Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadLIDER sI ECHIPĂ

management
ALTE DOCUMENTE

Man prin bugete
PROIECT Caracterizare merceologica de produs
Proiect-management
Piata muncii in Romānia. Legislatie, Trasaturi, Analiza Statistica
LISTA DOCUMENTELOR EXTERNE IN VIGOARE
10 modalitati de a-ti motiva angajatii
CONTRACT CADRU DE ACHIZITIE DE PRODUSE\
ANALIZA VARIABILITĂŢII GLOBALE
Evolutia productiei de otel

LIDER sI ECHIPĂ

   Complexitatea procesului de resuscitare impune prezenta unei echipe formata din mai multe persoane, fiecare instruita sa desfasoare oricare din tehnicile SVB sau SVA. Ideal, secventa procesului de resuscitare cardiopulmonara se desfasoara conform figurii de mai jos: SVB si analiza formei de oprire cardiaca precede SVA iar defibrilarea precede oricare alta tehnica s 22522s189w uport avansat. Īn practica, functie de numarul membrilor echipei de resuscitare, unele etape se pot desfasura simultan.

DEFIBRILARE

SVB

Diagnosticul formei de oprire cardiaca este crucial īn efortul de resuscitare: singura modalitate de cuplare a FV sau TV fara puls este defibrilarea iar timpul scurs de la instalarea aritmiei pāna la administrarea primului soc influenteaza decisiv reusita resuscitarii (padelele pot fi utilizate pentru "o privire rapida" asupra ritmului cardiac si permit sanctiune terapeutica rapida).
Defibrilarea este prima manevra de SVA efectuata - daca exista indicatie; pulsul carotidian este verificat īntre socuri doar daca pe monitor apare un ritm care poate fi asociat cu functia de pompa.

Concomitent desfasurarii SVB, este extrem de importanta obtinerea unei cai de administrare a drogurilor - īn mod particular a adrenalinei (drog care poate fi administrat - ideal - intravenos sau cale alternativa - intratraheal); prin urmare este obligatorie fie obtinerea accesului venos fie intubarea traheei.

Concluzia acestor enunturi este ca fiecare etapa a procesului de resuscitare este importanta pentru salvarea pacientului si, poate mai important, sansa de succes este decisiv influentata de ordinea de desfasurare a acestor etape. Totul depinde de numarul membrilor echipei de resuscitare si de pregatirea lor; īn conditii ideale, cānd echipa este completa, abordul venos si intubarea traheei se desfasoara concomitent fara īntreruperea SVB; daca īnsa numarul persoanelor participante la RCP este insuficient, IOT ofera unele avantaje suplimentare comparativ cu cele aduse de abordul venos: permite ventilatia cu oxigen 100% si este o cale alternativa de administrare a drogurilor intraresuscitare. Care dintre aceste etape este efectuata prima este decizia liderului de echipa.

Eficienta RCP depinde de liderul de echipa. Performanta echipei este limitata de performanta liderului; de aceea este extrem de importanta stabilirea persoanei care īsi va asuma acest rol; numarul mare de gesturi desfasurate īn timpul unei resuscitari, de la diagnosticarea corecta a SCR si analiza formei de oprire cardiaca pāna la decizia de defibrilare si administrarea de droguri, impune rapiditate si corectitudine īn aplicarea īn practica pentru a creste sansa de supravietuire a pacientului; din acest motiv lider de echipa va fi desemnata persoana cu pregatirea profesionala cea mai ampla sau cel care este instruit īn SVA; īn spital, īn aceeasi echipa pot exista mai multe persoane antrenate īn SVA de aceea liderul este desemnat īnainte de īncepere; īn prespital acest rol revine primei persoane instruite īn SVA care ajunge la locul instalarii SCR.

Evaluarea si coordonarea membrilor echipei de resuscitare; pozitia liderului īn "scena" procesului de RCP este la o distanta care sa īi asigure o privire de ansamblu cu verificarea activitatii fiecarui membru al echipei; acest obiectiv este mai usor de īndeplinit cānd echipa este completa, iar liderul nu este decāt alta persoana instruita.

Evaluarea eficientei manevrelor de resuscitare: ventilatii altenativ cu compresiile toracice; utilizarea celei mai mari concentratii de oxigen disponibile; fiecare compresie toracica trebuie sa produca o "unda de puls" (verificat la nivelul arterei carotide sau al arterei femurale).

Dupa initierea corecta a SVB se asigura ca pacientul este rapid monitorizat; doar dupa monitorizare poate fi stabilita conduita terapeutica ulterioara: defibrilare (FV / TV fara puls) sau SVB si droguri (DEM / asistola).

Verificarea administrarii rapide si corecte a drogurilor.

Identifica rapid cauzele de DEM.

Se asigura ca toate aparatele si dispozitivele utilizate intraresuscitare functioneaza corect.

Un alt rol, la fel de important ca evaluarea procesului de resuscitare, este siguranta membrilor echipei si a altor persoane care asista la RCP, īn special īn timpul defibrilarii; liderul trebuie sa se asigure ca nici un membru al echipei nu este īn pericol īn momentul eliberarii curentului electric - mai ales cānd echipa este formata dintr-un numar mare de persoane;

Liderul desemneaza persoana cea mai bine instruita pentru fiecare manevra īn parte; de exemplu, obtinerea accesului venos si IOT sunt efectuate de persoanele cu cea mai mare experienta.

Pe parcursului RCP liderul īncearca sa obtina date anamnestice si despre istoricul medical al pacientului; se asigura ca nu exista contraindicatie de resuscitare (motiv medical sau acte legalizate - īnca valabile - care atesta dorinta pacientului de a nu fi resuscitat).

Rezolvarea problemelor: daca RCP nu este eficienta obligatia liderului este reevaluarea corectitudinii diagnosticului si a procesului de resuscitare (īn special pozitia sondei de IOT) pentru a identifica cea mai probabila cauza a esecului; nu trebuie ignorat faptul ca protocoalele nu sunt decāt o suma de indicatii si ca, uneori, necesita adaptarea la particularitatile cazului: de exemplu stopul cardiac instalat pe fondul unei insuficiente renale poate necesita tratamentul hiperkaliemiei (administrarea de calciu) chiar daca acesta nu este mentionat direct īn algoritmul de RCP.

Daca resuscitarea este reusita liderul de echipa contacteaza specialitatea medicala responsabila de īngrijirea ulterioara a pacientului;

Liderul se asigura ca toate documentele medicale sunt completate corect si rapid; acestea trebuie scrise lizibil, cu date cāt mai complete despre manevrele desfasurate īn timpul RCP;

Informeaza familia pacientului despre starea acestuia, īntr-un cadru adecvat, folosind un limbaj adaptat gradului de īntelegere a acestora.

Īn unele situatii, cānd resuscitarea nu are succes, liderul ia decizia de īntrerupere a acesteia si de declarare a decesului.

Document Info


Accesari:
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )