Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadEXTINDEREA U.E CATRE EUROPA C SI DE E

istorie
ALTE DOCUMENTE

CIVILIZAŢIA sI CULTURA ROMANĂ
Recviem
ROMANIA PE DRUMUL MODERNIZARII. REFORMELE LUI CUZA.
VENERAREA ICOANELOR SI MISCAREA ICONOCLASTA
1 Decembrie 1918-proclamarea Marii Uniri Nationale
Revolutia franceza (17891795)
CULTURA ROMÂNEASCĂ LA SFÂRsITUL SECOLULUI AL XIX-LEA SI ÎNCEPUTUL SECOLULUI AL XX-LEA
ISTORIA ROMĂNILOR
DOMNIA LUI ALEXANDRU IOAN CU ZA (1859-1866)
VLADIMIR PUTIN DESPRE ROLUL RUSIEI ÎN REGIUNEA ASIA-PACIFIC ÎN SECOLUL AL XXI-LEA

EXTINDEREA U.E CATRE EUROPA C SI DE E- a propus indeplinirea unor conditii nu numai pt tarile candidate ci si pt vechile tari membre.Aceste cerinte aveau in vedere conceperea unor mecanisme si institutii noi care sa permita luarea deciziilor in cond. unui numar crescut de membrii.Astfel de propuneri au fost incluse in proiectul tratatului Constitutional care este in present un proiect in cel mai bun caz suspendat   In aceste conditii mecanismul de luare a deciziilor este dificil si se bazeaza mai mult pe negocieri politice

   Extinderea U.E din 2004 a insemnat si aderarea unei nr mare de tari cu un nivel de dezvoltare semnificativ mai redus decat media U.E. cu 15 membrii.

   Odata cu aderarea acestor tari U.E se confrunta cu probleme specifice tarilor in curs de dezvoltare pt care nu axista practic niste solutii.

   In present U.E se manifesta curente de opinii care sustin limitarea extinderii dupa aderarea Romaniei si Bulgariei.

   In afarea aderarii a  noi membrii U.E care au in vedere si o politica speciala legata de vecinii sai.Aceasta politica de vecinatate presupune  eliminarea barierelor comerciale in tarile vecine de asemenea acordarea de rezistenta pt dezv. Resurselor umane si pt cresterea ec.,asistenta in solutionarea unor conflicte locale(Bazinul Mediteranei)

        U.E la inceputul sec XXI:

 U.E se confrunta cu o serie de probleme dificile:

- Principala problema cu care se confrunta competitia din partea statelor din Asia si in general competitia det. de procesul de globalizare.

- Problema politicii agricole care utilizeaza peste 40% din bugetul comunitar in cond. in care U.E are serioase ramaneri in urma in dom. Cercetare-dezvoltare.

-Problema somajului care este in unele  tari aproape de 20% si in corelatie cu problemele  somajului,probl. sustinerii nivelului ridicat la asigurarile sociale.

- Necesitatea identificarii unor solutii de corelare a politicii monetare commune cu politicile bugetare nat.(doar tarile cu moneda unica!)
- Extinderea U.E ridica problema privind institutiile,procedurile ,functionarea pietei interne unice.

        ACORDUL DE COMERT UNIC N-AMERICAN (NAFTA):

  Acesta forma de integrare(SUA,Canada,Mexic) are niste obiective mail limitate in comparatie cu U.E si se refera la probleme legate de comert,investitii,forta de munca..

  Acest accord NAFFTA este un precursor al unui accord mult mai cuprinzator aflat in negociere si care se cheama Free Trade Agreement of the Americans.

  Acesta isi propune sa eralizeze un spatiu economic din Alaska pana in tara de Foc

  Importanta NAFTA decurge in faptul cca reprezinta circa 20% din comertul mondial si reprezinta  de asemenea 50% din comertul exterior  al tarilor membre.NAFTA a fost semnat in 1992 si a intrat in vigoare in 1994.

El si-a propus si functioneaza pe 3 principii:

  1. Clauza natiunii celei mai favorizate:-adica trebuie sa dam si membrilor NAFTA ceea ce dam celui mai favorit partener al nostrum.
  2. Tratamentul national:-fiecare tara membra trateaza firmele din tarile partenere la fel ca firmele nat.
  3. Asigurarea transparentei in reglementarile privind mediul de afaceri:-o componenta importanta a acordului se refera la regulile de origine pt a evita abuzuri din partea unor tari.Un rezultat imediat al incheierii acordului a fost cresterea ci corca 75% a comertului intre tarile membre
Document Info


Accesari: 1426
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )