Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadPROIECT LA ANALIZA STRATEGICA A MEDIULUI CONCURENTIAL

management
ALTE DOCUMENTE

Comportamentul consumatorului
Calitatea marfurilor alimentare
15 competente pentru angajati si manageri competitivi
MANAGEMENTUL SCHIMBĂRILOR - CREsTEREA PERFORMANŢEI ĪN CADRUL UNEI FIRME DIN ROMĀNIA -
Modernizare ferma animala prin achizitia de material de reproductie
Legea Contrastului
CARTEA ROSIE A SOLUTILOR IN VANZARI
Planul de Afaceri - cine se sperie de el ?
ANALIZA SISTEMULUI MANAGERIAL AL POLITIEI COMUNITARE ORASTIE

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI

FACULTATEA DE MANAGEMENT ECONOMICPROIECT LA ANALIZA STRATEGICA A MEDIULUI CONCURENTIAL

 

ANALIZA SWOT LA S.C. COMPANIA DE PROproductie S.A BRINTANMENT 20420p1518u

S.C. COMPANIA DE PROproductie BRINTANMENT SA si-a inceput activitatea in noiembrie 1998 avand denumirea de SPORT si detinea marca ziarului SPORT. Dupa vanzarea marciii SPORT societatea incepand cu 1 februarie 2003 si-a schimbat obiectul de activitate devenind tipografie. Anul 2003 a reprezentat o cotitura pentru CPI care a operat schimbari in toate departamentele incepand de la duse, investind in echipamente de printing si pre-press, construind reteaua de avizionare si desfacere, structura departamentului de marketing si vanzari- toate acestea datorate schimbarii obiectului de activitate.

Sediul social: Bucuresti

Punct de lucru:

Conform statutului cod CAEN obiectul de activitate este:

  221 - editarea, poligrafia si reducerea inregistrarilor pe suporturi, respective

  2211 - editarea cartilor, brosurilor si a altor publicatii.

DIAGNOSTICUL INTERN

Puncte forte:

·                    Respectarea termenelor contractuale

Motivatie: ziarele si revistele au termene de livrare specificate in contractele incheiate intre parti ce trebuie respectate cu strictete; nerespectarea acestor termene duce la  neaparitia ziarelor sau revistelor (zilnice, lunare, bilunare) si ca atare determina sanctiuni si pierderea clientilor.

·                    Compania face parte dintr-un trust mare din Romania ( Media ):

Motivatie: apartenenta tipografiei la un mare trust de media din Romania ii aduce avantaje acesteia datorita conducerii centralizat din punct de vedere financiar, juridic si  managerial. Alte avantaje: existenta unor surse de investitii externe - venite din cadrul trustului-; detinerea celui mai mare client media din Romania - Publimedia -care face parte tot din acest trust.

·                    Interes pentru motivarea personalului

Motivatie:

·                    Dezvoltarea de grame pentru imbunatatirea performantelor

Motivatie:

- utilizarea eficienta a capacitatii de productie

- cresterea ductivitatii muncii

...............

Puncte slabe:

·     Utilajele folosite sunt destul de vechi si nu mai fac fata cerintelor pietei

Motivatie: utilajele folosite de tipografie sunt: 2 rotative din anii 1981, respectiv 1986, iar utilajul de tipar plan este din 1986. Vitezele lor de executie sunt destul de reduse: pentru rotative de 20.000 exemplare/ora si pentru tiparul plan de 7000exemplare/ora. O viteza scazuta poate sa atraga dupa ea pericolul de a nu putea asigura termenele de aparitie ale ziarelor (care in mare parte sunt cotidiene si se tiparesc pe timp de noapte) si revistelor (care sunt saptamanale sau bilunare). O influenta nefavorabila poate avea acest aspect si asupra comercialelor care au termene de livrare foarte mici de la primirea materialelor pe format electronic (de 2-3 zile), datorita strategiilor concurentiale aplicate intre firme (Carrefour, Metro, Cora, Selgros,etc). Pe de alta parte, viteza redusa a utilajelor poate face fata actualelor comenzi, dar in cazul inregistrarii unor cresterii numarului de contracte acestea nu  vor mai fi suficiente.

·     Calitatea scazuta a productiei realizate

Motivatie: In cadrul tipografiei nu se aplica inca un management al calitatii, pentru cresterea calitativa a serviciilor oferite, si pentru a pune bazele unor colaborari corecte si de lunga durata cu toti clientii. Acest fapt se datoreaza pe de o parte conducerii care nu a implementat inca un astfel de sistem care peste cativa ani va devenii o conditie obligatorie pentru existenta firmelor tipografice. Pe de alta parte cauza poate fi data de subiectivismul masinistilor in lucrul lor. Neexistand un management al culorii, un sistem prin care sa poata fi reglata electronic culoarea pe parcursul executarii tiparului, fiecare muncitor poate sa-si spuna pria parere in legatura cu nuanta de culoare. Existenta unui sistem computerizat ce poate fi dirijat de la masa de comanda ar aduce un plus de calitate tipariturilor, si o crestere a numarului de clienti care cer o calitate superioara a tipariturilor.
·     Frecvente opriri nereglementate

Motivatie: In cadrul firmei apar frecvente opriri nereglementate care conduc la cresterea consumului de materii prime si materiale (hartie, cerneala, lacuri, vopsele, cauciucuri, etc) si de forta de munca. Acest lucru influenteaza cresterea cheltuielilor si implicit scaderea fitului obtinut.

·     Deficiente in organizare si infrastructura

Motivatie:

Nivel redus al investitiilor in trecut

·     Nivel inferior al ductivitatii muncii fata de concurenti

·     Pozitionarea slaba in pietele aflate in crestere

DIAGNOSTICUL EXTERN

Clienti

Oportunitati

·        Existenta unor mijloace rapide de transmitere a datelor si informatiilor ce determina o colaborare mai stransa cu clientii si realizarea comenzilor intr-un timp mai scurt;

  • Libertatea de exprimare a opiniilor ce determina o dezvoltare a domeniului presei si implicit cresterea numarului de clienti potentiali pe piata.

Amenintari

  • Inconsecventa sistemului de distributie privind preluarea unei parti din productie care poate crea stocuri in cadrul depozitelor firmei si poate intarzia aparitia tipariturilor pe piata;
  • .

Furnizori

Oportunitati

  • micsorarea taxelor vamale care pot duce la cresterea numarului de furnizori externi de materii prime si materiale pentru firma (in prezent din import achizitionandu-se doar hartie);
  • achizitionarea de noi utilaje cu un consum de materii prime mult mai mic ce va determina o scadere a costurilor de productie.

Amenintari

  • cresterea pretului echipamentelor si materialelor consumabile din cadrul tipografiei care poate determina o crestere a costurilor de avizionare cu materiale necesare, o incercare de reorientare catre alti furnizori si o intarziere in realizarea comenzilor datorita inexistentei unor stocuri de materii prime necesare  la un anumit moment;

Concurenti

Oportunitati

Amenintari

  • Imbunatatirea  calitatii echipamentelor utilizate de catre concurenti

Bariere de intrare

Oportunitati

Amenintari

duse de substitutie

Oportunitati

  • Dezvoltarea unor forme diferite de informare

Amenintari

Recomandari:

Document Info


Accesari: 8024
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )