Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
Aranjamente turistice speciale

Turism


ALTE DOCUMENTE

Turismul in judetul Olt
Azuga-Culmea Sorica-Culmea Urechea- Virful Cazacu
Zona turistica a Ceahlaului - Baza materiala si infrastructura, Cai de acces
Ghidul Drumetiilor Montane - Deplasarea in munti, echipament si alimentatie
ECOTURISM IN PARCUL NATIONAL MUNTII RODNEI
CLUJ
Lucrare de licenta - ANGAJAREA RESURSELOR UMANE IN TURISM
STRATEGII DE PROMOVARE A TURISMULUI RURAL PE PIATA MONDIALA
LUCRARE DE DIPLOMA - AGENTIA DE TURISM
LUCRARE DE DIPLOMA - GEOGRAFIA TURISMULUI - DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII TURISTICE PE VALEA BARGAULUI

Aranjamente turistice speciale

2.1. Banchetele si reuniunileIn cadrul serviciilor turistice un loc aparte il ocupa organizarea unor evenimente sau actiuni legate de participarea la acestea, cele mai frecvente fiind: congresele, reuniunile, simpozioanele, conferintele si mesele rotunde.

Printre serviciile puse la dispozitia clientilor cu aceste ocazii se numara:

secretariat dotat cu telefon, fax, copiator, computer; 212f54c

asigurarea de traduceri simultane;

asigurarea de proiectii video;

amenajarea salilor;

centrul de presa;

birou de informatii;

intocmirea prograelor;

organizarea meselor festive, banchete,cocteiluri, dineuri etc.;

intocmirea ofertei de excursii si programe turistice optionale;

inchirieri de masini;

asigurarea materialului conferintelor (mape, pixuri, insigne, ecusoane).

La noi in tara cele mai moderne dotari de acest gen sunt: Palatul Parlamentului, Sala Palatului, Centrul roman de afaceri "Marea Neagra" Mangalia, Hotelul Mariott, Hotelul Athenee Palace Bucharest-Hilton, Hotelul Crowne Plaza, Hotelul Bucuresti, Sofitel, Lido, Intercontinental, Parc etc.

Actiunile cele mai frecvente sunt:

Banchetul - masa, la care se serveste de obicei un meniu unic si la care pot participa peste 1.000 de persoane.

Bufetul - tip masa cu autoservire (bufet suedez sau scandinav) unde preparatele se expun pe o masa lunga, uneori suprainaltat;

Lunch-ul - masa usoara, uneori sub forma de bufet, cel mai adesea dejunul;

Cocktail-party - in general sunt servite, in picioare, sortimente de bauturi;

Receptia - manifestare cu carecter festiv la nivel inalt, la care se serveste preparte rafinate;

Reuniune - manifestare cu caracter comercial, promotional sau informativ pentru un numar de 30-150 persoane pe o durata de maxim 3 zile, serviciul de alimentatie cumprinzand mese obisnuite sau cocktailuri;
Seminarul - reuniune de lucru sau formare pentru 10-30 de persoane pe o perioada de 3-5 zile, serviciul de alimentatie ofera mesele principale si pauzele;

Congresul - manifestare cu caracter informativ ce reuneste 100-1.000 persoane pentru a schimba idei sau a prezenta rezultatele unor studii, pe durata a 3-5 zile, mesele fiind oferite de obicei sub forma banchetelor;

Colocviul - reuniune cu privire la un subiect dat, pe durata a mai multor zile, activitatea desfasurandu-se pe mai multe ateliere, mesele oferite putand fi diferite, convenite de organizatori;

Conferinta - reuniunea in care o persoana face o expunere in fata unui auditoriu;

Simpozionul - un grup de experti discuta intre ei in fata unui auditoriu;

Workshop-ul - in sensul american este reuniune de 30-35 persoane in care se discuta in grupuri mici pentru schimb de experienta; in acceptiunea franceza se intelege prezentarea produselor in cadrul unui salon sau targ.

Activitatea de banchete poate fi combinata cu serviciul de catering pentru organizarea de evenimente in afara hotelului.

2.2. Cazinourile

Peste tot in lume cazinourile constituie o sursa de atractie atat pentru clientela cu venituri mari, clienti fideli ai acestor servicii, cat si pentru cei cu venituri mici, ce spera in visul imbogatirii rapide si care isi incearca norocul cu diferite ocazii.

Activitatea de cazinou se desfasoara legal in aproape 100 de tari, inregistrand la nivelul Uniunii Europene o cifra anuala ce devanseaza importante sectoare de activitate.

Cazinoul consta intr-o sala de jocuri careia i se asociaza de multe ori mai multe restaurante, baruri si cabarete.

Pe plan mondial exista doua tendinte in amenajarea acestor amplasamente: cel american si cel european. In cazinourile tip Las Vegas totul este conceput pentru a-i provoca pe jucatori: (lipsa ferestrelor, a ceasurilor, decor rosu, bauturi gratuite, tarife scazute la serviciile de cazare si alimentatie, acordare de credite). Salile mari cu peste 150 de masini mecanice antreneaza participarea la joc. Astfel, Las Vegas si Atlantic City numara 167 de cazinouri ce atrag anual peste 50 de milioane de vizitatori.

Modelul european plaseaza cazinourile printre locurile de divertisment din statiunile turistice sau din marile orase. Tari ca Olanda, Anglia, Turcia descurajeaza aceste activitati, limitand numarul lor, pe motiv ca prezinta un pericol pentru tineri. Salile in care functioneaza sunt mari, luminoase, ambianta linistitoare, avand maxim 10 mese de joc, iar masinile electronice cu castiguri sunt amplasate in spatii distincte, creditul fiind aproape inexistent. Daca adaugam la acestea si impozitul mare de aproximativ 80%, intelegem accentul pus in Europa pe rolul de agrement, nu pe castig. Desi la ora actuala activitatea de cazino din Monte Carlo realizeaza venituri importante, ele nu mai sunt la nivelul de 98% din incasarile din turism cum erau la inceputul secolului trecut. Variante ale cazinourilor clasice sunt cele de pe vasele de croaziera si cybercasinos.

In Bucurestiul de dinainte de razboi existau 40 de unitati, iar in Romania, in 1996, erau acordate licente pentru 55 de cazinouri, 19 numai in Bucuresti, (mai multe decat in toata Austria), 214 sali de bingo si 55.000 aparate jocuri mecanice. Primul cazinou deschis a fost la Hotelul Inter-Continental, apoi au urmat cele de la Continental, World Trade Center etc. Clientela este formata atat din cetateni romani cu venituri mari, cat si din turisti straini, existand chiar grupuri organizate special cu acest scop (turisti din Israel, Turcia, Italia). Principalele jocuri sunt cele de ruleta, baccara, black-jack, poker craps (joc cu zaruri), precum si masini mecanice cu castiguri (slot-machines, jackpots).

Functiile specifice cazinoului sunt: schimbator de fise (changeur), inspector sau cap-de-masa (urmareste asezarea corecta a fiselor la masa), crupier sau dealer (strange fisele, anunta castigurile si face platile), sef de masa sau "pit-boss" (urmareste jocul si supravegheaza platile), iar functiile conexe sunt cele de receptionera, casiera, chelnerita, bodyguard, ingrijitoare.

Aparitia cazinourilor si pe piata romaneasca a creat posibilitatea atragerii unui numar suplimentar de turisti, sporind astfel incasarile si a largit oferta de locuri de munca cu noi meserii.


loading...


Document Info


Accesari: 2155
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )