Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadCastelul Peles

Turism
ALTE DOCUMENTE

Aspecte ale dezvoltarii turismului international in lume
Proiect - Selectia si recrutarea de Resurse Umane in turism
\"TARGUL DE FETE DE PE MUNTELE GAINA
TURISMUL ROMANESC IN MARAMURES
BAZILICA SFINTEI NASTERI
ARGES
LUCRARE DE LICENTA STRATEGII DE PROMOVARE A TURISMULUI RURAL DIN ZONA POLOVRAGI PE PIATA MONDIALA
FACTORII DETERMINANTI AI DEZVOLTARII
Ciucaru Mare
Castelul Peles

Castelul Peles

Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinta regelui Carol I al Romaniei (1866 - 1914), dupa planurile arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman, si a fost decorat de celebrii decoratori J.D. Heym 131c21b ann din Hamburg, August Bembé din Mainz si Berhard Ludwig din Viena.
Castelul Peles poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istorist din Romania, avand caracter de unicat si este, prin valoarea sa istorica si artistica, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumatati a secolului al XIX-lea.

Carol I a fost pentru prima data la Sinaia in 5-6 august 1866, cand a fost gazduit la manastirea din localitate, ridicata in 1695 de spatarul Mihail Cantacuzino. Din 1872, principele isi cumpara terenul, 1000 de pogoane, iar lucrarile de constructie a Castelului Peles au inceput in anul 1873, pe un teren aflat in proprietatea privata a suveranului, denumit initial domeniul Piatra Arsa si ulterior domeniul regal de la Sinaia. Constructia a fost finantata din fondurile regelui Carol I, dar si din lista civila, costurile etapei 1873 - 1883 ridicandu-se la suma de 6,5 milioane lei-aur, iar costurile globale, pana in anul 1914, la suma de 16 milioane lei-aur. Pentru rezolvarea problemelor puse de alunecarile de teren ce necesitau ziduri puternice de sustinere, cat si de prezenta izvoarelor subterane ce trebuiau captate intr-o retea de drenuri, la Sinaia a fost adus arhitectul-profesor Wilhelm von Doderer, dupa planurile caruia si in conditii tehnice identice celor de la Sinaia se construise complexul balnear de la Mehadia.


Document Info


Accesari: 1219
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )