descriere unitate de cazare:

         Hotelul Florida este situat intr-una dintre cele mai faimoase si mai cunoscute zone ale Romei,la cativa pasi de Vatican.Aceasta zona se mai numeste si "Prati" datorita  celor 900 de cladiri printre care poti face o plimbare de seara si poti savura gustul delicioasei inghetate din "Portofino",la doar 200 de metri de hotel.

        Facilitati:terasa,bar,spalatorie,lift,fax,babysitting,lobby.

        Camere dotate cu aer conditionat,internet,uscator de par,radio,televizor,seif.

                 

Capitolul V."Analiza de pret"

Produs turistic "Vatican-refugiu spiritual"

NR.CRT.

ARTICOLE DE CALCULATIE

ELEMENTE DE CHELTUIELI

VALOARE/TURIST

VALOARE TOTALA

1.

 CHELTUIELI DIRECTE

TRANSPORT

(avion  Bucuresti-Roma-Bucresti)

110 euro

3300 euro

2

 

MASA

15 euro

(5 euroX3 zile)

450 euro

3

CAZARE(hotel  2**)

63 euro

(21euroX3nopti)

1890 euro

4

 

CHELTUIELI GHID

6 euro

180 euro

5

 

CHELTUIELI SOFER

(transfer aeroport-hotel-aeroport)

5 euro

150 euro

6

 

CHELTUIELI AGREMENT

24 euro

        720 euro

7

TOTAL CHELTUIELI DIRECTE

 

229euro

6870 euro

8

COMISION(10%)

 

22,9 euro

660 euro

9

TVA(19%)

 

48 euro

1440 euro

10

PRET DE VANZARE

 

299 euro

8970 euro

Cheltuieli pentru grup format din 30 de persoane.
 

 

 

                            Capitolul VI.

        "Chestionar de satisfactie a clientului"

1. Va rugam sa mentionati gradul de satisfactie generala fata de serviciile noastre:     1           2           3             4                5

2. Va rugam mentionati rapiditate si eficienta la check-in :              

                 1          2           3            4              5

Camera

- aspect general al camerei      1        2            3            4           5                                

- confortul patului si al pernei         1        2            3             4          5          

- starea mobilei, mochetei      1        2            3             4          5  

Personalul

- atentia personalului           1        2            3             4          5                                   

- promptitudinea in indeplinirea dorintelor dumneavoastra       

                                           1        2            3             4          5

- atitudinea personalului      1        2            3             4          5

3.Care a fost scopul principal al vizitei dumneavoastra?

- timp liber                          Da           Nu   

- afaceri                              Da           Nu   

- intalniri/conferinte             Da            Nu

       

4.Daca ati fost aici intr-o vizita de petrecere a timpului liber,aceasta a facut parte dintr-un grup sau pachet de servicii?

                                           Da         Nu

       

5.Cat de probabil?

- sa va reintoarceti               1        2            3            4           5   

- veti recomanda  produsul nostru turistic altor persoane         

                                           1        2            3            4           5         

         Capitolul VII."Mijloace de promovare"

         Comerciantul din turism poate lansa o vasta gama de metode de promovare.

Publicitatea si promovarea vanzarilor sunt cele mai raspandite metode de promovare utilizate.Pentru produsul turistic  "Vatican-refugiu spiritual" am ales ca mijloc de promovarea publicitatea prin presa scrisa,mai exact radio si prin afise.Acesta din urma este forma cea mai agreata de promovare a unui produs turistic,este mai putin costisitoare si mai accesibila.

Concluzii

          Sper ca v-am convins cu acest produs turistic si ca urmatoarea dumneavostra excursie va fi la Vatican.

         Va multumesc pentru atentia acordata acestui proiect de atestat.

                               Bibliografie:

1.Enciclopedia  libera Wikipedia

2.www.infoturism.ro

3.websiteul Vaticanului

4.Editura economica 1998, "Marketing in turism"


                                   Anexe

           

                         

Document Info


Accesari: 3151
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )