Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
DETYRE KURSI

Ceha slovaca


ALTE DOCUMENTE

Pravidla fóra
Zadání
Soubojnický klub
Св.ВАСИЛИЈЕ
Jezuitská propaganda, taktika a plány po pádu komunismu
Kapitola sedmnáctá - Kocour, krysa a pes
Kapitola patnáctá - Famfrpálové finále
Instalace Ashampoo Antivirus
Chladné přivítání pro fagory
Skok z věze

UNIVERSITETI POLITEKNIK

FAKULTETI INXHINIERISE MEKANIKE

KURSI V (ENERGJITIKE)


DETYRE KURSI

Tirane, 2005

                                              VARIANTI II/1                            

Te dhenat:

V

Q1

Q2

H1

H2

l1

l2

l3

l4

l5

l6

l7

l8

l9

QSP

1

600

900

350

100

4

5

2.5

4

3

4

10

3

2

50

Njohje e impiantit:

1, 2 - Makina                           3 - Filter                                  4 - Ventilator

Kerkohet:

Ø      Diametrat e tubacioneve ne te gjithe sektoret e rrjetit, nisur nga kushtet ekonomike dhe sigurise se shfrytezim te instalimit.

Ø      Humbjet e presionit ne çdo sektor te rrjetit ventilues.

Ø      Rezistenca e rrjetit te barabarte me humbjet e pergjithshme te presionit sipas magjistralit kryesor.

Skema e impiantit:

                                                                           

Ndajme rrjetin ne sektore duke i shenuar me germat e alfabetit, percaktojme magjistralin kryesor dhe sektoret anesor (si magjistral kryesor zgjidheet ai qe eshte me larg)

SEKTORI 1 - A

Ne fillim zgjedhim shpejtesine ne sektor e cila duhet te jete me e madhe se 12 m/s, pranojme v =17m/s. Nga nomograma per v =17m/s

 dhe diametrin D =110mm.

Kontrollojme shpejtesine e zgjedhur:

Ne te njejten nomograme percaktojme: .

Gjatesia llogaritese e sektorit 1 - A perbehet nga:

Ø      Gjatesie e pjeseve te drejta

Ø      Gjatesi e konfuzorit

Ø      Gjatesi e brrylave (2 cope)

Gjatesia e konfuzorit gjendet nga formula:

           

ku:

  • b - permasa me e madhe e grykes se hyrjes se konfuzorit te cilen e marrim 1400 mm
  • a - kendi i ngushtimit te konfuzorit o
  • D - diametri i tubacionit

Ne rastin tone, meqenese gryka e hyrjes se konfuzorit eshte shume e madhe do pranojme a = 90o , nga ku kemi qe:

Gjatesia e brrylave llogaritet:

Gjatesia llogaritese e sektorit 1-A

Humbjet e presionit ne sektorin 1 - A jane:

Humbjet e vendit llogariten duke u mbeshtetur ne shumen e rezistencave te vendit te sektorit 1 - A qe jane :

Ø      Ne konfuzorØ      Ne brryl

Ø      Ne bashkimin T

Koeficienti i rezistences se konfuzorit gjendet nga tabela 10 duke u nisur nga a = 90 dhe

 gjejme:

Koeficienti i rezistences se brrylave do te gjendet nga tabela 33 per a = 90 dhe R = 2D, gjejme:

Koeficienti i humbjeve ne bashkimin ne forme "T" e gjejme nga kushti i barazimeve te humbjeve te presionit ne sektorin e kalimit 1 - A me humbjet e presionit ne sektorin anesor 2 - A.

SEKTORI 2 - A

Perbehet nga;

Ø      Nje brryl 90º

Ø      Nje brryl 60º

Ø      Tuba gjatesor

Ø      Konfuzor

Ne baze te prurjes , zgjedhim shpejtesine v = 24 m/s dhe ne nomograme diametrin D = 110 mm, R = 69.8 Pa/m dhe .

Paraqitje e konfuzorit:

Ne permasimin e konfuzorit (si ne figure), zgjedhim a = 1800 mm, b = 750 mm, , ku , nga ku kemi:

Gjatesia e brrylit per :

Gjatesia e brrylit per :

Gjatesia totale e sektorit 2 - A:

Humbjet ne sektor:

Koeficenti i rezistences te konfuzorit ne fuksion te

Koeficenti i rezistences te brrylit 90 ne fuksion te

Koeficenti i rezistences te brrylit 60 ne fuksion te

Pra mund te themi se sektori kryesor eshte ai 1 - A.

Duke pranuar si magjistral sektorin 1-A dhe si anesor ate 2-A, pas treshes do te kemi nje prurje  

Bejme diferencen midis sektorit kryesor 1 - A dhe sektorit 2 - A, per te llogaritur bashkimin ne forme 'T'.

 te humbjeve ne magjistral, i cili eshte nje kufi i pranueshem.

SEKTORI A - B:

Perbehet nga;

Ø      Tre brryla 90º

Ø      Nje brryl 60º

Ø      Tuba te gjate

Ne baze te prurjes , dhe duke patur parasysh qe shpejtesia ne kete sektor duhet te jete me e madhe ose e barabarte me ate te sektorit 1 - A, zgjedhim shpejtesine v = 24 m/s dhe nga nomograme kemi:

Llogarisim gjatesite ekuivalente te ketij sektori:

Gjatesia e brrylave per

Gjatesia e difuzorit:

Gjatesia totale e sektorit A - B:

           

Koeficenti i rezistences ne bashkimin ne forme T nga tabela 36 eshte si me poshte:

Paraqitja grafike

Koeficenti i rezistences se difuzorit gjate hyrjes ne filter me permasa (1000 x 400)

dhe shkalle zgjerimi dhe ne baze te formules se meposhtme:

Humbjet ne sektorin A - B do te jene:

  

Kontrollojme diferencen e presionit deri ne filter per te bere fryrje efektive ne baze te formulave te meposhtme:

SEKTORI B - C:

Humbjet ne filtrin merren:

Harxhimi i ajrit ne fund te sektorit llogaritet duke i shtuar 5% per shkak te infiltrimit nga ambjenti i jashtem deri ne kete pike:

SEKTORI C - D:

Ne kete sektor kemi daljen nga filtri si dhe lidhjen e tij me nje konfuzor, nje difuzor si dhe nje tub me gjatesi prej 2m me ventilatorin thithes. Per shkak te infiltrimit ne dalje te filtrit kemi nje shtese prej 15% shtese te prurjes se ajrit:

Rekomandohen shpejtesi jo me te medha se 10m/s pas filtrit, pra duke zgjedhur v =10m/s ne nomograme gjejme te gjithe parametrat e tjere si me poshte:

Llogarisim gjatesine ekuivalente te sektorit

Konfuzori(Difuzori)

Duke qene se te dy kane te njejten konstruksion llogaritjet jane te te njejta.Me nje kend prej 45º si dhe b=1400mm kemi:

           

Gjatesia ekuivalente:

Humbjet e presionit ne sektor

Koeficentet e rezistences

           

Zgjedhja e ventilatorit dhe llogaritja e fuqise se elektromotorit:

Zgjedhja e ventilatorit behet ne fuksion te presionit dhe te harxhimit te ajrit me ane te diagramave. Presioni sipas te cilit behet zgjedhja e ventilatorit llogaritet si me poshte:

, ku koeficenti simbolizon rezistencat suplementare  te pallogaritura  me lart:     

Meqenese sasia e ajrit merret si e paster pa grimca te materialit zgjidhet ventilator i tipit te pergjithshem ne diagrame ne fuksion te  nga e cila marrim rendimentin  dhe me numer rrotullimesh

Fuqia e elektromotorit do jete si me poshte:

           


loading...
Document Info


Accesari: 3130
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )