Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload






























interviu

jurnalism


1. Hai salut! S-ar potrivi pentru început sa pornim dialogul acesta prin a va prezenta fanilor vostri si a descrie în câteva cuvinte istoria de pâna acum a trupei Vokodlok.

>>> Salut!!! Totul a pornit in februarie 2000 când Andrei si Bogdan Pantiru, Florin Rusu si Claudiu Grosan am decis sa formam o trupa Black Metal. Am sustinut câteva concerte în aceasta formula dupa care Claudiu a decis sa paraseasca trupa, locul lui fiind luat imediat de Teodor Alexuta. În acelasi an, am înregistrat demo-ul "Unchain the Wolf" care a fost produs si distribuit de Axa Valaha Prod. si Eclipse of Life Promulgation Prod. pe un split, alaturi de o trupa germana, Bloody Harvest, si de Beauty of Pain Prod. sub forma de MCD(gold). Dupa aproximativ doi ani de la aparitia demoului, perioada în care am fost prezenti la mai multe concerte si festivaluri in tara, am lansat albumul "Mass Murder Genesis" la aceeasi casa de discuri, Beauty of Pain Prod. În momentul de fata încercam sa îl promovam prin sustinerea a cât mai multe concerte în tara si în strainatate.



2. Titulatura voastra are o puternica încarcatura mitologica si folclorica. Ce v-a determinat sa o alegeti si care a fost motivul pentru care nu 222s188c ati pastrat etimologia exacta a termenului de origine slava "volkodlak"?

>>> Vârcolacul este o fiinta ce prin ferocitatea si prezenta sa în atâtea legende a influentat multa vreme, multe popoare si tocmai datorita încarcaturii mitologice am ales acest simbol sa ne reprezinte si sa ne inspire în muzica pe care o facem. Motivul pentru care nu 222s188c am pastrat termenul original este faptul ca mai exista o trupa americana cu acest nume si nu am vrut sa apara probleme mai târziu, si asa am interactionat neplacut cu casa lor de discuri.

3. Ca persoane individuale, va caracterizeaza o asa numita filosofie lykantropica ori asemenea aspecte nu constituie ceva esential în viata voastra?

>>> Nu ne caracterizeaza aceasta filosofie, toti suntem persoane calme si destul de retrase; poate tocmai de aceea suntem adeptii unui stil agresiv ca Black-Metalul si a ideilor pe care le promoveaza sa ne descarcam ura pe care o acumulam în urma interactiunii cu oameni care mai de care mai tâmpiti. Nu consideram lycantropia ca pe un fapt real si ca pe o legenda care ne influenteaza muzica.

4. Stiu ca tu, Andrei, împreuna cu fratele tau, Bogdan, urmati momentan facultatea de stomatologie din Arad. Cum de se împaca studiul medicinii, care este o disciplina pragmatica, cu pasiunea pentru latura obscura a omului, deci o înclinatie spre ceva mult mai "spiritual", mai abstract?

>>> În primul rând ambele pasiuni au ca element comun omul. Medicina studiaza elementele palpabile si procesele care fac omul sa existe. Oricât de pragmatica poate fi medicina, nu are cum sa nege aspectul spiritual al omului, caci de acest aspect este responsabila gândirea umana, care a ramas si în ziua de astazi neexplicata complet de medicina.

5. Ce înseamna pentru voi metal-ul extrem, în general vorbind? Îl percepeti ca pe un act pur artistic sau exista si o dimensiune dogmatica ascunsa printre rânduri (ma refer aici la death si, mai ales, la black metal)?

>>> Black-Metalul este o manifestare artistica ce a aparut ca o forma de lupta împotriva crestinismului, recurgând la un stil muzical agresiv, grotesc, simplist si nefinisat. De aceea consider ca acest mesaj anticrestin ar trebui sa existe, într-o masura mai mare sau mai mica, la toate trupele ce se considera Black-Metal. Eu fiind ateu, consider ca satanismul nu este altceva decât o copie a crestinismului, care de cele mai multe ori, la unele trupe degenereaza într-o copilarie. Multi "oameni de presa" (care nu asculta deloc acest stil si din lipsa de informatie si interes), si ascultatori ne-au catalogat drept satanisti infantili, ieftini, penibili, etc. As vrea sa-i întreb pe aceasta cale, unde au gasit, în versurile noastre (daca le-au citit), cea mai mica referire la Satan. Sunt si eu curios ca am citit si eu versurile (asa, doar din curiozitate) si nu am gasit nimic în acest sens.

6. Dupa un MCD ati revenit acum cu un real album de studio, complet si clar structurat. Poti intra în mai multe amanunte cu privire la cum au decurs sesiunile de înregistrari si restul datelor tehnice?

>>> Albumul a fost realizat în mai multe etape si pe o lunga perioada de timp.Motivul în primul rând a fost dat de lipsa banilor. Am început sa înregistram tobele în studioul "Taboo" din Arad prin iulie 2002. Am tras apoi o parte din chitari în ministudioul nostru si am continuat restul în studioul "Dreamsound" cu Tubi de la fostul Grimegod. Tot în acest studio am realizat mixajele si masteringul. A urmat coperta si fabricarea CD-ului, fiind astfel toata treaba finalizata în 3 martie 2003, deci dupa aproximativ 8 luni!!!



7. Stiu ca te supun la cazne mari, dar ai putea sa descrii fiecare piesa de pe Mass Murder Genesis spunând cam care a fost ideea de baza care a stat la conceperea ei, atât muzical, cât si textual?

>>> În general ideea este despre pozitia necredinciosului pus în fata acestei religii crestine ce a condus odata lumea si care s-a impus prin metode deloc "ortodoxe", crima, schingiuire si teroare. Voi încerca o descriere în mare a câtorva dintre piese. Intro-ul este chiar o radiografie a pieselor, descriind pe scurt fiecare piesa. "Blestem" este o incantatie menita sa trezeasca la viata toate spiritele malefice uitate de omenire; "Silent disturbance" despre distrugerile de care este capabil omul, împotriva sa si a celorlalti, lucru ce nu îl poate duce decât la pieire; "Conjurer of Suffocation" descrie bestia din om si frica acestuia de a o dezlantui; "Decay" este o amenintare adusa adeptilor si glorificarii lui dumnezeu; "Infinite Path of Unreality" abordeaza moartea si lumea de apoi, iar "Crawling în red Ashes" si "Tormenting spirit" descriu chinurile la care este supus sufletul uman dupa moarte; "Names on the Pyre" este despre inchizitie si despre distrugerea tuturor vechilor credinte în urma arderii pe rug.

8. Nu este totusi cam scurt discul? L-am ascultat de mai multe ori si ideile mi s-au parut interesante si inspirate, dar parca la sfârsit ma mai asteptam la macar zece minute de muzica. tu ce zici?

>>> Nu mi se pare ca un album de 37 minute e chiar scurt. Oricum, nu asta a fost principalul nostru scop, realizarea unui timp bun. Stii cum se mai spune, ce e bun tine putin (hehehe).

9. Coperta pare destul de ciudata. Care e povestea ei si ce ati dorit sa sugerati prin ea?

>>> Coperta nu are o poveste anume, ci sugereaza cam despre ce este vorba în album: omul care a fost pus în fata unei alegeri, între un dumnezeu impus sau moartea pe rug, una dintre metodele preferate pentru pedeapsirea ereticilor, a oamenilor care îsi permiteau sa gândeasca contestând astfel "adevarul" promovat de preotii crestini.

10. Mi-a soptit o pasarica faptul ca visul vostru este sa traiti din muzica. Sunteti pesemne niste idealisti irecuperabili, asa-i?

>>> Eu zic ca visul oricaruia este sa faca numai ceea ce-i place, si în general si placerile unui om îl caracterizeaza. În definitiv cam acesta, consider eu, ar fi unul dintre scopurile vietii.Am reusi astfel sa dedicam mai mult timp trupei si scenei underground. Si ne place la nebunie sa cântam live, la cât mai multe concerte, însa din nefericire, nu prea avem ocazia. Dar sa traiesti din Black-Metal este un lucru destul de dificil de realizat în zilele noastre, cu atât mai mult când este vorba de România, de aceea trebuie sa ne pierdem timpul cu alte ocupatii mai mult sau mai putin placute. Tu ce crezi, cât de placut poate sa fie sa te uiti toata ziua în gura atâtor nespalati pe dinti, sa le suporti mirosurile, sa le scoti mâncarea din carii, ba chiar sa îi si speli pe dinti??? Si sa stii ca asta este un adevar la noi în tara, din pacate. Si uite asa am ajuns sa facem si educatie sanitara, (hehehe)!



11. Cam cu ce altceva va mai omorâti timpul liber?

>>> În afara de facultatea de stomatologie, care este mai degraba o povara (o povara pe terminate, din fericire), ascultam muzica la greu, bineînteles, multe jocuri pe computer (unii dintre noi), mai o betie, mai si citim o carte. Când mai avem bani si timp mai dam o fuga în Ungaria la vreun concert. A, si sa nu uitam de "babilonia", "surprize-surprize", "din dragoste" si alte emisiuni culturale de genul asta(hehehe).

12. Proiectele voastre de viitor sunt "top secret" sau le poti dezvalui si cititorilor HMM?

>>> În primul rând încercam sa participam la cât mai multe concerte si festivaluri; ne-am apucat de materialul pentru urmatorul album, ce speram ca va apare anul viitor. În momentul de fata Florin are un proiect Black-Metal de studio, "Occulta" ce a scos un demo la "Axa Valaha", si împreuna cu mine vom realiza un proiect Grindcore, tot de studio, numit "Caeremonia Sanguinolenta".

13. Zi-mi, te rog, ce apreciezi cel mai mult la viata, în general, si la a ta, în particular? Este lumea în care traim potrivita idealurilor de progres umane?

>>> Categoric nu.Dar mai ales în Romania, cunosti si tu foarte bine aspectul asta.Idealurile umane depind în primul rând de oameni si de mediul pe care acestia îl creeaza în sensul asta. Ori la noi în tara numai la asta nu le sta gândul majoritatii oamenilor, în timp ce se chinuie sa nu moara de foame. Atâta timp cât omenirea nu este interesata decât de partea materiala a existentei, nu se va putea produce o evolutie reala, ci doar un mic pas înainte, dar care implica si mai multe interese materiale. Noi, oamenii, înca nu am realizat si nici nu o vom face pentru mult timp, care este totusi sensul existentei noastre. Dupa cum stim, multi au încercat dar nu au reusit sa gaseasca un raspuns, chiar si religiile au încercat explicatii care mai de care mai puerile, dar ele au fost create tot de oameni si scopul lor a fost acela de a manipula în interesul lor cât mai multe popoare, în special în religiile crestine.

14. Hai sa te mai încerc cu o întrebare "vizionara". Poti sa-ti închipui cum ar fi aratat evolutia civilizatiei contemporane daca n-ar fi aparut muzica rock?

>>> În general muzica rock stimuleaza într-un fel sau altul gândirea ascultatorilor pe când genurile comerciale nu fac decât sa stimuleze organele genitale ale idiotilor. Înmultirea face si ea parte din procesul de evolutie, dar doar ca mijloc de transmitere a informatiei...si daca nu exista gândire nu e nici informatie si deci nu e nimic de transmis. Lumea ar fi fost plina numai de zombi care ar fi "ascultat" rebuturi de dance si manele...Oricum nici în momentul de fata nu stam prea bine.

15. Cred ca este de ajuns. Mersi mult pentru oportunitatea de a face acest interviu cu Vokodlok si sper ca si pe viitor sa se auda numai lucruri îmbucuratoare în ceea ce va priveste! O ultima impresie?.

>>> Mersi pentru interviu!!!






Document Info


Accesari: 3058
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )