Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

CUM POATE FI INTELEASA COMPETITIA SCOLARA

Copii


ALTE DOCUMENTE

COPILUL sI VIOLENŢA
VALOAREA EDUCAŢIONALĂ A TELEVIZIUNII
CUM ÎNVĂŢAM COPILUL SĂ SE PĂSTREZE CURAT
DEZVOLTAREA CREATIVITATII COPIILOR IN PROCESUL DE INVATAMANT
10 pasi pentru a-l invata pe copii sa numere!
MASURILE DE PROTECTIE A COPILULUI AFLAT IN DIFICULTATE CA MIJLOACE ALTERNATIVE DE INFAPTUIRE A OCROTIRII PARINTESTI
\"Modele de buna practica in asistenta sociala a copilului aflat in dificultate\"
Perle copii
ALIMENTATIA SUGARULUI DE LA 5 LA 6 LUNI
Pasta de pui cu cartofi ;pt.copii peste 6 luni

CUM POATE FI ÎNŢELEASĂ COMPETIŢIA sCOLARĂ?

Într-o clasa I, la începutul unui an scolar, s-au înscris 25 de elevi. Toti parintii aveau muri sperante ca fiul /fiica lor (care acasa era cel /cea mai dulce, cel /cea mai huna, cel / cea mai admirat / admirat 20420i811u 59;) sa fie apreciat în acelasi mod si la scoala. In acest context, învatatoarea s-a vazut pusa în fata unei situatii foarte delicate: cum sa multumeasca fiecare parinte? In ce consta ierarhizarea elevilor? Cel mai bun raportat la ce? Ce se poate evalua în ciclul de achizitii, atâta timp cât obiectivul celor doua clase este dobândirea primelor deprinderi de scolar?

Dupa cum ne putem da seama, întreaga viata reprezinta o competitie, de aceea este evident ca aceasta se va regasi si în activitatile scolare. însa dorinta fiecarui parinte de a avea copilul învingator în competitia scolara, poate duce câteodata la obtinerea unor rezultate cu eforturi ce depasesc posibilitatile reale ale competitorilor. Solicitarile permanente de a mentine copilul în vârful piramidei sau peste nivelul normal, plaseaza copilul pe pista epuizarii, cu efecte negative în viitor. Daca competitiile aparute în perioada gimnaziului, liceului si a facultatii sunt firesti si necesare, încercarea de ierarhizare a elevilor din clasele I si a Ii-a s-a observat ca mai degraba dezavantajeaza si uneori chiar demobilizeaza elevii, în loc sa îi stimuleze.

Primele doua clase din învatamântul primar, reprezinta ciclul de achizitii fundamentale. în aceasta perioada, elevul îsi formeaza primele deprinderi de munca individuala si de grup, îsi întemeiaza o baza de cunostinte si abilitati care vor constitui suportul activitatilor scolare pe care le va desfasura ulterior, îsi consolideaza sistemul de atitudini si valori personale etc. Aceste achizitii sunt necesare fiecarui elev, iar preocuparea dascalului este aceea de a i le dezvolta fiecaruia în parte. în aceste conditii, ce poate fi evaluat? Pe baza carui criteriu se poate face ierarhizarea?Oncc elev care trece prin scoala reuseste sa parcurga si sa atinga obiectivele ciclului de achizitii, însa unii reusesc sa o faca mai lent, altii, mai rapid; unii reusesc mai temeinic, altii, mai superficial. Prin urmare, daca dorim sa ierarhizam elevii în clasele I si a II-a, va iesi în evidenta rapiditatea cu care acestia vor atinge obiectivele. Este cunoscut faptul ca, pentru construirea unei case temeinice, realizarea fundatiei reprezinta un obiectiv prioritar. Daca vom insista sa avem cât mai repede o casa cu care sa ne mândrim la toti vecinii, atunci fundatia va fi facuta superficial, fapt care va duce la prabusirea constructiei. Pe de alta parte, fortând nota în realizarea unei fundatii rapide, putem avea surpriza ca lucrarea sa ramâna nefinalizata din cauza epuizarii resurselor.Document Info


Accesari: 1888
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2017 )