Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadPLAN DE AFACERI al "AIBRA" S.R.L.

management
ALTE DOCUMENTE

Chestionar pentru analiza postului
EXEMPLE DE GRILE LA MANAGEMENTUL SERVICIILOR PUBLICE
DIRECTII DE IMBUNATATIRE A CALITATII SERVICIILOR LA
PROIECT MANAGEMENT
MANAGEMENTUL CALITATII TOTALE IN CONTEXTUL TEHNOLOGIEI INFORMATIEI INOVATIVE
NOTIUNI FUNDAMENTALE ALE MANAGEMENTULUI INOVARII
EON Moldova
Functia de organizare
3M sau combinatia inovatiei si a orientarii spre client ca performanta a intreprinderii

PLAN DE AFACERIal "AIBRA" S.R.L.

privind deschiderea si functionarea magazinului specializat

in vanzarea de rechizite scolare, papetarie, carti diverse, fotocopiere

ANALIZA INDUSTRIEI

Tendinte in evolutia unitatilor comerciale cu amanuntul

In evolutia comertului tipurile de unitati comerciale au cunoscut o schimbare fundamentala ca marime si profil odata cu aparitia masinismului si dezvoltarea productiei industriale de masa, incepand cu secolul al XVIII-lea. Locul micilor unitati comerciale traditionale a fost luat de magazinele specializate, cu suprafete mari, capabile sa prezinte sortimentul de marfuri diversificat, iar, incepand cu mijlocul secolului al XIX-lea, de catre marile magazine universale, considerate, prin modul de aranjare si functionare, o revolutie in tehnica activitatii comerciale.

Comertul reprezinta unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei si constituie un element "cheie" al modelului socio-economic, jucand un rol major in schemele socio-culturale, stilul de viata si amenajarea teritoriala a unei tari.

In prezent, formele de retea comerciala cunosc o mare varietate, determinata de cresterea si diversificarea productiei industriale, exigentele sporite ale consumatorilor fata de calitatea servirii comerciale si preocuparile tot mai mari ale producatorilor pentru debuseele produselor, prin perfectionarea sistemului de distributie comerciala a acestora. Se constata o tendinta de concentrare a activitatii si retelei comerciale, ca expresie a cresterii puterii economice a societatilor comerciale si a concurentei pe piata. Concentrarea imbraca doua forme:

a) Cresterea marimii societatilor comerciale sub aspectul capitalului si al numarului unitatilor comerciale;

b) Cresterea suprafetei magazinelor, pentru a putea fi expusa intreaga bogatie de sortimente comerciale.

Sectorul comertului prezinta particularitati de structura si functionare care il disting si il identifica, fata de celelalte intreprinderi mici si mijlocii si microintreprinderi; 50,2% din IMM - urile din Romania sunt implicate in activitatea de comert, procentul corespunzator la nivel european fiind de 2 ori mai scazut.

Promovarea conceptiei de urbanism comercial in organizarea

si amplasarea retelei comerciale

In marile orase au aparut centre comerciale in zonele mediane si marginale pentru apropierea retelei comerciale de consumatori. Se contureaza astfel o tendinta de scadere a importantei centrului comercial al orasului pentru aprovizionarea cu marfuri de cerere curenta sau periodica. De asemenea, datorita utilizarii curente a autoturismului pentru efectuarea cumparaturilor, a fost posibila dezvoltarea unor mari centre comerciale in zone situate la 5-12 km in afara metropolelor. Dezvoltarea acestora a fost favorizata si de urmatorii factori:

. Modernizarea interioara a unitatilor sub aspectul proiectarii spatiilor comerciale, amenajarii si dotarii lor cu mobilier, pentru a permite expunerea larga a sortimentului, practicarea unor forme noi de vanzare si asigurarea unei eficiente ridicate a utilizarii spatiului comercial (procedee incluse in conceptia de merchandising). .
. Extinderea formelor de vanzare fara magazine, prin deservirea clientilor la domiciliu, pe baza informarii acestora prin cataloage, teletext, televiziune prin cablu, Internet si transmiterea directa de catre clienti a comenzilor catre firmele specializate in aceste forme de comert.
. Extinderea larga a comertului prin reteaua de automate comerciale, forma care permite elasticizarea acesteia. Ele completeaza reteaua de unitati fixe si asigura extinderea functionarii acesteia peste programul obisnuit si in locuri cu o cerere aparte (scoli, gari, etc.).

Corelarea bazei tehnico-materiale cu volumul activitatii economice


Ca resursa economica, baza tehnico-materiala a societatilor comerciale se coreleaza cu volumul activitatii economice a acestora, intre ele existand un raport de interconditionare; baza tehnico-materiala este determinata de volumul activitatii economice, dar, la randul sau, pe o piata concurentiala, nivelul de dezvoltare si modernizare a ei este o conditie a prosperitatii oricarei firme. . Asigurarea elementelor bazei tehnico-materiale reprezinta pentru societatile comerciale investitii de capital, propriu sau imprumutat, care se recupereaza treptat prin amortizarile cuprinse in cheltuielile de circulatie. Deoarece aceste cheltuieli, la care se adauga si cheltuielile cu dobanzile la creditele bancare pentru investitii, greveaza asupra marimii profitului, societatile comerciale sunt interesate, in primul rand, in utilizarea intensiva a bazei tehnico-materiale existente, adica sporirea vanzarilor folosind aceeasi baza, dar la capacitatea ei deplina.

Deciziile de noi investitii se iau de catre societatile comerciale pentru a
inlatura insuficienta retelei in zonele pietei deservite de fiecare societate, din necesitatea maririi suprafetei comerciale, in cazul in care reteaua comerciala a unei societati este subdimensionata in raport cu volumul vanzarilor si se rasfrange negativ asupra solicitarii unitatii de catre cumparatori si din necesitatea modernizarii retelei pentru a face fata altor firme care ofera clientilor prin retea un nivel superior de deservire comerciala. Corelatia dintre nivelul de dezvoltare a bazei tehnico-materiale si cel al activitatii este pusa in evidenta de diferiti indicatori de eficienta economica. Se delimiteaza astfel doua grupe de indicatori: .
. Indicatori exprimand raporturile dintre capacitatea (valoarea) mijloacelor fixe utilizate si volumul activitatii economice (ex.: suprafata comerciala la un milion de lei vanzari) sau, invers, raportul dintre volumul activitatii economice si mijloacele fixe utilizate (ex.: vanzari pe m² de suprafata comerciala, marfuri depozitate pe un m² de suprafata de pastrare, etc.). De asemenea, pentru a reliefa, prin marimea bazei tehnico-materiale, nivelul deservirii comerciale, se folosesc indicatori calculati ca raport intre elementele bazei tehnico-materiale si numarul populatiei deservite (ex.: suprafata comerciala la o mie de locuitori sau numarul de locuitori ce revin pe o unitate comerciala). Prin compararea de catre fiecare societate a propriilor indicatori cu cei ai firmelor concurente se pot obtine concluzii asupra efortului de investitii ce trebuie facut.

. Indicatori exprimand raportul dintre dinamica valorii mijloacelor fixe utilizate si dinamica activitatii economice. Cresterea mai rapida a activitatii economice decat valoarea mijloacelor fixe indica sporirea utilizarii acestora din urma. Indicii de devansare fie a cresterii mijloacelor fixe de catre cea a vanzarilor, fie a vanzarilor de catre mijloacele fixe sunt optiuni de politica economica a fiecarei intreprinderi corespunzator cu aprecierea perspectivelor profitului.
Imbunatatirea indicatorilor de utilizare a mijloacelor fixe se concretizeaza in economia relativa de mijloace fixe. Ea se calculeaza ca diferenta intre valoarea mijloacelor fixe efectiv folosite si valoarea lor recalculata. Aceasta din urma se obtine prin mentinerea aceluiasi raport dintre mijloacele fixe si vanzari din perioada de baza si in perioada urmatoare.

Situatia vanzarilor din piata comertului cu amanuntul

In comertul din Romania au avut loc importante modificari structurale, prin dezvoltarea de noi structuri logistice adaptate la cerintele actuale ale pietei si s-au implementat si dezvoltat noi tehnici de marketing. Atat dimensiunile pietei (a doua ca marime in Europa Centrala si de Est, dupa Polonia) cat si cresterea puterii de cumparare a populatiei au constituit premisele principale pentru patrunderea lanturilor comerciale straine pe piata romaneasca. Astfel, daca buticul a fost prima forma de comert in economia de piata in Romania anilor '90 , astazi piata de retail include: supermarketuri, hypermarketuri, magazine de tip cash & carry, mall-uri, chiar centre comerciale specializate, cum sunt cele de bricolaj. Aceasta a influentat, printre altele, reducerea numarului chioscurilor si a magazinelor de tip mixt.

Tot mai multe companii de renume international sunt interesate de potentialul pietei din Romania. Comerciantii cu amanuntul din Germania si Austria au beneficiat de avantajul apropierii de pietele est - europene si au intrat primii pe piata, dobandind un avantaj temporar fata de alti competitori. Alte retele internationale din Belgia, Anglia ti Franta au inceput sau intentioneaza sa investeasca in Romania.

De asemenea, in domeniul comercializarii rechizitelor si produselor de papetarie, in urma analizelor de piata efectuate la nivel international s-a constatat o rata de crestere de aproximativ 7 % fata de situatia existenta in perioada 1990-1997. Se previzioneaza pentru urmatorii anii o evolutie ascendenta pentru industria comertului cu amanuntul in acest sector, ca urmare a cresterii numarului institutiilor de invatamant din Romania, respectiv, din Capitala.

Romanii isi fac in numar tot mai mare cumparaturile in hipermarketuri si cheltuiesc de fiecare data cate 40 -50 euro in medie pentru rechizite scolare si produse de papetarie , adica o suma comparabila cu cea inregistrata in tarile UE.

Deja vanzarile marilor distribuitori au reprezentat in anul 2003 o cota de 20% din piata iar in anul 2004 , la nivel national, supermarketurile au revendicat 12% din cheltuielile populatiei pentru bunuri de larg consum. De asemenea, cifra de afaceri detinuta de acest sector pe piata se situeaza in jurul valorii de 1,53 milioane u.m. - valoare ce demonstreaza o crestere accentuata fata de perioada 1990-1997 in care cifra de afaceri era de numai 0.8 milioane u.m. ,deci o crestere de aproximativ 2 ori fata de perioada amintita.

Dezvoltarea economiilor de piata, cresterea si diversificarea productiei, multiplicarea schimburilor internationale in contextul globalizarii, sporirea exigentelor consumatorilor au condus la intarirea rolului comertului si la crearea unui sector economic puternic, cel al distributiei.

Norme impuse de Uniunea Europeana cu privire la activitatea IMM-urilor

care au ca obiect de activitate comertul cu amanuntul

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana impune anumite rigori si societatilor implicate in aceasta sfera de activitate:

      infiintarea si autorizarea functionarii; asumarea raspunderii in indeplinirea conditiilor impuse de normele sanitare, sanitar veterinare, de protectie a mediului si protectia muncii;

      practici comerciale ( vanzari cu pret redus , vanzari la distanta , vanzari directe , loteria publicitara , vanzare cu prime , vanzare fortata, vanzare conditionata, etc.) ca instrumente fundamentale pentru comercializarea produselor si serviciilor cu rol decisiv si in dezvoltarea schimburilor transfrontaliere ;

      localizarea activitatii - efectuarea comertului in structuri de vanzare (magazine , supermagazine , hipermagazine , centre comerciale), in zone publice (piete , pietele de gros, targuri, pasaje publice), in afara spatiilor comerciale, prin contracte la distanta, vanzari directe ;

      protectia si informarea consumatorilor - etichetarea produselor alimentare, textile, jucarii, detergenti, produse de intretinere si produse de curatat, bauturi alcoolice distilate s.a., indicarea preturilor produselor oferite consumatorilor spre vanzare, afisarea orarului de functionare, indicarea cantitatii;

      obligatiile ce le revin in comercializarea unor produse (produse de folosinta indelungata, alcool, tigari, produse cosmetice, produse second hand, ape minerale, paine, frigidere, masini de spalat, materiale de constructii, etc.) ; actionarea cu deplina raspundere si cunostinte de baza referitoare la cerintele legale aplicabile pentru a introduce pe piata numai produse sigure pentru sanatatea si siguranta consumatorilor;

      publicitate - forma de prezentare a unei activitati comerciale care trebuie sa fie decenta, corecta si sa fie elaborata in spiritul responsabilitatii sociale; sa respecte regulile referitoare la publicitatea inselatoare si publicitate comparativa;

      concurenta - combaterea concurentei neloiale, protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite ;

      fiscalitate - accize, TVA, impozit pe profit, utilizarea caselor de marcat, perisabilitati;

Legislatia care reglementeaza activitatea societatilor comerciale

ce desfasoara comertul cu amanuntul

 • O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, aprobata prin Legea 650/2002 (M.O.424/2000);
 • H.G. 333/2003 Norme metodologice de aplicare a O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata (M.O. 235/2003);
 • H.G. 348/2004 privind exercitarea comertului cu produse si servicii de piata in unele zone publice.(M.O.269/2004);
 • H.G.1454/2004 pentru aprobarea criteriilor de implantare a structurilor de vanzare cu amanuntul cu suprafata mare si definirea tipologiei structurilor de vanzare (M.O.854/2004);
 • Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal (M.O.nr. 927/2003);
 • Legea nr. 174/2004 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala;
 • H.G. nr. 944/2004pentru majorarea nivelului accizelor pentru unele produse;
 • H.G. nr. 831/2004 pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare (M.O. nr. 522/2004).[1]

Analiza concurentei

In tara noastra, in fiecare resedinta de judet exista un magazin universal cu suprafata de peste 8.000 de m², iar in Bucuresti, magazine universale apartinand unor societati comerciale - Unirea, Bucur - cu suprafete de peste 40.000 de m², aceste magazine reprezentand punctele de atractie a consumatorilor din orasele respective si de pe o intinsa zona invecinata.

Raportandu-ne la situatia firmei AIBRA S.R.L. in ceea ce priveste activitatea pe care se pregateste sa o desfasoare, putem identifica, pe baza cifrei de afaceri previzionata a fi atinsa in aproximativ 14 luni - 208406.18 u.m. - principalii concurenti ai acesteia si cotele de piata aferente lor. Astfel, concurentii AIBRA S.R.L. sunt prezentati in tabelul 1, dupa cum urmeaza:

Nr.crt.

Produs/serviciu oferit

Denumire firma concurenta

Cota de piata (%)

1

Rechizite de birou, articole de papetarie

Diverta Media Retail S.R.L.

15.08

2

Produse birotica, papetarie

Boemia Trans S.R.L.

13.3

3

Produse papetarie, birotica

Active Promotion S.R.L.

12.37

4

Rechizite scolare

Megaplast S.R.L.

10.52

5

Papetarie

C&F Bicotel Service S.R.L.

10.35

Tabelul 1.Principalii concurenti AIBRA S.R.L.

 

Datele prezentate in tabelul de mai sus au luat in considerare primele 5 firme de pe piata comertului cu rechizite si articole de papetarie. Pentru aceasta s-au folosit indicatori prezentati in bilanturile contabile ale firmelor respective, pentru anul 2006. Se poate observa, prin calcule simple, ca ponderea acestora insumeaza 61.62 %, adica mai mult de jumatate din totalul industriei aferente. Restul de 38.38 % este acoperit de firme mici, cu ponderi reduse. Formulele folosite pentru determinarea cotei de piata in valoare absoluta si relativa sunt urmatoarele:

In cazul Diverta Media Retail S.R.L. pentru calculul cotei de piata au fost utilizate date din bilantul contabil al firmei intocmit pentru anul 2006 - an in care cifra de afaceri inregistrata de aceasta a fost de 230700 u.m. Raportandu-ne la cifra de afaceri de pe piata comertului cu rechizite (1530000 u.m.) am putut obtine o cota de piata absoluta de aproximativ 15.08 %. Neluand in considerare previziunile pentru situatia financiara a AIBRA S.R.L., cel mai puternic concurent al Diverta Media Retail este Boemia Trans S.R.L. care desfasoara o activitate similara in domeniul comertului. Aceasta din urma prezinta, conform documentatiei financiare, o cifra de afaceri de 203521.6 u.m. - valoare care o claseaza pe locul al doilea in ierarhia firmelor ce se ocupa cu comercializarea rechizitelor si articolelor de papetarie, cu o cota de piata absoluta de 13.3 %. Intorcandu-ne la Diverta Media Retail, pe baza datelor deja detinute, putem calcula cota de piata relativa a firmei, prin raportarea cifrei de afaceri a acesteia la cifra de afaceri a Boemia Trans S.R.L. Astfel, obtinem valoarea de 1.13.

Firma Boemia Trans S.R.L. detine, conform datelor din tabelul de mai sus o pondere de aproximativ 13.3 % din piata comertului cu rechizite si articole de papetarie. In ceea ce priveste cota de piata relativa a firmei, aceasta se va calcula in raport cu cifra de afaceri a celui mai puternic concurent, care, in cazul de fata este Diverta Media Retail. In urma calculelor obtinem o cota de piata relativa de 0.88.

O a treia firma cu o pondere importanta pe piata comertului cu rechizite este si Active Promotion S.R.L. care are o cifra de afaceri de 189250.8 u.m. si o cota de piata de 12.37 %. Cota de piata relativa este de 0.82.

Megaplast S.R.L. detine, de asemenea, o cota de piata semnificativa, de aproximativ 10.52 %, avand o cifra de afaceri de 160899 u.m. Referitor la cota de piata relativa a acesteia, calculele indica valoarea de 0.69.

O alta firma cu pondere importanta pe piata considerata este si C&F Bicotel Service S.R.L., cu o cota de piata absoluta de 10.35 %, la o cifra de afaceri egala cu valoarea 158320.7 u.m. si o cota de piata relativa de 0.68.

Previziunile in ceea ce priveste evolutia financiara a firmei AIBRA S.R.L. permit estimarea cotei de piata ce urmeaza a fi atinsa de aceasta in aproximativ 14 luni, atat in valoare absoluta cat si relativa. Astfel, cifra de afaceri previzionata de firma, de 208406.18 u.m. determina o cota de piata absoluta de aproximativ 13.62 % si o cota de piata relativa de 0.9.

In continuare vom prezenta cateva dintre principalele atuuri si slabiciuni ale concurentei[2].

Diverta Retail S.R.L.

Atu-uri:

-         brand recunoscut-beneficiaza de o experienta vasta, aceasta activand in bransa de aproximativ 9 ani;

-         se afla in stadiul de maturitate, relativ la ciclul de viata;

-         s-a dezvoltat ca o retea de magazine, ingloband peste 78 de magazine in 41 de orase din Romania;

-         gama variata de produse: carte, IT, produse de papetarie, birotica, mobilier de birou;

-         acopera o paleta larga de servicii conexe: inchirieri video, vanzari bilete, incarcare electronica, incasari plati;

-         colaborare cu firma de distributie jucarii Ara Toys;

-         are suportul unor furnizori de prestigiu, fapt ce-i permite
aprovizionarea cu marfa de calitate;

-         awarness in piata;

-         aspect comercial modern, placut, comert civilizat;

-         marfa noua tot timpul, pe gustul publicului target,
atat la vanzare cat si la rent.

Slabiciuni:

-         datorita raspandirii vaste posibilitatile de control a unitatilor din teritoriu
sunt limitate;

-         nu exista sistem de livrare la domiciliu pe partea de rent;

-         nu exista servicii de fax, xerox, indosariere;

-         programul de lucru este limitat.

Boemia Trans S.R.L.

Atu-uri:

-         experienta medie in domeniu ( 5 ani);

-         se afla in faza de crestere;

-         aspect comercial modern, placut, comert civilizat;

-         marfa noua, variata;

-         livrare la domiciliu.

Slabiciuni:

-         specializata exclusiv in comercializarea rechizitelor si produselor de papetarie;

-         amplasarea magazinului de desfacere intr-o zona mai putin centrala;

-         program de lucru limitat;

-         nu exista servicii de fax, xerox, indosariere.

Active Promotion S.R.L.

Atu-uri:

-         experienta medie in domeniu ( 4 ani);

-         faza de crestere a ciclului de viata;

-         aspect comercial modern, placut, comert civilizat;

-         marfa noua, variata;

Slabiciuni:

-         specializata exclusiv in comercializarea rechizitelor si produselor de papetarie;

-         amplasarea magazinului de desfacere intr-o zona mai putin centrala;

-         program de lucru limitat;

-         nu exista servicii de fax, xerox, indosariere;

-         nu exista servicii de livrare la domiciliu.

Pentru a evidentia avantajele si slabiciunile firmei AIBRA S.R.L. a fost intocmita o analiza comparativa a concurentilor, cu precizarea ca, in cazul acesteia, pentru anumite servicii se vor lua in considerare previziunile aferente lor, dupa cum urmeaza[3]:

Factorii succesului

AIBRA S.R.L.

Firme concurente

Diverta Retail

Boemia Trans

Active Promotion

Megaplast

C&F Bicotel Service

Asortimentul

5

5

5

5

5

4

Calitate

5

5

5

5

5

5

Promovare

4

5

5

4

4

4

Amplasare

4

5

4

4

4

3

Deservirea clientilor

5

5

4

4

4

4

Livrare domiciliu

5

-

4

-

3

-

Servicii conexe

5

5

-

-

-

-

Total puncte

33

30

27

22

23

20

Tabelul 2.Analiza comparativa a concurentei

In urma acestei analize comparative observam ca firma AIBRA S.R.L. ar putea ocupa un loc fruntas pe piata rechizitelor si articolelor de papetarie. Punctajul preconizat a fi obtinut de aceasta este de 33 pct. - punctaj superior celui mai puternic concurent de pe piata respectiva, Diverta Media Retail.

Analiza SWOT - AIBRA S.R.L.

STRENGHT - PUNCTE FORTE

WEAKNESSES - PUNCTE SLABE

* amplasarea;

* sector de activitate viabil;

* existenta unei conduceri puternice, morale, pregatite in domeniul in care actioneaza;

* gama variata de produse oferite clientilor;

* deservirea rapida si calitativa;

* extinderea formelor de vanzare fara magazine, prin deservirea clientilor la domiciliu, pe baza informarii acestora prin cataloage, Internet;

* asigurarea unei eficiente ridicate a utilizarii spatiului comercial (procedee incluse in conceptia de merchandising);

* preturi scazute fata de concurenta, adaos comercial redus;
* diversitate de servicii conexe acordate clientului;
* aspect comercial modern, placut, comert civilizat;
* marfa noua tot timpul, pe gustul publicului target;
* sisteme de promovare inovatoare;
* preturi de achizitie ce permit o marja comerciala decenta;
* standarde si proceduri de operare bine definite si eficiente;

* personal tanar, ambitios;

* serviciu de relatii cu clientii;

* implicarea in actiuni caritabile.

* deschiderea unui magazin necesita un capital;
initial si capital pentru sustinerea rulajului
* termenul de rotatie a marfii este foarte scurt;
* este necesara angajarea unui personal calificat pentru deservirea magazinului;
* nu exista un soft de gestiune functional, care sa integreze atat aprovizionarea cat si vanzarea marfii;
* posibilitatile de control a unitatilor din teritoriu sunt limitate;

* lipsa unei comercializari externe , care sa usureze activitatea agentului economic de obtinere a lichiditatilor in valuta.

OPPORTUNITIES - OPORTUNITATI

THREATS - AMENINTARI

* exigentele si obiceiurile de consum ale clientului roman se schimba, avantajand magazinele ce practica un comert civilizat, intr-un ambient placut;
* pretentiile crescute ale publicului target (18-25 ani),ce doreste sa fie in pas cu tendintele internationale si la nivelul entertaiment-ului;
* alinierea la cerintele internationale a legislatiei privind drepturile de autor;

* diversificarea, in continuare, a gamei de produse.

* firmele 'de la scara blocului', ce-si bazeaza
afacerea pe eludarea prevederilor legale;
* intentia declarata a unor jucatori importanti din piata internationala de a se dezvolta - chiar in sistem de franciza - pe piata romaneasca, odata cu maturizarea acesteia.

Clientela

Clientela AIBRA S.R.L. este constituita din urmatoarele segmente de baza:

-         persoane particulare;

-         parintii copiilor de varsta prescolara;

-         parinti copiilor de varsta scolara: 7-17 ani;

-         studenti;

-         cadre didactice;

-         clienti corporativi;

-         organizatii publice si private;

Conform cercetarilor realizate de specialistii Departamentului de Marketing si Vanzari s-a constatat ca, in medie, pentru un elev, parintii procura rechizite scolare in valoare de cel putin 655.6 u.m. pe an (Anexa 2 si Anexa 3). Conform datelor Directiei de Invatamant a Primariei municipiului Bucuresti, in 2006 erau inregistrate in jur de 648 de unitati de invatamant, aici fiind incluse si cele speciale. Informatiile privind sistemul de invatamant din municipiul Bucuresti sunt cuprinse in tabelul 3.

Indicatori

2005

2006

Numar gradinite, camine

164

176

Numar prescolari din gradinite si camine

32.760

35.930

Numar educatori

2.450

2.687

Numar de scoli primare, gimnaziale si speciale

152

178

Numar elevi

117.300

119.525

Numar cadre didactice

4.478

4.530

Numar licee si grupuri scolare

104

110

Numar elevi

106.342

108.249

Numar cadre didactice

5.660

5.870

Numar de unitatii de invatamant superior

173

184

Numar studenti

244.700

253.247

Numar cadre didactice

5.620

5.787

Tabelul 3. Sistemul de invatamant din municipiul Bucuresti

Pe baza datelor tabelului putem identifica numarul persoanelor care frecventeaza scoli, gimnazii, licee, colegii, facultati, etc. Astfel, in municipiul Bucuresti, pentru anul 2006, avem un total de 535.825 persoane. Ca urmare a amplasarii magazinului intr-o zona cu vad comercial (str. Ing. Anghel Saligny, nr.8 - imprejurimi: liceul Gh. Lazar, Primaria Bucuresti, Prefectura Bucuresti, parcul Cismigiu, str. Lipscani, metrou Universitate) previziunile in ceea ce priveste potentialii clienti sunt mai mult decat incurajatoare.

In ceea ce priveste segmentul clientilor corporativi, statisticile preluate de la Camera Comertului pentru perioada 2005-2006 arata ca in municipiul Bucuresti s-a inregistrat un numar de 108.600 de intreprinderi mici si mijlocii. De asemenea, la nivelul municipiului functioneaza 1600 de banci (inclusiv filiale ale acestora) si aproximativ 1350 de companii de asigurari. Toate aceste intreprinderi si organizatii reprezinta clienti potentiali. Conform investigatiilor efectuate, o intreprindere mica, cu un numar de pana la 5 angajati, consuma pe parcursul unui an rechizite de birou in valoare de cel putin 1700 u.m. Din aceste cheltuieli, aproape 60 % reprezinta cheltuieli legate de procurarea hartiei. Pentru inceput, specialistii din cadrul Departamentului de Vanzari estimeaza un numar de 10000 clienti pentru primele 4 luni de functionare.

Cererea pentru rechizite si produse de papetatie atinge punctul culminant in perioada august-septembrie. Cercetarile efectuate de specialistii Departamentului de Marketing si Vanzari pun in evidenta o dublare a acestora in ziua premergatoare inceperii anului scolar. Este cunoscut faptul ca inceputul de an scolar determina un adevarat boom al vanzarilor de rechizite scolare. Cererea pentru articolele scolare - produse de papetarie si instrumente de scris - creste incepand cu sfarsitul lunii august, cand atinge un plus de 75-100% fata de o medie lunara de vanzari. Apogeul se resimte in cursul lui septembrie, cand sunt inregistrate majorari de 500% fata de media lunara.

DESCRIEREA AFACERII

 

Firma AIBRA S.R.L. a fost fondata in iulie 2006 (copia Certificatului de inregistrare - Anexa 4). Capitalul statutar al acesteia constituie 40000 u.m., din care: 60 % este detinut de dl. Andreas Ionescu, avand functia de director executiv, restul de 40 % revenindu-i d-nei Adela Ifrim, director adjunct.

Misiune

Firma AIBRA S.R.L. a fost constituita in scopul oferirii persoanelor particulare si clientilor corporativi din municipiul Bucuresti, posibilitatea de a procura rechizite scolare, produse de papetarie si carti din diverse domenii dintr-un loc cu o ambianta deosebita si la preturi reduse. Astfel, s-a luat decizia infiintarii unui magazin propriu de desfacere a produselor mentionate anterior.Pe langa gama diversificata de produse, firma AIBRA S.R.L. pune la dispozitia clientilor sai si o serie de servicii sub denumirea de ServPoint, precum: posibilitatea de fotocopiere (imprimari, materiale publicitare), finisari, multiplicare, inscriptionari, personalizari, servicii foto-video, servicii fax, bilete evenimente socio-culturale.

Factorii care vor contribui la realizarea scopului propus sunt calitatea produselor, varietatea acestora, pretul rezonabil, deservirea rapida, precum si amabilitatea si serviabilitatea vanzatorilor.

Filosofie

 

Filosofia AIBRA reprezinta un model de comportament ales, de comun acord, de catre toti membrii si colaboratorii sai, un cod comun si un mod de viata, care se refera la respectarea a 6 valori fundamentale: onestitate, respect, exemplaritate, responsabilitate, solidaritate si profesionalism.

Figura #1. Valorile promovate de AIBRA S.R.L.

Conducerea firmei s-a orientat catre industria comertului cu amanuntul a rechizitelor si articolelor de papetarie deoarece atat directorul executiv cat si directorul adjunct au ocupat pozitii similare in cadrul unor firme care aveau ca obiect de activitate distributia produselor enuntate. Ca urmare a relatiilor stabilite cu diversi furnizori, atat la nivel national cat si international si dispunand de o vasta experienta in domeniu[4], acestia au stabilit ca profilul activitatii firmei sa se inscrie in categoria amintita si au hotarat infiintarea unui magazin prin intermediul caruia sa-si desfasoare activitatea dorita. Numele magazinului a fost stabilit de comun acord si in baza aprobarii cererii inaintata Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti[5] .Succesul afacerii va fi astfel garantat atat prin experienta cadrelor de conducere, personalul atent selectionat si calificat, cat si de faptul ca, de-a lungul timpului, comertul cu rechizite si articole de papetarie a urmat un trend ascendent. La acestea se adauga si faptul ca industria rechizitelor isi tripleaza, de cele mai multe ori, vanzarile in preajma inceperii anului scolar, universitar, etc., dar o contributie semnificativa a avut-o si aparitia constanta de noi institutii de invatamant atat in municipiul Bucuresti cat si in tara.

Obiective

Obiectivele pe termen lung propuse de firma se refera la extinderea si multiplicarea sa, astfel incat sa devanseze concurenta exista in momentul de fata pe piata pe care doreste sa activeze. Se estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de 208406,18 u.m. in maxim 14 luni de activitate. De asemenea, se doreste implicarea firmei in activitati caritabile, constituirea unui regim de burse pentru elevii cu rezultate deosebite la invatatura pentru care magazinul sa aloce 5 % din vanzarile anuale.

In ceea ce priveste obiectivele pe termen scurt, se doreste atingerea unui profit de aproximativ 50000 u.m. in primele 6 luni de activitate, tinand cont de fapt ca perioada respectiva va cuprinde si lunile cu vanzarile cele mai mari (august si septembrie).

Produse si servicii

Magazinul AIBRA S.R.L. va vinde o gama variata de produse necesare preponderent elevilor, liceenilor, studentilor, precum si organizatiilor private si de stat. Aceste produse pot fi divizate pe urmatoarele grupe:

Produse din hartie

Hartie de scris Plicuri Hartie pentru notite

Hartie pentru fotocopiator Hartie pentru imprimanta Hartie color pentru notite

Hartie fax Hartie indigo Hartie Vatman

Instrumente de scris

Pixuri Pixuri de lux Stilouri

Mine Creioane Markere

Accesorii pentru birou

Capsatoare Perforatoare Mape, dosare

Corectoare Foarfece si cutere Suporti

Capse Decapsator Suport de birou

Dischete Pioneze Clame

Produse promotionale

Calendare Pixuri, creioane Genti, portofele

Agende de birou Calculatoare Clasoare, carti vizita

Agende telefonice Agende planificare

activitati saptamanale

Desen tehnic

Compasuri Rigle, echere, raportoare Sabloane

Rechizite scolare

Caiete si block-notes-uri Creioane, acuarele, guashe Albume

Stilouri si pixuri Ascutitori si radiere Ghiozdane, rucsac

Penar si accesorii Pensule Mape

Semne de carte Invelitori Agenda elevului

Pe langa produsele enumerate, magazinul va pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de publicatii precum: ziare, reviste, carti de specialitate. Acestea vor putea fi regasite in functie de domeniul pe care il vizeaza in continutul lor. Astfel, magazinul va imparti publicatiile pe categorii. In consecinta vom avea:

-         Carti si publicatii din domeniul economic;

-         Carti si publicatii din domeniul IT;

-         Carti si publicatii din domeniul medicina;

-         Carti si publicatii din domeniul juridic;

-         Carti si publicatii ce vizeaza domeniul culinar;

-         Carti fictiune;

-         Beletristica;

-         Casa si gradina;

-         Carti pentru copii;

-         Ziare si reviste.

In privinta serviciilor de tip ServPoint, vom detalia pentru inceput activitatile Print & Copy:

         Printare alb-negru si color;

         Multiplicare;

         Scanare;

         Imprimare carduri plastic;

         Carti de vizita.

Activitati de finisare:

         Indosariere cu spira;

         Indosariere termica;

         Plastifiere;

         Laminare;

         Bannere;

         Copiere pe discheta.

Personalizare:

         Imprimare tricouri, sepci, cani, mousepad si altele;

         Gravura metalica;

         Ambalare in balon.

Servicii foto-video:

         Copiere si transcriere din format VHS in format digital;

         Inscriptionare CD/DVD.

Abonamente presa:

         La peste 1200 de publicatii internationale si romanesti, din toate domeniile de activitate;

Bilete evenimente socio-culturale:

         Bilete de intrare la cele mai importante evenimente culturale si moderne.

Servicii fax:

         Solutii de transmitere rapida a informatiilor prin intermediul faxului national si international.

Asortimentul complet al produselor si serviciilor propuse alaturi de preturile aferente poate fi regasit in Anexa 7.

Text Box:  Figura #2.Cotele grupelor de produse de papetarie in vanzari nete produse, % Conform investigatiilor efectuate in prealabil, firma isi propune ca cea mai mare cota din volumul total al vanzarilor de rechizite si produse de birou, s-o detina produsele din hartie - 42 %, pe locul secund plasandu-se rechizitele scolare - 30 %, 12 % revenind accesoriilor pentru birou iar 16 % produselor pentru desenul tehnic, instrumentelor de scris si produselor promotionale (figura #2).

In cadrul serviciilor de tip ServPoint ponderile pe categorii de servicii in ceea ce priveste vanzarile, se prezinta astfel: activitati de printare si copiere - 28 %, finisare - 15 %, personalizare - 10 %, servicii foto-video - 25 %, abonamente presa - 7 %, bilete - 10 %, servicii fax - 5 %.

Text Box:  Figura #3.Cotele categoriilor de servicii de tip ServPoint in vanzari nete servicii, %

Pe total vanzari, firma AIBRA estimeaza o proportie mai mare detinuta de comercializarea cartilor si altor publicatii, pe locul al doilea situandu-se rechizitele si produsele de papetarie, urmate foarte indeaproape de serviciile tip ServPoint. Graficul acestei distributii se prezinta astfel:

Text Box:  Figura #4.Cotele categoriilor produse si servicii in vanzari nete, %

]

Magazinul firmei AIBRA S.R.L. va fi amplasat pe strada ing. Anghel Saligny din sectorul 5, intr-o zona cu vad comercial deosebit datorita institutiilor existente in apropiere. Dintre acestea mentionam: liceul Gheorghe Lazar, Primaria Bucuresti, Prefectura Bucuresti, parcul Cismigiu, str. Lipscani. De asemenea, zona permite accesul facil la metrou, iar distanta relativ redusa de zona Universitate (aproximativ 10 min,subteran) claseaza aceasta locatie ca una dintre cele mai potrivite pentru un astfel de magazin.

Dimensiunea spatiului inchiriat[6] exclusiv pentru scopul infiintarii magazinului permite existenta unei zone de parcare de 100 m² cu o capacitate de cca.500 locuri plus 10 locuri speciale pentru persoane cu disabilitati si un spatiu anex de depozitare a marfurilor de aproximativ 60 m². Cladirea inchiriata in care va fi amenajat magazinul este o cladire noua, de aproximativ 1 an fiind folosita in trecut ca si spatiu pentru birouri. Beneficiaza de acces la facilitati precum: incalzire, energie electrica, iluminat, apa curenta. Se compune din doua etaje, cel inferior avand o suprafata de aproximativ 500 m² - acesta reprezentand zona magazinului, si cel superior, destinat birourilor cadrelor de conducere, de 200 m². In ceea ce priveste accesul la infrastructura, aceste detalii au fost puse in evidenta in paragrafele anterioare: metrou,R.A.T.B.(205, 104, 123, 75).

PLAN OPERATIONAL

Aprovizionare

In ceea ce priveste aprovizionarea cu marfa a viitorului magazin AIBRA, cadrele de conducere alaturi de managerul Departamentului de Marketing si Vanzari au identificat cativa potentiali furnizori locali cu care au desfasurat activitati de colaborare in cadrul firmelor in care au detinut pozitii de conducere similare. Acestia au fost prezentati in functie de produsele si serviciile oferite in tabelul de mai jos[7]:

Denumire firma

Produs/serviciu

Durata contract colaborare (ani)

Contact

S.C. Plast S.R.L.

Caiete, registre, agende

5

plastiner@yahoo.com

S.C. AIHAO S.R.L.

Creioane mecanice si rezerve

2

aihaocreions@gmail.com

S.C.ARTTER S.R.L.

Aparate de indosariat, laminat si accesori

2

www.artter.ro

S.C.BESTAR S.A.

Carti de vizita, mape birou

3

www.bestar.ro

S.C.Borghini S.A.

Pixuri, rollere, stilouri

18 luni

borghini@gmail.com

S.C.Elba S.R.L.

Accesorii arhivare, mape carton

3

www.elbafusion.ro

S.C. Syrom

Dischete, benzi

2

www.syromfan.ro

Tabelul 4. Furnizori AIBRA S.R.L.

In ceea ce priveste aprovizionarea cu carti si alte publicatii, se are in vedere incheierea de contracte cu principalele edituri locale[8]:

Denumire editura

Contact

ASE

editura @net.ase.ro

Ametist

ametis@yahoo.com

Bizantina

edbizantina@yahoo.com

Nemira

office@nemira.ro

RAO

office@raobooks.com

Teora

edit97@teora.ro

Humanitas

humanitas@yahoo.com

Contactarea furnizorilor se va realiza telefonic sau prin email de catre doi angajati ai departamentului de Marketing si Vanzari. Tot acestia sunt autorizati sa realizeze si negocierile cu potentialii furnizori. Achizitionarea anumitor publicatii se poate realiza si prin licitatie sau cerere de oferte. Timpul acordat acestor etape premergatoare este de aproximativ 3 zile. Pentru demararea activitatii propriu-zise se estimeaza un timp de aprovizionare de aproximativ 48 ore la o perioada de 13 zile. Aceasta se va desfasura sub atenta supraveghere a personalului din cadrul departamentului Logistica al firmei. Receptionerii care se ocupa de livrari vor lucra in doua schimburi pentru a asigura buna desfasurare a procesului de aprovizionare.

Depozitare

Stocarea marfurilor primite de la furnizori se va realiza in depozitul cladirii, care se intinde pe o suprafata de aproximativ 60 m². Dimensiunea depozitului este mai mult decat suficienta pentru cantitatea de marfa contractata. Receptia fizica si informatica a produselor revine celor doi receptioneri marfa care lucreaza in doua schimburi pentru a asigura continuitatea activitatii de aprovizionare. Tot acestora le revine si sarcina de a realiza inspectia marfii si de a semnala eventualele nereguli in ceea ce priveste calitatea sau regimul de depozitare pe durata transportului care ar fi putut afecta integritatea ambalajelor si marfurilor.

Depozitarea produselor se va efectua pe categorii, spatiul destinat acesteia fiind impartit pe zone, in functie de marfa. Astfel, va exista o zona pentru articole din hartie pentru care se vor asigura conditii speciale de depozitare (un anumit grad de umiditate, evitarea expunerii la substante inflamabile, etc.), si o zona destinata rechizitelor.

Receptia

Se face in baza unei facturi fiscale emise de furnizor. Se verifica daca documentele corespund ca numar de bucati, autor, titlu si pret cu cele inscrise pe factura fiscala, respectiv pe comanda de achizitie. De asemenea, se verifica si eventualele nereguli privind starea fizica a cartilor (paginatie incompleta, coperti deteriorate, lipsa unor capitole din cadrul publicatiei). Daca nu exista nicio deficienta, se va completa formularul "Nota de receptie" al carui original va fi predat ulterior impreuna cu cel al facturii fiscale departamentului Financiar-Contabil. O copie a facturii fiscale, precum si a notei de receptie se va pastra in dosarul "Intrari" al depozitului.

Inventariere

Concordanta dintre comenzile livrate si cele inscrise in contracte este verificata pe baza unui sistem de control al inventarului. Astfel, receptionerilor le este pus la dispozitie un program informatic cu ajutorul caruia sa verifice cantitatea primita. In urma acestei operatii, receptionerii sunt obligati sa intocmeasca procese verbale de inventariere si eventualele procese de casare/deteriorare. Documentul principal pentru activitatea de inventariere este Registrul de Inventar. Prin intermediul acestuia se realizeaza evidenta individuala a fiecarui volum. Registrul contine o rubricatura specifica in care fiecare volum se inregistreaza separat cu: data, numar de inventar, autor, titlu, locul si anul aparitiei, pretul si eventualele observatii.

PLAN DE MARKETING

1.Analiza mediului

O etapa deosebit de importanta a procesului planificarii de marketing este desfasurarea auditului intern si extern. Pe baza sa este realizata apoi analiza de tip SWOT. Evaluarea temeinica si corecta a situatiei firmei si a mediului in care aceasta activeaza, cu ajutorul auditului si a analizei SWOT este indispensabila pentru fundamentarea corespunzatoare a planului de marketing.

1.1.Auditul extern de marketing

1.1.1.Analiza P.E.S.T.

Mediul politic

 

Acesta are o importanta deosebita in activitatea societatii AIBRA S.R.L. Reflecta gradul de implicare a statului in economie, fortele politice si relatiile dintre ele, stabilitatea climatului politic intern si extern, reglementarile guvernamentale si internationale, impozitele si taxele, constrangerile generale si ale autoritatilor locale.Norme legislative precum:

 • O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata aprobata prin legea 650/2002;
 • H.G. 333/2003 Norme metodologice de aplicare a O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata;
 • H.G. 348/2004 privind exercitarea comertului cu produse si servicii pe piata in unele zone publice;
 • H.G. 1454/2004 pentru aprobarea criteriilor de implantare a structurilor de vanzare cu amanuntul cu suprafata mare si definirea tipologiei strucurilor de vanzare.

influenteaza in mare masura activitatea comertului cu amanuntul. De altfel, trebuie avute in vedere toate normele legislative cu privire la comertul cu amanuntul.

Mediul economic

 

Este alcatuit din elemente ce compun viata economica a spatiului in care actioneaza firma.Trebuie analizati factori precum rata somajului, inflatia, distributia veniturilor.

Rata somajului s-a situat in jurul a 5,2% in Romania in anul 2007, iar in Bucuresti 1,9%. In ceea ce priveste inflatia, rata lunara a inflatiei in 2007 este de 0,52%, iar cea anuala de 3,77%.

Mediul socio-cultural

 

Este format din ansamblul elementelor ce privesc sistemul de valori, obiceiurile, traditiile, conditiile si normele care guverneaza statutul oamenilor in societate. Pe baza acestor componente se formeaza si comportamentul de cumparare si de consum de care va trebui sa tina seama firma.Totodata, elementele mediului cultural contribuie la conturarea unei anumite tipologii a consumatorilor.

Mediul tehnologic

 

Cuprinde efectele schimbarilor tehnologice din domenii precum telecomunicatii, sistemul de distributie si tehnologia informatiilor, cu impact major asupra activitatii firmei. Pentru obtinerea unui profit ridicat si pentru acordarea unor servicii de calitate sunt necesare instrumente manageriale performante care sa intensifice aptitudinile personalului.

Mediul demografic

 

Se refrera la populatia aflata in Bucuresti, aceasta reprezentand o sursa de alimentare cu forta de munca necesara. O seminificatie deosebita o reprezinta unii indicatori specifici ai mediului demografic precum numarul populatiei, structura pe sexe si varsta, numarul de familii, repartitia teritoriala. Calculul privind densitatea populatiei din Bucuresti ia in considerare numarul oficial al populatiei de 1,92 milioane locuitori raportat la o suprafata de 228 km². Bucurestiul are cea mai mare densitate a populatiei din Europa: 8093 de locuitori pe kilometru patrat, conform ultimei editii a Anuarului Statistic al Romaniei.

1.2.Auditul intern de marketing

Auditul intern cuprinde vanzarile si cotele de piata, variabilele mixului de marketing si activitatile firmei.

In urma studiilor de marketing realizate la nivelul Departamentului de Marketing si Vanzari s-au identificat segmentele de populatie careia i se adreseaza produsele magazinului. Conform datelor obtinute, clientele AIBRA SRL este constituita din urmatoarele segmente de baza: persoane particulare; parintii copiilor de varsta prescolara; parinti copiilor de varsta scolara: 7-17 ani; studenti; cadre didactice; clienti corporativi; organizatii publice si private;

Tot pe baza cercetarilor realizate de specialistii departamentului de Marketing si Vanzari s-a constatat ca lunile in care cresc vanzarile la rechizitele scolare si de birou sunt august si septembrie.

2.Obiective generale de marketing

Aceste obiective transpun in termeni de marketing obiectivele financiare ale societatii. La randul lor, obiectivele de marketing pot fi de natura cantitativa sau calitativa.

Printre obiectivele cantitative se numara:

 • Atingerea unui profit de aproximativ 50000 u.m. in primele 6 luni de activitate
 • Atingerea unei cifre de afaceri de 208406,18 u.m. in maxim 14 luni de activitate
 • Cota de piata absoluta de aproximativ 13.62 % si o cota de piata relativa de 0.9.

Din categoria obiectivelor calitative fac parte:

 • Atragerea unor segmente noi de consumatori
 • Acordarea de servicii de calitate superioara
 • Promovarea produselor si a serviciilor

        Constituirea unui regim de burse pentru elevii cu rezultate deosebite la invatatura pentru care magazinul sa aloce 5 % din vanzarile anuale.

        Implicarea in activitati caritabile

Specialistii de marketing vor cauta sa asigure formarea unor idei corecte despre firma, respectiv despre produsele si serviciile pe care le ofera si avantajele lor.

Analiza SWOT

Puncte tari:

- amplasare;

-         atentie deosebita oferita nevoilor consumatorilor pe categorii;

-         posibilitatea de a oferi locuri de munca in cadrul magazinului si in cadrul activitatii de distributie;

-         oferirea unui climat cat mai prielnic angajatilor;

-         practicarea unor preturi relativ reduse.

-         deservirea rapida si calitativa;

-         preturi scazute fata de concurenta, adaos comercial redus;

-         aspect comercial modern, placut, comert civilizat;

-         marfa noua tot timpul, pe gustul publicului target;

-         sisteme de promovare inovatoare;

Puncte slabe:

-         grad scazut de acoperire a pietei;

-         lipsa unei politici de promovare clara si eficienta.

-         termenul de rotatie a marfii este foarte scurt;

- posibilitatile de control a unitatilor din teritoriu sunt limitate;

-         lipsa unei comercializari externe , care sa usureze activitatea agentului economic de obtinere a lichiditatilor in valuta.

Oportunitati:

-         ritm rapid de dezvoltare a pietei;

-         potentialul pietei si a segmentelor tinta;

-         stabilitate politica;

-         existenta fortei de munca;

-         dezvoltarea comertului cu amanuntul.

- alinierea la cerintele internationale a legislatiei privind drepturile de autor;

Amenintari:

-         concurenta formala (posibilitatea ca potentialii consumatori sa prefere alte produse in locul celor oferite de firma);

-         influenta mediului cultural;

-         prezenta unor concurenti;

-         intentia declarata a unor jucatori importanti din piata internationala de a se dezvolta - chiar in sistem de franciza - pe piata romaneasca, odata cu maturizarea acesteia.

3.Strategia de marketing

3.1.Strategia de piata

Reprezinta o componenta importanta a strategiei generale de dezvoltare a firmei. Prin aceasta se stabileste pozitia pe care firma trebuie sa si-o asigure in interiorul mediului pentru a realiza finalitatea in conditiile unei eficiente corespunzatoare.

In functie de dimensiunile si trasaturile pietei , firma adopta o strategie a cresterii, respectiv a dezvoltarii activitatii pe piata comertului cu amanuntul.

In functie de pozitia firmei fata de structurile pietei, firma va adopta o strategie concentrata, deoarece aceasta isi concentreaza atentia asupra unui segment de piata, caruia ii cunoaste foarte bine necesitatile.

In functie de pozitia firmei fata de schimbarile pietei, firma alege ca alternativa strategia adaptiva, fiind necesara anticiparea schimbarilor pietei.

In functie de exigentele pietei, optiunea strategica a firmei ia forma strategiei exigentei ridicate, ceea ce presupune acordarea unei atentii deosebite calitatii poduselor si serviciilor destinate satisfacerii nevoilor consumatorilor.

3.2.Strategia de pret

Aceasta vizeaza stabilirea unui raport cost/calitate care sa faciliteze accesul cat mai multor clienti la produsele si serviciile oferite de societate. Acesta reprezinta un element esential al strategiei de marketing si tine cont de caracteristicile grupului tinta.

Pentru a mentine clientii existenti si pentru a mari cota de piata, societatea va aplica o strategie de diversificare a produselor din punct de vedere al asortimentului si al pretului.

Preturile la produsele propuse vor varia in functie de furnizor, calitate, caracteristicile produsului. Aceasta va permite atragerea atat a clientilor cu venituri scazute, cat si a celor cu venituri ridicate.

Societetea va mentine preturile la nivelul celor practicate pe piata tinta la produsele analogice cu o abatere de +/- 2-3%. Rabatul comercial va constitui 15-30%( Pret de vanzare fara TVA-Pret de Achizitie fara TVA/Pret de vanzare fara TVA * 100).

3.3.Strategia de produs

Trebuie sa fie subordonata strategiei de piata a firmei, fiind fundamentata pe obiectivele globale ale firmei, in stransa legatura cu strategiile de pret, distributie si promovare.

Firma va adopta o strategie a perfectionarii gamei de produse in vederea satisfacerii nevoilor consumatorilor, atragerea de noi clienti, extinderea cotei de piata.

3.4.Strategia de distributie

Politica de distributie cuprinde totalitatea deciziilor care se refera la asigurarea treptelor de desfacere subordonate cu performantele firmei. Conceptul de distributie poate fi definit drept totalitatea activitatilor economice si organizatorice pentru dirijarea si transmiterea fluxului de marfuri si servicii clientilor. S-a optat pentru distributia intensiva ce are drept obiective acoperirea larga a pietei, vanzari si profituri importante ca volum. Acest tip de distributie este destinata cumparatorilor numerosi, conventionali. Actiunile de marketing se concentreaza pe publicitate de masa, disponibilitatea produselor. Este cea mai potrivita modalitate de distributie pentru bunuri de larg consum.

3.5.Strategia de promovare

Intelegand importanta activitatii de promovare in stimularea interesului si implicit a cresterii cererii pentru produsele si serviciile oferite de firma s-a dezvoltat o strategie de promovare capabila sa utilizeze cat mai multe canale publicitare.

Principalele activitati promotionale constau in:

-         realizarea unei pagini web de prezentare a societatii si a produselor/serviciilor oferite;

-         mijloace de informare audio-vizuale;

-         elaborarea catalogului de prezentare a produselor;

-         conceperea materialelor informative (afise, pliante, brosuri),

-         aparitia anuala in Pagini Aurii;

De asemenea, societatea este pregatita sa faca fata potentialelor modificari ce pot aparea pe piata tinta. In acest sens, se are in vedere adoptarea unui mix de marketing eficient prin:

-         cresterea calitatii serviciilor oferite;

-         practicare unor preturi accesibile care sa permita atat crearea unei clientele fidele, cat ti atragerea unor clienti noi;

-         intensificarea si diversificarea activitatii de promovare;

-         orientare spre noi grupuri tinta.

4.Bugetul

Cheltuieli de baza privind functionarea magazinului:

-         cheltuieli pentru design-ul exterior al magazinului;

-         cheltuieli pentru design-ul interior al magazinului;

-         cheltuieli privind chiria;

-         cheltuieli privind utilitatile;

-         cheltuieli cu echipamentele de prezentare si desfacere a marfurilor;

-         cheltuieli cu personalul angajat al firmei.

5.Controlul

Sistemul de control este o componenta finala a activitatii de marketing. Includerea sa in planul de marketing are ca scop urmarirea aplicarii planului de marketing. Astfel se urmareste masura in care au fost realizate in timp actiunile cuprinse in planul de marketing, evaluarea rezultatelor oferind informatii pentru fundamentarea si perfectionarea viitoarelor planuri de marketing.

In aceasta etapa este necesara supravegherea reactiilor pietei fata de produsele si serviciile oferite de firma. Este necesar sa se analizeze eficacitatea si gradul de satisfacere a nevoilor clientilor.

Cei care se ocupa de controlul si avaluarea planului de marketing sunt cei din Departamentul de Marketing si Vanzari care au nevoie de informatiile prezentate mai sus pentru a putea intreprinde ajustari tactice necesare.

ANEXA 1

Legislatia care reglementeaza activitatea societatilor comerciale

ce desfasoara comertul cu amanuntul

 • O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, aprobata prin Legea 650/2002 (M.O.424/2000);
 • H.G. 333/2003 Norme metodologice de aplicare a O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata (M.O. 235/2003);
 • H.G. 348/2004 privind exercitarea comertului cu produse si servicii de piata in unele zone publice.(M.O.269/2004);
 • H.G.1454/2004 pentru aprobarea criteriilor de implantare a structurilor de vanzare cu amanuntul cu suprafata mare si definirea tipologiei structurilor de vanzare (M.O.854/2004);
 • Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal (M.O.nr. 927/2003);
 • Legea nr. 174/2004 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala;
 • H.G. nr. 944/2004pentru majorarea nivelului accizelor pentru unele produse;
 • H.G. nr. 831/2004 pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare (M.O. nr. 522/2004);
 • O.G. nr. 94/2004 pentru modificarea denumirii si clasificarii marfurilor din Tariful vamal de import al Romaniei si a taxelor vamale aferente acestora(M.O.nr. 1115/2004);
 • Legea nr. 507/2004 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 94/2004 privind reglementarea unor masuri financiare(M.O.nr. 1080/2004);
 • Legea nr. 494/2004 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 83/2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal(M.O.nr. 1092/2004);
 • O.G. nr. 123/2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal(M.O.nr. 1154/2004);
 • O.U.G. nr. 138/2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal(M.O.nr. 1281/2004);
 • O.G. nr. 24/2005 pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal (M.O. nr. 263/2005);
 • H.G. nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal (M.O.nr. 112/2004);
 • Legea nr. 617/2002 privind aprobarea O.U.G. nr. 117/2001 pentru modificarea si completarea O.G. nr. 27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor si instituirea unor masuri pentru diminuarea fenomenelor de frauda si evaziune fiscala in domeniul alcoolului si al bauturilor alcoolice (M.O. nr. 851/2002);
 • O.U. G. nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata (M.O. nr. 75/2005);
 • H.G. nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale (M.O. nr. 319/2003).

ANEXA 2

Lista rechizitelor scolare necesare unui elev din clasele primare

Denumire

Numar unitati

Pret

(u.m.)

Suma

(u.m.)

Caiet de matematica

10

2.89

28.9

Caiet dictando

30

2.3

69

Caiet muzica

2

2.7

5.4

Caiet desen

1

1.75

1.75

Caiet vocabular

2

3.25

6.5

Carnet vocabular

1

1.7

1.7

Carnetel

1

4.0

4.0

Agenda elevului

1

5.0

5.0

Carton

2

5.75

11.5

Stilou

10

2.81

28.1

Pix

10

2.6

26

Creioane simple

10

1.5

15

Creioane colorate

2

2.11

4.22

Carioca

2

7.0

14

Radiera

3

1.29

3.87

Ascutitoare

2

2.0

4

Penar

1

7.12

7.12

Rigla

2

1.69

3.38

Acuarele

2

2.86

5.72

Pensula

4

2.5

10

Clei

1

5.0

5.0

Capsator

1

3.99

3.99

Cartonase pentru notite

1

3.0

3.0

Hartie colorata

3

2.5

7.5

Mapa pentru caiete

1

1.7

1.7

Suport pentru carti

3

18.0

54

Ghiozdan

1

35.36

35.36

Invelitoare pentru carti

17

7.5

127.5

Invelitoare pentru caiete

20

0.5

10

Invelitoare pentru agenda

46

2.5

115

Calculator

1

37.39

37.39

Total

655.6

ANEXA 3

Lista rechizitelor scolare necesare unui licean

Denumire

Numar unitati

Pret

(u.m.)

Suma

(u.m.)

Caiet de matematica

10

2.89

28.9

Caiet dictando

30

2.3

69

Stilou

10

2.81

28.1

Pix

10

2.6

26

Carioca

2

7.0

14

Compleu geometric pentru desenul liniar

1

30.0

30.0

Geanta (rucsac)

1

50.0

50.0

Agenda elevului

1

5.0

5.0

Discheta

20

1.2

24

CD

100

1.7

170

Creioane simple

10

1.5

15

Radiera

3

1.29

3.87

Ascutitoare

2

2.0

4

Rigla

2

1.69

3.38

Clei

1

5.0

5.0

Capsator

1

3.99

3.99

Cartonase pentru notite

1

3.0

3.0

Suport pentru carti

3

18.0

54

Invelitoare pentru carti

10

7.5

75

Invelitoare pentru caiete

15

0.5

7.5

Calculator

1

37.39

37.39

Total

657.13

ANEXA 4

Certificat de inregistrare AIBRA S.R.L.

ANEXA 5

CURRICULUM VITAE

 1. Nume: Ionescu
 2. Prenume: Andreas-Daniel
 3. Data nasterii: 21.12.1972, Sibiu
 4. Nationalitatea: romana
 5. Stare civila: casatorit, 2 copii
 6. Educatie:

Institutia

CODECS-Open University Marea Britanie

Data

2005

Diploma obtinuta

Certificatul profesional in Management

Institutia

Academia de Studii Economice - Facultatea de Comert:master - Administrarea Afacerilor Comerciale

Data

1999

Diploma obtinuta

Specializare in Administrarea Afacerilor

Institutia

Academia de Studii Economice - Facultatea de Comert

Data

1994

Diploma obtinuta

Economist licentiat

 1. Cunostinte de limbi straine: (1 slab - 5 foarte bine)

Limba

Citit

Vorbit

Scris

Engleza

5

5

5

Franceza

3

3

4

Italiana

2

2

2

 1. Alte abilitati: utilizarea computerului, abilitati de instruire, consiliere si comunicare, carnet de conducere, abilitati in cercetare si coordonare de proiecte.
 2. Pozitia prezenta: Director executiv, S.C. AIBRA S.R.L.
 3. Experienta in strainatate:

Tara

Data

Slovacia, Cosice

Mai 1996 Conferinta Chat

Republica Ceha, Praga

Septembrie 2000, conferinta anuala AUDEM

Italia, Bologna

Iunie 2002, Curs de vanzare si promovare

 1. Experienta profesionala:

Data

Iulie 2006 - prezent

Localizare

Bucuresti

Firma

S.C. AIBRA S.R.L.

Pozitie

Director executiv si consultant in afaceri

Descriere

Coordonarea activitatii de proiectare si implementare a proiectelor de finantare

Administrarea afacerii

Data

Mai 2002 - Iulie 2006

Localizare

Bucuresti

Firma

S.C.Class Spirit S.R.L.

Pozitie

Director executiv

Descriere

Administrarea afacerii

Previziuni financiare

Data

Iunie 2001 - Mai 2002

Localizare

Bucuresti

Firma

Incubatorul de afaceri pentru cadre militare disponibilizate

Pozitie

Manager de proiect

Descriere

Administrare incubator

Raportari catre finantator

Data

Septembrie 1999 - Iunie 2001

Localizare

Bucuresti

Firma

S.C.IMPERSIOR S.R.L.

Pozitie

Director al departamentului de consultanta si instruire

Descriere

Consultanta in afaceri

Organizarea si coordonarea activitatii de instruire a IMM-urilor

 1. Altele:

         Martie 2006 - prezent: Colaborator EURACTIV pentru promovarea oportunitatilor de finantare prin Fonduri Structurale;

         Sept.2005 - Sept.2006: Consultant in cadrul proiectului ECOPROFIT, proiect implementat in parteneriat cu Denkstatt Austria

         Mai - Sept.2005: Promotor si evaluator (Regiunea Bucuresti - Ilfov) in cadrul programului Phare 2003

         Mai 2003: Manager si instructor al cursului "Educatia antreprenoriala" (finantare Phare Vet)

         Ian.2003: Coordonator de cercetare a proiectului "Necesitatile instruirii si consultantei pentru IMM-uri"

CURRICULUM VITAE

 1. Nume: Ifrim
 2. Prenume: Adela
 3. Data nasterii: 18.05.1970, Bucuresti
 4. Nationalitatea: romana
 5. Stare civila: necasatorita
 6. Educatie:

Institutia

Academia Romana

Data

2005

Diploma obtinuta

Doctor in Economie

Institutia

Academia de Studii Economice - Facultatea de Comert

Data

1992

Diploma obtinuta

Licenta in Economie

 1. Cunostinte de limbi straine: (1 slab - 5 foarte bine)

Limba

Citit

Vorbit

Scris

Engleza

4

4

4

Franceza

5

5

5

 1. Alte abilitati: utilizarea computerului, cunostinte aprofundate de MS-DOS Windows si Windows 95, 98, utilizare Word, Excel, Power Point, Econometric Views, Internet Explorer, Netscape, etc.
 2. Pozitia prezenta: Director adjunct, S.C. AIBRA S.R.L.
 3. Experienta in strainatate:

Tara

Data

Slovacia, Cosice

Mai 1996 Conferinta Chat

Republica Ceha, Praga

Septembrie 2000, conferinta anuala AUDEM

Italia, Bologna

Iunie 2002, Curs de vanzare si promovare

 1. Experienta profesionala:

Data

Iulie 2006 - prezent

Localizare

Bucuresti

Firma

S.C. AIBRA S.R.L.

Pozitie

Director adjunct

Descriere

Asistarea activitatii de proiectare si implementare a proiectelor de finantare

Supervizarea afacerii

Data

Decembrie 2001 - Martie 2004

Localizare

Bucuresti

Firma

S.C.Bipa S.R.L.

Pozitie

Director adjunct

Descriere

Supervizarea administrarii afacerii

Previziuni financiare

Data

Iunie 2000 - Iulie 2001

Localizare

Bucuresti

Firma

Programul CERES- proiectul "Tipologia cresterii economice, evolutia principalelor corelatii macroeconomice in perioada de tranzitie"

Pozitie

Director de proiect

Descriere

Coordonarea activitatii de cercetare

Data

Feb. 1997 - Mai 2000

Localizare

Bucuresti

Firma

S.C.Contix S.R.L.

Pozitie

Director al departamentului de Marketing

Descriere

Efectuarea cercetarilor de piata

Estimarea costurilor

Planificarea strategiei promotionale

FISE DE POST

Director de Marketing

 

Descrierea postului /Responsabilitati :

         implementarea strategiei si planului de marketing

         analiza pietei si a competitiei

         planificarea bugetului si a activitatilor de marketing

         elaborarea si derularea campaniilor de promovare

Cerinte:

         studii superioare

         minim 2 ani experienta pe un post similar

         cunoasterea a cel putin 2 limbi straine

         o buna cunoastere a sectorului publicitar, precum si a firmelor din domeniu

         cunostinte solide de grafica pe calculator

Contabil

Descrierea postului/Responsabilitati:

         Organizeaza si coordoneaza controlul financiar preventiv

         Organizeaza controlul asupra operatiilor patrimoniale

         Organizeaza si participa la intocmirea lucrarilor de inchidere a exercitiului financiar-contabil

         Conduce intreaga activitate contabila,financiara si gestionara

         Asigura clasarea si pastrarea in ordine si in conditii de siguranta a documentelor

         Asigura intocmirea documentelor de plata catre organele bancare si cele contabile,in conformitate cu reglementarile in vigoare

         Asigura intocmirea la timp a balantelor de verificare,bilantului

Cerinte:

         Studii superioare economice (finante-contabilitate)

         In domeniu (specialitate):minim 5 ani

Analist risc

Descrierea postului /Responsabilitati :

         Analizeaza situatia curenta si evolutia portofoliului

         Cauta modalitati de optimizare a activitatii de management al portofoliului

         Identificarea riscurilor asupra portofoliului existent

         Participa la realizarea politicii de creditare a bancii si a politicilor sectoriale prin analizarea portofoliului de credite.

Cerinte :

         Studii superioare

         Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat

         Capacitate de prelucrare, analiza a datelor si interpretare a rapoartelor statistice

         Abilitati de comunicare

         Seriozitate, responsabilitate.

Asistent marketing

Descrierea postului /Responsabilitati :

         Centralizarea informatiilor necesare implementarii proiectelor si monitorizarea acestora

         Monitorizarea informarilor tip newsletter

         Transmiterea informatiilor si a materialelor de marketing catre magazinele din reteaua nationala

Cerinte :

         Studii superioare finalizate sau in curs de finalizare

         Experienta anterioara intr-un post similar

         Cunostinte de limba engleza - nivel mediu

         Cunostinte medii privind produsele IT&C

         Foarte bune abilitati de comunicare

Programator

Descrierea postului/Responsabilitati:

         Dezvolta programe software la cererea conducerii,dupa proiecte bine stabilite

         Asigura promovarea programului software dezvoltat

         Acorda asistenta clientilor programului

         Investigheaza erorile tehnice / functionale si genereaza solutii

Cerinte:

         Absolvent studii superioare, preferabil Cibernetica sau Automatica si Calculatoare

         Minim 2 ani experienta

Responsabil vanzari online

Descrierea postului /Responsabilitati :

         Gestionarea comenzilor de pe site .

Cerinte :

         Studii superioare, preferabil in domeniul marketingului

         Cunostinte -PHOTOSHOP

         Persoana comunicativa, organizata.

Jurist

 

Descrierea postului/Responsabilitati:

         Analizeaza contractele existente intre agentie si furnizori/clienti si le adapteaza conform legislatiei comerciale si civile si intereselor firmei reprezentate

         Actualizeaza permanent informatiile referitoare la noile modificari de legislatie si pune la dispozitia persoanelor interesate din cadrul firmei noile informatti si implicatii pentru activitatea acestora

         Reprezinta firma in instanta in cazuri de litigii aflate in domeniul sau de responsabilitate

         Consiliaza managementul cu privire la corectitudinea si modul de realizare a planurilor si strategiei elaborate de acesta, din punct de vedere legal

Cerinte:

         Studii superioare, preferabil absovent al Facultatii de Drept

         Experienta in domeniul comercial, minim 2 ani

Inspector Personal

Descrierea postului /Responsabilitati :

         disponibilitate pentru munca de birou dar si de teren

         program de lucru cu posibilitate de prelungire in functie de necesitatile departamentale;

         deplasari: pe distante scurte sau medii (la institutiile publice - ITM, etc)

Cerinte :

         studii medii sau superioare

         cursuri speciale: curs de inspector de resurse umane, operare PC

Manager de raion

Descrierea postului/Responsabilitati:

         Coordoneaza activitatea de aprovizionare a produselor vandute pe raion

         Planifica pe termen lung comenzile de marfa si serviciile oferite

         Gestioneaza personalul din subordine si bugetul financiar

         Mentine relatii adecvate cu furnizorii

Cerinte:

         Studii superioare (de preferat in domeniul economic)

         Bune abilitati organizatorice si de negociere

         Experienta de lucru in domeniul comercial - avantaj

         Competitiv, implicat, receptiv, entuziast

Receptioner marfa

Descrierea postului/Responsabilitati:

         Asigura receptionarea marfii livrate

         Asigura depozitarea corespunzatoare a marfii

         Transfera marfa receptionata de pe platforma de livrare in rezerva de marfa

Cerinte:

         Studii medii

         Buna capacitate de organizare si planificare, deschis, adaptabil

Lucrator comercial

Descrierea postului/Responsabilitati:

         Asigura ordinea si curatenia rafturilor

         Alimenteaza raionul cu marfa

Cerinte:

         Comunicativ, receptiv si dornic de a acumula noi cunostinte

Sef paza

Descrierea postului/Responsabilitati:

         Monitorizeaza activitatea personalului din subordine, respectiv, a agentilor de paza

         Este responsabil de activitati de supraveghere in incinta sau exteriorul magazinului

         Mentinerea ordinii in incinta magazinului

         Stabileste metodele de interventie pentru eliminarea evenimentelor neplacute

Cerinte:

         Studii medii

         Certificat de absolvire a cursurilor de agent paza si protectie

         Experienta in domeniu constituie un avantaj

Agent de paza

Descrierea postului/Responsabilitati:

         Este responsabil de activitati de supraveghere in incinta sau exteriorul magazinului

         Monitorizeaza intrarea sau iesirea din magazin atat la nivel de clienti cat si la nivel de personal al magazinului

         Mentinerea ordinii in incinta magazinului si interventia operativa in caz de necesitate

         Asigura interventia pentru eliminarea evenimentelor neplacute

Cerinte:

         Studii medii

         Certificat de absolvire a cursurilor de agent paza si protectie

         Experienta in domeniu constituie un avantaj

Operatori case de marcat

Descrierea postului/Responsabilitati:

         Raspunde de incasarea contravalorii corespunzatoare marfurilor, de emiterea bonurilor de casa si de numerarul cu care lucreaza

Cerinte:

         Studii medii

         Atitudine orientata catre clienti

Promoter

Descrierea postului /Responsabilitati :

         Promovarea , plasarea pe piata a produselor firmei,organizare linii de vanzari

Cerinte:

         Experienta in promovare/distributie in domeniul comertului cu amanuntul (birotica si papetarie)

         Abilitati dezvoltate de comunicare

ANEXA 6

Cerere pentru rezervare denumire firma

I.

MINISTERUL JUSTITIEI


OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI DE PE LANGA TRIBUNALUL

Bucuresti

 


..

II.

CERERE

þ    verificare disponibilitate firma

þ    rezervare denumire firma

III.

Primaria sectorului 5, 11 iulie 2006

 
Primarie - numar si data inregistrare

Oficiul registrului comertului de pe langa tribunal - numar si data inregistrare:

J40/16757/11.07.2006

 


Stabilirea firmei se face la optiunea si pe raspunderea solicitantului; oficiul registrului comertului raspunde numai de exactitatea datelor furnizate pe baza acestei cereri.

Solicitarea de denumire firma in vederea inregistrarii in registrul comertului nu este constitutiva de drepturi in sensul Legii nr.84/1998; in caz de conflict intre denumirea firmei si o marca inregistrata drepturile conferite de marca se vor prevala.

 

RD

 

Ionescu Andreas-Daniel

 
IV.

1.Subsemnatul..,

0476478

 

CI

 

persoana fizica

 
(nume, prenume)

In calitate de . identificat cu seria CIF .,

5

 

Bucuresti

 
(persoana fizica/reprezentant asociatie familiala) (cod de indetificare fiscala)

2. domiciliul/resedinta in: localitatea..judet/sector..;

3. solicit verificare disponibilitate si/sau rezervare firma[9] pentru:

þ autorizare si inmatriculare schimbare denumire

4.

Nr.crt.

Denumiri propuse in ordinea preferintelor

Denumire rezervata(nume, prenume, semnatura referent)

1.

S.C. AIBRA S.R.L.

S.C. AIBRA S.R.L.

2.

3.

Intocmita intr-un exemplar, pe propria raspundere, cunoscand ca declaratiiloe inexacte, precum si savarsirea de acte de concurenta neloiala sunt pedepsite conform legii.

 

11.07.2006

 

Text Box: Data: . Semnatura,

ANEXA 7

Asortimentul produselor comercializate de S.C. AIBRA S.R.L.

Text Box:                          Rechizite, articole de papetarie


Nr.ctr.

Denumire

Cod

Buc.

Pret

  PRODUSE DIN HARTIE

1

H.copiator White CopyA4, 80g, 500 coli/top

1840002

22

9.44

2

Hartie XeroxBusiness,A480 g/mp, 500 coli/top

1500003

36

12.38

3

Hartie Xerox Premier,A480 g/mp,500 coli/top

1500005

42

14.77

4

Hartie Xerox Transit,A480 g/mp, 500 coli/top

1500001

43

13.83

5

Carton Premier A4160g, 250 coli/top

1500006

23

15.05

6

Hartie Logic 700 A480g, 500 coli/top

3900015

45

15.10

7

Hartie Logic 300 A4 80g500coli/top

3900010

31

9.88

8

Hartie Logic 300 A3 80g500coli/top

3900011

35

14.64

9

Hartie Logic 500 A380g, 500 coli/top

3900014

38

13.85

10

Hartie Colotech+ LuciosA4 210g, 250 coli/top

1500352

29

17.21

11

Hartie Colotech A4 210gsuperlucios,125coli/top

1500382

32

11.94

12

Hartie Colotech A3 160gsuperlucios 250coli/top

1500385

36

15.14

13

Hartie Colotech A4 160gsuperlucios 250coli/top

1500381

42

15.07

14

Hartie Colotech+ A490 g/mp, 500 coli/top

1500300

43

23.16

15

Hartie COLORACTION A480g,galben pal, Desert/top

1810601

23

10,19

16

Hartie COLORACTION A480g,bleu pal, Lagoon/top

1810602

25

10,20

17

Hartie COLORACTION A480g,verde pal,Cassiopea/top

1810603

31

10,21

18

Hartie COLORACTION A480g,roz, Tropic/top

1810604

37

10,22

19

Hartie COLORACTION A480g,bleu ciel, Iceberg/top

1810610

38

10,23

20

Hartie COLORACTION A480g,verde padure,Forest/top

1810612

49

10,24

21

CARTON COLORACTION160g,portoc 'Venezia,,/top

1810709

25

19.33

22

Hartie XeroxA0,840mmx175m,rola,75g

1500050

26

18.62

23

Hartie copiator XeroxA0+,914mmx175m,rola,75g

1500051

32

24.69

24

Hartie copiator XeroxA1,594mmx175m,rola,75g

1500052

33

24.03

25

Hartie copiator XeroxA3,297mmx175m,rola,75g

1500054

33

21.61

26

Hartie copiator XeroxA2,420mmx175m,rola,75g

1500053

35

13.91

27

Carton Simph. PinkA4, 160g/mp, 250coli/top

1500153

41

10.11

28

Carton Simph. BlueA4, 160g/mp, 250coli/top

1500152

27

10.11

29

Hartie Simphony DarkYelA4, 80g/mp 500coli/top

1500132

23

13.51

30

Hartie Simphony IvoryA4, 80g/mp, 500coli/top

1500106

23

10.11

31

H. Xerox Simphony 80gA4, 500coli/top, Green/top

1500103

28

13.12

32

Hartie Simph Mid GreenA4, 80g/mp,500coli/top

1500109

41

12.24

33

Hartie Simphony BlueA4, 80g/mp 500coli/top

1500105

42

10.11

34

Hartie Simphony GoldA4,80g/mp,500coli/top

1500107

43

12.24

35

Hartie imprimanta FirstA4,2ex,900 coli/cutie

1230001

19

22.11

36

Hartie imprimanta FirstA3,2ex,900 coli/cutie

1230002

25

16.50

37

Hartie imprimanta FirstA4,3ex,600 coli/cutie

1230003

21

26.53

38

Rola din hartie super68mmx30mx12mm, 1 ex

1811011

31

1.23

39

Rola din hartie super76mmx30mx12mm, 1 ex

1811012

28

1.25

40

Rola din hartie STD76 mmx30 mx12 mm, 1 ex

1811013

23

1.16

41

Rola din hartie termica38mmx30mx12mm,gar.5ani

1811016

23

1.27

42

Rola din hartie termica44mmx30mx12mm,gar.5ani

1811017

25

1.57

43

Rola fax First Choice210mm*25m

1230005

31

2.94

44

Hartie ink-jet, A4120g/mp, 100 coli/top

1630209

51

12.47

45

Hartie ink-jet, A4135g/mp, 50 coli/top

1630210

26

13.92

46

Hartie Apli Everyday,inA4,180g,100coli/top

1630212

27

19.47

47

Hartie Apli Everyday,foinkjet,10x15,180g,100coli/top

1630217

43

10.27

48

Hartie Apli Photo Satin10coli,04453/cutie

1630282

27

12.72

49

Hartie InkJet CansonA4, 130g/mp, 20 coli/top

1060225

28

16.90

50

Hartie ink jet CansonA4,100/110 g/mp, 50 coli/top

1060220

29

15.79

51

Hartie HP brochure A4glossy 50coli, Q2525A/top

1811024

31

15.91

52

Carti vizita laminate120g,20buc/set

1630115

31

20.01

53

Carti de vizita,89x51mm10buc/coala,10 coli/top

1630198

33

22.27

54

Carton felic, 105x148mmalb, 20 buc/top

1060240

37

11.03

55

Carton felic, 105x148mmroz, 20 buc/top

1060241

38

11.03

56

Carti de vizita Mi-Tein90x52mm, 170g/top

1060238

39

16.25

57

Etichete INK/LAS/COPY38x21,2 mm, 6500 buc

1630121

45

29.97

58

Etich. A5 ink/las/copy52.5x29.7mm, 300 buc/top

1630250

26

8.09

59

Etich. A5 ink/las/copy70x37mm, 180 buc/top

1630251

40

8.09

60

Etichete INK/LAS/COPY70x25.4mm,3300buc/cutie

1630124

28

19.97

61

Etichete poliester210x297 mm, 20 buc/set

1630023

32

13.92

62

Etichete pt discheta70x52 mm, 100 buc/set

1630027

32

11.71

63

Etichete caseta video76.2x46.6 mm, 120 buc/set

1630029

28

11.71

64

Etichete casete video144,8x16.9 mm, 160 buc/set

1630030

58

11.71

65

Etichete CD ROMdiam. 117 mm, 50 buc./set

1630031

34

14.91

66

Plic C5 super autoad.alb, 25buc/pach

4303312

31

5.75

67

Plic C4 super gumatalb,100g/mp, 250buc/cutie

4303314

39

19.25

68

Plic C6 gumat,clapa V 825 buc,10062.25/pach

4301016

34

0.99

69

Plic C6 siliconic 80g25 buc, 10462.25/pach

4301032

53

2.60

70

Plic PAR AVION 80g1000 buc,11063.100buc/pach

4301500

23

6.46

71

Plic protectie maro sil270x360 mm

4305734

34

1.65

72

Plic protectie alb150x215 mm,51400.01

4306731

31

0.68

73

Plic protectie alb180x265 mm,52400.01

4306732

32

0.83

74

Notite adez. Tartan gal76x76mm, 100 file, 0767

1001020

23

1.54

75

Post-it (R) Z76x76 mm, 100 file

1001035

31

4.49

76

Post-it (R)galben SUPER76x76mm, 90 file

1001013

31

4.83

77

Post-it (R)galben SUPER76X127mm, 90 file

1001014

45

8.00

78

Dispenser Millenium ptPost it note 76x127mm

1001078

37

11.25

79

Dispenser ptr post-it ZC-301

1001080

39

19.66

80

Notite adezive Kores,75x100mm, galben, 100 file/set

1250045

38

1.68

81

Notes autoadeziv Kores40 x 50 mm 300file/set

1250037

63

2.09

82

Post-it (R) roz neon76x76 mm, 100 file/set

1001036

23

5.59

83

Post-it (R) galben neon76x76 mm, 100 file/set

1001037

25

5.59

84

Post-it (R) verde76x76 mm, 100 file/set

1001043

31

4.25

85

Post-it (R)portocaliu N76x76 mm, 100 file/set

1001039

53

5.59

86

Post-it (R) lila76x76 mm, 100 file/set

1001044

23

4.25

87

Notes coloratmagenta

1250051

25

1.89

88

Notes coloratgalben

1250052

31

1.89

89

Notes coloratverde

1250053

25

1.89

90

Notite rainbow TIX,75mm x 75mm, 100 file

1010036

28

1.18

91

Post-it (R), inima70x70 mm, 3 culori neon

1001068

39

19.48

92

Post-it(R) floare225 file

1001084

38

19.48

93

Post-it(R) cub galben100x100mm liniat

1001069

25

10.45

94

Notite parfumate TIX,capsuni, 75x75mm, 50 fi

1010040

36

1.81

95

Notite parfumate TIX,levantica, 75x75mm, 50

1010041

50

1.81

96

Notite parfumate TIX,trandafiri, 75x75mm, 50

1010042

30

1.81

97

Notite parfumate TIX,lamaie, 75x75mm, 50 fil

1010043

23

1.81

98

Cub adeziv Tix galben p75x75mm, 450 file

1010030

45

5.99

99

Bloc notes PAPER NOTE100f,150x210mm, DR

3500085

28

3.25

100

Bloc notes PAPER NOTE100f,150x210mm,AR

3500086

25

3.25

101

Bloc notes PAPER NOTE100f,210x297mm,AR

3500088

28

6.15

102

Bloc notes LeColor KRAFA5,80 file, dictando

3500095

39

7.14

103

Bloc notes CONCORD 100fspira,150x210mm, DR

3500117

38

5.58

104

Notes spira 210x297cm90file, dictando

3500101

35

6.15

105

Notes spira 210x297cm90file,matematica

3500102

56

6.15

106

Bloc notes First Choice50 file,velin,brosat

1320203

42

1.08

107

Bloc notes First Choice50 file,matematica,bros

1320301

43

0.66

108

Registru A4 200 file,dictando

1430001

23

7.70

109

Registru A4 200 file,matematica

1430002

45

7.70

110

Registru A4 100 file,dictando

1430101

40

5.38

111

Registru A4 100 file,matematica

1430102

45

5.38

112

Caiet Arrow, 170x240 mmdictando, 144 file

3500214

48

17.68

113

Caiet Arrow, 170x240 mmmatematica, 144 file

3500215

32

17.68

114

Caiet cu spira Kraft A4215x300 mm dictando

3500091

38

18.78

115

Caiet cu spira Kraft A4215x300mm matematica

3500092

45

18.78

116

Caiet IMAGE spira215x300cm, dictando

3500210

38

15.36

117

Caiet IMAGE spira215x300cm, matematica

3500211

42

15.36

118

Caiet IMAGE spira170x240, dictando

3500212

43

16.27

119

Caiet Manilla spira 90f210x297cm, dict

3500097

23

6.32

120

Caiet Manilla spira 90f210x297cm, matem

3500098

45

6.32

121

Indicator pagina culorineon 25x76mm 300file

1001070

40

10.05

122

Dispenser Millenium pt.Post-it notes 76x76mm

1001061

25

11.17

123

Etichete pentru cheidiverse culori

1180127

37

0.60

124

Album foto Apli,10x15,30coli,195gr,1125

1630298

32

11.39

  DESEN TEHNIC

1

Rigla triunghiulara in cutie de plastic,30 cm

1800134

27

5.54

2

Sablon mobilier Rotringscara 1:50

1727529

23

39.38

3

Sablon mobilier Rotringscara 1:200

1727530

23

28.08

4

Sablon litere drepte2.0 mm

1727532

28

13.77

5

Sablon litere drepte3.0 mm

1727533

41

13.77

6

Rigla 30cm.

1727501

42

2.70

7

Rigla 40cm.

1727502

43

5.12

8

Rigla 50cm.

1727503

19

5.85

9

Echer 30/60, 23 cm.

1727514

25

3.38

10

Echer 45/45, 20.

1727513

21

3.47

11

Set geometrieRotring

1727511

31

8.09

12

Sablon pentru cercuri.

1727522

28

12.97

13

Sablon pentru hexagoane.

1727525

23

29.15

14

Sablon pt. arhitectura1:50

1727526

23

24.85

15

Sablon pt. arhitectura1:100

1727527

25

24.85

16

Sablon pentru elipse.

1727521

31

53.30

17

Tub din plastic pentruproiecte, A3, 32 cm

1851004

51

14.61

18

Tub din plastic pentruproiecte, A2, 44 cm

1851005

26

22.79

19

Tub din plastic pentruproiecte, A1, 62 cm

1851006

27

25.95

20

Compas+prelungitor Rotringdeschidere max 380 mm

1727300

43

19.66

21

Compas+prelungitor Rotrdeschidere max 540 mm

1727301

27

16.03

22

Trusa compas Rotring Ce8 piese

1727303

28

13.99

23

Planseta desen A3

1727200

29

25.50

24

Planseta desen A4

1727201

31

23.27

25

CS Planseta desen A2.

1727210

31

21.34

26

Set compas universalRotringL=130mm, D=480mm

1727311

33

13.89

  INSTRUMENTE DE SCRIS 

1

Tusiera plastic 7x11cmnetusata

1180120

25

3.00

2

Tus Kores pt. tusiera,verde, 27 ml

1250007

23

2.62

3

Tus pt. tusiera Koresalbastru

1250006

34

2.90

4

Tus pt. tusiera Koresrosu

1250008

21

2.90

5

Tus pt stampile 30 gviolet

1130004

21

0.99

6

Tus cu picuratorviolet, 30ml

1130006

22

1.09

7

Tus cu picuratornegru, 30ml

1130005

30

1.12

8

Pix Bic Cristal rosu.

1080056

30

0.86

9

Pix Bic Cristal albastr.

1080057

30

0.86

10

Set 4 pixuri Bic Cristanegru,rosu,albast,verde

1080062

17

4.02

11

Marker permanent StabilWrite-4-all fine,rosu,1

1604122

25

3.25

12

Marker permanent StabilWrite-4-all fine,albs,1

1604123

23

3.25

13

Mine CM Stabilo0.7mm B

1604101

34

0.89

14

Rezerve pix STABILO Fnegru, 10buc/set

1604103

31

3.53

15

Pix STABILO tropikana838 F negru

1604119

21

0.80

16

Pix STABILO tropikana838 F albastru

1604120

22

0.80

17

Radiera STABILO1183

1604125

30

0.31

18

Radiera STABILO1186

1604126

30

0.79

19

Cutie 50 pixuri RTCtransparent, negru

1851014

25

8.63

20

Cutie 50 pixuri RTCtransparent, albastru

1851015

17

8.75

21

Pix opac 707corp alb, rosu

1851017

25

0.21

22

Pix opac 707corp alb, albastru

1851018

23

0.21

23

Pix Corvina,albastru

1031030

34

0.31

24

Pix Corvina,negru

1031031

41

0.31

25

Pix Corvina,rosu

1031032

21

0.31

26

Pix Bic Velocitycu grip, negru

1080088

22

3.09

27

Pix Bic Velocitycu grip, albastru

1080089

30

3.09

28

Rezerva pix D1 MINI metnegru

1851027

30

0.39

29

Rezerva pix D1 MINI metrosu

1851028

29

0.39

30

Mine pix X10 negru,plastic

1180009

17

0.14

31

Mine pix X10 rosu,plastic

1180011

25

0.14

32

Mine pix X10 albastru,plastic

1180010

23

0.14

33

Mine pix A3 negru,plastic

1180008

34

0.15

34

Set 4 mine pix A3Flaro, negre

1180051

31

0.75

35

Set 5 mine pix A3Flaro, albastre

1180052

21

0.86

36

Set 4 mine pix X20Flaro, negre

1180053

22

0.79

37

Set 4 mine pix X20Flaro, rosii

1180054

30

0.79

38

Set 5 mine pix X20Flaro, albastre

1180055

30

1.04

39

Set 100 mine X10 Flaro,albastre

1180206

25

11.77

40

Set 100 mine X10 Flaro,negre

1180207

17

11.77

41

Cerneala PELIKAN 62.5mlneagra

1260023

25

4.99

42

Cerneala PELIKAN 62.5mlrosie

1260024

23

4.99

43

Cerneala PELIKAN 62.5mlalbastra

1260025

34

4.99

44

Pix gel Paper Mate,Star Gels Grip,albastru

1732003

41

2.77

45

Pix gel Paper Mate,StarGels Grip,roz metalic

1732005

21

2.90

46

Pix gel Paper Mate,StarGels Grip,verde metalic

1732007

22

2.90

47

Pix gel Paper Mate,StarGels Grip,auriu metalic

1732008

30

2.90

48

Pix gel Paper Mate,StarGels Grip,argintiu met

1732009

30

2.90

49

Pix gel Paper Mate,StarGels Grip,violet metali

1732010

22

2.90

50

Pix gel Paper Mate,StarGels Grip,albs pastel

1732013

17

2.90

51

Pix gel Paper Mate,StarGels Grip,verde pastel

1732014

25

2.90

52

Liner Liquid Expresso MNegru

1733001

23

4.73

53

Liner Liquid Expresso MRosu

1733002

34

4.73

54

Liner Liquid Expresso MVerde

1733003

41

4.73

55

Creion STABILO Swano HBcu radiera

1600137

21

0.77

56

Creion grafit STABILOSchwan 306 2B

1600160

22

0.72

57

Creion grafit STABILOSchwan 306 B

1600161

30

0.72

58

Ascutitoare Dahlemanuala gri

1678000

30

15.33

59

Ascutitoare metalicasimpla

1800115

28

0.55

60

Ascutitoare metalicadubla

1800116

17

1.13

61

Creion mecanic NokiBold, 0.5 mm

2100320

25

2.87

62

Creion mecanic NokiBold, 0.7 mm

2100321

23

2.87

63

Creion mecanic Tikky II0.35 mm, negru

1725010

34

4.96

64

Creion mecanic Tikky II0.7mm, negru

1725021

41

4.96

65

Creion mecanic Tikky II1.0mm, negru

1725023

21

4.96

66

Creion mecanic Tikky II0.5mm, alb

1725016

22

4.96

67

Set 4 cr. mec. Tikky II0.35mm+0.5mm+0.7mm+1mm

1725024

20

21.32

68

Textmarker 345verde

1202002

20

2.34

69

Textmarker 345gri-argintiu

1202004

22

2.34

70

Textmarker 345roz

1202003

17

2.34

71

Textmarker Stabilo, Bosgalben,in blister

1600200

25

4.23

72

Textmarker Stabilo, Bosalbastru,in blister

1600201

23

4.23

73

Stilou Expert II negru.

1712012

24

146.39

74

Stilou Waterman ExpertStainless Steel, CT so

1712011

31

192.52

75

Rezerva pix Std F Negru.

1719031

21

10.77

76

Rezerva pix Std M Negru.

1719032

22

10.77

77

Rezerva pix Std F Albas.

1719033

30

10.77

78

Rezerva pix Std M Albas.

1719034

30

10.77

79

Calimara Sheaffer,negru

1649004

25

18.05

80

Calimara Sheaffer,albastru inchis

1649005

17

18.05

81

Patroane cernealanegru, 5buc/blister

1649001

25

6.45

82

Patroane cernealaalbastru 6buc/cutie

1649003

23

6.45

83

Tus Rotring 23mlrosu

1729031

34

7.12

84

Tus Rotring 23mlalbastru

1729033

31

7.12

85

Tus Rotring 23mlnegru

1729034

21

4.16

86

Tus Rotring 23mlalb

1729035

22

7.12

87

Tus Rotring 250mlnegru

1729036

30

15.20

88

Accesorii trusa rotring.

1727019

40

48.00

89

Stilou scolar UNIVERS Fin blister

1180018

22

2.24

90

Stilou scolar UNIVERS F+ 4 patroane

1180019

17

2.81

91

Corector Super-Pirat B,albastru deschis

1260040

25

1.13

92

Corector Super-Pirat M,albastru inchis

1260041

23

1.13

93

Corector Super-Pirat F,rosu

1260042

34

1.13

94

Corector Super-Pirat M,verde

1260043

31

1.13

95

Radiera STABILO Trio3/blister 1199BL3

1604097

21

2.28

96

Radiera STABILO Steag1188FL

1604242

22

0.30

97

Radiera STABILO1199

1604128

30

0.76

98

Marker tabla Unix 46varf 4.6mm, negru

1031009

40

1.34

99

Marker tabla Unix 46varf 4.6mm, albastru

1031010

17

1.34

  RECHIZITE 

1

Biblioraft plastic A450mm, negru

1851161

26

10.08

2

Biblioraft plastic A450mm, gri

1851162

26

10.08

3

Biblioraft plastic A450mm, albastru

1851163

25

10.08

4

Biblioraft plastic A450mm, verde

1851164

24

10.08

5

Biblioraft First Choicemarm.70 mm, cu margine

1900104

25

4.23

6

Biblioraft First Choicemarm.70 mm, fara marg

1900105

18

4.13

7

Cutie arhivare 80mm,negru

1851141

25

12.41

8

Cutie arhivare 80mm,gri

1851142

24

12.42

9

Cutie arhivare 80mm,albastru

1851143

24

12.43

10

Cutie arhivare 80mm,verde

1851144

24

12.41

11

Cutie arhivare 80mm,visinie

1851145

24

12.42

12

Cutie arhivare8 cm, alba

1560028

22

2.99

13

Caiet mecanic A5rosu,2inele 20mm

1900332

25

2.89

14

Caiet mecanic A5albastru,2inele 20mm

1900334

22

2.89

15

Caiet mecanic A5 cartonnegru, 4 inele 20mm

1900341

32

3.23

16

Caiet mecanic A5rosu,4inele 20mm

1900342

32

3.23

17

Caiet mecanic A5 cartonverde, 4 inele 20mm

1900343

25

3.23

18

Caiet mecanic A5albastru,4inele 20mm

1900344

23

3.23

19

Caiet mecanic A5 PPnegru, 2 inele 20mm

1900551

44

3.69

20

Caiet mecanic A5 PProsu, 2 inele 20mm

1900552

44

3.69

21

Caiet mecanic A5 PPverde, 2 inele 20mm

1900553

44

3.69

22

Caiet mecanic A5 PPalbastru, 2 inele 20m

1900554

44

3.69

23

Rezerva caiet mecanicA4 dictando;albastru

3500171

20

3.50

24

Rezerva caiet mecanicA4 matematica;albastru

3500174

20

3.50

25

Rezerva caiet mecanicA5 dictando;albastru

3500175

20

1.72

26

Rezerva caiet mecanicA5 matematica;albastru

3500178

20

1.72

27

Rezerva caiet mecanicA4 dictando;galben

3500179

20

1.50

28

Index plastic NOKI, A41-5

2100150

17

1.60

29

Index plastic NOKI, A41-10

2100151

14

1.03

30

Separatoare plastic Elbindex 1-10

1141002

21

5.54

31

Separatoare plastic Elbindex 1-12

1141003

21

7.11

32

Dosar suspendabil ELBA240x318 mm - maro

1140700

30

2.03

33

Dosar suspendabil ELBA240x318 mm - rosu

1140701

27

1.89

34

Dosar suspendabil ELBA240x318 mm - albastru

1140702

21

1.89

35

Dosar suspendabil ELBA240x318 mm - verde

1140703

22

1.89

36

Dosar Elba A4 incop.1/2albastru, 250 g/mp

1140611

30

1.66

37

Dosar Elba A4 incop.1/2verde, 250 g/mp

1140612

30

1.66

38

Dosar Elba A4 incop.1/2galben, 250 g/mp

1140613

28

1.66

39

Dosare sina albeSTANDARD

1900807

37

0.30

40

Dosare plic albSTANDARD

1900813

25

0.33

41

Alonje indosariere Elba25 buc./set-rosii plast

1140402

23

2.86

42

Alonje indosariere Elba25 buc./set-albastre pl

1140403

34

2.86

43

Alonje autoadezive Elba100 buc/set - albe

1140410

21

2.68

44

Folie cu margine colorgalben

1560114

21

0.91

45

Folie cu margine colorrosu

1560115

22

0.91

46

Folie cu margine coloralbastru

1560116

20

0.91

47

Mapa NOKI A4,90 micronitransparent

2100030

20

0.18

48

Mapa NOKI A4,90 micronigalben

2100031

22

0.19

49

Mapa NOKI A4,90 micronialbastru

2100032

17

0.19

50

Dosar din carton plascu elastic, roz

1900903

25

2.02

51

Dosar din carton plast.cu elastic,bleu

1900902

23

2.02

52

Dosar din carton plascu elastic, vernil

1900908

24

2.02

53

Dosar din carton plast.cu elastic, orange

1900905

31

2.02

54

Mapa lucioasa economicA4, neagra

1560334

21

1.74

55

Mapa lucioasa economicA4, rosie

1560335

22

1.74

56

Mapa lucioasa economicA4, verde

1560336

30

1.74

57

Servieta A4 PPneagra,30mm

1900650

30

9.45

58

Servieta A4 PProsie, 30mm

1900651

25

9.45

59

Servieta A4 PPverde, 30mm

1900652

17

9.45

60

Servieta A4 PPalbastra,30mm

1900653

25

9.45

61

50400/2 Caiet spiraBarbie,A4,80 file,matem

3500013

23

4.19

62

50400/1 Caiet spiraBarbie,A4,80 file,dict

3500014

24

4.19

63

Caiet LeColor Action Nocop.PP,120 file,A4,dict

3500056

31

10.60

64

Caiet LeColor Action Nocop.PP,120 file,A4,mate

3500057

21

10.60

65

Coperta cartetransparenta

1901141

22

1.08

66

Coperta carterosie

1901142

30

1.08

67

Coperta cartealbastra

1901143

21

1.08

68

Creioane cerate STABILOYippy,12 buc/cutie plas

1604134

22

3.03

69

Creioane cerate YippyWa24cul+frisby,2824PLPH1

1604135

50

5.72

70

Creioane colorateYippy-Wax 12 culori/set

1604133

30

2.11

71

Acuarele 8 culoridiam 22.5 mm+pensula

1800040

30

2.08

72

Acuarele 16 culoridiam 22.5 mm+pensula

1800041

30

2.86

73

Tempera Aero 12 culori/tuburi de 7ml

1010008

30

11.49

74

Tempera Aero 6 culori/tuburi de 7ml

1010024

30

6.03

75

Bloc de desen CANSONToucan,A3 16 file, 160g

1060120

24

7.40

76

Bloc de desen CANSONA4 16 file, 120g

1060121

25

3.39

77

Raportor 360 gradeFlaro

1180070

21

0.94

78

Penar Dinosaurs simpluanimatie, 63011

1570004

22

6.24

79

Penar Sportman simpluanimatie, 63014

1570005

20

7.12

80

Penar MetalForce simpludesene, 63020

1570006

20

7.12

81

Penar SmartKids simplulogo relief, 63040

1570007

22

7.12

82

CS Ghiozdan pt. scoalahl12003,37x34x16cm

1580001

17

31.22

83

CS Ghiozdan pt scoala,hl12001,28x32x13cm

1580002

25

34.67

84

CS Ghiozdan pt scoala,hl12002,35x34x15cm

1580003

23

35.36

85

Plastilina, 5 culori100 gr./cutie

1540023

24

2.47

86

Plastilina, 8 culori160 gr./cutie

1540024

31

3.26

87

Plastilina, 12 culori240 gr./cutie

1540025

21

5.03

88

Set Carioca Geo Worldmarkere+ 4 albume

1030032

22

7.00

89

Set Carioca Geo Europaalbum+ 24 markere

1030033

30

6.92

90

Hartie creponata0.5x2.0 m, ALB

1240101

30

1.64

91

Hartie creponata0.5x2.0 m, ROZ

1240103

25

1.64

92

Glob DISCOVERY diam. 30+lupa,plastic,iluminat

1460001

10

100.44

93

Glob ORION diam. 30 cm+lupa,plastic,iluminat

1460006

10

94.64

94

Etichete scolareWinnie the Pooh, 30 buc

3500079

23

2.43

95

Creta alba12 buc./cutie

1540038

34

1.63

96

Creta colorata12 buc./cutie

1540003

31

1.99

97

Tablita neagra30x40 cm

1800123

21

6.94

98

Numaratoare plastic17x19cm; 100bile

1180060

22

6.89

99

Sablon mare harta Romaniei185x255mm, Flaro

1180012

30

1.50

100

Alfabetar plastic.

1130017

21

5.93

101

Perforator Eagle 5024Alpha albastru, 8 coli

1891010

22

7.54

102

Perforator Eagle 5024Alpha negru, 8 coli

1891011

30

7.54

103

Perforator Eagle 5024Alpha rosu, 8 coli

1891012

30

7.54

104

Capse PaperPro 25/83000 buc/cutie

1100051

28

12.05

105

Capse PaperPro 25/103000 buc/cutie

1100052

17

13.16

106

Capsator EAGLE 205gri, 24/6, 15 coli

1890043

25

8.57

107

Capsator EAGLE 205albastru, 24/6, 15 coli

1890040

23

8.57

108

Lipici lichid Kores30g

1250040

34

1.73

109

Lipici stick Kores 40gr.

1250033

26

4.72

110

Indigo A4 100 coli/mapaalbastru

1130001

21

12.04

111

Indigo A4 100 coli/mapanegru

1130002

22

12.04

112

Cutter marediverse culori

1800030

20

1.07

113

Sine de prindere, 6 mmalbastru

1610083

20

0.74

114

Sine de prindere, 6 mmtransp. pt. 60 coli

1610084

22

0.74

115

Clipboard dublu A5PVC, albastru

1901017

17

8.77

116

Clipboard dublu A5PVC, verde

1901018

25

8.77

117

Ecuson albastru cu clip60x90 mm, 25 buc/cut

1610139

23

7.09

118

Snur pentru ecusonnegru 10 buc/cut

1610267

24

8.70

119

Magneti 38mm albastru2buc/blister

1671521

20

9.14

120

Calculator stiintificCANON F604

1073031

21

37.37

Text Box:                                     Carti

DICTIONARE, CURSURI, GHIDURI DE CONVERSATIE

Nr.crt.

Titlu

Autor

COD

Buc.

Pret

1

1000 de cuvinte-cheie in informatica

Lagoutte Francois

1652001

5

7

2

1000 de cuvinte-cheie in politica. Vocabular englez dublu

Amor Tim

1652002

4

7

3

111 verbe englezesti si locutiunile lor specifice

Hulban Horia

1652003

1

20.9

4

4 x 4 Latino. Ghid-manual de comunicare

Spiridon Lefter Sergiu

1652004

4

9

5

459 exercitii de limba franceza. Jocuri si lecturi

Dinescu Carmen

1652005

2

11

6

A dictionary of latin words and phrases

Autor colectiv  

1652006

1

40

7

A grammar of the english language

Cobbett William

1652007

1

30.5

8

A lexicological approach to financial and business english

Hollinger Alexander

1652008

1

10.99

9

A practical english grammar

Clontea Procopie P.

1652009

1

20

10

Advanced english practice

Graver B.D.

1652010

1

102.89

11

Advanced learner`s dictionary

Autor colectiv  

1652011

1

100.47

12

Advanced learner`s dictionary

Autor colectiv  

1652012

1

121.63

13

Alfabetul germaniei comerciale

Maduta Ramona

1652013

2

40

14

Antologie de texte in limba latina

Ciuca Ioana-Ruxandra

1652014

3

11.9

15

Arabic phrasebook

Autor colectiv  

1652015

2

19

16

Aspects of business communication

Ghica Georgeta

1652016

1

20

17

Autoevaluare rapida, limba engleza

Berman Jean-Pierre

1652017

1

19.08

18

Beginner japanese dictionary

Autor colectiv  

1652018

1

43.2

19

Beginner`s chinese dictionary

Autor colectiv  

1652019

3

43.2

20

Business vocabulary in practice

Robbins Sue

1652020

1

21

21

Cassell`s dictionary of slang

Green Jonathon

1652021

1

62

22

Chinese dicitonary

Autor colectiv  

1652022

1

30.9

23

Chinese minidictionary

Autor colectiv  

1652023

1

51.32

24

Collocation dictionary for students of english

Autor colectiv  

1652024

1

107.33

25

Commercial correspondence

Nicolae Mariana

1652025

2

25

26

Communication ecrite commerciale et financiere, vol. I

Dragan Maria

1652026

1

30

27

Communication ecrite commerciale et financiere, vol. II

Dragan Maria

1652027

1

22

28

Communication in international business

Nicolae Mariana

1652028

1

20.99

29

Conjugarea verbelor franceze

Kacso Antonia

1652029

4

9.8

30

Conversatia in limba engleza

Cribbin Lise

1652030

1

19.08

31

Corespondenta comerciala in limba germana

Boelcke Jurgen

1652031

2

16.35

32

Corespondenta de afaceri in limba engleza

Armitage-Amato Rachel

1652032

1

21.8

33

Corespondenta de afaceri in limba franceza

Pruvot-Buttner Claude

1652033

1

21.8

34

Corespondenta de afaceri in limbile romana si engleza

Chiriacescu Adriana

1652034

1

32

35

Corespondenta practica in limba engleza

Geoghegan Crispin Michael

1652035

2

19.62

36

CULEGERE DE EXERCITII LEXICALE CU PROFIL ECONOMIC

Cilianu Lascu Corina

1652036

1

15

37

Cum sa vindem in limba engleza - Larousse

Geoghegan Crispin Michael

1652037

1

10.9

38

Curs practic de limba franceza

Rujan Stefania

1652038

1

27.25

39

Deutsch fur dich. Limba germana pentru tine

Loria-Rivel Lia Laura

1652039

1

17.4

40

Dictionar albanez-roman

Topciu Renata

1652040

1

69.5

41

Dictionar arab-roman

Dobrisan Nicolae

1652041

1

38.15

42

Dictionar Auzou ilustrat al limbii engleze

Autor colectiv  

1652042

1

68.24

43

Dictionar comercial german-roman

Patrascanu Ioan V.

1652043

1

23

44

Dictionar danez-roman

Hoybye Poul

1652044

1

65.5

45

Dictionar de adjective franceze

Baciu Ioan

1652045

2

15.3

46

Dictionar de afaceri englez-roman

Popa Ioan Lucian

1652046

1

32.7

47

Dictionar de americanisme

Ionescu Florin

1652047

5

3.99

48

Dictionar de birotica: englez-francez-roman

Naftanaila Ion

1652048

1

7.63

49

Dictionar de buzunar esperanto dublu

Onet Ionel

1652049

2

8.72

50

Dictionar de buzunar spaniol-roman

Scipione Ileana

1652050

1

32.95

51

Dictionar de calculatoare englez-roman

Ionescu-Crutan Nicolae

1652051

1

16.35

52

Dictionar de cuvinte calatoare

Graur Al.

1652052

4

4

53

Dictionar de expresii francez-roman

Negreanu Aristita

1652053

1

24.9

54

Dictionar de expresii roman-frnacez

Negreanu Aristita

1652054

2

19.9

55

Dictionar de expresii si locutiuni spaniol-roman

Pisot Rafael

1652055

1

32.9

56

Dictionar de marketing englez-roman

Ivanovic A.

1652056

1

32.7

57

Dictionar de maxime, reflectii, expresii latine comentate

Matei Virgil

1652057

1

19.99

58

Dictionar de proverbe englez-roman

Lefter Virgil

1652058

1

26

59

Dictionar de termeni economici german-roman

Leca Magdalena

1652059

1

36.9

60

Dictionar dublu englez

Cotoaga Laura

1652060

3

9.5

61

Dictionar economic englez dublu

Ionescu-Crutan Nicolae

1652061

1

57

62

Dictionar economic englez-roman

Ionescu-Crutan Nicolae

1652062

7

9

63

Dictionar economic explicativ roman-francez

Predescu Elena

1652063

1

25

64

Dictionar englez dublu

Cotoaga Laura

1652065

3

9.5

65

Dictionar englez dublu

Paunescu Alina

1652066

2

9.9

66

Dictionar englez dublu

Herisanu Olga

1652067

2

7

67

Dictionar englez dublu - DeAgostini

Autor colectiv  

1652068

1

21.69

68

Dictionar englez dublu - DeAgostini

Autor colectiv  

1652069

1

23.98

69

Dictionar englez dublu de termeni stomatologici

Flaiser Mariana

1652070

1

18.53

70

Dictionar englez dublu de uz scolar

Damian Magdalena

1652071

2

8.5

71

Dictionar englez dublu frazeologic

Nicolescu Adrian

1652072

1

58.9

72

Dictionar englez- roman, roman-englez

Placintar Emilia

1652073

1

27.24

73

Dictionar englez-roman

Bantas Andrei

1652074

1

75.21

74

Dictionar englez-roman

Panovf Irina

1652075

1

19.9

75

Dictionar englez-roman

Autor colectiv  

1652076

1

34.01

76

Dictionar englez-roman

Nicolaescu Cristina

1652077

2

8

77

Dictionar englez-roman de medicina si biologie

Nastase Corneliu

1652078

1

92.65

78

Dictionar englez-roman de termeni folositi in afaceri

Popa Ioan Lucian

1652079

1

17.49

79

Dictionar englez-roman, roman-englez

Placintar Emilia

1652080

1

27.24

80

Dictionar englez-roman, roman-englez, pentru toti

Nichifor Georgeta

1652081

1

27.25

81

Dictionar englez-roman, vol. II

Autor colectiv  

1652082

1

38.15

82

Dictionar european de conversatie: 11 limbi

Autor colectiv  

1652083

1

29.9

83

Dictionar explicativ de termeni comerciali englez dublu

Goode Walter

1652084

1

68.01

84

Dictionar explicativ pentru stiintele exacte, roman-englez-german

Autor colectiv  

1652085

4

4.36

85

Dictionar explicativ pentru stiintele exacte, roman-englez-francez

Autor colectiv  

1652086

1

19.62

86

Dictionar francez dublu

Anton Ionel V.

1652087

2

9.5

87

Dictionar francez dublu

Brais Aura

1652088

1

20

88

Dictionar francez dublu - DeAgostini

Autor colectiv  

1652089

1

21.8

89

DICTIONAR GERMAN DUBLU 38000 CUVINTE

Roman Alexandru

1652090

1

31.61

90

Dictionar german-roman

Isbasescu Mihai

1652091

1

64.31

91

Dictionar German-Roman

Savin E.

1652092

2

15

92

Dictionar german-roman

Savin Emilia

1652093

1

34.88

93

Dictionar german-roman si roman-german

Lazarescu Ioan

1652094

1

21.9

94

Dictionar grec dublu

Kostan Ofelia

1652095

1

11

95

Dictionar grec-roman dupa alfabet

Brad Chisacof Lia

1652096

3

9.81

96

Dictionar ilustrat de psihologie, englez-roman

Baiceanu Leonard

1652097

1

46.76

97

Dictionar italian dublu

Dragoman Georgeta Lara

1652098

3

8.5

98

Dictionar italian dublu

Nicolae Alexandru

1652099

3

9.5

99

Dictionar italian dublu

Bejan Gheorghe

1652100

1

11

100

DICTIONAR ITALIAN-ROMAN TEMATIC

Cojocaru Dragos

1652101

1

13.08

101

Dictionar japonez-roman

Simu Octavian

1652102

2

9.9

102

Dictionar juridic englez dublu

Voiculescu Cecilia

1652103

1

19.62

103

Dictionar latin-roman

Ionescu Voichita

1652104

1

10

104

Dictionar maghiar dublu

Peter Szili

1652105

1

11

105

Dictionar medical de buzunar francez dublu

Duizabo Danielle

1652106

1

19.81

106

Dictionar Oxford explicativ ilustrat al limbii engleze

Autor colectiv  

1652107

1

180

107

Dictionar portughez-roman

Mocanu Pavel

1652108

2

9.9

108

Dictionar roman-spaniol

Niculescu Mariana

1652109

1

9.9

109

Dictionar roman-ucrainean

Autor colectiv  

1652110

4

5

110

Dictionar rrom-roman

Sarau Gheorghe

1652111

1

19.5

111

Dictionar rus-roman

Pedestrasu Anatol

1652112

1

19.9

112

Dictionary of english grammar

Chalker Sylvia

1652113

1

60.47

113

Discheta verbelor - limba engleza - Modele de conjugare

Stan Camelia

1652114

5

6

114

Engleza comerciala in 40 de lectii

Marcheteau Michel

1652115

1

21.8

115

Excel in business

Prelipceanu Cristina

1652116

1

12

116

Ghid de conversatie roman-arab

Grigore George

1652117

1

14.95

117

Ghid de conversatie roman-bulgar

Mangiulea Mariana

1652118

1

16.35

118

Ghid de conversatie roman-ceh

Ianculescu Helliana

1652119

1

18.96

119

Ghid de conversatie roman-chinez

Buzatu Ion

1652120

1

15

120

Ghid de conversatie roman-englez

Popp Maxim

1652121

1

10.9

121

Ghid de conversatie roman-englez

Tupan Maria-Ana

1652122

5

9

122

Ghid de conversatie roman-german

Neumann Hans

1652123

1

14.9

123

Ghid de conversatie roman-grec

Serban Anastasia

1652124

2

12

124

Ghid de conversatie roman-indonezian

Buzatu Ion

1652125

2

9

125

Ghid de conversatie roman-italian

Lazarescu Adriana

1652126

1

10.9

126

Ghid de conversatie roman-maghiar

Reinhart Erzsebet-Maria

1652127

1

24.95

127

Ghid de conversatie roman-norvegian

Laurentiu Crina

1652128

1

18.5

128

Ghid de conversatie roman-rus

Ivanov Andrei

1652129

1

16.35

129

Ghid de conversatie roman-spaniol

Munteanu Dan

1652130

1

10.9

130

Ghid de conversatie roman-spaniol

Mocanu Angela

1652131

3

9

131

Ghid de conversatie roman-suedez

Frumuselu Mihai Daniel

1652132

1

18.95

132

Ghid de conversatie roman-turc

Sarigol Nevzat Yusuf

1652133

1

16.95

133

Gramatica engleza: substantivul

Nastase Roxana

1652134

3

6

134

Gramatica engleza:exercitii cu rezolvari, vol. II

Nastase Rodica

1652135

3

6

135

Gramatica limbii engleze

Levitchi Leon

1652136

1

10

136

Gramatica limbii franceze

Cosaceanu Anca

1652137

1

20

137

Gramatica limbii germane

Calugarita Aurelia

1652138

1

25

138

Gramatica limbii italiene

Gherman Haritina

1652139

1

17

139

Gramatica limbii italiene pe intelesul tuturor

Hoffmann di Maritio Anna Maria

1652140

1

14.72

140

Gramatica limbii spaniole

Munteanu Dan

1652141

1

27.25

141

Gramatica practica a limbii spaniole

Lupu Coman

1652142

1

20

142

Metoda rapida de invatare a gramaticii limbii engleze

Visan Monica

1652143

4

6.5

143

Oxford advanced learner`s dictionary

Autor colectiv  

1652144

2

99.9

  CARTI PENTRU COPII SI TINERET 

1

1 2 3 invatam cifrele

Autor colectiv  

1652145

6

3

2

125 INTREBARI SI RASPUNSURI - ANIMALE

Autor colectiv  

1652146

3

4

3

125 INTREBARI SI RASPUNSURI - EUROPA

Autor colectiv  

1652147

3

4

4

125 INTREBARI SI RASPUNSURI - GEOGRAFIE

Autor colectiv  

1652148

3

4

5

125 INTREBARI SI RASPUNSURI - LUME

Autor colectiv  

1652149

3

4

6

125 INTREBARI SI RASPUNSURI - NATURA

Autor colectiv  

1652150

3

4

7

125 INTREBARI SI RASPUNSURI - SPORT

Autor colectiv  

1652151

3

4

8

125 INTREBARI SI RASPUNSURI - STIINTA

Autor colectiv  

1652152

3

4

9

150 de ani care au schimbat lumea

Aylett J.F.

1652153

2

7.9

10

2000 de leghe sub mari

Verne Jules

1652154

1

18

11

365 de curiozitati despre animale

Autor colectiv  

1652155

3

35

12

366 de povesti minunate pentru adormit copiii

Autor colectiv  

1652156

1

43.91

13

366 povesti minunate pentru adormit copiii

Autor colectiv  

1652157

1

41.9

14

400 de jocuri pentru copii isteti

Autor colectiv  

1652158

1

16.95

15

500 de jocuri pentru copii isteti

Autor colectiv  

1652159

2

16.95

16

800 DE LEGHE PE AMAZON

Verne Jules

1652160

1

4.3

17

ABC-ul basmelor

Manolache Adriana

1652161

3

7.49

18

ABC-ul in culori

Autor colectiv  

1652162

3

3.38

19

ABC-ul stiintei

Autor colectiv  

1652163

1

27.5

20

Abecedarul celor mici

Paulian Gelu

1652164

1

12

21

Activitati matematice - grupa pregatitoare

Stan Mihaela

1652165

8

4

22

Activitati matematice: caiet pentru grupa mica

Antonovici Stefania

1652166

9

6.99

23

Activitati matematice: caiet pentru grupa mijlocie

Magura Florica

1652167

9

6.99

24

Activitati matematice: grupa mare pregatitoare

Antonovici Stefania

1652168

9

6.99

25

Activitati practice pentru 4-5 ani

Autor colectiv  

1652169

9

15

26

Activitati practice pentru gradinita. Invata cu Pufi, Oana si Alex

Autor colectiv  

1652170

1

29.5

27

Al saptelea unicorn

Barber Shirley

1652171

2
17.5

28

ALADDIN

Autor colectiv  

1652172

2

17.9

29

Aladdin si lampa fermecata

Autor colectiv  

1652173

7

8

30

Aladdin si lampa fermecata. Cetatea de arama

Autor colectiv  

1652174

7

3.5

31

Alba ca Zapada

Grimm Fratii

1652175

7

4

32

Alba ca Zapada: carte de colorat

Autor colectiv  

1652176

7

2.19

33

Album de iarna

Grama Filofteia

1652177

7

3.5

34

Alexandru Lapusneanu si alte texte

Negruzzi Costache

1652178

7

10

35

Alfabetarul de colorat si decupat

Autor colectiv  

1652179

7

4.49

36

Alfabetul

Autor colectiv  

1652180

1

14.7

37

Alfabetul distractiv: rebusuri pentru 5-7 ani

Nita Gabriela

1652181

3

7.99

38

Alfabetul pentu pitici

Autor colectiv  

1652182

11

1.9

39

Alfabetul pictat

Slavescu Georgeta

1652183

1

17.51

40

Alice in tara minunilor

Carroll Lewis

1652184

1

13.98

41

Amintiri din copilarie

Creanga Ion

1652185

2

10

42

Ana si prietenii ei la zoo

Penes Marcela

1652186

3

6

43

Animale din padurea noastra

Autor colectiv  

1652187

3

3.9

44

Animale disparute

Autor colectiv  

1652188

1

36.99

45

Animale domestice

Autor colectiv  

1652189

3

3.9

46

Animale salbatice 1

Autor colectiv  

1652190

5

3

47

Animale salbatice 2

Autor colectiv  

1652191

5

3

48

Animale salbatice 3

Autor colectiv  

1652192

5

3

49

Animale salbatice 4

Autor colectiv  

1652193

5

3

50

Animale si pasari domestice

Autor colectiv  

1652194

2

7.5

51

Animalele - enciclopedie pentru copii

Autor colectiv  

1652195

1

54

52

Animalele Africii