Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
PLANUL DE AFACERI S.C. DAKT S.R.L.

management


Formularul E

PLANUL DE AFACERI

S.C. DAKT S.R.L.


2. SCOPUL SI OBIECTIVELE

2.1. Scopul proiectului:

Dezvoltarea activitatii SC DAKT SRL prin realizarea de investitii productive ce vor conduce la cresterea capacitatii de productie si diversificarea gamei de produse.

2.2. Obiectiv general:

Obiectivul general al proiectului il reprezinta consolidarea si dezvoltarea activitatii SC DAKT SRL prin implementarea unor tehnologii moderne, care sa conduca la imbunatatirea si eficientizarea fluxului tehnologic.

Atingerea obiectivului general al proiectului conduce la rezalizarea obiectivului general al POS-CCE - cresterea productivitatii intreprinderilor romanesti, cu asigurarea principiilor dezvoltarii durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea la nivelul UE.

2.3. Obiective specifice:

Obiectivele specifice ale proiectului sunt :

        Modernizarea proceselor de productie prin investitii in echipamente noi;

 • Inovarea tehnologiilor de productie prin implementarea unor tehnologii moderne conforme standardelor de calitate internationale care vor avea ca efect atat o reducere a timpului de executie a produselor, cat si o crestere a calitatii acestora.
 • Cresterea productivitatii - vizeaza o eficientizare a utilizarii resurselor financiare, materiale si umane

o                   Cresterea cifrei de afaceri intr-un interval de trei ani de la data finalizarii proiectului cu peste 30%.

o                   Cresterea numarului de locuri de munca cu peste 20% si imbunatatirea mediului de lucru al angajatilor S.C. DAKT S.R.L.

o                   Optimizarea alocarii resurselor financiare prin identificarea oportunitatilor si alternativelor.

 • Promovarea dezvoltarii durabile, diminuarea impactului negativ asupra mediului si egalitatea de sanse - proiectul respecta cerintele legale minime in privinta protejarii mediului inconjurator si egalitatii de sanse;

Obiectivele specifice ale proiectului reflecta obiectivul specific al DM 1 - consolidarea si dezvoltarea sectorului productiv - ce constituie deasemenea si obiectiv al AP1.

3. DESCRIEREA AFACERII

3.1. Informatii privind activitatea curenta.

Inca din anul infiintarii - 1994, societatea comerciala DAKT si-a diversificat serviciile si produselor oferite clientilor pe sectorul ambalajelor si al cartonului ondulat, dar si pe cel al serviciilor de tipografie.

Obiectivul principal de activitate asa cum este declarat si la O.R.C. Dolj este: "Fabricarea hartiei si cartonului ondulat si a ambalajelor din hartie sau carton" - cod CAEN 2121

In cadrul activitatii de tipografie societatea realizeaza urmatoarele produse:

o                   Afise, pliante publicitare.

o                   Mape

o                   Produse papetarie, caiete, tipizate

o                   Calendare

o                   Etichete (policromie, laminare fata verso)

Societatea realizeaza productia de carton ondulat in 2 straturi cu ondula tip B,C,E si efecueaza prelucrarea acestuia pentru producerea de ambalaje.

Se pot acum executa cutii caserate in policromie de dimensiuni mici si mijlocii, folosite in industria cosmetica, alimentara, textila, chimica, IT, etc., precum si asigurarea materiei prime pentru alti producatori de ambalaje.

Misiunea firmei este satisfacerea asteptarilor clientilor si partenerilor nostri:

        Concentrarea pe relatii de lunga durata cu parteneri care sustin mentinerea pozitiei firmei pe piata;

        Asigurarea pe termen lung a cresterii profitului;

        Mentinerea unui mediu de inalt profesionalism, cresterea performantelor si atingerea obiectivelor firmei.

Pe termen scurt, societatea isi propune sa-si mentina si sa consolideze relatiile cu clientii traditionali atat pentru realizarea produselor de tipografie, cat si pentru producerea de carton ondulat si ambalaje. Se urmareste realizarea produselor la termenele consimtite prin contractele incheiate cu partenerii, cu incadrarea in costurile prevazute si incasarea contravalorii acestora, aceasta find o conditie de baza in asigurarea sursei de finantare a activitatii curente.

Pe termen mediu si lung, se urmareste cresterea continua a calitatii produselor executate si a serviciilor prestate, achitarea la termen a datoriilor exigibile in paralel cu cresterea nivelului de competitivitate prin imbunatatirea performantelor, cresterea prestigiului firmei si construirea unei imagini de excelenta - prin seriozitate si competenta in activitatea desfasurata; acestea fiind conditii in vederea obtinerii de contracte avantajoase pentru firma.

3.2. Istoricul societatii

Societatea comerciala DAKT S.R.L. isi incepe activitatea in anul 1994 , cu un capital social de 150.000 ROL prin aportul a doi asociati (50% din capitalul social total) si (50% din capitalul social total).

In perioada 1995-1997 societatea a realizat distributia hartiei si a cartonului tipografic. Aceasta distributie a luat amploare prin devenirea distribuitorului pe zona Olteniei a produselor firmei RTC Holding (papetarie si birotica), urmand sa se extinda cu distributia produselor RTC Cosmetics (sampoane si produse cosmetice).

In 1998 se majoreaza capitalul social la 5.700.000 ROL si intra in societate cu un aport in numerar de 500.000 ROL (5 parti sociale). Societatea a efectuat intre 1999-2002 distributie pentru hartie tipografica si papetarie.

Prin efectuarea acestui tip de comert, la inceputul anului 1999 profitul obtinut a fost investit in utilaje tipografice, respectiv masini de tiparit in doua grupuri de culoare cu randament ridicat de productie. Concurenta fiind mica in acea perioada si materia prima fiind asigurata la preturi de distribuitor, firma s-a dezvoltat urmand noi investitii in utilaje care sa mareasca productivitatea si sa acopere cerintele pietei.

In 2002 se infiinteaza punct de lucru in cladirea "Ateliere" din cadrul Bazei de Productie Cernele, firma devenind un important producator de papetarie si materiale publicitare, urmand ca in anul 2004 sa isi diversifice activitatea incepand productia de ambalaje din hartie si carton.

Are loc in anul 2003 o majorare de capital social - la 6.000.000 ROL si se retrage din societate care cedeaza 3 parti sociale domnului si 2 parti sociale domnului .

Societatea se transforma in 2004 in SRL cu asociat unic, prin retragerea din societate a domnului care cedeaza toate partile sociale domnului . De asemenea are loc numirea doamnei in functia de administrator cu drepturi depline in angajarea si reprezentarea socitatii in relatiile cu tertii.

In anul 2004, societatea isi diversifica activitatea, incepand productia de ambalaje din hartie si carton.

Piata ambalajelor din carton fiind intr-o continua expansiune, societatea a realizat un proces continuu de investitii pentru dezvoltarea activitatii la standarde de calitate superioare. In acest scop, a avut loc extinderea activitatii prin producerea materiei prime necesare, respectiv a cartonului ondulat, obtina 747i88h nd astfel ambalaje de o calitate superioara la preturi fara concurenta in zona.

3.3. Managementul societatii

Organizarea si functionarea societatii comerciale DAKT SRL sunt orientate spre realizarea obiectivelor sale in sensul ca fiecare componenta organizatorica sau actiune corespunde unor cerinte clar definite, reiesite din obiectivele sale. Sistemul de conducere al intreprinderii este structurat intr-un cadru organizatoric flexibil, care permite adaptarea deciziei manageriale la cerintele mediului economic.

Personalul societatii este organizat pe compartimente specializate astfel incat sa se asigure o indeplinire optima a functiilor intreprinderii (pentru exemplificare, atasam organigrama). In acest sens, in procesul proiectarii structurii organizatorice a firmei s-au avut in vedere asigurarea unui evantai optim al subordonarii, crearea si dependenta compartimentelor, adica fiecare functiune ce prezinta importanta pentru realizarea politicii si obiectivelor intreprinderii sa se constituie intr-un compartiment specializat, asigurarea unei conduceri si a unor sevicii functionale competente, asigurarea economiei de comunicatii cat si folosirea delegarii in cazul procesului de conducere.

Conducerea societatii este asigurata de Consiliul de Administatie prin intermediul conducerii executive a societatii, la randul ei are in subordine un Manager general (Administrator). In subordinea lui se regasesc departamentul financiar - contabil si departamentul productie.

Societatea noastra implementeaza o strategie orientata spre dezvoltare prin politici de investitie optima a resurselor necesare unei bune functionari si desfasurari a activitatii de productie. Scopul ce descinde din aceste politici este reprezentat de o oferta privind activitatea, de calitate tuturor clientilor nostri si mentinerea unui mediu care ajuta la cresterea performantelor angajatilor si la atingerea obiectivelor firmei.

Strategia activitatii viitoare

De-a lungul anilor societatea comerciala DAKT si-a diversificat serviciile si produselor oferite clientilor pe sectorul ambalajelor si al cartonului ondulat, dar si pe cel al serviciilor de tipografie.

Piata ambalajelor din carton fiind intr-o continua expansiune, societatea a realizat un proces continuu de investitii pentru dezvoltarea activitatii la standarde de calitate superioare. In acest scop, a avut loc extinderea activitatii prin producerea materiei prime necesare, respectiv a cartonului ondulat, obtina 747i88h nd astfel ambalaje de o calitate superioara la preturi fara concurenta in zona.

Pentru a-si mentine pozitia competitiva pe piata, S.C. DAKT S.R.L. isi propune printr-o strategia bine pusa la punct o serie de obiective, printre care:

  Dezvoltarea unui sistem de management eficient si cresterea constanta a numarului de clienti;

  Dezvoltarea si cresterea firmei in cadrul pietei de profil;

  Concentrarea pe relatii de lunga durata cu parteneri care sustin mentinerea pozitiei firmei pe piata;

  Cresterea satisfactiei clientilor prin calitatea, complexitatea, acuratetea solutiilor oferite;

  Vizavi de politica de marketing S.C. DAKT S.R.L. isi propune sa puna accent pe nevoile specifice ale clientilor;

  Cresterea cotei de piata detinuta in cadrul pietei de profil, dar si dezvoltarea unei retele consolidate a clientilor;

  Realizarea unei interferente profesionale cu clientii si asigurarea unui feed - back eficace al informatiilor;

  Asigurarea pe termen lung a cresterii profitului;

  Angajarea de personal calificat in acest domeniu, formarea continua a acestora pentru a oferi cea mai buna calitate a produselor;

  Mentinerea unui mediu care ajuta la cresterea performantelor angajatilor dar si sustinerea si dezvoltarea unui sistem eficient de stimulare si recompensare;

3.4. Organizare si personal:

Societatea are in prezent 12 de angajati, organizati pe compartimente functionale conform specificului activitatii societatii.

Astfel, subordonate Directorului general sunt urmatoarele departamente:

-          Departamentul financiar - contabil, in subordinea acestui serviciu se afla un contabil responsabil cu partea financiara si cu evidenta primara, acesta se afla in directa legatura cu managerul general si urmareste investitiile realizate la nivelul societatii. Serviciul este dotat cu aparatura de telefonie fixa si mobila, faxuri, copiatoare, calculatoare si alte elemente de birotica;

-          Departamentul de productie à este impartit pe sectii de productie - tipografie si productie carton, fiecare dintre acestea isi coordoneaza activitatea proprie prin intermediul responsabililor.

In subordinea acestui departament se situeaza un asistent pentru activitatea de productie - un tehnoredactor pre-press - a carui sarcina este de a asigura proiectarea produselor si urmarirea productiei.

Responsabilii de pe fiecare sectie coordoneaza aprovizionarea si asigurarea cu materiale a locurilor de munca; planifica, indruma si controleaza activitatea de productie.

Responsabilii verifica si raspund de fundamentarea necesarului de aprovizionat avand la baza cererile de necesitate si organizeaza activitatea de prospectare a pietii pentru materialele ce urmeaza a se achizitiona.

Sistemul informational - informatic (existent si preconizat)

Avand in vedere faptul ca sistemul decizional este foarte strans legat de sistemul informational, pentru functionarea adecvata a firmei si realizarea obiectivelor cuprinse in previziunile sale, s-a urmarit o buna organizare structurala a firmei. Astfel, s-a vizat crearea unui sistem informational care sa ofere materia prima informationala necesara stabilirii si indeplinirii obiectivelor manageriale.

Datorita complexitatii activitatii societatii noastre, sistemul informational are un rol deosebit de important in luarea deciziilor si executarea acestora. Astfel:

- in primul rand, sistemul informational furnizeaza sistemului decizional datele de care acesta are nevoie si pe care le prelucreaza dandu-le forma adecvata pentru a putea fi folosite in cadrul procesului decizional;

- in al doilea rand, datele, odata prelucrate si luata decizia, aceasta este preluata de catre sistemul informational si dirijata spre compartimentele unde ea trebuie sa ajunga pentru a putea fi pusa in practica;

- in al treilea rand, sistemul decizional necesita chiar in interiorul sau un circuit intermediar de informatii in conditiile in care firma este condusa prin intermediul managementului participativ.

Circuitele si fluxurile informationale din societatea noastra sunt atat verticale, stabilindu-se intre posturi si compartimente situate pe niveluri ierarhic diferite si intre care exista relatii de subordonare nemijlocite, orizontale, stabilindu-se intre posturi si compartimente situate pe acelasi nivel ierarhic, intre care exista relatii de cooperare sau functionale, cat si oblice, cand se stabilesc intre posturi si compartimente situate pe nivele ierarhice diferite, intre care nu exista relatii de subordonare nemijlocita.

In vederea asigurarii functionarii la standarde ridicate si asigurarii indeplinirii functiilor economice de baza, firma dispune de un sistem informatic de inalt nivel tenologic, asigurand furnizarea informatiilor utile, fundamentarii si luarii deciziilor pe toate treptele organizatorice, la toate nivelele ierarhice.

Prezentam mai jos organigrama societatii:

Organization Chart

3.5. Analiza financiara:

Evolutia activitatii firmei in termeni calitativi, pentru realizarea careia au fost folosite datele preluate in ordine cronologica din bilantul incheiat la data de 31.12.205, 31.12.2006 si 31.12.2007, si balantele de verificare incheiate la datele de 31.12.2005, 31.12.2006 si 31.12.2007 intocmite conform normelor metodologice ale Ministerului Finantelor Publice, se prezinta astfel:

VENITURI, CHELTUIELI, REZULTATE

Rubrica

dec-05

dec-06

dec-07

Cifra de afaceri

603.285

663.958

795.578

Venituri din vanzarea de marfuri (VVM)

74.146

150.242

172.033

Venituri din productia vanduta (VPV)

529.139

512.708

623.066

Pondere VVM in CA %

12

23

22

Pondere VPV in CA %

88

77

78

Cheltuieli cu marfurile (Chm)

58.853

98.726

136.615

Ch cu servicii executate de terti (Cht)

65.631

92.373

109.210

Profitul din exploatare (Pe)

14.884

30.784

47.703

Rezultatul financiar (RF)

-9.901

-21.017

-41.336

Profit net (Pn)

3.889

8.010

207

Rata Inflatiei (ri)

11,50

8,50

6,50

In perioada decembrie 2005 - decembrie 2007 putem observa evolutia crescatoare a cifrei de afaceri, aceasta inregistrand in 2005 valoarea de 603.285 lei, 663.958 lei in 2006 si 795.578 lei in 2007.

Procentual, nivelul atins de cifra de afaceri a crescut cu 10% in 2006 fata de 2005, respectiv cu 20 % in 2007 fata de 2006.

In ceea ce priveste structura veniturilor, pe toata perioada analizata , veniturile din productia vanduta (VPV) au detinut ponderea cea mai importanta, reprezentand in 2007 - 78% din totalul veniturilor inregistrate; veniturile din vanzarea de marfuri aducand doar un procent de 22% la veniturile totale.

Profitul aferent activitatii din exploatare prezinta pe intreaga perioada analizata cresteri considerabile, inregistrand in 2007 o valoare in crestere cu peste 50% fata de anul precedent, respectiv 47.703 lei.

.

STRUCTURA PATRIMONIULUI

Rubrica

dec-05

dec-06

dec-07

Mijloace fixe (Mf)

254.563

565.397

511.024

Stocuri (St)

55.619

93.297

241.958

Creante si conturi asimilate (CCA)

229.924

275.810

293.417

Disponibilitati

735

1.223

22.228

Active circulante (Ac)

286.278

371.709

578.026

Active total (At)

540.841

937.116

1.091.100

Capital propriu (CP)

71.897

79.907

80.113

Datorii curente (Dc)

468.944

799.885

959.882

Dobinzi curente + credite

51.910

304.529

320.812

Datorii total (Dt)

468.944

799.885

959.882

Total Pasiv (TP)

540.841

937.106

1.091.100

Pondere MF in Active total

47,07

60,33

46,84

Valoarea stocurilor inregistreaza cresteri datorate in principal necesarului de materii prime si materiale pe care firma se vede nevoita sa il procure, ca urmare a cresterii numarului de comenzi si al clientilor firmei.

Conturile de creante au intregistrat in 2006-2007 o majorare care reflecta marirea portofoliului de clienti, consecinta a politicii practicate de catre firma in relatiile comerciale si a calitatii produselor realizate, ambele aducand dupa sine cresterea increderii clientilor.

Rezultatele politicii comerciale si financiare practiate de societate, se reflecta si in conturile de disponibilitati, care inregistreaza la sfarsitul anului 2007 valoarea considerabila de 22.228 lei, o crestere importanta fata de 2006.

Un procent important de pana la 40 - 50% din datoriile curente este reprezentat de sumele datorate asociatilor care au ramas la dispozitia societatii pentru finantarea activitatii curente.

INDICATORI DE SOLVABILIATE

Rubrica

dec-05

dec-06

dec-07

Solvabilitatea Patrimoniala (SP = CP/TP %)

13,29

8,53

7,34

Solvabilitate = Active total / Datorii Total

1,15

1,17

1,14

Rata de acoperire a serviciului datoriei - RASD ( (Pn+A+Dob)/(dob.+rate credite)

2,58

0,48

0,60

Gr. Indatorare (Levierul) = Dat. Totale / Cap prop

6,52

10,01

11,98

Potrivit policitii practicate de firma, indicatorul solvabilitatii generale, cu ajutorul caruia se masoara cat din datoriile firmei pot fi acoperite pe seama activelor, se incadreaza in toata perioada analizata peste valoarea unitara.

INDICATORI DE LICHIDITATE

Rubrica

dec-05

dec-06

dec-07

Rata lichiditatii curente = AC / Dc

0,61

0,46

0,60

Rata lichiditatii rapide = (AC - St) / Dc

0,49

0,35

0,35

Rata lichiditatii imediate = Disponibilitati / Dc

0,00

0,00

0,02

Disponibilitati

735

1.223

22.228

In analiza indicatorilor de lichiditate trebuie precizat faptul ca, inregistrarea disponibilitatilor banesti se face la sfarsitul fiecarei luni de raportare, perioada care coincide cu ce de plata a dobanzilor si a ratelor aferente contractelor de credit bancar, precum si a celor de leasing financiar.

Cu toate acestea, la sfarsitul anului 2007, firma intregistrea un volum important de disponibilitati banesti ce ramane dupa plata tuturor datoriilor exigibile, atat a celor de natura comerciala, cat si a celor de natura bugetara sau bancara.

INDICATORI DE GESTIUNE

Rubrica

dec-05

dec-06

dec-07

Durata medie de stocare *360zile

49,27

40,37

37,93

Durata medie de recuperare a creantelor *360

124,75

137,11

64,39

Durata medie de achitare a datoriilor pe termen scurt (Datorii pe termen scurt la inceputul perioadei + Datorii pe termen scurt la sfarsitul perioadei)*360/(2*CA)

276,72

343,98

199,07

Pe toata perioada analizata, duratele medii de stocare sunt in scadere de la 49 de zile in 2005, la 37 in 2007; aceste valori intaresc politica de gestiune a resurselor, sustinand o durata a imobilizarii acestora cat mai mica.

Folosirea eficienta a mijloacelor circulante si obtinerea unui echilibru financiar de natura sa aduca suportul de disponibilitati banesti necesar atat sustinerii activitatii curente, cat si realizarea de investitii, este legat de obtinerea in termeni contractuali de perioade mai mici de timp in cazul recuperarii creantelor, in acelasi timp cu negocierea de termeni contractuali mai mari in cazul achitarii datoriilor pe temen scurt.

Analiza corelata a duratelor medii de recuperare a creantelor si a celor de achitare a datoriilor releva o politica contractuala care ofera firmei posibilitatea de a-si asigura excedentul de lichiditati necesar cu mult inaintea termenelor de plata a obligatiilor. Astfel, la sfarsitul perioadei analizate - decembrie 2007 perioada de recuperare a creantelor este de 3 ori mai mica decat durata medie de achitare a datoriilor.

INDICATORI DE RENTABILITATE

Rubrica

dec-05

dec-06

dec-07

Rata rentabilitatii economice (Rec= Pe/At%)

2,75

3,28

4,37

Rata rentabilitatii financiare 1. (Pe+RF)/Cp%

6,93

12,22

7,95

Rata rentabilitatii financiara 2. Pn(i)/Cp(i-1)%

10,47

11,14

0,26

Rata valorii adaugate=VAL AD/CA *100

24,02

25,44

30,01

Ratele indicatorilor de rentabilitate se situeaza la valori optime pentru o firma care a intreprins in perioada 2005 -2007 un proces continuu de consolidare si dezvoltare a activitatii.

Indicatorii astfel calculati sunt la un nivel comparativ cu cei obtinuti de operatori economici cu acelasi obiect de activitate si de aceeasi dimensiune economica.

Rata rentabilitatii economice inregistreaza pe parcursul celor 3 ani de analiza o crestere constanta, de la valoarea de 2,75 la 2005, pana la 4,37 in 2007.

4. PREZENTAREA PROIECTULUI

4.1. Obiectul investitiei

S.C. DAKT S.R.L. isi propune prin prezentul proiect de investitii dezvoltarea activitatii, aceasta efectuandu-se prin achizitionarea unor echipamente tehnologice performante care vor contribui la cresterea capacitatii de productie si diversificarea gamei de produse.

Achizitionarea unor echipamente cu un grad ridicat de inovare, reprezinta o necesitate pentru dezvoltatea societatii in ceea ce priveste realizarea unor produse de o calitate superioara si asigurarea unor prelucrari diverse ce raspund in mod optim cerintelor clientilor, aducand dupa sine o crestere a portofoliului acestora.

Piata ambalajelor este in dezvoltare, iar tendintele se indreapta spre segmentul ambalajelor ce vizeaza protejarea mediului inconjurator - in special hartia si cartonul. Astfel, societatea urmareste implementarea unor strategii eficiente de dezvoltare menite sa asigure societatii avantajul competitiv in fata celor care nu se adapteaza la cerintelor tot mai exigente ale pietei.

Pentru implementarea proiectului, se va creste numarul de salariati cu peste 20%, respectiv cu 5 salariati; astfel numarul mediu de salariati la finele proiectului va fi de 29. Politica de personal are in vedere asigurarea cu personal din regiunea locala si instruirea a 10 persoane, pentru imbunatatirea conditiilor de desfasurare a activitatilor.

Prezentul proiect de investitii urmareste achizitionarea unor echipamnete performante utilizate cu precadere in sectorul tipografic si al ambalajelor, acestea sunt conforme cu standardele Uniunii Europene si raspund obiectivelor firmei pe termen lung.

1

Masina confectionat pahare si recipienti din carton cu sudura ultrasonica+compresor+stante

2

Masina de faltuit

3

Imagesetter

4

Centraflex 250 Flexografic Press

5

Masina pentru productia de tavite ecologice din carton

6

Masini de laminat cu iesire in coala

7

Masina Folio la cald

8

Cuptoare UV EMA

9

Ghilotina de taiat hartie

Masina de confectionat pahare si recipienti din carton cu sudura

Masina este proiectata pentru executia de pahare si recipienti din carton laminat cu PE pe ambele fete. Pentru a suda pe generatoare recipientul din hartie acoperita pe ambele fete cu PE masina este dotata cu dispozitiv de sudura ultrasonic. Masina poate suda si numai pe o parte dar daca se va suda numai pe o parte se recomanda un incalzitor suplimentar pentru sudura pe o parte.

SPECIFICATIE
Micro-control transducer,
Control automat adaptat optic pentru no contact switch,
Alimentare automata cu semifabricat
Alimentare automata cu elemente de fund a paharului.
Burdurare automata

Contor automat

Sudura corp pahar ultrasonic,
Sudura la partea inferioara cu aer cald
Full automatic,
Schimbare usoara a matritelor (necesita pahare (cupe ) cu aceeasi dimensiune a partii inferioare si acelasi con)
Usor de exploatat,

Paharele cu acoperire dubla cu PE se utilizeaza pentru bauturi calde si reci sau refrigerate

Pentru functionarea masinii conform cu specificatiile tehnice, se va achizitiona un compresor si diverse stante de forme si dimensiuni diferite.

DATE TEHNICE- YQZB-16A

MARIME RECIPIENT(CAPACITATE) :

120g~450g   (SE SCHIMBA MATRITA

PENTRU DIFERITE MARIMI)

Diametrul recipient(parte superioara)

Min 45mm ~~Max 85mm

Diametrul partii inferioare:

Min 35mm~~Max 62mm

Inaltimea recipientului:

Min 35mm~~Max 125mm

Tip hartie :

180~~350g/mp(Recomandat 220~~ 280g/mp)

Paper material:

Two-side PE coated Paper

Viteza masinii:

35~~40 buc. per minut

Temperatura de lucru:

0~~400 grd C

Putere incalzitor :

2.55kw

Putere motor :

1.5kw

Putere motor rulare:

0.55kw

Alimentare :

380V 50Hz sau 220V 50Hz

Greutate masina:

1550kg

Dimensiuni

2650x1200x1550mm

Dimensiune ambalaj:

2700x1400x1900mmPrincipiul de lucru:
1. Cartonul se poate tipari dupa care se va stanta pentru a confectiona corpul recipientului.
2. Masina va forma si suda corpul paharului in matrita .
3. Fundul paharului se va forma din carton in rola prin stantare pe masina si se va fixa in matrta automat.
4.Preincalzire fund pahar,roluire fund pahar sip arte superioara.
5. Sudura parte inferioara si corp.
6. Bordurare parte inferioara.
7.Livrare pahare si scoatere din matrita. Colectare si numarare automata.

CONFIGURARE STANDARD:
Set complet de forme.
Un set de matrite.
Manual de operare (engleza),Reparatii CD(English),Scule,si cateva piese de schimb vulnerabile.

SCHIMBARE MATRITA PENTRU PRODUCERA DIFERITELOR DIMENSIUNI DE PAHARE

 1. Necesita ca partea inferioara sa fie cu acelasi diametru ceea ce inseamna ca stantarea fundului paharului ramane dimensional neschimbata.
 2. Dea asemni ramane constanta si conicitatea paharului. Matrita utilizata pentru sudarea corpului paharului decide conicitatea paharului ceea ce face ca aceasta sa poata fi schimbata cu o matrita de aceleasi dimensiuni.este foarte dificil sa se schimbe conicitatea .O astfel de manevra ar necesita modificari substantiale in setarea masinii si unele parti s-ar putea deteriora.
 3. SE POATE SCHIMBA INALTIMEA PAHARULUI CU MAI PUTIN DE 50MM(H1<50mm)).
 4. Inaltimea toatala a paharului nu poate depasi 125mm.(H1+H<=125mm).

INTERPRETAREA IMAGINII

 1. C=conicitate.
 2. T=Diametrul interior superior
 3. B=Diametrul interior inferior .
 4. B1=Diametrul inferior.
 5. H=Inaltimea.
 6. B3=Inaltimea de sudura fund.
 7. F=Latimea de sudura generatoare.
 8. B2=Latimea corpului paharului .
 9. B4=Lungimea de sudura a fundului.

COSTUL UNUI PAHAR (orientativ)

Trebuie avut in vedere urmatoarele aspecte:

 1. Pharele(RECIPIENTII) sunt de diferite dimensiuni(120g-5 kg),
 2. Materialul 180gsm-500gsm,
 3. Tipar executat

MOD DE CALCUL ORIENTATIV

                    Se pot confectiona 100 de pahare similare -greutate pahar:5g-total 500g

                          Pret material: cu PE pe o parte 1300EURO/tona,

                          Pentru taierea hartiei si decupare- pierderea este de 15%.

                    Dintr-o tona de hartie se obtin: 1 ton=1000 000 g,
1000000x0.85/5=170000 pahare,
Pentru 100 de pahare costul este :1300/1700=0.76 euro.

Costul nu include:Tipar,pretaiere amortizari. • Materialul ales (180gsm - 350gsm):examplul selectat 200gsm
 • Geutatea hartiei necesaret: W1 x L1 x 200gsm = w g
  Exemplul abordat -20 de pahare
 • Greutatea fundului paharului :

B4 este putin mai scurt ca B3 (normal B3=5mm pentru pahare,10mm pentru cupe,12mm for recipienti mai mari)
O piesa pentru partea de fund are dimensiunea:Latimea=B+B4+(4-6) , Lungimea=B+B4+(4-6)
Greutate fund pahar=Latime x Lungime x 200g(greutate hartie)= m g

 • Greutate necesara hartie: w/20+m g ( cw)( g)
 • Din o tona de hartie se poate Produce :1000000g/cw pieces ,(suma)
 • Pret hartie 1300 euro/ton

Masina de faltuit ideala pentru pliante

Format:

500 x 360 mm (max); 90 x 120 mm (min)

Descriere / optiuni:

Alimentare cu vacum, doua falturi paralele,eliminare pe banda, panou ptr. contorizare si pre-setare.Masina se livreaza cu compresor si cateva role ptr. taiere,biguire si perforare.

Imagesetter

Tehnologie

Internal drum

Rezolutie min (dpi)

1270

Rezolutie max (dpi)

3200

Format max

743*580

Procesor

Online Procesor Echographic

Flexographic Press

SPECIFICATIE DE BAZA

UNWIND(Derurlator)suport materie prima:Ax cu aer -diam 76mm, Reglare manuala a tensiunii in banda(pentru reglare automata vezi optiuni)

SPLICE TABLE(Masa de despicare-innadire banda) : cu clape si ghidarea despicarii

AUTOMATIC WEB GUIDE(ghidare automata a benzii) : sensor de ghidaj

CENTRAL IMPRESSION PRINTING UNITS(tipar system tambur central): 250mm latime de tipar

Cartridge based Inking Units( unitati de tipar sistem cartus)

Contine rola de masura cu system de reducere secventiala a vitezei de lucru, cartus de cerneala si system total ajustabil cu unghi reversibil Doctor Blade si racleta laterala.

Quick Release Ceramic Anilox Rolls-(cilindrii anilox ceramici cu schimbare rapida

Sistem automat de eliberare placa& rotire constanta a cilidrului anilox

Reglare in timpul mersului a registrului lateral si liniar intre culori.

DRYING SYSTEM:sistem de uscare

Uscatoare individuale IR-2KW si cu suflare de aer cald -teperatura progresiva odata cu variatia de viteza a tiparului .

U.V DRYER (uscator UV)

Lampa UV cu putere variabila instalata dupa unitatea a 6-a de tipar

ROTARY DIE STATIONS(unitati de stantare rotative):............2 buc

Dotate cu rola deplasabila pentru taiere pe spate

Reglare laterala si liniara manuala(optional -a treia statie de stantare

ROTARY DIE / SHEETER STATION(statie de taiere un coli rotativa) ......1 buc

Dotate cu rola deplasabila pentru taiere pe spate

Reglare laterala si liniara manuala(optional -a treia statie de stantare)

AUTOMATIC BOTTOM UP STACKER(stacker automatic cu sezare de jos in sus

SLITTING(statie de despicare) .......................1buc

Unitate de despicare cu doua statii pneumatice de taiere

WASTE REWIND TURRET(unitate de colectare deseu)... 1buc

Unitate de colectare deseu cu control manual al tensiunii in banda si ax pneumatic

REWIND TURRET(statie de bobinare banda produs) .............1 buc

Indicata pentru film(PP,BOPP,PE)sau carton.Ax pneumatic- 76mm ,

Diametrul maxim a role bobinate 600mm (Optional- a doua statie de bobinare)

l       Livrare cu:

2 Seturi de cilindrii de tipar , in set role de cerneala, 1 cilindru magnetic pentru stanta,1 cilindru pentru taiere in coli, 35 Kg de cerneala flexografica

Livrare :16-18 sapatamani de la primirea avansului

Accesorii :

        unitate de lacuire(fixata la sfarsitul statiei de taiere livrata cu pompa de cerneala

        uscator u.v .(single lamp system

        adaptor stante die (to enable use of dies from other machines

        2 crush slitters.(livrat complet cu fitinguri de aer)

        derulator extern cu masa de innadire si ghidare de banda

        frane pneumatice cu brat de urmarire (constant tension)

        laminator

        control automat al tensiunii

        sistem inspectie video(web viewer)

        sistem montare cliseu pe cilindri

MASINA PENTRU PRODUCTIA DE TAVITE ECOLOGICE DIN CARTON

Diametru hartie

4-9 inch

Viteza

30-50pieces/min

Tensiune/frecventa

220V/50Hz

Putere

2KW

Greutate

250 Kg

Gabarit(L*W*H)

1380*1150*2050 mm

Aer comprimat

Presiune 0,6 Mpa

Debit 1m3 /min

MASINA DE LAMINAT CU IESIRE IN COALA

Grad de utilizare:

Contor, eliminare coala,

eliminare rola

Dimensiuni de lucru:

72 cm

Greutate:

700 kg

alimentare:

380V/50 Hz

Putere:

5,5 kW

Dimensiuni:

2550 x 1250 x 1400 mm

Disponibila:

imediat

Livrabila:

imediat

Garantie:

1 an

Situatia prezenta:

max 15 m/min

MASINA FOLIO LA CALD

Dimensiuni de lucru:

52 x 72 cm

Dimensiune placa incalzit

50 x 70 cm

Dimensiune placa de aseza

52 x 75 cm

Latime max folie

70 cm

Reglaj avans folie

automat

Domeniu de temperatura

0-300 grade Celsius

Reglaj temperatura

Termostat

Presiunea de lucru

150 tone

Numar role folie simultan

2

Puterea instalata totala

10 kW

Greutate:

2500 kg

alimentare:

380 V/50 Hz

Putere:

3,5 kW-putere motor

Dimensiuni:

120 x 164 x 160 cm

Disponibila:

Imediat

Livrabila:

Imediat

Garantie:

1 an

CUPTOARE UV EMA

Dimensiuni de lucru

50*70 cm

Greutate

700 Kg

Alimentare

380V/50Hz

Putere

19,2 kw

Dimensiuni amplasare

760*3000*(500-700)mm

Puterea lampilor UV

80W/cm

Viteza max

60m/min

Livrare

30 zile

Garantie

1 an

GHILOTINA DE TAIAT HARTIE

Dimensiuni de lucru:

78 cm

Actionare

electrohidraulica

Masa suflanta

da, inclusiv laterale

Programe

Digitale

Fotocelule

Da

inaltime top

12 cm

lungime in spatele cutitu

78 cm

lungime in fata cutitului

52 cm

sistem de presare

electro-hidraulic

sistem de taiere

electro-hidraulic

viteza de taiere

45 taieri/minut

precizia de taiere

0,05 mm

Greutate:

1700 kg

alimentare:

380V/50 Hz

Putere:

3,5 kW

Dimensiuni:

2 x 2 m

Garantie:

1 an

4.2. Avantajele produselor si serviciilor

Avantajul de care beneficiaza SC DAKT SRL, fiind o firma de dimensiuni mici, cu 12 angajati, il constituie usurinta adaptarii la mediul extern, organizarea foarte buna a activitatii, importanta acordata fiecarui proiect care conduce la o planificare optima a activitatii.

Societatea se regaseste printre putinii producatori de carton ondulat in doua straturi de tip alimentar din zona Olteniei, consecinta a acestui fapt o reprezinta preturile practicate pentru ambalajele produse, situate la un nivel mai scazut decat cele ale marilor firme din acelasi sector. Politica de preturi constiutuie un element cheie al mixului de marketing realizat de societate.

Societatea urmareste oferirea unor produse de calitate superioara si a demarat principalele actiuni pentru obtinerea certificarii ISO 9001-2001.

Standardul ISO 9001/2001 se poate aplica in orice tip de intreprindere, indiferent de obiectul de activitate - productie sau servicii. Acest certificat atesta indeplinirea normelor de calitate de catre companie si ii confera acesteia recunoasterea si respectul fata de activitatea sa la nivel international. Prin certificarea SR EN ISO 9001:2001, societatea va oferi recunoasterea calitatii serviciilor oferite clientilor sai si va impune numele companiei pe piata de profil, in judetul Dolj si in tara.

De asemenea experienta managementului de varf este un avantaj in acest domeniu de activitate prin abilitatea de a contracta noi clienti si de a implementa un standard calitativ ridicat in cadrul societatii.

Aceste lucruri fac din societate un producator serios cu avantaje considerabile in fata noilor intrati pe piata, dar si a celorlalti concurenti, conferindu-i o pozitie favorabila.

SC DAKT SRL se adapteaza

la noile tendinte ale pietei ambalajelor - prin

productia de carton ondulat si de ambalaje

din carton si hartie, materiale biodegradabile

ce protejeaza mediul inconjurator.

Ambalajele oferite de societate sunt proiectate dupa consultari realizate cu clientii si sunt efectuate in conformitate cu solicitarile acestora.

Societatea reuseste sa implementeze datorita structurii sale flexibile, cu ajutorul partenerilor, sisiteme si tehnologii noi care conduc la realizarea si obtinerea unui produs de o calitate superioara

4.3. Managementul proiectului si activitatile realizate prin proiect

Sistemul de management implica achizitionarea unor echipamente noi, cu certificat de calitate conform standardelor europene. Activitatile implicate in proiect se refera la activitatea de achizitionare, activitatea de instalare si montare, de recrutare si instruire personal, de punere in functiune si darea in functiune, urmand ca la final sa se realizeze partea de promovare si de marketing.

Echipa responsabila de proiect este condusa de - responsabilul legal al proiectului si prevede si responsabil tehnic datorita faptului ca investitia se refera cu precadere la achizitia de utilaje si echipamenete necesare dezvoltarii tehnologiei de productie ca solutie integrata de crestere a competitivitatii societatii, termenul de finalizare a implementarii este de 6 luni.

Societatea se va asigura ca implementarea proiectului s-a realizat atat prin prisma atingerii indicatorilor calitativi, cat si a celor cantitativi, iar pe parcursul integrarii investitiei in activitatea curenta a societatii, atingerea indicatorului de eficienta la nivelul afacerii: productivitatea, atat din punct de vedere a angajatilor, cat si a activitatii in general.

De asemenea, angajatii existenti vor fi pregatiti pentru ancorarea si pregatirea implicarii in societatea noastra si a personalului nou generat de investitia prezentata prin proiect. Fluxul informational va fi asigurat la toate nivelurile ierarhice tinand cont atat de sistemul informatic de care dispune scietatea si care sta la baza implementarii eficiente a prezentului proiect, cat si prin canale directe de informare (sedinte de informare, operative).

A.1. Activitatea de achizitionare a utilajului in proiect. Tinand seama de valoarea estimata a contractului de achizitie, in conformitate cu dispozitiile cuprinse in Cap. II din Ghidul solicitantului, 3. APLICAREA PREVEDERILOR LEGALE REFERITOARE LA ACHIZITI ILE PUBLICE in cazul operatorilor economici privati - beneficiari ai POS Cresterea Competitivitatii Economice, vor fi respectate procedurile prevazute in Normele interne de achizitii din Anexa V la Contractul de finantare.

Aceasta activitate este, in implementarea proiectului, prima ca realizare, de realizarea ei depinzand executarea celorlalte. Un aspect important pe care societatea trebuie sa considere il reprezinta alegea procedurii de achizitie in raport de valoarea contractului

Durata acestei activitati se stabileste tinand seama de asigurarea unor perioade optime pentru participarea la procedura de achizitie a potentialilor ofertanti si termenul mediu de livrare.

A.1.1. Subactivitatea de intocmire a documentatiei de achizitie

Pe acest proiect, activitatea de achizitie urmeaza sa se desfasoare parcurgandu-se etapele:

* Programarea achizitiei - identificarea necesitatii

- estimarea valorii

- alegerea procedurii (conform OUG 34/2006/instructiuni)

* Elaborarea documentatiei de achizitie

- elaborarea caietului de sarcini

- stabilirea clauzelor contractuale

- stabilirea cerintelor minime de calificare si selectie (optional)

- stabilirea criteriului de atribuire

- reguli de participare si de evitare a conflictului de interese

 

Elaborarea documentatiei de atribuire

Documentatia de atribuire reprezinta acele documente care contin cerinte formale, tehnice si financiare care permit descrierea obiectiva a obiectului contractului de achizitie si pe baza caruia un potential ofertant isi va elabora oferta. La elaborarea documentatiei de atribuire, in special a caietului de sarcini, se va urmari mentinerea concordantei dintre datele tehnico-financiare ale bunului/serviciului/lucrarii care face obiectul achizitiei cu datele tehnico-financiare din proiectul cofinantat din POS CCE.

Documentatia de atribuire va cuprinde cel putin urmatoarele elemente:

- informatii generale privind beneficiarul (adresa, date de contact, mijloace de comunicare);

- instructiuni privind date limita care trebuie respectate (pentru solicitarile de clarificari, pentru depunerea ofertelor etc.) si formalitati care trebuie indeplinite in legatura cu participarea la procedura de atribuire;

- optional, cerinte minime de calificare si selectie a ofertantilor cu precizarea documentelor care urmeaza a fi prezentate de catre ofertanti pentru dovedirea indeplinirii acestor criterii;

- caietul de sarcini;

- instructiuni privind modul de elaborare si prezentare a propunerii tehnice si a celei financiare, precum si cu privire la perioada minima de valabilitate a ofertelor;

- informatii detaliate si complete cu privire la criteriul de atribuire aplicat pentru stabilirea ofertei castigatoare (oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic sau pretul cel mai scazut)

- informatii referitoare la clauzele contractuale obligatorii.

Modalitatea de punere la dispozitie a documentatiei de atribuire va fi mentionata in anuntul/invitatia de participare.

Caietul de sarcini reprezinta descrierea obiectiva a produselor, serviciilor sau lucrarilor necesare beneficiarului.cu referire la cerintele, prescriptiile si caracteristicile tehnice ale acestora.

Criteriile de calificare si selectie reprezinta acele conditii/cerinte minime, impuse prin documentatia de atribuire, ce trebuie indeplinite de catre ofertant, care se refera la:

- situatia personala a ofertantului;

- capacitatea de exercitare a activitatii profesionale;

- situatia economica si financiara a ofertantului;

- capacitatea tehnica si/sau profesionala a ofertantului;

- standarde de asigurare a calitatii;

- standarde de protectie a mediului;

- standarde referitoare la condittile de munca si de protectie a muncii.

Criteriile de calificare si selectie trebuie alese in asa fel incat sa nu fie disproportionate in raport cu obiectul contractului.

Durata estimata a Subactivitatii A.1.1. este de 1 luna,urmand a fi desfasurata in luna 1 de la semnarea contractului de finantare.

Responsabili pentru executarea activitatii:

Responsabilul legal de proiect, care va avea competente in ceea ce priveste alegerea criteriilor de calificare, selectie si atribuire.

Responsabilul tehnic de proiect va avea competente in realizarea componentei tehnice a caietului de sarcini.

A.1.2. Subactivitatea de derulare a procedurii de achizitie

* Anuntul/invitatia de participare

- elaborarea si publicarea anuntului de participare intr-un ziar local/national

- elaborarea si trimiterea invitatiei de participare la cel putin 3 potentiali ofertanti

- punerea la dispozitie a documentatiei de atribuire - raspuns la solicitarile de clarificari

* Derularea procedurii

- primirea si inregistrarea ofertelor

- deschiderea ofertelor

- evaluarea ofertelor

- elaborarea procesului-verbal de evaluare a ofertelor si de adjudecare a ofertei castigatoare

* Atribuirea contractului

- comunicarea rezultatului procedurii catre ofertanti

- publicarea anuntului de atribuire intr-un ziar local/national

- semnarea contractului

Anuntul/invitatia de participare

Dupa finalizarea documentatiei de atribuire, beneficiarul va publica un anun de participare intr-un ziar local/national si va transmite concomitent invitatii de participare la cel putin 3 potentiali ofertanti. Anuntul si invitatia de participare vor avea acelasi continut, vor fi elaborate in baza documentatiei de atribuire si vor stipula principalele reguli de participare.

Prin potential ofertant se intelege un operator economic, persoana fizica/juridica, de drept public sau privat care ofera in mod licit pe piata, potrivit domeniului sau de activitate, produsele, serviciile sau lucrarile care fac obiectul procedurii de achizitie respective.

Pentru a putea participa la procedura de achizitie, potentialii ofertanti trebuie sa nu se regaseasca in niciunul din urmatoarele cazuri:

a) sunt insolvabili sau in stare de faliment sau lichidare, au afacerile conduse de un administrator judiciar, sunt in incetare de plati, au suspendate activitatile de afaceri sau sunt in situatii similare prevazute in legislatia nationala;

b) fac obiectul unei actiuni in justitie pentru declararea starii de faliment, lichidare, administrare speciala sau orice alta situatie similara prevazuta de legislatia nationala;

c) au fost condamnati in ultimii 3 ani prin hotarare definitiva a unei instante judecatoresti, pentru o fapta care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greseli in materie profesionala;

d) in ultimii 5 ani, au fost condamnati prin hotararea definitiva a unei instante judecatoresti, pentru

participare la activitati ale unei organizatii criminale, pentru coruptie, pentru frauda si/sau pentru spalare de bani.

e) sunt vinovati de o grava greseala profesionala dovedita prin orice mijloace pe care autoritatea

contractanta le poate dovedi;

f) nu si-au indeplinit obligatiile privind plata impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale catre

bugetele componente ale bugetului general consolidat si bugetele locale in conformitate cu prevederile legale in vigoare in Romania sau in tara in care sunt stabilite;

g) sunt vinovati de prezentarea denaturata a informatiilor solicitate de autoritatile contractante, ca o conditie de participare la invitatia de ofertare sau contract;

h) in ultimii 2 ani nu si-au indeplinit sau si-au indeplinit in mod defectuos obligatiile contractuale, din motive imputabile lor, fapt care a produs sau este de natura sa produca grave prejudicii beneficiarilor contractelor respective, indiferent de natura finantarii acestor contracte.

Eligibilitatea ofertantilor va fi dovedita prin anexarea la oferte a unei declaratii, prin care se va preciza ca ofertantul nu se regaseste in niciuna dintre situatiile de mai sus.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor, mentionat in invitatia si anuntul de participare va fi stabilit astfel incat sa permita intocmirea de oferte fundamentate tehnic si financiar. Ofertantii sunt obligati sa-si mentina ofertele valabile pe perioada specificata in documentatia de atribuire. Aceasta perioada trebuie sa fie suficienta pentru a permite beneficiarului sa examineze ofertele, sa aprobe propunerea de adjudecare, sa anunte ofertantul castigator si sa semneze contractul.

 

Derularea procedurii

La primirea ofertelor, beneficiarul trebuie sa le inregistreze in ordinea primirii. O oferta primita prin mijloace electronice poate fi inregistrata si analizata, dar va fi considerata conforma numai daca este anexata, in dosarul de achizitii, in varianta originala (tiparita, semnata si stampilata).

Vor intra in evaluarea tehnica si financiara numai acele oferte depuse in termen si ai caror ofertanti sunt eligibili si au indeplinit criteriile de calificare si selectie, daca este cazul, descrise in documentatia de atribuire.

Ofertele primite vor fi considerate conforme daca sunt compatibile din punctul de vedere al valorii, al performantelor tehnice si al obiectului cu cerintele mentionate in caietul de sarcini. Ofertele trebuie defalcate pe componente si preturi.

 

Atribuirea contractului de achizitie

Beneficiarul va comunica rezultatul procedurii de atribuire, in acelasi timp, catre toti ofertantii care au participat la procedura si va publica un anunt de atribuire intr-un ziar local/national.

Contractul trebuie sa fie incheiat in forma scrisa in doua exemplare originale, semnat de ambele parti, stampilat si datat. Contractul trebuie sa fie valabil pe o perioada suficient de mare, astfel incat sa se permita implementarea proiectului in conformitate cu datele din contractul de finantare, cu documentele anexate acestuia si cu graficul de implementare tehnico-financiara a proiectului.

Contractul trebuie sa mentioneze datele de identificare ale celor doua parti semnatare, obiectul, valoarea si durata contractului, termene clare si ferme pentru livrarea bunurilor/prestarea serviciilor/ executia lucrarilor, contul in care se vor face platile. Vor fi prevazute in mod expres conditii referitoare la livrare, montaj, punere in functiune, receptie, standarde de calitate, service, garantii etc.

Durata estimata a Subactivitatii A.1.2. este de 1 luna, de la luna 1 la 2, urmand a fi finalizata la finalul lunii 2.

Responsabili pentru executarea activitatii:

Responsabilul legal de proiect, care va avea competente in ceea ce priveste asigurarea desfasurarii conforme a procedurii de achizitie, de incheierea legala a contratului de furnizare.

Responsabilul tehnic de proiect va avea competente in verificarea conformitatii specificatilor tehnice prevazute.

Responsabilul financiar de proiect va verifica respectarea legalitatii cheltuielilor, daca acestea se incadreaza in limitele prevazute in bugetul aprobat.

A.1.3. Subactivitatea de livrare si receptie a utilajului

Termenul de livrare pentru echipamentele contactate este de pana la 18-20 saptamani ( 5 luni). Durata acestei activitati a fost stabilita tinand seama de aceste aspecte.

Livrarea va fi efectuata, in conformitate cu prevederile contractuale, de catre furnizor la sediul beneficiarului. La livrare se va verifica conformitatea tehnica dintre oferta si produsul efectiv livrat si se vor intocmi documentele contabile necesare pentru luarea in evidenta a acestora.

Durata estimata a Subactivitatii A.1.3. este de 5 luni, de la luna 3 la 7,urmand a se incheia la finalul lunii 7.

Responsabili pentru executarea activitatii:

Responsabilul legal, care va efectua formalitatile si documentatia necesara.

Responsabilul tehnic, care va inspecta conformitatea tehnica si functionalitatea utilajului.

Responsabilul financiar, care urmeaza a inregistra in evidenta contabila a firmei utilajul achizitionat.

A.2. Activitatea de instalare si montare a echipamentelor, in vederea integrarii efective in fluxul de productie al intreprinderii. Aceasta presupune atat montarea la locul de productie cat si realizarea de probe tehnologice care sa confirme caracteristicile tehnice ale echipamentului.

Va fi ulterioara activitatii A1 si se va desfasura la sediul societatii. Montarea echipamentelor se va realiza de catre perosnal specializat din partea furnizorului, asistat de persoane din partea societatii.

Durata estimata a Subactivitatii A.2. este de 2 saptamani, urmand a se realiza in primele 2 saptamani ale lunii 8.

 

Responsabili pentru executarea activitatii:

Responsabilul legal, care se va ocupa de planificarea activitatii, aceasta efectuandu-se imediat ce echipamentul a fost livrat.

Responsabilul tehnic, care va urmari desfasurarea operatiilor de montaj.

Responsabilul financiar, care urmareste efectuarea platile ce decurg din aceasta activitate, in special pentru instalarea si montajul care nu sunt asimilate livrarii echipamentelor .

A.3. Activitatea de recrutare, instruire si pregatire a personalului, are drept scop asigurarea unui nivel de pregatire pentru acele persoane care vor fi in mod direct implicate in utilizarea utilajului. Activitatea de pregatire va fi realizata de catre furnizorii utilajului.

Proiectul urmareste crearea pe termen nedeterminat a inca 5 locuri de munca. Angajarea pe aceste posturi se va face cu respectarea legii, a principiului transparentei si a egalitatii de sanse. Activitatea de recutare se va face cu implicarea AJOFM Dolj si va cuprinde urmatoarele etape:

        Anunt de recrutare personal, pe specializari, in ziar local si la sediul AJOFM Dolj

Prima etapa in recrutarea personalului este efectuate procedurilor de publicitate si informare cu privire la oportunitatea de angajare. Astfel vor fi publicate anunturi in ziare de circulatie locala in care vor fi mentionate posturile care urmeaza a fi scoase la concurs. In paralel va fi comunicat AJOFM Dolj numarul si tipul de posturi, identificat prin Calsificare COR, necesar pentru completarea structurii de personal.

Sunt necesare:

Nr. crt.

Denumirea postului

Nr. angajati

1

2

3

        Analiza CV-urilor primite si programarea interviurilor persoanelor selectate

Dupa primirea CV-urilor persoanelor interesate, vor fi selectate acelea care corespund din punct de vedere al cerintelor solicitate. In aceasta etapa se va acorda o atentie sporita respectarii egalitatii de sanse intre barbati si femei, mai ales in ceea ce prineste selectarea potentialilor candidati.

In urma acestei activitati vor fi programat la interviuri persoanele selectate si cele repartizate de catre AJOFM Dolj.

        Sustinerea interviurilor

In aceasta etapa candidatii selectati vor sustine interviuri cu reperezentantii beneficiarului. Ca urmare a acestei activitati vor fi identificati angajatii care corespund cerintelor angajatorului.

In cadrul interviului vor fi analizate si evaluate cunostintele teoretice si abilitatile de comunicare. Tot in cadrul acestei probe pot fi organizate si probe practice pentru evaluarea aptitudinilor specifice. In urma interviului, fiecare candidat va fi notat cu note de la 1 la 10, notele obtinute fiind trecute intr-un proces-verbal special realizat pentru aceasta proba, care va fi semnat de catre toti membrii Comisiei de examinare si angajare.

        Selectarea viitori angajati

Candidatii calificati sunt obligati sa se prezinte la post in termen de maximum 15 zile calendaristice de la data luarii la cunostinta. In cazul neprezentarii la post, la termenul stabilit, postul este declarat vacant, urmand sa se comunice urmatoarei persoane reusita la concurs, posibilitatea de a se angaja pe postul respectiv.

Angajarea candidatilor admisi se face in conformitate cu prevederile legale in vigoare, fiind supusi unei perioade de proba de 30 zile calendaristice pentru functiile de executie conform art. 31 alin. (2) si 90 de zile calendaristice pentru functiile de conducere conform art. 31 alin. (1), Legea 53/2003 - cu modificarile si completarile ulterioare, Codul Muncii. Daca la sfarsitul perioadei de proba, persoana angajata s-a dovedit corespunzatoare, angajarea va fi definitivata de la data inceperii perioadei de proba.

Instruirea si pregatirea personalului va avea drept obiectiv familiarizarea lucratorilor cu noul utilaj si pregatirea acestora in protectia muncii. Activitatea de instruire si pregatire a personalului va fi efectuata de personal specializat din partea furnizorilor.

Durata estimata a Activitatii A2 este de 2 luni, urmand a fi implementata intre Luna 7 si luna 8.

Responsabili pentru executarea activitatii:

Responsabilul legal, care va realiza analiza CV-urilor, sustinerea interviurilor si selectarea viitorilor angajati.

Responsabilul tehnic, care va participa la sustinerea interviurilor si va supraveghea procesul de instruire si modul cum lucratorii au dobandit deprinderile necesare.

A.4. Activitatea de punerea in functiune a echipamentelor si utilajelor, se dau in folosinta echipamentele si utilajele, urmand a fi utilizate in activitatea de productie realizandu-se produsele specifice firmei, in cadrul unui flux prezentat detaliat in cadrul planului de afacere.

Durata estimata a Activitatii A4 este de 1 sapatamana luna de la instalarea si montajul fiecarui echipament, insa avand in vedere ca activitatea A.2. se realizeaza pe parcursul a 5 luni si activitatea A4 urmeaza a fi implementata intre Luna 2 si luna 6.

Responsabili pentru executarea activitatii:

Responsabilul tehnic, care urmareste utilizarea echipamentelor in procesul de produtie.

A.5. Activitate de promovare si marketing, conceputa ca o activitate cu caracter de permanenta.

A.5.1. Subactivitatea de promovare a proiectului

        Redactarea materialelor ce urmeaza a fi imprimate pe pliante, cataloage, anunturi. Publicarea anunturilor de incepere a proiectului - materialele vor fi concepute in vederea evidentierii punctelor tari ale tehnologiei de productie si a avantajelor competetive ale produselor realizate.

        Contactarea unei firme pentru realizarea pliantelor, cataloagelor si a materialelor promotionale - realizarea materialelor va fi efectuata de o societate specializata pentru asigurarea unei calitati optime.

        Distribuirea pliantelor, cataloagelor si efectuarea promovarii - promovarea imaginii firmei are atat un caracter permanent prin prezentarea firmei in cataloage locale si nationale si internet, cat si un caracter punctual prin distribuirea de materiale promotionale (pliante, cataloage), cu ocazia anumitor evenimente - conferinte, simpozioane, congrese, intalniri cu oameni de afaceri.

A.5.2. Subactivitatea de marketing a societatii

Promovarea imaginii firmei are atat un caracter permanent prin prezentarea firmei in cataloage locale si nationale si internet, cat si un caracter punctual prin distribuirea de materiale promotionale (pliante, cataloage de produse, oferte de preturi) cu ocazia anumitor evenimente - targuri, expozitii, intalniri cu oameni de afaceri.

In cadrul strategiei publicitare, un rol important il detine identificarea esentei mesajului publicitar si alegerea mediului de transmitere. Printre mijloacele mass-media la care a apelat societatea, se afla reviste adresate unor grupuri tinta, ziarele cotidiene, publicitatea radio. De mentionat si cu un efect asupra actiunilor de promovare, este faptul ca societatea este membra a Asociatiei Tipografilor

Cu un efect promotional incontestabil, societatea a recurs si la actiuni de promovare a vanzarilor, prin reducerile de preturi(tarife) si vanzarile grupate, asteptate sa sprijine in anumite perioade volumul desfacerilor sau sa vina in completarea actiunilor de publicitate.

De asemenea, de notat este faptul ca societatea noastra a apelat si la o promovare prin prisma marketingului direct, reprezentat in mare masura de promovarea electronica. Pentru aceasta, societatea a colabrat cu o agentie specializata - o "solutie externa" care furnizeaza solutii intergrate de comunicare. Pagina electronica prin intermediul careia de efctueaza promovarea produselor se regaseste la adresa www.flypack.ro.

Durata estimata a Activitatii A5 este de 8 luni, urmand a se desfasura pe parcursul implemetarii proiectului, suprapunandu-se cu realizarea celorlalte activitatii .

Responsabili pentru executarea activitatii:

Responsabilul legal, care urmareste contactarea furnizorului de materiale si utilizarea instrumentelor de marketing.

Responsabilul financiar, care urmareste elaborarea documentatiei necesare

4.4. Planul de finantare a investitiei:

lei

Elementul de cost

Finantat din :

Costul total al elementului

Contributie proprie

Contributie finantare nerambursabila

4.5. Programul de punere in functiune

Proiectul prezent se refera la achizitia unui utilaj necesar pentru optimizarea si eficientizarea activitatii desfasurate. Operatiunile necesare pentru realizarea proiectului se refera la achizitia utilajului, instruirea personalului privind functionarea lui si la actiunile de promovare si marketing.

Operatiunea

L1

L2

L3

L4

L5

L6

L7

L8

5. PLANUL OPERATIONAL

5.1. Descrierea produselor oferite.

Tinand cont de cele doua activitati distincte dezvoltate de societate, principalele produse si/ sau servicii realizate de S.C. DAKT S.R.L. :

v     Activitatea de Tipografie

o                   Afise, pliante publicitare.

Afisele si pliantele publicitare se pot confectiona din:

- hartie dublucretata (gramaj 90 - 250 gr/mp)

- hartie autocolanta

- carton duplex lucios si semi-lucios (gramaj 230 - 300 gr/mp)

- carton STROMCARD, grad de albire ridicat (gramaj 200 - 290 gr/mp)

- pentru afise si pliante publicitare de dimensiuni reduse (maxim A4), tiparit maxim 2 culori se poate folosi hartie offset (gramaj 60 - 80 gr/mp)

Imprimarea se face cu 1 - 5 culori, fata-verso, in functie de macheta grafica si de cerintele clientului.

Afisele si pliantele publicitare se pot infolia fata-verso si se pot plia in functie de cerintele clientului.

o                   Mape

Mapele se pot confectiona din:

- carton duplex lucios si semi-lucios (gramaj 230 - 300 gr/mp)
- carton STROMCARD, grad de albire ridicat (gramaj 200 - 290 gr/mp)
- hartie dublucretata (gramaj 200 - 300 gr/mp)

o                   Produse papetarie, caiete, tipizate

Produsele de papetarie se confectioneaza din:

-          INTERIOR - hartie offset (gramaj 50 - 60 gr/mp)

-          COPERTA - hartie offset (gramaj 180 gr/mp) pentru monocromie
                  - carton duplex (gramaj 220 - 250 gr/mp) pentru policromie
                  - hartie dublucretata (gramaj 170 - 220 gr/mp) pentru policromie

Pentru blocurile de desen format A3 si A4: - COPERTA - carton duplex 230 gr/mp
- INTERIOR - hartie offset 80 gr/mp

Formularele tipizate se pot confectiona din:

- hartie offset (50 - 80 gr/mp)
- hartie autocopiativa (3 culori - alb, verde, roz)

Formulare tipizate se pot lega in carnete, registre de diferite dimensiuni cu coperti de diferite grosimi (mucava, carton), caserare cu imitatie piele, DCL tiparit sau nu.

Formularele tipizate se pot inseria cu maxim 7 cifre si se pot perfora pentru desprinderea cu usurinta de cotor.

o                   Calendare

Calendarele de perete se confectioneaza cu sau fara personalizare, in functie de cererea clientului. Imprimarea se face pe hartie dublucretata, gramaj 130 - 200 gr/mp, cu 1-5 culori (triptic, floral, peisaj, imagini Craiova, picturi, etc). Calendarele se pot executa cu 6/12 file. Prinderea se face prin arc sau lipire cu perforeu.

Calendarele piramida si calendarele de buzunar  se confectioneaza cu sau fara personalizare, in functie de cererea clientului din carton duplex (gramaj 230-270 gr/mp), StromCard (grad de albire ridicat, gramaj 200-220 gr/mp). Calendarele piramida pot fi simple (piramida) sau cu suport piramida cu 6/12 file, prindere cu arc. Imprimarea se face cu 1-5 culori.

o                   Etichete (policromie, laminare fata verso)

v     Activitatea de productie a cartonului ondulat si a ambalajelor

o             Carton ondulat in 2 straturi cu ondula tip B,C,E

Este alcatuit din doua straturi de hartie:

        unul de tip testliner sau kraftliner, denumit capac, alb sau natur,

        celalalt de tip fluting denumit strat ondula; in functie de marime, ondula poate fi de tip B, C sau E.

Cele doua straturi sunt unite prin linii de lipire intre varfurile ondulelor sau capac. Cartonul ondulat de tip II se prezinta sub forma de role cu o latime de la 800 mm la 2100 mm si o greutate de la 30 kg/rola pana la 250 Kg /rola, in functie de tipul de hartie si de ondula. 

o             Ambalaje confectionate din carton duplex si carton ondulat

                    Cutii clasice (FEFCO 0201)à confectionate din placi de carton ondulat de diferite tipuri, neimprimate sau imprimate flexografic pana la 4 culori, cu capac exterior alb sau natur, si sunt destinate ambalarii unei game variate de produse: produselor alimentare, bauturi alcoolice si nealcoolice, diferite aparate de telecomunicatii si electronice, materiale de constructii etc.

                    Cutii stantate à realizate prin stantarea placilor de carton ondulat de diverse dimensiuni, ambalaje complexe, cu capac albit sau natur, imprimate flexografic cu pana la patru culori; acestea au o larga arie de utilizare, putandu-se ambala atat obiectele de uz casnic de mici dimensiuni, cat si produse electrocasnice voluminoase, bauturi si tigari, produse alimentare de diverse tipuri: fructe si legume, pizza, dulciuri, produse de patiserie, cafea, biscuiti etc.

                    Cutii caserate à confectionate din carton ondulat caserat cu carton duplex de diferite gramaje de la 225 pana la 350 gr/mp cu spate gri sau diverse suporturi de hartii si cartoane tipografice, imprimate in policromie pana la 4+2 culori speciale, destinate ambalarii articolelor de uz casnic, in diferite ramuri ale idustriei alimentare, etc.

5.2. Descrierea fluxului tehnologic.

 

A. Flux tehnologic pentru activitatea de tipografie poate fi descris dupa cum urmeza :

I. ACCEPTAREA COMENZII

.         Analizarea cerintei clientului

.         Informatii privind produsul (dimensiune,forma, felul si calitatea
materiei prime dorita pt. confectionare, imaginea, culoarea si tirajul
pt. respectivul produs)

.         Verificarea daca firma este capabila sa raspunda cerintelor clientului

.         Calculatia de costuri

.         Calculatia de pret

.         Comunicarea catre client a pretului si termenul de executie

.         Realizarea machetei grafice

.         Efectuarea si acceptarea "BUN DE TIPAR,,

.         Analiza unui eventual contract

.         Stabilirea termenelor de plata

II. LANSAREA COMENZILOR DE MATERII PRIME SI MATERIALE NECESARE

.         Verificarea stocului

.         Analizarea ofertelor de preturi de la furnizori

.         Efectuarea comenzilor pt. necesarul de materii prime si materiale

III. PLANIFICAREA PRODUCTIEI

Deschiderea comenzii interne care cuprinde :

-          tipul de materie prima ce trebuie folosita - cantitatea

-          formatul de tipar

-          utilajul pe care se tipareste

-          data inceperii executiei

IV. FABRICAREA PRODUSELOR

o       Realizarea filmului

o       Transpunerea lui pe placa

o       Tiparitul

o       Taierea, ajustarea

o       Legarea sau inserierea (depinde de fiecare produs in parte )

V. RECEPTIA CANTITATIVA SI CALITATIVA A PRODUSULUI FINIT

VI. AMBALARE SI LIVRARE

VII. INTOCMIREA FACTURII CATRE CLIENT

 

Aparatura ante proces tehnologic:

-         Calculatoare echipate corespunzator tipografiei

-         Rama developat filme

Masini tiparit:

-         Heidelberg, tipar policromie, format 35x50

-         KBA, tipar policromie, format 50x70

-         Adast, tipar offset, format 43x61

-         Riso RP3100, tipar offset, format 21x42

-         Masina de liniat din bobina

Utilaje finisare:

-         ghilotina 3 cutite

-         ghilotina 1 cutit

 

 

 

B. TEHNOLOGIA DE FABRICARE A CARTONULUI ONDULAT

Cartonul ondulat se obtine printr-o tehnologie speciala, care consta din mai multe faze:

o       conditionarea hartiilor,

o       ondularea hartiei miez,

o       aplicarea adezivului,

o       lipirea hartiei capac,

o       uscarea,

o       finisarea cartonului rezultat.

Toate aceste faze se realizeaza pe masina de carton ondulat. Aceasta masina are in componenta o parte umeda si o parte uscatoare, precum si niste instalatii-anexa.

Partea umeda cuprinde: derulatorul, preincalzitorul, grupul de ondulare si grupul de lipire.
Partea uscatoare este alcatuita din: masa uscatoare, cutitele de taiere si dispozitivele de preluare a formatelor.

Instalatiile-anexa cuprind: sistemul de alimentare cu abur si de evacuare a condensului, de alimentare cu energie electrica, de actionare-sincronizare, instalatia de ungere, de vacuum, de ventilatie, de preparare a cleiului de amidon etc.

Partea umeda

Derulatorul realizeaza alimentarea continua cu hartie a masinii si permite tensionarea controlata si uniforma a benzii de hartie inainte de intrarea in grupul de ondulare.

Preincalzitorul conditioneaza hartiile miez si capac prin cresterea controlata a temperaturii, pentru ca acestea sa se comporte corespunzator in procesul de ondulare si lipire. Transferul de caldura se realizeaza prin contactul direct al hartiei cu suprafata valturilor metalice, incalzite cu abur la 12-16 at.

Grupul de ondulare reprezinta cea mai importanta parte a masinii de carton ondulat pentru ca de modul sau de actionare depind calitatea cartonului ondulat si productivitatea masinii. Fiecare grup de ondulare este dotat cu un pod de depozitare si transportare a cartonului tip II. Podul masinii permite grupului de lipire sa functioneze cu viteza diferita de cea a grupului de ondulare, in situatia alimentarii defectuoase a masinii cu hartie sau aparitiei unor discontinuitati de functionare.

Grupul de lipire are rolul de a depune adeziv pe varful ondulelor cartonului tip II care soseste de la grupul de ondulare.

Partea uscatoare

Masa uscatoare are rolul de a indeparta excesul de umiditate din carton si de a consolida lipiturile incepute in grupurile de ondulare si lipire.

Dispozitivele de taiere sunt reprezentate de: cutitul de debitare a marginilor cartonului, cutitul de taiere in lungime si cutitul de taiere transversala.

Dispozitivele de preluare a formatelor sunt prevazute cu benzi incetinitoare, care dirijeaza placile de carton spre mesele de stivuire, dupa care acestea ajung pe o masa cu role, unde se alcatuiesc pachete de placi dintr-un numar prestabilit de formate. Pachetele de placi rezultate sunt apoi evacuate pe mesele de asteptare laterale, de unde, ulterior, sunt dirijate dupa necesitati.

ALCATUIREA CARTONULUI ONDULAT

Pentru fabricarea cartonului ondulat se folosesc trei semifabricate:

         Hartia strat ondulat (hartia miez). Hartia miez este de patru tipuri: Fluting, Kemifluting, Wellenstoff si Schrenz.

         Hartia strat neted (hartia capac). Hartia capac este de patru tipuri: Testliner , White Top Testliner , Ecokraft , Kraft.

         Adeziv (clei de amidon).

Note:
Fluting (F) = hartia strat ondule, hartia miez;
Schrenz (S) = sorturi inferioare de hartie miez si capac fabricate din maculatura;
Wellenstoff (W) = sortiment din hartie miez fabricat din maculatura;
Testliner natur (T) = hartie capac fabricata din maculatura fractionata sau cu adaos major de maculatura, care raspunde unor caracteristici impuse; poate fi mono sau multi strat, in ultimul caz cu stratul de fata din celuloza naturala sau albita;
White Top Testliner (A) = hartie capac inalbita (pentru stratul de fata al cartonului);
Ecokraft (EK) = hartie capac ecologica din maculatura cu o cantitate de celuloza sulfat mai redusa (alternativa romaneasca la Kraft);
Kraft (K) = hartie capac din celuloza sulfat ( Kraftliner);

TIPURI DE CARTON ONDULAT

Clasificarea cartonului ondulat are la baza mai multe criterii, dintre care cele mai importante sunt destinatia ambalajului, tipul cartonului ondulat si marimea ondulei.

v     Tinand cont de scopul ambalajului obtinut in urma procesarii cartonului ondulat se deosebeste ambalajul de transport, de desfacere si de prezentare.

v     In functie de numarul de straturi de hartie, se deosebesc mai multe tipuri de carton ondulat: tip II, III, V, VII, denumite si CO2, CO3, CO5, CO7.

o             tipul II - este compus dintr-un capac si o hartie miez, unite prin linii de lipire intre varfurile ondulelor si capac;

o             tipul III - este compus dintr-un strat ondulat, prins intre doua straturi netede;

o             tipul V - este compus din doua straturi ondulate si trei straturi netede;

o             tipul VII - este compus din trei straturi ondulate si patru straturi netede.

v     Un alt criteriu de clasificare este marimea ondulelor, definita prin inaltimea(h) si pasul(p) ondulei din hartia miez. Din acest punct de vedere se deosebesc ondule de marimi:

o             mari: tip C tip A;

o             medii: tip B ;

o             fine: tip E;

o             microondule: tip N, tip F.

    Cartonul  ondulat  tip II produs de societate poate avea  ondule de tip B, C sau E.

Caracteristici de baza :

                     tip ondula si numar straturi

                     rezistenta cartonului (g/cm)

                     rezistenta la plesnire (kPa)

                     umiditate : 8-12%

Caracteristici fizico-mecanice:

Masa
1. Tip II: 180 - 470 g/mp
Rezistenta la plesnire
1. Tip II: 200 - 400 kPa
Umiditatea
8-12 %

Produsele finite obtinute prin procesarea cartonului ondulat sunt ambalajele, in majoritate cutii, intr-un numar foarte mare de tipuri si dimensiuni. Se pot realiza si ladite, cat si accesorii de prezentare, displayere.

Toate tipurile de ambalaje se pot realiza in orice sistem constructiv. Asamblarea cutiilor se face prin capsare, lipire sau auto-asamblare.

Pentru realizarea ambalajelor din carton se executa o serie de operatii in vederea prelucrarii acestuia:

v     TAIEREA

v     CASERARE à lipirea unei suprafete mari, tiparite, pe o suprafata mai dura.

                  Se introduce cartonul in spatiul destinat acestuia pe benzile transportoare, de unde va fi preluat de primul set de valturi, acestea conduc cartonul la al doilea set de valturi, unde are loc impregnarea cu adeziv;

                  Hartia ce trebuie caserata este introdusa in suportul destinat acesteia, de unde va fi preluata de al treilea set de valturi, impreuna cu cartonul impregnat cu adeziv, din acest moment incepe caserarea propriu-zisa;

                  Cartonul si hartia care au fost caserate trec prin alte trei randuri de valturi care exercita o forta de presare asupra hartiei si cartonului pentru o mai buna uniformizare;

                  Adezivul ce impregneaza cartonul se depoziteaza in cutia aflata deasupra suportului de hirtie, de unde ajunge apoi la al doilea rind de valturi, printr-un set de conducte de distribuire, debitul adezivului se poate regla din caneaua aflata in spatele suportului de hirtie; surplusul de adeziv de pe valturi este colectat intr-o cuva aflata sub valturile de ungere; eliminarea surplusului din cuva se va efectua prin deschiderea canelei aflate sub cuva.

v     BIGUIRE à Bigul este urma dupa care se indoaie o hartie sau un carton. Ca indoirea sa fie facuta in conditii optime, fara sa apara defecte sau crapaturi, masina de biguit preseaza o urma care face ca tiparitura sa se indoaie perfect.

v     STANTARE à Prin stantare putem da forma dorita unei mape, unui catalog tiparit sau serigrafiat. Stantarea unui carton il transforma intr-o cutie de dimensiunile dorite. Practic, prin stantare se poate realiza orice forma.

Pe langa acestea , se mai executa si operatii de imprimare prin policromie, operatii de liniere, operatii de lipire si operatii de laminare. Unele dintre acestea se executa si in cazul produselor realizate in tipografie, fiind folosite aceleasi utilaje si echipamente.

Pe plan international s-a adoptat o codificare specifica industriei cartonului, respectiv tipurilor constructive ale cutiilor din carton ondulat, clasificare realizata de catre Federatia Europeana a Producatorilor de Cutii de Carton Ondulat (FEFCO)*, infiintata in anul 1952, cu sediul la Bruxelles, guvernata de legiile belgiene. Aceasta clasificare s-a realizat pentru a veni spre intampinarea clientilor.

                                                                           

5.3. Productia preconizata

5.4. Costuri operationale si costuri de intretinere

6. ANALIZA PIETEI

6.1. Clientii existenti:

Clientii firmei au fost dintotdeuna interesati de relatii traditionale care sa contribuie la dezvoltarea afacerilor si sa ofera o anumita certitudine in mediul in care activeaza societatea. Calitatea a fost mereu un atribut al pietei, clientii fiind mereu interesati de raportul calitate / pret.

Produsele si serviciile oferite de societatea noastra reprezinta solutii elaborate dupa solicitarile clientilor si dupa consultarile cu acestia, dar si dupa o analiza elaborata a tendintelor pietei.

Principalii clienti cu care firma a dezvoltat relatii de durata in baza contractelor ferme si care reprezinta o axa de stabilitate pentru strategia de dezvoltare intreprinsa de firma, sunt :

- S.C. PAN GRUP S.A.

- S.C. AGRESIVE TRADING GRUP S.R.L.

- S.C. CASA 9 S.R.L.

- S.C. TEHNO CORE S.R.L.

- S.C. EMCRIL PLANT S.R.L.

De asemenea, pe langa aceste nume, in viitor vor exista si alti clienti de talie mare ca urmare a imbunatatirii tehnologiei de productie, insa sectorul de activitate nu se va modifica.

Intreg portofoliul de clienti actual ramane valid si pentru viitor pentru ca fiecare client in parte reprezinta un beneficiu important pentru societatea noastra.

Societatea noastra are o politica de dezvoltare formulata prin obiective pe termen lung in ce priveste cresterea cotei de piata detinute prin cresterea numarului de clienti.

De aceea, pe viitor isi propune sa dezvolte actualul portofoliu si sa ofere actualilor clienti produse calitative.

6.2. Concurenta - Avantaje competitive:

Dintre firmele concurente existente pe piata de profil, amintim:

SC CRAIPACK COMMERCIAL SA

SC CRAIPACK COMMERCIAL SA ofera clientilor sai solutii de ambalare competitive, de peste 10 ani.

Experienta acumulata in acesta perioada vine ca o garantie a calitatii produselor oferite si se reflecta in timpii de executie redusi, in preturile competitive si mai ales in grija deosebita manifestata fata de fiecare client.

Analiza indicatorilor la anul 2006 reflecta dificultatile de coordonare si urmarire a activitatii. Astfel, cu o crestere importanta a cifrei de afaceri, rezultatul net al exercitiului este in scadere fata de anul precedent, o consecinta directa a cresterii cheltuielilor.

Detalii de identificare CRAIPACK COMMERCIAL SA.

Cod Unic de Inregistrare

RO 17115862

Nr. Inmatriculare

J16/65/2005

Domenii de activitate principale

Cod CAEN 2121

Fabricarea hartiei si cartonului ondulat si a ambalajelor din hartie sau carton

Aceasta clasa include:
- fabricarea hartiei si cartonului ondulat;
- fabricarea ambalajelor din hartie sau carton ondulat;
- fabricarea ambalajelor din carton pliabil;
- fabricarea ambalajelor din carton rezistent;
- fabricarea altor ambalaje din hartie si carton;
- fabricarea sacilor si pungilor de hartie;
- fabricarea dosarelor de birou si a articolelor similare.
Aceasta clasa exclude:
- fabricarea plicurilor;
- fabricarea articolelor din pasta de hartie sau carton, prin presare sau mulare (de exemplu cofraje de oua)

An
Bilant

Cifra Afaceri
(RON)

Grafic

Profit
(RON)

Grafic

Angajati

2006

1 816 103

52 234

50

2005

886 251

56 582

40

SC FULGA PROD SRL

Societatea a inregistrat o scadere a cifrei de afaceri, pe fondul unor reduceri de personal, reusind insa sa mentina nivelul profitului.

Detalii de identificare FULGA PROD SRL.

Cod Unic de Inregistrare

RO 6590776 

Nr. Inmatriculare

J16/3291/1994 

Domenii de activitate principale

Cod CAEN 2121 

Fabricarea hartiei si cartonului ondulat si a ambalajelor din hartie sau carton 

An
Bilant

Cifra Afaceri
(RON)

Grafic

Profit
(RON)

Grafic

Angajati

2006

350 550

 

478

5

2005

316 328

 

469

21

2004

122 568

 

114

212003

89 644

 

120

24

SC PINTEXIM SRL

Societatea furnizeaza clientilor o gama variata de produse - papetarie pentru birou, dosare, registre, bloc notes, agende, calendare, felicitari - satisfacand astfel o paleta larga de nevoi, toate acestea insa devenind practic si un dezavantaj atunci cand se pune problema urmaririi activitatii si produselor care nu aduc firmei beneficiile.

Detalii de identificare PINTEXIM SRL.

Cod Unic de Inregistrare

RO 5469777 

Nr. Inmatriculare

J16/711/1994 

Domenii de activitate principale

Cod CAEN 2123 

Fabricarea articolelor de papetarie 

Aceasta clasa include:
- fabricarea hartiei de tiparituri si de scris, gata pentru utilizare;
- fabricarea hartiei de imprimanta;
- fabricarea hartiei de copiat, gata pentru utilizare;
- fabricarea indigoului si a hartiei sablon, pentru multiplicat;
- fabricarea hartiei de lipit sau adezive, gata pentru utilizare;
- fabricarea plicurilor si a cartilor postale;
- fabricarea cutiilor, mapelor, truselor pentru scris, continand hartie de scris asortata

An
Bilant

Cifra Afaceri
(RON)

Grafic

Profit
(RON)

Grafic

Angajati

2006

4 145 930

 

514 333

48

2005

3 101 265

 

232 398

45

2004

3 446 581

 

23 906

49

2003

3 341 934

 

112 289

48

SC INTERPA PROD SRL

Societatea a reusit sa se pozitioneze bine in piata, intr-un timp relativ scurt realizand o buna coperare cu clientii.

Firma, cu o dimensiune considerabila intampina greutati in adaptarea rapida la cerintele pietei mereu in schimbare.

Detalii de identificare INTERPA PROD SRL.

Cod Unic de Inregistrare

RO 6780614 

Nr. Inmatriculare

J16/3536/1994 

Domenii de activitate principale

Cod CAEN 2123 

Fabricarea articolelor de papetarie 

An
Bilant

Cifra Afaceri
(RON)

Grafic

Profit
(RON)

Grafic

Angajati

2006

4 455 949

 

834 493

53

2005

4 446 702

 

356 336

53

2004

4 169 228

 

297 423

53

2003

5 574 702

 

444 939

60

SC POLICROM SRL

Companie - localizata in Craiova, judetul Dolj, si infiintata in anul 1991 - produce o gama larga de ambalaje de carton ondulat, pliante, carti, reviste, plicuri, servicii tipografice.

Punctele slabe ar putea fi reprezentate de faptul ca o firma mare si care este pe piata de foarte mult timp intampina greutati in a-si adopta strategia la schimbarile actuale de pe piata.

Din analiza realizata la anul 2006 se poate observa o scadere considerabila a cifrei de afaceri, rezultata din scaderea concomitenta a cheltuielilor , dar si a veniturilor.

Detalii de identificare POLICROM SRL.

Cod Unic de Inregistrare

RO 2313136 

Nr. Inmatriculare

J16/703/1991 

Cod CAEN 2222 

Alte activitati de tiparire n.c.a. 

Aceasta clasa include:
- tiparirea de reviste si de alte periodice, carti, brosuri, partituri si manuscrise muzicale, harti, atlase, afise, cataloage publicitare, prospecte si alte tiparituri publicitare, timbre postale, timbre fiscale, bilete de banca, cecuri, registre, albume, jurnale de zi, calendare, formulare administrative si alte materiale imprimate comerciale, hartie de scris cu antet personal si alte tiparituri (de ex. etichete de plastic, pungi de plastic si placi de sticla, articole din metal), cu ajutorul presei de tipar inalt, la offset, prin fotogravura, imprimare flexografica, tiparire de pe ecran si cu alte prese de tiparit, masini de multiplicat, imprimante de calculator, masini de tiparit in relief, fotocopiatoare si termocopiatoare.
Aceasta clasa exclude:
- tiparirea etichetelor;
- editarea

An
Bilant

Cifra Afaceri
(RON)

Grafic

Profit
(RON)

Grafic

Angajati

2006

1 628 962

 

9 890

43

2005

1 845 749

 

8 384

48

2004

1 840 085

 

12 341

51

2003

1 606 041

 

44 891

52

6.3. Piata de desfacere. Prognoza cererii.

PIATA AMBALAJELOR

Astazi, ambalajul este considerat un concept multifunctional si deschis care prin dezvoltarea inovativa trebuie adapat noilor cerinte ale pietei.

Pentru intreprindere este necesara gasirea unui ambalaj individual optim pentru fiecare produs in parte.

Ambalajul se dovedeste a fi un element de legatura integral pentru organizarea produsului si pentru un marketing de succes al produsului. De asemenea, organizarea sistemului produs - ambalaj necesita o gandire complexa precum si utlizarea unor metode sistematice, inovative si orientate.

Cresterea volumului productiei industriale si alimentare, aparitia de noi materii prime, materiale si tehnologii, intensificarea comertului intern si international au generat preocupari sporite pentru gasirea de noi solutii, reconsiderandu-se raporturile de interdependenta producator-consumator, primul trebuind sa tina seama in masura tot mai mare de cerintele celuilalt.

Afacerile din retail se dezvolta pe fondul consumului tot mai mare al populatiei. Astfel romanii au cumparat in primele patru luni ale anului 2008 cu peste 18% mai multe produse alimentare si nealimentare decat in aceeasi perioada din 2007.

In directionarea productiei si consumului de ambalaje, un rol de frunte revine cresterii continue a necesarului de marfuri al populatiei.

La nivelul actual de dezvoltare a productiei si schimbului mondial de marfuri, peste 90%, din marfuri necesita ambalaje; acestea evidentiaza implicatiile cresterii necesarului de marfuri pentru populatie cu structura si dimensiunile productiei nationale si mondiale de ambalaje.

Noua optica asupra ambalajului, impusa de eliminarea barierelor dintre producator si consumator si amplificarea pe aceasta baza a functiilor si caracteristicilor ambalajelor, a obligat la o abordare si fundamentare a calitatii acestora in baza unor conditii indispensabile pe care ele trebuie sa le indeplineasca si care au atat un caracter obiectiv (protectia fizico-mecanica), cat si unul subiectiv.

Piata romaneasca a ambalajelor se afla in plina dezvoltare. Puterea de cumparare a romanilor s-a dovedit ca are o singura tinta: produsele cu etichete sau ambalaje cat mai estetice.

Odata ce economia a inceput sa miste din degete, revenindu-si greu din paralizia facuta pe fond de neadaptare la capitalism, producatorii romani au invatat ca oricat de bune ar fi propriile produse, fara un ambalaj atragator, tot efortul se dovedeste a fi in zadar.

Specialistii din piata sustin in prezent ca productia de ambalaje este inca redusa comparativ cu media inregistrata in Uniunea Europeana, dar ea va avea un trend crescator, ajutata in principal de cresterea veniturilor populatiei, care a devenit mult pretentioasa preferand produsele cu ambalaje cat mai atragatoare.

In 2006, industria alimentelor si a bauturilor a detinut primul loc in topul industriilor care au pus pe piata ambalaje, cu un procent de 60% din totalul ambalajelor, la o distanta considerabila de industria materialelor de constructii, reprezentate de 12%.

.

Potrivit normelor comunitare, Romania trebuie sa se ingrijeasca pentru ca producatorii de ambalaje, indiferent de natura acestora, sa recupereze minimum de jumatate din ambalajele puse in circulatie.

Astfel, fiecare producator ar trebui sa declare autoritatilor in fiecare luna cantitatea de deseuri pe care au lansat-o pe piata. In acelasi timp, tara noastra trebuie sa faca dovada recuperarii a cel putin 50% din deseuri si sa recicleze 25% din acest volum pentru fiecare tip de ambalaje.

Ponderea cea mai importanta pe piata ambalajelor o are cartonul ondulat, cu productie de aproximativ 300 milioane de euro in acest an. Acesta este urmat de cartonul duplex, in Romania valoarea productiei ajungand, pana la sfarsitul acestei luni, la un nivel de 250 milioane de euro.

Image:Cardboard All Flutes.jpg

Etichetele autoadezive contribuie cu 150 milioane de euro, nivel apropiat de piata ambalajelor flexibile, cum ar fi pungile sau ambalajul croasantelor.

Vanzarile principalilor jucatori de pe piata de carton si ambalaje din carton au crescut in 2007 cu aproximativ 30%, fapt corelat  cu dezvoltarea retailului. Procesul nu a putut fi franat nici de pretul ridicat al energiei, chiar daca este o industrie energofaga. Gradul redus de colectare a maculaturii, din care se face cartonul ondulat, a avut prea putine piedici in sporirea afacerilor. Piata de profil mai are foarte mult pana la saturare.

Industria producatorilor de ambalaje din carton are in fata o piata de profil cu o cerere in continua crestere. Romania este deocamdata, alaturi de Bulgaria, tara ca avand cea mai redusa productie de ambalaje pe cap de locuitor din Uniunea Europeana.

Piata autohtona este in permanenta dezvoltare.
Astfel, conform Federatiei Patronale pentru Celuloza si Hartie ROMPAP, daca in 2000, productia de carton per capita a fost de patru kilograme, in 2008 aceasta  este de aproximativ zece kilograme. Cererea de ambalaje este mare in continuare, iar din totalul acestora, cele de carton au o pondere de 40%-45%.

Previzionarea

Comertul mondial, confruntat cu cerintele in plina crestere ale consumatorilor si cu schimbarile intervenite in optica organizatorilor sistemelor de distributie cu privire la locul si functiile ambalajelor in vanzarea marfurilor, au stimulat aceste tendinte ale productiei de bunuri.

Piata ambalajelor va inregistra o crestere importanta in perioada urmatoare, pentru ca aceasta se va dezvolta aproape in egala masura cu cresterea puterii de cumparare a romanilor, ceea ce va face ca producatorii sa se bata pe etichete si ambalaje de buna calitate.

O inflentata puternica este data de piata industriei prelucratoare, iar in cadrul acesteia piata alimentara si a bauturilor contribuind cu cea mai mare pondere la totalul ambalajelor introduse in piata. Potrivit Comisiei Nationale de Prognoza, evolutia acestui sector in urmatorii 5 ani identifica o crestere constanta, cuprinsa intre 5,5 si 6 procente pe an, care va aduce dupa sine o maturizare si o previzionare optima pe aceasta piata.

Modificari procentuale fata de anul anterior

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

Industrie prelucratoare, din care:

2,5

7,8

6,4

5,9

5,8

5,9

5,9

5,9

6,0

- alimentara si bauturi

3,5

15,9

9,2

5,8

5,5

5,5

5,5

6,0

6,0

Influentand productia si consumul de ambalaje, valoarea pietei romanesti de retail a fost in 2007 de 31,3 miliarde de euro si se estimeaza ca va creste la 53,7 miliarde de euro in 2010. Romania are potentialul de a ajunge pe termen lung la vanzari anuale de 134 miliarde euro in retail.

Potentialul de dezvoltare a pietei ambalajelor a inceput sa-si arate coltii si in Romania, asteaptandu-se in 2007 depasirea cu mult a pragului de miliard de euro Pentru anul 2008, specialistii se asteapta ca sectorul de activitate privind prestarea serviciilor de ambalare sa inregistreze o crestere de 15 procente..

PIATA ARTICOLELOR DE BIROTICA SI PAPETARIE

Piata de articole de birotica si papetarie din Romania inregistreaza un ritm de crestere anual mediu de 15%, valoarea estimata pentru anul 2008 fiind de aproximativ 200 de milioane de euro.

7. STRATEGIA DE MARKETING

Politica de marketing a SC DAKT SRL are in vedere fixarea obiectivelor, stabilirea strategiilor si alegerea mixului de marketing corespunzator, ceea ce va constitui cheia succesului firmei

Considerand ca obiectiv semnificativ in marketing atragerea clientilor, atunci aceasta nu se realizeaza fara o strategie corespunzatoare orientata catre piata, avand in vedere atat clientii, cat si concurentii. Strategia de piata ocupa astfel o pozitie centrala in cadrul politicii de marketing.

Instrumentarul de marketing este adaptat de SC DAKT SRL la particularitatile procesului productive din domeniu. Una dintre principalele atributii ale strategiei de marketing considerata de societate, consta in corelarea activitatilor specifice astfel incat oameni, materiale si utilaje sa intervina la momentul potrivit, in vederea realizarii produsului final.

Pentru a detine capacitatea de raspuns la reactiile pietei, resursele detinute de societate - umane, materiale si financiare - sunt reorientate, daca este cazul, pentru a se afla in raporturi adecvate, iar disponibilitatea lor sa fie maxima, in acest fel asamblarea in procesul activitatii sa produca un efect sinergic ridicat.

Pentru a realiza un contact eficient cu piata, societatea isi antreneaza resursele interne, in functie si de conditiile pietei, prin combinarea intr-un tot unitar, coerent, sub forma unor programe, elementele politicii de produs, promovare si pret.

Ca si obiective de marketing la nivelul societatii noastre se identifica :

a)                 Cresterea cifrei de afaceri

b)                 Cresterea cotei de piata

c)                  Sporirea gradului de cunoastere a firmei si a produselor sale

d)                 Promovarea si consolidarea imaginei firmei

e)                 Atragerea de noi clienti

f)                    Integrarea ofertei conform cu necesitatile clientilor si a imperativelor societatii informationale, promovarea implicarilor in mediul de afaceri regional si national;

Obiectivele sus mentionate vor indeplini pe langa functia de motivare, si functia de control si de delimitare, reprezentand in consecinta instrumente optime de atingere a scopului final.

In ceea ce priveste structura concreta a mixului de marketing realizat de societate, pozitia ocupata de fiecare dintre componentele sale depind de posibilitatile firmei si de solicitarile pietei. Astfel, ordinea de importanta a componentelor , cat si dozajul in care se manifesta, poate varia de la o perioada la alta, exercitand si efecte diferite asupra rezultatelor asteptate.

7.1. Politica de produs

Obiectivele urmarite de politica de produs a S.C. DAKT S.R.L. privesc modul concret de alocare a resurselor pentru dimensionarea adecvata a structurii fabricatiei.

Societatea adopta strategii de investitie si crestere - astfel ca politica de produs apare ca un instrument de marketing cu o pozitie centrala. Situate in prim-plan se afla inovatia produsului, largimea gamei de sortimente si diversificarea produselor.

Pentru analiza variantelor de noi produse, societatea foloseste diverse criterii de filtraj, cum ar fi?

v     Criterii tehnice à performantele noului produs raspund cerintelor - de durabilitate

-   functionale

-   ergonomice si estetice

à resursele disponibile ce satisfac cerintele impuse de noul produs

v     Criterii economico-financiare à incadrarea in consumurile specifice, timpii de munca normati, cerintele ecologice, nivelul de rentabilitate al firmei

à disponibilitatea resurselor financiare pentru sustinerea productiei

v     Criterii de marketing à raspunsul dat de noul produs obiectivelor privind cresterea capacitatii competitive, imbunatatirea imaginei firmei, cresterea catei de piata

à raspunsul noului produs la cerintele consumatorilor privind gradul de noutate, accesibiitatea pretului, diferentierea

à conditiile pietei permit castigarea de noi segmente de cumparatori

O componenta de sinteza a politicii produsului este alcatuirea gamei de produse. Aceasta se realizeaza tinand cont nu numai de rentabilitatea fiecarei componente si a considerentelor de ordin tehnic, ci si de exigentele pietei, de necesitatea adaptarii firmei la solicitarile mediului social-economic.

In elaborarea produsului-ambalaj, societatea trebuie sa tina cont de unele cerinte :

         Elaborarea ambalajului pentru drumul marfii de la producator la comerciant à ambalajul trebuie sa fie capabil sa pastreze calitatea produselor si sa foloseasca in mod optim locurile de depozitare

         Elaborarea ambalajului pentru procedura de vanzare in domeniul comertului à trebuie ca ambalajui sa asigure o prezentare optima a produselor pe rafturi si poate contribui la impulsionarea cumpararii. Acesta detine un caracter comunicativ - prin inscriptionarea informatiillor privind produsele.

         Elaborarea ambalajului pentru utilizare la consumatori à acesta trebuie sa contribuie la o simplificare a utilizarii produsului, o importanta o constituie si posibilitatea de a-l inchide la loc, de a-l refolosi si caracteristicile sale ecologice.

7.2. Politica de promovare

S.C. DAKT S.R.L supune instrumentele de promovare unui proces de planificare ce cuprinde urmatoarele faze:

-         Analiza situatiei, a punctelor tari si a punctelor slabe relevante pentru comunicare

-         Stabilirea scopurilor promovarii pornind de la obiectivele de marketing

-         Identificarea grupurilor-tinta relevante

-         Definirea strategiei de promovare cu definirea punctelor-cheie ale activitatilor comunicative

-         Stabilirea bugetului de promovare si a instrumentelor adecvate

-         Analiza efectelor comunicarii

Promovarea imaginii firmei are atat un caracter permanent prin prezentarea firmei in cataloage locale si nationale si internet, cat si un caracter punctual prin distribuirea de materiale promotionale (pliante, cataloage de produse, oferte de preturi) cu ocazia anumitor evenimente - targuri, expozitii, intalniri cu oameni de afaceri.

Ca si actiuni efective de reclama si publicitate, societatea noastra a mers pe un mix promotional, ce consta in selectarea si combinarea principalelor instrumente promotionale - publicitate, promovarea vanzarilor si vanzarea personala, unele intr-o pondere mai mare decat celelalte.

Societatea a dezvoltat inca de la inceput o publicitate de marca, axata pe evidentierea numelui(marcii) sub care produsele si serviciile sunt oferite pietei.

In cadrul strategiei publicitare, un rol important il detine identificarea esentei mesajului publicitar si alegerea mediului de transmitere. Printre mijloacele mass-media la care a apelat societatea, se afla reviste adresate unor grupuri tinta, ziarele cotidiene, publicitatea radio. De mentionat si cu un efect asupra actiunilor de promovare, este faptul ca societatea este membra a Asociatiei Tipografilor

Cu un efect promotional incontestabil, societatea a recurs si la actiuni de promovare a vanzarilor, prin reducerile de preturi(tarife) si vanzarile grupate, asteptate sa sprijine in anumite perioade volumul desfacerilor sau sa vina in completarea actiunilor de publicitate.

Vanzarile personale (vanzarile profesioniste) sunt un mijloc important pentru societatea noastra de a-si promova produsele. Acestea ne ofera o comunicare directa, nemijlocita cu unul sau mai multi clienti potentiali, efectul direct al acestui mod de promovare fiind informarea si convingerea efectiva a clientului sa ne cumpere produsele.

De asemenea, de notat este faptul ca societatea noastra a apelat si la o promovare prin prisma marketingului direct, reprezentat in mare masura de promovarea electronica. Pentru aceasta, societatea a colabrat cu o agentie specializata - o "solutie externa" care furnizeaza solutii intergrate de comunicare. Pagina electronica prin intermediul careia de efctueaza promovarea produselor se regaseste la adresa www.flypack.ro.

7.3. Politica de pret

Pentru societate politica de pret are urmatoarele obiective:

-   Sporirea cifrei de afaceri

-   Sporirea castigului

-   Sporirea rentabilitatii

-   Ridicarea cotei de piata

Politica de preturi a S.C. DAKT S.R.L vizeaza armonizarea sistemului de preturi practicat de firma cu cererea, oferta de pe piata si, de asemenea de preturile practicate de concurenta.

Astfel, limitele care conditioneaza stabilirea preturilor sunt impuse de costurile efectuate de societate si de profitul planificat, de pragurile preturilor concurentei si de acceptarea preturilor de catre utilizatorii finalii.

Fundamentarea preturilor se bazeaza atat pe costuri cat si pe o preocupare constanta referitoare la ridicarea standardului calitativ. Firma vizeaza nu atat preturi care sa genereze un profit mare pe unitatea de produs cat preturi care sa ofere o incarcare la capacitate optima in vederea cresterii cifrei de afaceri si maximizarea raportului beneficiu - cost.

Politica de preturi vizeaza practicarea unui sistem de preturi corelat cu preturile practicate de firmele concurente, cu volumul de produse contractat si cu valoarea totala a comenzii necesar a fi comercializata.

Preturile practicate de societatea noastra sunt mai mici decat cele ale concurentei, informatie culeasa din experienta castigata la negocierea directa de contracte. Totusi un aspect important pe care potentialii clienti il iau in considerare la semnarea contractelor il reprezinta capacitatea prestatorului in vederea asigurarii respectarii termenelor de livrare si calitatii produselor si serviciilor prestate.

7.4. Metode de vanzare

S.C. DAKT S.R.L lucreaza in baza unor comenzi ferme, in ceea ce priveste relatiile contractuale cu clientii traditionali, metoda ce nu necesita folosirea tehnicilor de promovare si vanzare, datorita relatiilor solide formate in timp.

Vanzarile personale reprezinta tehnica cea mai des utilizata, oferind o comunicare directa, nemijlocita cu unul sau mai multi clienti potentiali, efectul imediat obtinut al acestei modalitati de vanzare fiind informarea si convingerea efectiva a potentialului client sa ne cumpere produsele. Ca urmare, canalul de distributie utilizat este unul scurt, fara intermediari.

In contractele de colaborare incheiate cu clientii se regasesc clauze privind obiectul si durata contractului, obligatiile ambelor parti, clauze speciale si de ordin major, la acestea anexandu-se ulterior, daca este nevoie, comenzile suplimentare peste cele contractate initial.

Avantajul competitiv de care beneficiaza firma la castigarea si incheierea unor noi contracte il reprezinta familiarizarea de care se bucura produsele firmei in randul clientilor si recunoasterea acestora in cadrul pietei.

8. PLANUL FINANCIAR

DETALIEREA NECASARULUI DE FINATARE SI SURSELE DE FINANTARE

Valoarea totala a priectului cu TVA

( Necesar de finantat )

Valoarea totala a cheltuielilor eligibile

SURSE DE FINANTARE

Finantarea nerambursabila

Contributia proprie

Procentul (%)

Valoarea finantarii nerambursabile (lei)

la valoarea eligibila a cheltuielii (lei)

Cheltuieli conexe si neeligibile - TVA - (lei)

0

1

2 = 1/1,19

3

4=2*3

5=2-4

6=1-2

TOTAL

Prezentam in continuare situatiile financiare previzionate pe urmatorii 3 ani (balanta de venituri si cheltuieli, proiectia bilantului functional, proiectia contului de profit si pierdere, proiectia fluxului de numerar), tinand cont de urmatoarele ipoteze:

v     cresterea prevazuta pentru cifra de afaceri este de 10%, pentru anul 2009, fata de 2008 ca urmare a punerii in functiune a investitiei si de 5% pentru 2010 fata de 2009. Acest lucru se traduce intr-o crestere a cfirei de afaceri cu 15,5% in 2011 fata de 2007.

v     in ceea ce priveste cheltuielile cu materii prime si materiale, dupa urmarirea evolutiei pietei, se prevede o crestere cu pana la 10% in 2008 fata de 2007 si cu 15% in 2009 fata de 2008, ca urmare a cresterii preturilor materialelor de constructii. Totodata in anul 2009 concomitent cu scaderea cheltuielilor cu terti cu 25% reprezentand costul tamplariei PVC (care se va produce de catre societate) se prevede o crestere a consumului de materii prime si materiale de aceeasi valoare datorata productiei.

v     cheltuielile cu energia si apa sunt estimate in 2008, 2009, 2010 la o valoare in crestere cu 10 procente anual.

v     cheltuielile cu salariile prevad o crestere cu 10% in 2008, urmand ca dupa implementarea proiectului, prin angajarea suplimentara de personal, chletuielile sa creasca cu 20% in 2009 fata de 2008.

v     Societatea va finaliza in luna iunie investitia in hala de productie fiind prevazute pentru aceasta investitie iesiri de numerar corespunzatoare sumei de 325.822 Lei, reprezentand plati facute pana la concurenta costului total al halei (74.000 euro la cursul de 3,70 lei plus TVA aferent).

8.1. REZULTATUL DIN EXPLOATARE

 

2008

2009

2010

2011

Venituri din exploatare

6.527.790

7.180.569

7.539.597

7.539.597

Cheltuieli din exploatare

5.425.354

6.492.329

6.810.033

6.811.726

Rezultatul exploatarii

1.102.436

688.240

729.564

727.872

8.2. DURATA DE RECUPERARE A INVESTITIEI

Dupa formula precizata in modelul panului de afaceri D=Vi/Pn mediu

Valoarea investitiei

531.862

Profitul net mediu

668.062

Durata de recuperare

0,80

8.3. RATA INTERNA DE RENTABILITATE (RIR) = 8,58%

8.4. RATA INDATORARII

 

2008

2009

2010

2011

Rata Indatorarii

0,31

0,24

0,18

0,12


9. ANEXE SI ALTE DOCUMENTE

1. Dosar contabil

- balante de verificare, balanta mijloacelor fixe decembrie 2007

- balante de verificare, bilant contabil, cont de profit si pierdere si date informative, decembrie 2006

- balante de verificare, bilant contabil, cont de profit si pierdere si date informative, decembrie 2005

- situatia clientilor si furnizorilor societatii

2. Dosar comercial

- contracte clienti

- recomandari si calificative privind derularea contractelor

- oferte ce au stat la baza cuantificarii investitiei

3. Alte contracte

- contract de credit

- contracte de leasing financiar

4. Dosar juridic

- act constitutiv, inscrierile de mentiuni

- certificat de inregistrare, anexa la certificatul de inregistrare

- structura actionariatului

- certificat de urbanism privind terenul concesionat

- autorizatia de construire a halei

- hotarare privind aprobarea proiectului: hala productie tamplarie PVC, contract de concesiune privind terenul pe care s-a construit hala;

- contract de subantrepriza privind proiectarea si executia halei de productie.


loading...
Document Info


Accesari: 17388
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )