Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Reteaua morfogenetica

istorie


Reteaua morfogenetica

Legenda potrivit careia Golful Broastei Ţestoase reprezinta sursa universului este semnificativa pentru ideea ca Montauk-ul este o poarta catre marele vārtej al creatiei. Nu v-am vorbit despre simetria inerenta a alfabetului ebraic pentru ca as dori sa va convertesc la iudaism, ci pentru a va demonstra dincolo de orice dubiu ca procesul creatiei a fost imprimat cāndva īn mintile si īn sufletele stramosilor nostri. Alfabetul sanscrit, cel grecesc si cel arab sunt caracterizate si ele de aceasta simetrie divina, iar acest lucru este probabil valabil si īn ceea ce priveste alte 13413y246n limbi ale Antichitatii.



Unicul motiv pentru care cartea Proiectul Montauk a stārnit atāta interes este legat de faptul ca descrie o serie de evenimente remarcabile, care trezesc curiozitatea. Principala teza a cartii este ca umanitatea poate genera un asemenea cāmp de constiinta īncāt sa manipuleze materia, energia, timpul si spatiul. Un asemenea cāmp a fost generat la Montauk, cel putin pentru o scurta perioada de timp. Acest lucru este demn de remarcat pentru simplul motiv ca umanitatea a pierdut legatura cu procesul de creatie. Daca toata lumea ar putea participa la acest proces, nimeni nu ar fi fost probabil interesat de carte. Rezulta ca exista īn univers o putere secreta care poate face asemenea miracole, actionānd ca o influenta oculta. Ajungem astfel la conceptul de Dumnezeu, asa cum este el acceptat īn societatea noastra.

Īnca de la īnceputurile istoriei, oamenii nu au avut pareri similare īn ceea ce īl priveste pe Dumnezeu, cum arata acesta si daca exista cu adevarat. Orice om inteligent īsi poate da seama cu usurinta ca numitorul comun al tuturor descrierilor referitoare la Dumnezeu este principiul creator al existentei. Nu este necesar sa crezi īntr-un Dumnezeu barbos, īmbracat cu o roba alba, pentru a asista la miracolul īnfloririi unei flori sau al nasterii unui copil. Acestea sunt procese de creatie si toata lumea le poate vedea cu usurinta. Razboaiele religioase si conflictele sociale nu apar decāt atunci cānd aceste procese sunt asociate cu diferite fiinte divine, care au anumite caracteristici particulare.

Neīntelegerile referitoare la natura creatiei sunt rezultatul diferitelor scoli de gāndire, polarizate si divizate, care exista pe planeta noastra de milenii. Daca dispui de secretul creatiei si nu doresti ca oamenii sa-l afle, cel mai bun lucru pe care īl poti face este sa creezi scoli de gāndire īn rāndul populatiei, incitāndu-le la dezbateri. Daca tii mintile oamenilor ocupate cu aceste conflicte, acestia nu vor banui niciodata ca exista un secret adevarat care merita sa fie aflat. Evident, sarcina gestionarii acestor conflicte este extrem de complexa, iar scenariul initial se poate complica foarte tare, lucru care s-a si īntāmplat la ora actuala pe pamānt.

Īn America au existat dezbateri foarte ample īntre creationisti si evolutionisti. Simplificānd la maxim lucrurile, creationistii cred ca Dumnezeu l-a creat pe om din tarāna īntr-o maniera supranaturala, īn timp ce evolutionistii cred ca el a evoluat din regnul animal. Ambele teorii contin o doza de adevar, suficient de mare pentru a mentine viu interesul oamenilor. Sfatul meu este sa nu aderati la nici una din aceste teorii.

Īn ce consta atunci adevarata teorie a creatiei?

Īn īntreaga materie si īn organismele biologice se petrec procese vizibile si invizibile. O parte din aceste procese invizibile pot fi vazute prin disecari si analize microscopice, dar oricāt de mult am avansa pe aceasta cale tot vor ramāne procese invizibile pentru ochiul nostru. Microscopul ne poate ajuta, dar numai pāna la un punct. Perceptiile extrasenzoriale si starile modificate de constiinta ne pot ajuta īnsa sa mergem mai departe, pāna cānd ajungem īn lumea incredibila a structurilor geometrice care vibreaza, interactioneaza si fac tot felul de miracole simetrice. Aceste structuri pot fi la rāndul lor reduse la cele cinci solide platonice despre care am discutat mai sus. Evolutia si interactiunile acestor forme (tetraedrul, cubul, octaedrul, icosaedrul si dodecaedrul) sunt studiate de asa-numita geometrie sacra. Toate legile stiintei fizice au la baza aceste structuri.

Atomii, moleculele, fulgii de zapada si florile - toate respecta jocul acestor forme geometrice, din care rezulta diferite grade de armonie. Progresia matematica poate fi constatata cu usurinta īn Tabelul Periodic al elementelor chimice. Īntreaga biologie poate fi redusa la forme geometrice si spirale (elicele moleculelor de ADN) care deriva din cele cinci solide platonice. Mecanica acestor solide este practic infinita si nu constituie obiectul de studiu al acestei carti. Ceea ce ne propunem noi este sa identificam procesul functional al evolutiei si sa demonstram ca el respecta jocul acestor cinci forme.

Exista o ramura a biologiei numita morfologie, care studiaza forma si structura plantelor si animalelor. Cel care a inventat cuvāntul "morfologie" a fost J.W. von Goethe, un ocultist german care i-a fost profesor lui Rudolf Steiner, un prieten apropiat al lui Aleister Crowley. Cānd foloseau cuvāntul morfologie, Goethe si Steiner se refereau inclusiv la studiul formei si structurii pamāntului. Definitia din dictionar a cuvāntului accepta acest punct de vedere. De aceea, putem spune ca, īn sine, cuvāntul sugereaza o relatie īntre aspectul biologic si cel strict fizic al existentei.

Pe masura ce viata evolueaza, jocul celor cinci forme elementare devine din ce īn ce mai complex, dānd nastere unor miriade de forme. Īnainte de aparitia vietii biologice pe aceasta planeta, pamāntul īnsusi a fost cel care a evoluat dupa aceleasi principii. Cānd pamāntul a īnceput sa se īnvārteasca īn jurul soarelui, el avea deja forma sa fizica actuala. Caracteristicile sale depindeau de celelalte corpuri ceresti, de propria sa orbita, de viteza sa de rotatie si de alte variabile cosmice. S-au produs īnsa si o serie de procese interne care au afectat structura pamāntului, iar acestea au depins de interferenta structurilor geometrice cu fortele haosului. Eventualele interventii ale unor fiinte extraterestre nu puteau fi decāt complementare acestor forte naturale. Acesta a fost contextul īn care a evoluat viata biologica pe pamānt.

Īn sine, cuvāntul geometrie īnseamna "masurarea pamāntului". Pe masura ce lichenii si planctonul au īnceput sa evolueze, transformāndu-se gradat īn forme superioare de viata, acestea au īnceput sa utilizeze cele patru elemente alchimice: focul (soarele), apa, aerul si pamāntul. Constiinta formelor primitive de viata trebuie sa fi fost īntr-o rezonanta perfecta (instinctuala) cu structurile geometrice naturale si cu reteaua energetica a pamāntului. Liniile de forta care alcatuiesc aceasta retea servesc drept cai naturale de-a lungul carora a evoluat procesul cunoscut sub numele de viata. Asa cum am mai afirmat īn aceasta lucrare, am numit aceste cai si īntreaga ecostructura pe care au generat-o: Retea Morfogenetica, de la "morph" - schimbare si "genetic" - geneza sau īnceput.

Reteaua Morfogenetica poate fi conceputa ca un sistem de canale prin care circula informatiile, si implicit schimbarile si programele evolutioniste. Reflexii ale acestei functii pot fi vazute si īn viata de zi cu zi, inclusiv īn chestiunile cele mai lumesti, precum moda sau atitudinile sociale. Majoritatea sentimentelor pe care le traim zilnic sunt influentate de aceasta retea morfogenetica. Porumbeii calatori si pasarile migratoare se folosesc de aceeasi retea pentru a-si gasi calea. Faimosul experiment al schimbarii comportamentului a 99 de maimute īn functie de cea de-a o suta este īn strānsa corelatie cu acelasi cāmp morfogenetic. S-a demonstrat ca daca un anumit procentaj din populatia totala de maimute īnvata un anumit lucru, noua functie se transmite automat, pe cale telepatica, tuturor maimutelor din aceeasi specie care traiesc pe pamānt, inclusiv celor care se afla izolate pe o insula. "Cea de-a o suta maimuta" este denumirea generica a maimutei care īsi schimba prima comportamentul, īnvatānd ceva nou.

Aproape orice om īnzestrat cu o minima sensibilitate si inteligenta poate percepe cu usurinta aceasta retea energetica. Nu este suficient īnsa sa acceptam existenta ei. Important este sa realizam ca nici un om nu īsi poate aroga dreptul de a o folosi asa cum vrea el (de a o controla īn exclusivitate)! Teoretic vorbind, nimeni nu poate monitoriza si programa evolutia la fel cum ar proceda cu o afacere. Daca totusi exista asemenea oameni, ei stiu sa ramāna īn umbra. Majoritatea oamenilor nu fac decāt sa comenteze ceea ce se īntāmpla, fara sa intervina direct īn retea.

Īn anii din urma, īn retea s-a "pompat" multa panica, īntrucāt oamenii s-au focalizat foarte tare asupra crizelor de mediu. Sunt unii care doresc sa ne faca sa credem ca pamāntul se afla īn pragul autodistrugerii din cauza "efectului de sera" sau al altor grozavii. Altii doresc sa ne faca sa credem ca militantii pentru mediu īsi au propria lor agenda corupta si sinistra. Cert este ca facem cu totii parte din aceeasi constiinta de grup si am adus īn discutie problema mediului tocmai pentru ca sunt convins ca aveti sentimente puternice īn legatura cu acest subiect. Este usor sa simti "pulsul retelei" gāndindu-te la el. Īn chestiunea mediului exista numeroase grupari care doresc sa ne faca sa credem anumite lucruri. Īn realitate, principala amenintare la adresa mediului īn care traim este lipsa de informare.

Pe masura ce formele primitive de viata precum lichenii sau algele au evoluat, ele au īnceput sa emita unde electromagnetice, creānd cāmpuri necesare pentru a supravietui si pentru a interactiona cu alte elemente si forme de viata. Au aparut astfel diferite specii, fiecare īmpartasind cu semenii lor aceleasi coduri electromagnetice. Toate au īnsa un numitor comun: codul electromagnetic elementar pe care īl numim viata. Energia trece de la diferitele specii īn retea, si invers, reteaua actionānd ca un depozit urias de informatii. Simpla observare a vietii si a evolutiei ne permite sa ne dam seama ca viata evolueaza īn conformitate cu un program legate de toate creaturile care au trait vreodata pe pamānt. Energia din Reteaua Morfogenetica actioneaza ca un computer. Am putea efectua un īntreg studiu asupra retelei pornind de la terminologia computerelor. Nu este exclus ca īn viitorul apropiat sa asistam la introducerea unui software inovator aplicat īn acest domeniu (īn treacat fie spus, nu trebuie sa uitam ca cel care a inventat computerul modern a fost John von Neumann).

Autostrada informatiilor care circula de-a lungul retelei a fost numita de Carl Jung "subconstientul colectiv adormit". Fiind cu totii conectati la retea, aceasta autostrada permite comunicarea directa īntre specii; asa se explica de ce un "medium telepatic trezit" ne poate citi gāndurile. Gāndurile pot fi receptate si transmise instantaneu pe aceasta cale. Ele nu sunt altceva decāt raspunsuri sau actiuni amplificate ale diferitelor corpuri energetice care alcatuiesc indivizii umani. Aceste corpuri energetice sunt cunoscute prin denumiri precum: corpul vital (fizic), emotional, astral, mental sau corpul energiei subtile. Ele īnconjoara vehiculul corpului fizic. Ori de cāte ori apare un gānd, acesta este prelucrat, fiind perceput ca o tulburare a cāmpurilor subtile. Īn final, corpul emotional creeaza o imagine vizuala si gāndul este tradus pe nivelul grosier al limbajului. Asa se explica de ce un medium telepatic poate citi gāndurile altor persoane chiar daca nu le cunoaste limba.

La fel ca si alte specii, umanitatea īsi creeaza o matrice energetica, cunoscuta īn cazul ei ca "forma ondulatorie (subtila) umana", fiind alimentata ca un singur corp de catre "subconstientul colectiv adormit". Asa se explica de ce oameni aflati īn locuri diferite adopta aceleasi obiceiuri, tipare sau limbaje. Pe un nivel mai profund, cea care alimenteaza cu informatie subconstientul colectiv adormit este reteaua morfogenetica.

Toate aceste concluzii ne conduc catre o īntrebare extrem de interesanta. Cine este cel care programeaza computerul evolutiei si cine alimenteaza reteaua morfogenetica? Īnainte de a raspunde la ea, ne propunem sa examinam doar una din "dischetele" folosite pentru a scrie programul: Duncan Cameron.



Document Info


Accesari: 2939
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )