Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadBoli ale sistemului nervos

medicina
ALTE DOCUMENTE

Afectiuni ale inimii
VIRNANŢ. Ruta graveolens. Fam. Rutaceae.
BOLILE APARATULUI URO-GENITAL
IMPORTANTA CUNOASTERII STADIILOR DE DEZVOLTARE PSIHO-NEURO-MOTORIE PENTRU DIAGNOSTICAREA PRECOCE A HANDICAPURILOR NEUROMOTORII (0 - 5 ANI)
Stomacul
vitamina b6
MINISTERUL EDUCAŢIEI sI CERCETĂRII - FIsA DE ASISTENŢĂ
Semne,simptome caracteristici ale leucemiilor
vasile Preda Roxana Cziker - Explorarea Tactil-kinestezica in perceperea obiectelor, a imaginilor tactile si in lectura Braille
CONDIŢIILE PE CARE TREBUIE SĂ LE ĪNDEPLINEASCĂ INTERVENŢIA PSIHOTERAPEUTICĂ PRIN PARADOX

          Accident vascular cerebral

            Cauze:

            Accidentul vascular cerebral survine atunci cand circulatia sangelui la creier este intrerupta sau diminuata. Astfel, creierul nu mai beneficiaza de aportul 141x233b de oxigen si de substante nutritive, iar in cateva secunde, celulele incep sa moara.            Factori favorizanti:

           - leziune vasculara cerebrala

           - tabagismul

           - hipertensiunea arteriala

           - hipercolesteromia

            Diferite tipuri de accident vascular cerebral:

1.      Accidente vasculare cerebrale ischemice, numite si infarcte cerebrale, apar cel mai adesea ca o consecinta a unui trombus (cheag de sange care se formeaza intr-o artera), a unui embol (corp strain sau un trombus mobilizat care, antrenat prin circulatie, va produce obstructia arterei) sau o ingustare a arterei favorizata de ateroscleroza (ingrosarea invelisului intern al peretelui arterial). Ultima este cauza principala a accidentelor vasculare cerebrale ischemice.

2.      Accidente vasculare cerebrale hemoragice se datoreaza unei scurgeri de sange in tesutul cerebral. Cauza lor o constituie in general hipertensiunea arteriala sau, mult mai rar, malformatii vasculare (angiom, anevrism), tulburarile de coagulare sau complicatiile unui tratament anticoagulant.
            Manifestare:

            Simptomele observate (hemiplegie, tulburari de sensibilitate ale campului vizual, paralizia unuia sau mai multor nervi cranieni, afazie [tulburari de vorbire] etc.) pot fi izolate sau asociate in diferite modalitati dupa sediul si intinderea accidentului vascular cerebral.

            Prevenire:

            Prevenirea recidivelor este bazata pe corectarea factorilor de risc: tratarea unei hipertensiuni arteriale, a unei hipercolesterolemii, aunui diabet, dar mai ales suprimarea fumatului. Atunci cand accidentul vascular cerebral a fost provocat de o embolie, bolnavul poate primi un tratament antiagregant plachetar (aspirina) sau anticoagulant. In acest caz, tratamentul este adesea prescris pe viata.
Document Info


Accesari: 3598
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )