Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadPRACTICA - MODALITATI DE PROMOVARE A PRODUSELOR SI SERVICIILOR OFERITE DE CATRE O FIRMA

management
ALTE DOCUMENTE

Un nou rol al managementului
Functiile sistemului informational
10 sfaturi pentu construirea unei echipe de inalta performanta.
MANAGEMENT FINANCIAR-CONTABIL
PROIECT LA MANAGEMENT
SPECIFICUL (PARTICULARITATILE) MANAGEMENTULUI INTERNATIONAL
TESTE GRILA LA DISCIPLINA MANAGEMENT GENERAL
Lucrare de sinteza cu privire la stagiul de practica efectuat la SC ALFA SRL
LUCRARE DE DIPLOMA - MODALITATI DE CRESTERE A EFICIENTEI ECONOMICE PRIN MODERNIZARE SI RESTRUCTURARE PE EXEMPLUL S.C.\"EMAILUL\" S.A. MEDIAS
FUNCTIA DE TRATARE A INFORMATIEI
UNIVERSITATEA CRESTINA DIMITRIE CANTEMIR

FACULTATEA DE MANAGEMENT

TURISTIC SI COMERCIAL

PRACTICA - MODALITATI DE PROMOVARE A

PRODUSELOR SI SERVICIILOR

OFERITE DE CATRE O FIRMA

Stagiul de practica l-am efectuat in cadrul Citibank Romania S.A. Citibank face parte din concernul CitiGroup, cel mai mare concern financiar pe plan mondial. E 252n1313c xista filiale si sucursale ale Citibank in absolut toate marile orase ale lumii si in marea majoritate ale tarilor lumii. Din China sau Japonia pana in Tanzania, Africa de Sud, continentul Australian, America de Sud si Europa. Citibank este o banca americana care si-a deschis prima filiala in Romania in toamna anului 1996. Aceasta a fost deschisa la Bucuresti, initial doar pentru companii mari, companii multinationale si companii non profit de genul ambasadelor si fundatiilor. Atunci au inceput cu un numar de angajati foarte mic, aproape 40. Ulterior, in urma numarului tot mai crescut de clienti si cerintelor tot mai vaste ale lor numarul de angajati si de produse oferite au crescut. Astfel, astazi Citibank detine in Romania filiala din Bucuresti plus alte cinci sucursale in tara. Aceste sucursale raporteaza filialei din Bucuresti, (care la randul sau raporteaza celei de la Londra) si se gasesc in : Timisoara, Cluj, Brasov, Constanta si Ploiesti. In vara anului 2002 banca a inregistrat un mare succes care continua si astazi prin deschiderea a doua noi departamente: cel pentru conturi personale si cel pentru credite pesoane fizice. Aceste departamente au inregistrat un mare succes prin atragerea de noi clienti si implicit au adus bancii un profit considerabil. Banca este structurata pe mai multe departamente plecand de la receptia bancii care selacteaza abolut toate telefoanele care se primesc, intampina si conduce clientii spre departamentele caorespunzatoare sau informeaza potentialii clienti despre produsele bancii. Un alt departament important din banca este cel de Customer Service sau Citiservice pe persoane fizice si persoane juridice. Acesta este departamentul care se ocupa de clientii care deja au conturi deschise si doresc sa efectueze diferite tranzactii. In intampinarea cerintelor clientilor de-a lungul activitatii in Romania Citibank a deschis departamente ca cel de Cash Management si au adaptat in Romania sistemul de electronic banking care a usurat mult activitatea clientilor, acestia nemai fiind obligati sa vina la banca pentru procesarea operatiunilor. Era suficient sa trimita aceste operatiuni prin sistemul securizat-electronic banking-, urmand ca originalele operatiunilor sa fie aduse la banca in cinci zile lucratoare (conform cu regulamentul valutar impus de Banca Nationala a Romaniei). Acest departament a evoluat la randul sau astazi inlocuind electronic banking cu Citi Direct un program asemanator dar mai simplu. Un alt produs al bancii este Citi tel-ul prin care clientii afla telefonic si gratuit soldurile conturilor. Un produs unic in Romania pe care banca l-a pus la dispozitia clientilor este automatul de plati la care se pot achita numerar facturi pentru telefonia mobila, viza pentru ambasada Germaniei si factura Apa Nova.

Trezoreria este unul din departamentele vitale ale bancii care anul trecut a reusit pin dealuri-le facute si prin dobanzile otinute sa aduca un profit considerabil bancii.

Din vara anului trecut cand s-au deschis si departamentele de persoane fizice, cel de credite s-a impartit de asemenea in credite pentru persoane fizice si persoane juridice, conditiile pentru acordarea creditelor fiind total diferite.

Tot in intampinarea cerintelor clientilor s-a infiintat departamentul de carduri cu ajutorul caruia unele companii isi platesc salariile angajatilor sau persoanele fizice isi satisfac anumite nevoi personale.

Ultimul departament important care s-a deschis este cel pentru Companiile mici si mijlocii. Acest departament detine numarul cel mai mare de clienti, dar cu posibilitati financiare reduse.

In structura bancii intra si departamentul de operatiuni care proceseaza absolut toate instructiunile clientilor venite pe fax sau prin citi direct. Acest departament este impartit la randul sau in alte patru subdepartamente:- dep. de lei
-dep. de valuta

-dep. care proceseaza deschiderile de

cont pentru persoane fizice si

companii

-dep. de acreditive si scrisori de

garantie

Cei care atrag clientii in banca sunt departamentele de marketing care in functie de limitele impuse de cei de la Citibank Londra deschid conturi pentru companii. La persoane fizice procedura este mai simpla, departamentul de Customer Service avand dreptul sa deschida conturi personale.

In cadrul departamentului in care eu am facut practica -Citiservice- m-am lovit zilnic de clientii pe companii care doresc sa-si onoreze platile catre terti. Acest departament interactioneaza zilnic cu clientii venind in ajutorul lor si sprijinandu-i in problemele pe care le au cu solutii cat mai putin costisitoare si cat mai rapide. Acest departament este ca un avocat al clientului in fata regulilor bancii si celor ale Bancii Nationale. In perioada de practica am putut sa am acces la informatii privind regulamentul valutar si regulamentul bancar din Romania si am putut observa ce trebuie facut si cum trebuie actionat atunci cand un client este nemultumit sau cum sa gasesc solutii optime si pentru client si pentru banca intr-o anumita situatie. Atunci cand clientii vin la banca sunt intampinati ca cel mai important lucru care se intampla in momentul respectiv, se acorda atentie clientului iar acesta pleaca multumit si satisfacut chiar daca venise cu o problema.

Astazi Citibank a ajuns la un numar de aproximativ 2500 de clienti si are perspective de extindere a activitatii prin deschiderea a noi sucursale pentru persoane fizice, pentru moment.

Citibank reuseste sa isi pastreze clientii in ciuda concurentei acerbe de pe piata bancara prin operativitatea cu care lucreaza, prin personalul bine pregatit, oferind diverse cursuri pentru angajatii sai, si prin numarul mare de filiale si sucursale din intreaga lume care faciliteaza tranzactionarea operatiunilor, mai ales pe valuta si cele sub acreditiv. Avand foarte multe sucursale si filiale circuitul banilor de la noi la bancile corespondente este usurat, acestia ajungand mai repede. In majoritatea problemelor pe care le au, clientii sunt ajutati cat mai mult posibil telefonic si prin fax, deplasarea la banca nefiind mereu ceruta sau obligatorie. Chiar si operatiunile curente pot fi trimise prin fax pe o linie securizata cu un cod special, clientii nemaitrebuind sa se deplaseze la banca mai ales ca operatiunile se aduc la banca in original in cinci zile lucratoare si doar valuta; aceasta este singura pe care Banca Nationala o cere la justificat.

Momentan, Citibank isi intampina clientii in sediu din Bucuresti unde pot fi gasiti la adresa din Piata Victoriei pe Bulevardul Iancu de Hunedoara Nr.8, sector 2.
Document Info


Accesari: 2946
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )