Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...

Analiza de reclama

Marketing
ALTE DOCUMENTE

Publicitatea
Targetare eficienta
10 mituri despre vanzari.
Manipulati si evitati sa fiti manipulati!-1 - Legea contrastului
Ce este vanzarea ?
Vanzarea din 5 intrebari:
7 Greseli care strica o imagine profesionala
FUNDAMENTAREA SI ADOPTAREA STRATEGIEI POLITICII DE PRODUS
Piata, tipurile si functiile ei

Analiza de reclama
Am ales pentru aceasta analiza o reclama aparuta īn editia 2003 a suplimentului revistei Capital - Cei mai bogati 300 de romāni, reclama realizata pentru Banc Post. Am atasat acestui document si pagina decupat& 11411s186l #259; din revista.

Dupa cum se poate deduce din rāndurile de mai sus, suportul reclamei este o pagina de revista, din presa scrisa.

Logotipul reclamei apare īn ambele forme posibile - atāt cea lingvistica, cāt si cea plastica si este pozitionat īn partea de jos a paginii, alaturi de adresa de web a site-ului Banc Post.

Sloganul reclamei nu se afla īn imediata apropiere a numelui de marca (logotipului), dar comunica publicului filosofia companiei. Sloganul se deduce din realizarea grafica a reclamei si este "O banca a tuturor". Putem considera ca cei care au realizat aceasta reclama au omis faptul ca, prin intermediul acestui slogan, o analiza amanuntita a reclamei nu poate defini cu exactitate publicul tinta. Astfel se poate spune ca s-a comis "eroarea majoritatii", realizatorii reclamei sau cei care au comandat-o lasānd impresia ca se nu au un definit o categorie de public caruia i se adreseaza si se adreseaza īn realitate tuturor. Pe de alta parte, daca īntr-adevar Banc Post ofera o gama completa de servicii bancare atāt persoanelor fizice cāt si celor jurudice, se poate afirma ca banca mai sus mentionata este "a tuturor". Īn cazul reclamei īn discutie acest criteriu de analiza ramāne īntr-o sfera nu foarte bine definita. Orice punct de vedere am aborda, rezulta ca publicul tinta al reclamei este reprezentat de toate persoanele fizice sau juridice care au dreptul legal de a apela la serviciile bancare. Acest public tinta dedus are calitatea de a īntruni īn totalitate cele patru criterii de selectie ale publicurilor tinta: cel demografic, geografic, psihogeografic si comportamental.Pozitionarea reclamei cred ca este tipul de pozitionare prin nisa, deoarece consider ca ideea de "banca a tuturor" este o calitate atribuita de cei care au realizat reclama. Am mari īndoieli īnsa asupra corectitudinii ideei mai sus mentionate, īntrucāt nu cred ca la modul cel mai corect aceasta reclama poate fi pozitionata. De asemenea nu cred ca cei care au realizat reclama au avut īn vedere criteriile de productie publicitara.

Formatul reclamei este destul de greu de definit. Datorita faptului ca reclama ocupa toata pagina, acoperind chenarul paginii, putem considera ca este vorba de un format de tip "bleeding". Asta doar daca acceptam ideea ca reclama propriu zisa este o poza care contine o pagina de culoare crem care contine afirmatia "O banca a tutoror", scrisa de māna de mai multe persoane.

Din punctul de vedere al tipului publicitar consider ca putem integra acest tip de reclama īn specificul publicitatii mecaniciste. Repetitia sloganului reprezinta una dintre strategiile persuasive ale publicitatii mecaniciste.loading...


Document Info


Accesari: 5130
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )