Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadMANAGEMENTUL CLASEI DE ELEVI

management
ALTE DOCUMENTE

Management resurselor umane presupune , printre altele, si o mare preocupare pentru selectia personalului
Comportamentul consumatorului
Man prin bugete
Managementul agentiei de turism TRAVEL HOUSE
Managementul firmei
Sistemul informational al managementului
DECLARAŢIA DE POLITICĂ A CONDUCERII
SISTEMUL DE MANAGEMENT SI COMPONENTELE SALE

MANAGEMENTUL CLASEI DE ELEVI  1. Managementul problemelor disciplinare

-IGNORAREA

  1. Managementul relatiilor interpersonale

-PROBLEMATIZAREA - ca solutie a problemelor disciplinare

IGNORAREA

=consta in ignorarea unui elev care poate reactiona negativ la admonestarea verbala sau care are un comportament neadecvat la ora;

Caz concret:

Pamela B. a repetat clasa I de trei ori, datorita absentelor.

Obisnuita sa circule, cauta tot timpul un motiv sa paraseasca scoala sau sa fie trimisa acasa. Provoca scandal, sarea la bataie, plangea fara motiv, zbiera, injura ca apoi sa fuga pe motiv ca toata lumea are ceva cu ea. Vagabondajul era ceva la ordinea zilei, fumatul facea parte din viata de zi cu zi.

La inceput am incercat cu admonestarea sau cu sanctionarea prin scaderea notei la purtare, apoi am aplicat ignorarea , sfatuindu-i si pe ceilalti copii sa faca la fel. In primele momente a fost descumpanita, apoi a reactionat negative puternic. Situatia a durat cateva zile si , in final, eleva a devenit calma, cerand singura sa execute anumite sarcini scolare si dovedind ca are insusite normele de conduita dar nu le aplica pana acum

Concluzie :

-prin exemple de comportamente responsabile si iresponsabile, invatatorul va interactiona pozitiv cu elevul; totodata poate fi ignorat constant limbajul verbal sau corporal neadecvat.

PROBLEMATIZAREA

 
=problematizarea este vazuta ca o solutie la problemele disciplinare, aplicata de cadrul didactic in cadrul exercitarii aptitudinilor manageriale cu elevii perceputi ca grup; aceasta reflecta capacitatea profesorului de a stapani comportamentul elevului la un moment dat , fara sa-i reaminteasca greselile trecute;se incurajeaza onestitatea si ii poate ajuta pe elevi sa faca o alegere si sa fie responsabili in raport cu propria optiune.

Caz concret:

Gheorghe P. se afla in permanent conflict cu elevii din clasa deoarece ii agreseaza verbal sau fizic ori de cateori are ocazia.

Astfel, vine si il paraste pe colegul Robert T. pentru o vina inexistenta (doar i se pare dar el crede ca s-a si intamplat) si acesta , la randul lui , isi face singur dreptate pentru acuzatie, lovindu-l. Gheorghe P. uita ca el a inceput primul si se revolta ca nu ia nimeni nici o masura si ca el va merge la politie. Desi invatatorul ii spune sa se linisteasca si il admonesteaza verbal pe Robert T.,el nu se lasa pana nu fuge la politie sa i se faca dreptate. Politistul de serviciu vine, cerceteaza cauza si ajunge si el la concluzia ca Gheorghe P. este vinovatul principal, desi nici Robert T. nu a procedat correct.

Li se intocmeste process verbal de constatare si se administreaza parintilor sanctiunea de mustrare, pentru inceput, cu posibilitatea amenzii, daca se mai repeta incidental.

In final cei doi realizeaza ca exista si altfel de reguli, nu numai cele din cartier si ca pot fi sanctionati cu amenda parintii, ceea ce va avea efect implicit asupra lor, venitul constant al familiilor fiind doar alocatia de stat pentru copiii scolari.

TODOR MIHAELA CLAUDIA

Document Info


Accesari: 3125
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )