Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...

Anca Borza -" Managemenrul Resurselor Umane in Context European"

management
ALTE DOCUMENTE

Argument societate
ĪNVĂŢĂTURA DESPRE ALEGERE
MANAGEMENTUL CALITATII ORIENTAT PE PROCESE
Abordarea coliziune
Planul de Afaceri - cine se sperie de el ?
EVOLUTIA CONCEPTULUI DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA - PREMISA FUNDAMENTALA PENTRU PERFECTIONAREA MANAGEMENTULUI
CONCEPTII Sl TENDINTE PRIVITOARE LA MANAGEMENT
Managementul contabil
MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE
Manual de Procedura - Ajutor Stocare Privata Unt si Smantana 1


Anca Borza -" Managemenrul Resurselor Umane īn Context European"

Sunt prezentate principalele probleme ale MRU īn tarile europene, bazate pe informatii oferite de proiectul Price Waterhouse Cranfield.

Prin modelele europene ale resurselor umane s-a ajuns la concluzia ca nu poate fi acceptat un singur model care sa fie transpus dintr-o & 838b16i #355;ara īn alta, si astfel se analizeaza felul īn care managerii si angajatii diferitelor tari europene īnteleg problematica MRU.

Sunt analizate 4 tendinte īn MRU european care sprijina examinarea similitudinilor si diferentelor din tarile europene, facāndu-se si exemplificari pentru aceasta.

Se face referire la anumite aspecte ale MRU din tarile Europei de Est, īnainte de 90 si dupa 90, precum si o analiza comparativa a sistemului valorilor din estul si vestul Europei. Se pune un tot mai mare accent pe pregatirea īn domeniu a managerilor, īn special īn Europa de Est, aflata īn perioada de tranzitie la economia de piata. Este studiat si modul de pregatire a managerilor din tarile vestice, observāndu-se la acestia o competenta manageriala mult mai ridicata, chiar daca fiecare tara adopta un stil propriu. O tendinta a acestui deceniu o reprezinta transferul de responsabilitati catre managerii de la nivelurile inferioare, obtināndu-se o colaborare mai buna cu angajatii.

O alta problema revine īn recrutarea si selectia personalului, facāndu-se diferentieri īntre tarile Europei din punct de vedere al organizarii, al recrutarii externe, a metodelor folosite pentru recrutare.

Īn firmele europene se constata o folosire a practicilor de munca flexibile, acestea generānd avantaje, dar si dezavantaje. De la tara la tara se folosesc diferite variante ale muncii flexibile īn functie de perspectivele considerate.

Exista presiuni reale pentru schimbarea sistemului de salarizare īn Europa. Tendinta este clara spre individualizarea salariului, adica legarea lui de performantele fiecaruia. Se constata existenta unor diferente de salarizare īntre tarile Europei, fiind influentate de impozite si de contributiile patronilor si angajatilor.Se pune un tot mai mare accent pe extinderea comunicarii cu angajatii, remarcāndu-se īn tarile europene o tendinta de crestere a acesteia, axata mai ales pe comunicarea directa, precum si cresterea volumului de informatii care sunt oferite angajatilor.

Se acorda o atentie mare pregatirii si perfectionarii profesionale a angajatilor, determinata de dezvoltarea rapida a tehnologiilor, dar se constata existenta unor diferente mari īn tarile europene privind gradul īn care se face analiza sistematica a nevoilor de pregatire si a metodelor folosite īn acest scop. Pentru eficienta pregatirii un rol important le revine managerilor de la nivelurile inferioare.

Referitor la oportunitatile egale de munca īn Europa, se constata iarasi mari diferentieri īntre tari, dar īn general se īncearca adoptarea anumitor politici pentru īndepartarea discriminarilor bazate pe sex, etnie sau invaliditate.

Pe parcursul acestei lucrari sunt prezentate principalele probleme ale MRU īn cāteva tari europene, iar evidentierea comparativa a particularitatilor abordarilor specifice firmelor din fiecare tara ajuta foarte mult la formarea unei imagini cu privire la dezvoltarea fiecarei tari din acest punct de vedere.

De asemenea este prezentat un set de studii de caz prin care se poate īntelege pozitia managerilor īn rezolvarea unor probleme legate de resursele umane din firmele europene, precum si practicile aplicate de acestea.

Īn ultima parte sunt prezentate studii de caz ale unor firme europene.
loading...


Document Info


Accesari: 2070
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )