Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
Printul Caspian

literatura romana


ALTE DOCUMENTE

Epigonii - POEZIA CETĂŢII UMANE
Galaxia Gutenberg
Timpul
ECHIVOCUL SUPRAREALIST
Ela
ROMANUL BALTAGUL DE MIHAIL SADOVEANU
CARACTERIZARE GHEORGITA - fiul Vitoriei si al lui Nechifor Lipan
60klj
Barbu DELAVRANCEA - APUS DE SOARE
Ghetele - Eugen Barbu

Printul Caspian
În volumul III din Cronicile Narniei  de C.S.Lewis este vorba de cei 4 copiii pe care iam intalnit si în celalalte cartii din Cronici: Peter, Edmund, Lucy si Susan. Povestea începe în gara din oraselul lor. Acolo copiii fusese luati dintr-o data într 323g66d -o padure, acea padure era din Narnia. Acolo copiii regasisera vechiul lor castel unde domnea cu mult timp în urma, deacolo ei îsi luasera darurile si vesmintele de mai demult care le primisera tosii în afara de Edmund.

        Mergând pe acolo ei salvasera un pitic din mâna unor oameni. Pitivul le povestise despre noul rege al Narnie Caspian. Caspian fusese crescut de unchiul sau Miraz, regele Narniei. Dar Caspian tinea

cel mai mult la doica sa, care îi povestea despre vechi narnieni, adica animalele vorbitoare, fauni si altele de care aici nu se auzisera si nici nu se vazusera peatunci caci Miraz regele nu dorea asta. Doica fusese izgonita pentru fapta sa. Cornelius învatatorul lui Caspian îi spuse

multe taine din vechea Narnie si chiar despre copii. Dar într-o noapte
fusese anuntat de Cornelius sa fuga caci regele pusese gând rau pe el. Caspian aflase totul despre Vechea Narnie si creaturile ei statuse cu ele si le devenise prieten dar Vechea Narnie devenise în pericol dupa ce Miraz vroia sa atace Narnia veche. Caspian devenise conducatorul animalelor, a faunilor, minotaurilor si celorlalte creaturi din vechea Narnie în razboiul dintre Narnieni buni adica ei si Narnieni rai condusi de regele Miraz.

Copiii îl gasisera pe Caspian, se împritenisera si condusera împreuna batalii contra regelui Miraz. Într-o zi Peter se luptase cu însusi Miraz. Peter reusise sa-l învinga. Dar apoi cu toti începura ultima batalie care fu câstigata cu succes de Vechii Narnieni.

        Leul Aslan venise si el sa-l încoroneze pe Caspian ca rege. si sa-i trimita pe Peter,Susan, Edumund si Lucy acasa. Aslan le spusera ca doar Edmund si Lucy se vor întoarce din nou în Narnia, Peter si Susan erau prea marii. Apoi cu toti reaparusera în gara unde Lucy si Edmund aveau sa plece la verisorul lor Eustache un copil extrem de rau cu ei.


loading...


Document Info


Accesari: 887
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )