Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Uploadloading...

TIPURI DE AUDIT

management
ALTE DOCUMENTE

Consultanta in management si dezvoltarea afacerii
RAPORT ASUPRA STUDIULUI DE CAZ NR.3 ‘JOHN HIGGINS GOES NATIVE IN JAPAN’
MANAGEMENT DE PROIECT - Pregatirea liderilor din Agentiile de Dezvoltare Regionala in domeniul leadership-ului
MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE
TEME ORIENTATIVE PENTRU PROIECTE LA DISCIPLINA MANAGEMENT INTERNATIONAL
FUNCTIA DE TRATARE A INFORMATIEI
INSTRUCTIUNE PRIVIND ACCEPTAREA ORGANIZATIILOR OFERTANTE PENTRU LIVRAREA DE SERVICII SI / SAU PRODUSE, PRECUM SI EMITEREA AUTORIZATIILOR DE COMERCIALI
Organizarea MG
Proiect de licenta MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL - STUDIUL OFERTEI TURISTICE. STUDIU DE CAZ: HOTEL „UNIREA**”, DIN STATIUNEA MAMAIA
DIAGNOSTICUL MANAGEMENTULUI SI ORGANIZARII

TIPURI DE AUDIT


AUDITUL INTERN


Auditul SMC este un proces ( intern pentru organizatie , chiar daca este efectuat de auditori externi) prin care organizatia determina in ce masura SMC este conform cu cerintele stabilite de or 747j92h ganizatie , inclusiv cerintele SR EN ISO 9001 si in ce masura SMC este implementat si mentinut .
Scopul auditului intern este de a identifica daca ceea ce s-a planificat si documentat se aplica sau altfel spus SMC este implementat si eficace.

Desi SR EN ISO 90001 nu cere evaluarea eficientei SMC, este de dorit sa se ia in considerare acest aspect si sa se furnizeze cat mai multe informatii utile managementului in analiza periodica a SMC.


AUDITUL DE SECUNDA PARTE


Deseori grupurile mari, multinationale, impun o serie de elemente de politica     filialelor lor. In acest caz, unei organizatii i se poate solicita sa trimita rapoarte scrise sau sa se supuna unor audituri din partea firmei mama, pentru a demonstra ca indeplineste acele elemente ale politicii stabilite la nivelul grupului.

In cazul auditurilor de secunda parte exista posibilitatea ca numai un singur element al sistemului sa fie auditat, de exemplu conformarea cu un anumit set de cerinte ale clientului referitor la specificatia de produs sau de ambalaj.

Unele organizatii pot efectua, ele insele, audituri de secunda parte asupra furnizorilor sau contractorilor lor.

AUDITUL DE TERTA PARTE


Auditul de terta parte are loc atunci cand organismul de certificare evalueaza conformitatea Sistemului de Management al Calitatii in vederea certificarii acestuia.

Raportul auditorului de terta parte se refera numai la neconformitatile sistemului si nu include recomandari – aceasta pentru a pastra caracterul de independenta al auditului de terta parte si pentru a preveni ca acest audit sa devina un audit de consultanta.

Auditul de terta parte evalueaza criteriile de performanta , conformarea cu aceste criterii , imbunatatirea continua a sistemului si eficacitatea acestuia.

In timpul auditului de terta parte auditorii vor intervieva toate nivelurile de management in scopul de a determina implementarea SMC asa cum a fost documentat in procedurile de sistem si Manualul de Management al Calitatii.

loading...Document Info


Accesari: 5518
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )