Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload






























POLUAREA APEI

Ecologie


POLUAREA APEI

POLUAREA BIOLOGICA SI SANATATEA



PE LANGA POLUANTI CHIMICI IN NATURA SE INTALNESC SI POLUANTI BIOLOGICI.ACESTEA SUNT MICROORGANISME PATOGENE , VIRUSURI HELMINTI,ETC.

EI SE POT AFLA IN ATMOSFERA, APA, SOL, IN CORPUL ALTUI ORGANISM INCLUSIV AL OMULUI.

SOLUL ARE ROL DEOSEBIT IN TRANSMITEREA LA ON A UNOR GEOHELMINT :ANCHILOSTOMA, ASCARIZII, TRIHOCEFALII.

OUALE PROASPETE DE DE HELMINTI SUNT INOFENSIVE . ELE NECESITA O MATURIYARE IN SOL. ESTE CONSIDERABIL ROLUL SOLULUI SI IN PASTRAREA INDELUNGATA A FORMELOR SPORULARE DE AGENTI PATOGENI AI ANTRAXULUI, TETANOSULUI LETOSPRIROZEI, GANGRENEI GAZOASE , BOTU-

LISMULUI. POLUAREA MEDIULUI AMBIANT JOACA UN ROL IMPORTANT IN RASPANDIREA PATOLOGIEI INFECTIOASE LA OAMENI.

OMUL PATRUNZAND TOT MAI PROFUND IN NATURA INTERVINE IN CONDITIILE NATURALE DE EXISTENTA A MICROORGANISMELOR PATOGENE SI EL INSASI VICTIMA LOR.

OMUL SI ANIMALELE DOMESTICE SE POT MOLIPSI DE ANTROPOZOONOASE, PATRUNZAND IN FOCARUL NATURAL DE EXISTENTA AL MICROORGANISMELOR. ACESTE MALADII SUNT CIUMA , TULAREMIA , TIFOSUL , ENCEFALIA , MALARIA.

PARTICULARITATILE ACESTOR MALADII ESTE CA ORGANISMUL PROVOCATOR TRAIESTE IN NATURA PE UN ANUMIT TERITORIU , IN AFARA RELATIILOR CU OAMENII SAU CU ANIMALELE DOMESTICE. NU INTOTDEAUNA AGENTUL PATOGEN ATACA DIRECT OMUL, DRUMUL INFECTARII ESTE MAI COMPLICAT , AGENTUL PATOGEN TRECE ADESEORI PRIN MAI MULTE TRANSFORMARI.

EI POT PATRUNDE IN ORGANISMUL ANIMALELOR SALBATICE. TRANSMITEREA LA OM ARE LOC PRIN INSECTELE PATOGENE.

CEI MAI PERICULOSI SUNT AGENTII PATOGENI AI MALADIILOR INFECTIOASE SI CARE AU O RASPANDIRE LARGA IN MEDIU. UNELE MICROORGANISME POT TRAI CATEVA ORE IN AFARA ORGANISMULUI UMAN , ALTELE DE LA CATEVA ZILE LA CATIVA ANI, IAR PENTRU ALTELE MEDIUL ESTE LOCUL LOR DE A TRAI NORMAL. IN ORGANISM EI PATRUND CAND E DEREGLATA INTEGRITATEA TEGUMENTELOR , PE CALE ALIMENTARA IN CAZ DE NERESPECTARE A IGIENEI , ETC.

MICROBII PATOGENI POT PATRUNDE IN APELE SUBTERANE SI CAUZA MALADII, INCLUSIV LA OM. DIN CARE CAUZE APA DIN FANTANI IN SPECIAL CELE DESCHISE NECESITA IN PREALABIL DE A FI FILTEATA SAU FEARTA.

CELE MAI POLUATE SUNT REZERVOARELE DE APA DESCOPERITE ( DESCHISE )- LACURILE , IAZURILE , RAURILE.



ISTORIA OMENIRII A CUNOSCUT FAPTUL CA APA A FOST CAUZA A NUMEROASE EPIDEMII DE HOLERA , DIZINTERIE,ETC.

POLUAREA BIOLOGICA - BACTERIOLOGICA , VIRUSOLOGICA SI PARAZITOLOGICA - LEGATA IN MOD DIRECT DE PREZENTA OMULUI. ESTE CEL MAI VECHI TIP DE POLUARE CUNOSCUT SI APARE CARACTERISTIC ZONELOR SUBDEZVOLTATE SAU IN CURS DE DEZVOLTARE .

POLUARE FIZICA CU PUECADERE CU SUBSTANTE RADIOACTIVE , DAR SI TEHNICA SAU DETERMINATA DE ELEMENTE INSOLUBILE PLUTITOARE SAU SEDIMENTABILE. ESTE CEL MAI NOU, MAI RECENT TIP DE POLUARE, IN GENERAL CARACTERISTIC ZONELOR AVANSATE SAU INTENS DEZVOLTATE.

POLUARE CHIMICA ,ESTE REPREZENTATA DE PATRUNDEREA IN APA A UNOR SUBSTANTE DIVERSE, DE CELE ORGANICA USOR DEGRADABILE PANA LA CELE TOXICE CU PERSISTENTA INDELUNGATA SI CU REMANENTA. ACEST TIP DE POLUARE POATE FI INTALNITA ATAT IN ZONELE AVANSATE DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC, CAT SI IN CELE RAMASE IN URMA, AVAND EVANTAIUL DE CUPRINDERE CEL MAI MARE ATAT CA ELEMENTE POLUANTE , CAT SI CA CONSECINTE.

POLUAREA CHIMICA A APEI SE POATE PRODUCE IN MOD ACCIDENTAL , DAR DE CELE MAI MULTE ORI DATORITA INDEPARTARII NECONTROLATE A DIVERSELOR DESEURI SAU REZIDURI LICHIDE SAU SOLIDE . SURSELE DE POLUARE A APEI SUNT MULTIPLE , CEL MAI FRECVENT ELE SUNT REPREZENTATE DE REZIDURILE COMUNALE, INDUSTRIALE SI AGROZOOTEHNICE .

BIBLIOGRAFIE :

HTTP://WWW.IATP.MD/MEDIU-SANATATE/POLUAREA%20

GH. ZAMFIR POLUAREA MEDIULUI AMBIANT , EDITURA JUNIMEA 1974

Popa Sergiu si Magurean mihai

Powered by https://www.preferatele.com/

cel mai tare site cu referate





Document Info


Accesari: 3878
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )