Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadPlan de afaceri

management
ALTE DOCUMENTE

Competenta interpersonala - TEST
ATELIER PRELUCRAT MATERIAL LEMNOS
Analiza SWOT a spitalului
OPORTUNITATEA DE AFACERI SI PLANUL DE AFACERI
FUNCTIA DE REPREZENTARE
DIMENSIUNEA INTERNATIONALA A MANAGEMENTULUI
Management si Informatica Economica - tema de casa
MLM
Consideratii generale cu privire la calitatea bunurilor si serviciilor
ORGANIZAREA SI AMENAJAREA SPATIULUI RURAL

A C A D E M I A   D E   S T U D I I   E C O N O M I C E

-Facultatea de Management-PLAN DE AFACERI

1.SINTEZA PLANULUI DE AFACERI

Firma, S.C. Falsting S.R.L.,  cu sediul central in Bl. 92, Sc. E, parter-Falticeni, judetul  Suceava, este organizata sub forma de actionariat cu doi actionari asociati, Valeanu Mihai si Dominte Ovidiu.

            Activitatea firmei este profilata pe  distributia de produse pentru prevenirea si stingerea incendiilor, servicii de verificare si reabilitare a dotarilor si echipamentelor pentru stingerea incendiilor asa cum apare si in lista de oferta inserata  in anexa planului de afacere.

            Alt segment  de activitate este ponderea de reprezentare, distributie si service pentru  produse, asa cum apar in ofertele anexate la planul de afaceri.

            Forma S.C.Faltsting S.R.L. a fost infiintata pe un segment de piata  fara reprezentare, respectiv distributia si servicii de natura dotarilor cu echipamente  si materiale pentru prevenirea si stingerea incendiilor.

            Produsele pe care le comercializeaza firma sunt cele care apar in cele doua oferte, 727i86h anexate la planul de afaceri:

 • PSI;
 • produse tehnice si industriale avand ca producatori : BOSCH,HONDA,ROBINSUBARU,HUSQVARNA,BRACO,POWERBELT,MAKITA,WEBER,EUROPOWER,HELVI,PETZETAKIS,CAN&POWER,PHILIPS Romania,KAESER,import-export de materii prime textile si export fire de IN.

·       Principalii furnizori ai societatii comerciale :

Group Romet S.A., Buzau ;

Finca Dragasani;

Interprima Iasi;

Power Belt Cluj;

Hit Power Bucuresti;

Metamob Baia Mare;

Segmentele de piata pe care firma urmareste dezvoltarea afacerilor a ca locatie societatile comerciale cu profil de productie industriala, industria prelucrarii si industrializarii lemnului, sectorul institutiilor administrative, etc. sitaute  in zona de acoperire precum si  o retea de distributie prin agenti de vanzari si agenti comerciali.

            Pentru a largi zona de distributie firma a realizat desfacerea unor produse prin compensare cu producatorii si firme de profil asemanator  in vederea scurtcircuitarii blocajelor financiare si a fluidizarii afacerilor.

·       Date despre o parte din clientii firmei S.C. Faltsting S.R.L.

             S.C. Hemtex Bt.Komadi cu sediul in Komadi, str. Dozsa Gy.ut13,Hajdu Bihai megye-Ungaria

            S.C. Linoland S.A. Pascani cu seddiul in str. Gradinitei nr.11 ;

            S.C.Faltin S.A. Falticeni, cu sediul in str. Tarancutei, nr.19.

Pentru a face fata concurentei, firma desfasoara o activitate de marketing foarte diversificata, apeland  la toate formele de publicitate, in special la ofertare si prezentare direct  la potentialii  beneficiari.

S.C.Faltsting S.R.L. este o firma care ocupa o pozitie  importanta  in ceea ce priveste service-ul si asigurarea  cu echipamente de prevenire si stingere a incendiilor in special in zona de nord-est a tarii.De fapt, bresa existenta pe pista  in domeniul respectiv este oportunitatea  pe care  au fructificat-o cei doi intreprinzatori.

Concurenta e reprezentata prin :

·       Avantex Suceava,Sting Botosani, Anteu Piatra Neamt, Angels Iasi pentru productia de PSI

·       High Tech Suceava, Mega Power Botosani, Dedeman Bacau, in ceea ce priveste comercializarea celorlalte produse

Managementul firmei considera, ca strategie de firma, dezvoltarea unor retele de distributie de tip en gross cu forme de o larga raspandire interesate in acest sistem, oferind colaboratorilor din aceasta speta facilitati de plata  atat ca termene cat si ca discount pentru a creste rulajul produselor si deci implicit beneficiind de discounturimai avantajoase de la firmle carora le asigura reprezentarea si distributia.

Managementul firmei considera, ca strategie de firma, dezvoltarea unor retele de distributie de tip en gross cu forme de o larga raspandire interesate in acest sistem, oferind colaboratorilor din aceasta speta facilitati de plata  atat ca termene cat si ca discount pentru a creste rulajul produselor si deci implicit beneficiind de discounturimai avantajoase de la firmle carora le asigura reprezentarea si distributia

            Programul de dezvoltare al societatii comerciale cuprinde doua actiuni :

 • Dezvoltarea extensiva care se refera la extinderea retelelor de desfacerea cu trei magazine de desfacere in trei localitati ;
 • Sectia de productie pentru pulberea de stingatoare PSI « Pulvarom AB»-100mii tone/luna

Actiunea se refera la extinderea retelei de desfacere reprezentand 2 magazine  in 2 orase aflate in judete diferite.

OBIECTIVUL :Magazin de desfacere « Omnitech »produse tehnice-localitatea A.

Afacerea evaluata punctual in aceasta speta a fost prospectata si are la baza un studiu de  piata privind potentialii clienti carora li se adreseaza.

Pentru cresterea puterii de cumparare a clientilor, persoane fizice se lucreaza pe sistemul de vanzare in rate si prin intermediul B.C.R.

            Fondul de marfa  exista in depozitele propirii urmand a fi completat cu livrari de la firmele antreprenoare.

Aceasta extindere beneficiaza de experienta anterioara dobandita la celalalt magazin similar din localitatea in care firma isi are sediul.Aceasta extensie a activitatii nu are implicatii asupra mediului, nu presupune avize speciale din partea autoritatilor nationale si locale.

Sectia de productie pentru pulbere de stingatoare-« Pulvarom-AB »

OBIECTIVUL : Linia de fabricatie 100 mii tone/luna-Pulvarom AB 

Sectia de productie va fi realizata intr-un spatiu construit, existent in localitatea Arghira la cca 15 km. de orasul Falticeni.Constructia este un  fost depozit al fermei pomicole din localitate.La alegerea locatiei s-a avut in vedere sa fie foarte aproape de linia  SNCFR, functionalul constructiilor, platforme de depozitare in imediata apropiere.De asemenea sa fie in zona extravilan din considerente de zgomot, mediu si posibilitate de extindere.

      Produsul este utilizat la incarcarea stingatoarelos cu pulbere.Acest praf a fost fabricat in Romania pana in urama cu 2 ani, respectiv singurul producator a fost  lichidat judiciar din cauza situatiei financiare cumulate din alte activitati.

Ulterior,  necesarul de pulbere a fost acoperit prin importuri din Anglia si Germania dar la preturi  mari comparativ cu produsul indigen de alta data.

AVANTAJELE PRODUSULUI

·       Pretul de vanzare este cu 27% mai mic fata de produsul similar din import ;

·       Caracteristicile tehnice sunt superioare produsului din import prin faptul ca se foloseste hexaflorosilicatul de sodiu(silica) ca agent de afanare a pulberii, ceea ce implica un gradfoarte mare de descarcare a stingatoarelor la utilizare.

·       Perioada de garantie este de 3 ani ; mai mare decat cea data de producatorul strain ;

·       Pentru beneficiari se creeaza avantajul unei aprovizionari ritmice si in cantitatile dorite, nemaidepinzand de transele de import ;

·       Pretul are o stabilitate mai buna incluzand costurile unui component indigen cu pondere de 80% ;

·       Cheltuielile de transport pentru beneficiari sunt mai mici.

         

2. PRODUSELE SI SERVICIILE FIRMEI

Produsele pe care le comercializeaza firma sunt cele care apar in cele doua oferte, 727i86h anexate la planul de afaceri:

Ø     PSI;

Ø     produse tehnice si industriale avand ca producatori : BOSCH,HONDA,ROBINSUBARU,HUSQVARNA,BRACO,POWERBELT,MAKITA,WEBEREUROPOWER,HELVI,PETZETAKIS,CAN&POWER, PHILIPS Romania,KAESER

Ø     import-export de materii prime textile si export fire de IN.

            Activitatea de distributie a urmarit desfacerea produselor care sunt realizate dupa norme tehncie si de performanta ridicata, care sa corespunda normelor Uniunii Europene si care sa asigure o calitate profesionala si fiabilitate ridicate.

Pentru cresterea atractivitatii produselor, firma asigura prin atelierele proprii execturarea reparatiilor  in garantie si post garantie, specialisti pentru probe si punerea in functiune a utilajelor si a echipamentelor.

            Pentru certificarea calitatii acestor produse se elibereaza certificate de conformitate  si atestate de calitate testate de firme de calitate de prestigiu international.

De asemenea, activitatea de marketing prospecteaza oferte noi de produse, care corespund celor mai recente aparitii tehnice pe domeniile de  activitate pe care firma si-a propus sa mentina o ofertare profesionala.

3. PROGRAMUL DE MARKETING SI PLANUL DE VANZARI

            Activitatea de marketing prospecteaza oferte noi de produse, care corespund celor mai recente aparitii tehnice pe domeniile de  activitate pe care firma si-a propus sa mentina o ofertare profesionala.

            Segmentele de piata pe care firma urmareste dezvoltarea afacerilor a ca locatie societatile comerciale cu profil de productie industriala, industria prelucrarii si industrializarii lemnului, sectorul institutiilor administrative, etc. situate  in zona de acoperire precum si  o retea de distributie prin agenti de vanzari si agenti comerciali.

            Pentru a largi zona de distributie firma a realizat desfacerea unor produse prin compensare cu producatorii si firme de profil asemanator  in vederea scurtcircuitarii blocajelor financiare si a fluidizarii afacerilor.

·       Date despre o parte din clientii firmei S.C. Faltsting S.R.L.

             S.C. Hemtex Bt.Komadi cu sediul in Komadi, str. Dozsa Gy.ut13,Hajdu Bihai megye-Ungaria

            S.C. Linoland S.A. Pascani cu seddiul in str. Gradinitei nr.11 ;

            S.C.Faltin S.A. Falticeni, cu sediul in str. Tarancutei, nr.19.

Pentru a face fata concurentei, firma desfasoara o activitate de marketing foarte diversificata, apeland  la toate formele de publicitate  cat mai ales de ofertare si prezentare direct  la potentialii  beneficiari.

            Tipul de concurenta cu care se confrunta firma in discutie este cea caracterizata  prin faptul ca exista si alte intreprinderi care au aceeasi perceptie atat asupra unei nevoi  a clientelei, cat si asupra conceptiei produsului, pozitiei p care urmeaza  sa o ocupe  pe pista , comunicarii , etc. In literatura de specialitate aceasta poarta denumirea de concurenta frontala prin variante.

Pentru realizarea unei strategii  eficiente de marketing trebuie sa se tina cont de :

·       Pozitia societatii comerciale in mediul concurential si in cel viitor :

S.C.Faltsting S.R.L. este o firma care ocupa o pozitie  importanta  in ceea ce priveste service-ul si asigurarea  cu echipamente de prevenire si stingere a incendiilor in special in zona de nord-est a tarii.De fapt, bresa existenta pe pista  in domeniul respectiv este oportunitatea  pe care  au fructificat-o cei doi intreprinzatori.

Forma trebuie sa tina seama si de amenintarea concurentei reprezentata prin :

·       Avantex Suceava,Sting Botosani, Anteu Piatra Neamt, Angels Iasi pentru productia de PSI·       High Tech Suceava, Mega Power Botosani, Dedeman Bacau, in ceea ce priveste comercializarea celorlalte produse

Un alt aspect important ce reprezinta parte din strategia de marketing este cel legat  de perspectivele domeniului de activitate al societatii comerciale.Din acest punct de vedere, S.C. Faltsting S.R.L.  urmareste cresterea cotei de piata prin deschiderea de noi filiale si construirea unei sectii de productie pentru pulbere de stingatoare.

Reactia previzibila a concurentei la aparitia noii oferte pe piata  va fi aceea  de a actiona asupra pretului fara a afecta insa calitatea produselor comercializate.

            Managementul firmei considera, ca strategie de firma, dezvoltarea unor retele de distributie de tip en gross cu forme de o larga raspandire interesate in acest sistem, oferind colaboratorilor din aceasta speta facilitati de plata  atat ca termene cat si ca discount pentru a creste rulajul produselor si deci implicit beneficiind de discounturimai avantajoase de la firmle carora le asigura reprezentarea si distributia.

            In prezent distributia se realizeaza en gross si en detail si pe baza de comanda la clienti.avand in vedere ca firma nu se axeaza in prezent pe productie ci pe prestarea  de servicii, este foarte important sa actioneze printr-o serie de imbunatatiri legate de acest aspect.

            Deoarece a inceput sa se dezvolte cererea si ofertarea prin intermediul sistemului electronic, firma are lansata  oferta pe site, fiind conectata la internet.

Site-ul construit detine informatii  legate de activitatea  pe care o desfasoara firma precum si lista de oferte.

Ca modalitate de a face reclama, societatea  a apelat si la presa scrisa zonala precum si la  serviciile de publicitate ale unui post de televiziune local.

Noua afacere vizeaza pe de o parte deschiderea unor noi filiale cat si realizarea unei sectii de productie de pulbere pentru stingatoare.

Modalitatile de realizare a promovarii produselor si serviciilor se realizeaza  prin publicitate in cadrul site-ului , mass media zonala, pliante si brosuri si participarea la targuri si expozitii orientate pe profil.

4. PROGRAMUL DE DEZVOLTARE A PRODUSELOR SI SERVICIILOR

Programul de dezvoltare al societatii comerciale cuprinde doua actiuni :

 • Dezvoltarea extensiva care se refera la extinderea retelelor de desfacerea cu trei magazine de desfacere in trei localitati ;
 • Sectia de productie pentru pulberea de stingatoare PSI « Pulvarom AB»-100mii tone/luna

Actiunea se refera la extinderea retelei de desfacere reprezentand 2 magazine  in 2 orase aflate in judete diferite.

OBIECTIVUL :Magazin de desfacere « Omnitech »produse tehnice-localitatea A.

Afacerea evaluata punctual in aceasta speta a fost prospectata si are la baza un studiu de  piata privind potentialii clienti carora li se adreseaza.

Pentru cresterea puterii de cumparare a clientilor, persoane fizice se lucreaza pe sistemul de vanzare in rate si prin intermediul B.C.R.

            Fondul de marfa  exista in depozitele propirii urmand a fi completat cu livrari de la firmele antreprenoare.

Aceasta extindere beneficiaza de experienta anterioara dobandita la celalalt magazin similar din localitatea in care firma isi are sediul.Aceasta extensie a activitatii nu are implicatii asupra mediului, nu presupune avize speciale din partea autoritatilor nationale si locale.

Sectia de productie pentru pulbere de stingatoare-« Pulvarom-AB »

OBIECTIVUL : Linia de fabricatie 100 mii tone/luna-Pulvarom AB 

Sectia de productie va fi realizata intr-un spatiu construit, existent in localitatea Arghira la cca 15 km. de orasul Falticeni.Constructia este un  fost depozit al fermei pomicole din localitate.La alegerea locatiei s-a avut in vedere sa fie foarte aproape de linia  SNCFR, functionalul constructiilor, platforme de depozitare in imediata apropiere.De asemenea sa fie in zona extravilan din considerente de zgomot, mediu si posibilitate de extindere.

      Produsul este utilizat la incarcarea stingatoarelos cu pulbere.Acest praf a fost fabricat in Romania pana in urama cu 2 ani, respectiv singurul producator a fost  lichidat judiciar din cauza situatiei financiare cumulate din alte activitati.

Ulterior,  necesarul de pulbere a fost acoperit prin importuri din Anglia si Germania dar la preturi  mari comparativ cu produsul indigen de alta data.

AVANTAJELE PRODUSULUI

·       Pretul de vanzare este cu 27% mai mic fata de produsul similar din import ;

·       Caracteristicile tehnice sunt superioare produsului din import prin faptul ca se foloseste hexaflorosilicatul de sodiu(silica) ca agent de afanare a pulberii, ceea ce implica un gradfoarte mare de descarcare a stingatoarelor la utilizare.

·       Perioada de garantie este de 3 ani ; mai mare decat cea data de producatorul strain ;

·       Pentru beneficiari se creeaza avantajul unei aprovizionari ritmice si in cantitatile dorite, nemaidepinzand de transele de import ;

·       Pretul are o stabilitate mai buna incluzand costurile unui component indigen cu pondere de 80% ;

·       Cheltuielile de transport pentru beneficiari sunt mai mici.

5. MANAGEMENTUL ACTIVITATILOR

Conatabil sef

 

Director comercial

 

Director tehnic

 

Consilier juridic

 
            

Service productie

 


                                                       

                                                   


Sef A.D.T.

 

Sef depozite

 

Sef magazine

 
                    

Organigrama mai sus intocmita releva schema functional ierarhica a societatilor in discutie.

Prin extinderea afacerii si aparitia  noii sectii de productie  si organigrama sufera transformari si ramificatii ca urmare a modificarilor survenite la nivelul subsistemului  organizatoric din cadrul sistemului managerial.

Echipa manageriala este reprezentata prin directorul tehnic, directorul comercial , contabil sef si administrator.

Intreprinzatorii care au initiat aceasta afacere pot fi caracterizati ca fiind de tipul celor perfomanti personali, care :

-cred puternic in propria persoana si in ceea ce fac;

-incearca sa invete cat mai mult despre afacere,

-poseda  o viziune asupra evolutiei afacerii pe care o implementeaza ;

-apeleaza la tehnici de planificare ;

-mandifesta reactii rapidea fata de schimbarile mediului ;

-poseda o mare capacitate de a rezolva probleme.

Avand in vedere dimensiunea firmei, mica, echipa manageriala pune accent  pe felxibilitate si intr-o organizare mai putin structurata si formalizata.

Totusi, in functie  de  context, se remarca  aplicarea unor tehnici si metode de optimizare  a deciziilor ca :metoda Onicescu, tehnica pesimista.

In ceea ce priveste relatia cu comunitatea locala, se inscriu actiunile de sponsorizare a unor evenimente locale ce prezinta importanta in special din punct de vedere cultural.

            Societatea Faltsting S.A. are un  numar de 10 salariati.Politica societatii comerciale  in domeniul resurselor umane poate fi caracterizata prin faptul ca :

 •  Sunt prevazute concedieri/angajari ;
 • se prevad angajari de personal specializat ;
 • se aplica un sistem de motivare a angajatilor concretizat in salarii, prime, penalizari.

In ceea ce priveste evaluarea angajatilor nu se utilizeaza nici o metoda  de evaluare a acestor, singurul criteriu utilizat fiind legat de perforamantele realizate de catre acestia.

      Sistemul de salarizare  practicat in cadrul societatii comerciale este cel in regie.

            Serviciul de contabilitate este realizat de catre un compatiment de contabilitate condus de catre contabilul sef.Pentru evidenta gestiunii societatii se utilizeaza o serie  de programe informatice .

      In ceea ce priveste serviciul juridic acesta e realizat de catre  un consilier juridic.

            Firma S.C. Falsting  S.R.L. nu a apelat la servicii de consultanta insa a realizat un program de training  pentru service-ul garantie si post-grantie. Trainingul a fost realizat pentru o perioada de 1 5 ziel si a fost asigurat de catre  « Interprima »Iasi, « Seba »Bucuresti, « Bosch » Bucuresti.

Aspectele legate de extinderea afacerii si « punerea pe picioare » a unei sectii de productie, presupun nagajarea de personal in numar de 14 persoane cu  pregatire medie si care nu necesita costuri suplimentare legate de pregatirea lor  profesionala.

6. PLANUL FINANCIAR

         Programul de dezvoltare al societatii comerciale cuprinde doua actiuni :

 • Dezvoltarea extensiva care se refera la extinderea retelelor de desfacerea cu trei magazine de desfacere in trei localitati ;
 • Sectia de productie pentru pulberea de stingatoare PSI « Pulvarom AB»-100mii tone/luna

6.1. Dezvoltarea reteleleor de magazine  de desfacere :

Actiunea se refera la extinderea retelei de desfacere reprezentand 2magazine  in 2 oraseincte aflate in judete diferite.

Deoarece, pentru infiintarea celor 2magazine intreprinderea este aproape identica se va aborda actiunea de infiintare a unui singur magazin de desfacere urmand ca toate cheltuielile se fie multiplicate cu 2;

OBIECTIVUL :Magazin de desfacere « Omnitech »produse tehnice-localitatea A.

EVALUAREA CHELTUIELILOR OBIECTIVULUI :

Chiria spatiu 11o mp-cca  600 E /luna ;

Cheltuieli de amenajare si mobilier-cca5000 E/luna ;

Cheltuieli de transport-300 E /luna ;

Cheltuieli de personal-320 E/luna ;

Capital de lucru nediponibil-5000 E/luna ;

Acorduri si avize-300 E/luna

Cheltuieli de reclama si publicitate-350 E/luna.

            Marfurile care sunt prezentate la vanzare sunt livrate  si sunt asigurate din surse proprii.Plata se realizeaza la vanzare iar pentru scadenta de plata se acorda facilitati.
            Afacerea evaluata punctual in aceasta speta a fost prospectata si are la baza un studiu de  piata privind potentialii clienti carora li se adreseaza.

Pentru cresterea puterii de cumparare a clientilor, persoane fizice se lucreaza pe sistemul de vanzare in rate si prin intermediul B.C.R.

            Fondul de marfa  exista in depozitele propirii urmand a fi completat cu livrari de la firmele antreprenoare.

Aceasta extindere beneficiaza de experienta anterioara dobandita la celalalt magazin similar din localitatea in care firma isi are sediul.Aceasta extensie a activitatii nu are implicatii asupra mediului, nu presupune avize speciale din partea autoritatilor nationale si locale.

Concurenta pe care o intampina infiintarea celor doua magazine este aceeasi ca si cea existenta pentru magazinul care functioneaza deja in localitatea Falticeni.Reactiile previzibile ale acesteia sunt legate  reducerile de pret aplicate la anumite produse.Aceastea insa nu sunt in masura sa determine scaderi in ceea ce priveste o evolutie favorabila  prinvind cifra de afaceri.

6.2.Sectia de productie pentru pulbere de stingatoare-« Pulvarom-AB »

OBIECTIVUL :                  Linia de fabricatie 100 mii tone/luna-Pulvarom AB ;

AMPLASAMENT :            Localitatea Arghira, judetul Suceava ;

STUDII DE CERCETARE :

Investitia are la baza un studiu de fezabilitate privind oportunitatea si rentabilitatea produsului.In faza anterioara a  fost elaborat si proiectul tehnic de realizare a investitiei

DETALII TEHNICO-ECONOMICE PRIVIND OBIECTIVUL :LINIE DE FABRICATIE « PULVAROM AB »

Capacitate :100 mii tone /luna”Pulvarom AB”;

Termen de incepere: 31.03.2004;

Termen de P.I.F.:30.09.2004;

Amplasamentul obiectivului :

Sectia de productie va fi realizata intr-un spatiu construit, existent in localitatea Arghira la cca 15 km. de orasul Falticeni.Constructia este un  fost depozit al fermei pomicole din localitate.La alegerea locatiei s-a avut in vedere sa fie foarte aproape de linia  SNCFR, functionalul constructiilor, platforme de depozitare in imediata apropiere.De asemenea sa fie in zona extravilan din considerente de zgomot, mediu si posibilitate de extindere.

FEZABILITATEA OBIECTIVULUI :

Produsul este utilizat la incarcarea stingatoarelos cu pulbere.Acest praf a fost fabricat in Romania pana in uram cu 2 ani, respectivsingurul producator a fost, lichidat judiciar din cauza situatiei financiare cumulate din alte activitati.

Ulterior,  necesarul de pulbere a fost acoperit prin importuri din Anglia si Germania dar la preturi  mari comparativ cu produsul indigen de alta data.

DATE TEHNICE PRODUS « PULVAROM AB »

Produsul este un amestec omogen format din urmatoarele componente:

·       Componentul I :-80% carbonat de calciu-pulbere ;

·       Componentul II-19%-sulfat de potasiu-pudra ;

·       Componentul III-1 % hexaflourosilicat de sodiu.

Primul component este asigurat din  tara, celelalte  componente se prelcureaza intr-un malaxor dupa care se descarca in buncarul de preambalare praful « pulvarom AB » prin intermediul unei pompe pneumatice.Praful este descarcat din saci speciali din hartie ceruita, in greutate de 25 kg.Sacii sunt depozitati in magazine de produse finite.

Expedierea  se face prin intermediul  mijloacelor de transport auto.

Aprovizionarea cu materii prime se face prin vagon SNCFR.Acest vagon se foloseste  pentru carbonatul de calciu si auto pentru componentele din import.

Piata de desfacere pentru acest tip de pulbere e reprezentata prin cele 7 fabrici producatoare de stingatoare , precum si firmele  care asigura incarcarea stingatoarelor in regim de service din toata tara.

ACORDURI SI AVIZE :

            Produsul  a fost omologat de  Centrul de Studii si Experimentari pentru produse PSI.

De asemenea a fost atestat de directiile de specialitate de la  Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si Ministerul Mediului.

Aprovizionarea cu materii prime se face in baza contractelor incheiate cu firma producatoare din tara.Depozitul de materii prime se face in depozitul amenajat in acest sens.Ceea ce priveste linia tehnologica, aprovizionarea se face prin intermediul unui incarcator frontal.

Transportul sacilor se face cu un transportator de tip electrostivuitor.

Pentru deservirea acestei linii tehnologice  vor fi angajati 6 muncitori, un gestionar si un sef de sectie.

ESTIMAREA INVESTITIEI :

Cheltuielile de cumparare cladiri si teren :-25000;

Amenajari cladiri si instalatii :-5000;

Dotari utilaje tehnologice :13000E ;

Capital de lucru :-5000;

Cheltuieli probe tehnologice :-1000E.

7.INDICATORI ECONOMICO-FINANCIARI REALIZATI

Prezentarea evolutiei mijloacelor fixe, a stocurilor, creantelor, capitalurilor proprii si a datoriilor este prezentata in tabelele anexate la planul de afaceri.

Pe baza acestei situatii se pot calcula o serie de indicatori, dupa cum urmeaza :

1.Cifra de afaceri :7.550.500mii lei ;

2.Venituri totale :7250947 mii lei ;

3.Cheltuieli totale :7.250.947 mii lei ;

4. Profitul :373.315 mii lei.

5.Rata lichiditatii patrimoniale 

RLP=(active circulante/datorii totale)*100

Anul

2000

2001

2002

inidicator

123.23

158.3

180.5

6.Rata lichiditatii curente(RLC)

RLC=(active circulante-stocuri)/datorii totale *100

anul

2000

2001

2002

Indicator

130.1

138.3

139.8

7.Rata solvabilitatii patrimoniale(RSP)

RSP=capitaluri proprii/total pasiv*100

anul

2000

2001

2002

indicator

48.5

40.5

44.6

8.Rata datoriilor

RD=Datorii totale/total activ*100

anul

2000

2001

2002

indicator

30.2

32.2

31.1

9.Rata de recuperare a creantelor(DRC)

DRC=creante/venituri din exploatare *365

anul

2000

2001

2002

indicator

43.2

40.1

39.6

Rezultatele economico-financiare :

Sinteza contului de profit si pierderi, care  reflecta  evolutia rezultatelor economico-financiare este prezentata in tabelul anexat la sfarsitul planului de afaceri.1.Rata profitabilitatii fata de cheltuieli(RPC)

RPC=profit brut/cheltuieli totale*100

anul

2000

2001

2002

indicator

6.83

6.53

3.87

2.Rata profitabilitatii financiare(RPF)

RPF=profit net/capitaluri proprii*100

anul

2000

2001

2002

indicator

42.41

40.11

43.15

3.Rata profitului net(RPN)

RPN=(profit net/venituri totale)*100

anul

2000

2001

2002

indicator

4.25

3.87

2.87

8. OFERTA FINALA A PLANULUI DE AFACERI

Analiza economico-financiara porneste de  la urmatoarele considerente :

 • Anul 1, de demarare a proiectului ;
 • Anul 2, de dezvoltare a proiectului ;
 • Anul 3 este considerat un an de consolidare a proiectului , astfel incat sa fie posibila o dezvoltare ulterioara a acestuia ;

Extinderea afacerii existente si initierea unei sectii de productie presupune apelarea la surse de finantare.Sursele de finantare se obtin din surse proprii si credite bancare.

Pentru infiintarea sectiei de productie a pulberii respective se apeleaza la surse externe.

Astfel, proiectul de investitii se realizeaza prin  contractarea unui credit  bancar in valoare de un miliard de lei, cu o rata a dobanzii de 13% pe o perioada de 10 ani.

Anii

Anuitate

Dobanda

Rata imprumutului

Sold datorie

1

230mil

130mil

100mil

1mld

2

217mil

117mil

100mil

900mii

total

1715mii

715mil

1 mld

0

OBIECTIVUL :Magazin de desfacere « Omnitech »produse tehnice-localitatea A.

EVALUAREA CHELTUIELILOR OBIECTIVULUI :

Chiria spatiu 11o mp-cca  600 E /luna ;

Cheltuieli de amenajare si mobilier-cca5000 E/luna ;

Cheltuieli de transport-300 E /luna ;

Cheltuieli de personal-320 E/luna ;

Capital de lucru nediponibil-5000 E/luna ;

Acorduri si avize-300 E/luna

Cheltuieli de reclama si publicitate-350 E/luna

OBIECTIVUL : Linia de fabricatie 100 mii tone/luna-Pulvarom AB 

ESTIMAREA INVESTITIEI :

Cheltuielile de cumparare cladiri si teren :-25000;

Amenajari cladiri si instalatii :-5000;

Dotari utilaje tehnologice :13000E ;

Capital de lucru :-5000;

Cheltuieli probe tehnologice : 1000 E

Indicatorii economico-finciari preconizati :

Pe baza rezultatelor economico-financiare preconizate se pot calcula urmatorii indicatori :

 • Rata profitabilitatii fata de cheltuieli(RPC)

RPC=profit brut/cheltuieli totale*100

anul

2004

2005

2006

indicator

22.36

45.21

58.89

 • Rata profitului net(RPN)

RPN=profit net/venituri totale*100

anul

2004

2005

2006

indicator

11.5

25.86

28.64

Document Info


Accesari: 8862
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )