Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadCEAFA

medicina
ALTE DOCUMENTE

Aromaterapia
REZULTAT AL EXAMINARII COMPUTERTOMOGRAFICE
Accidente de munca
Insuficienta respiratorie
Balonarea, o consecinta a stilului de viata modern
Rolul integrinelor la reactia inflamatorie
MANEVRE CLINICE - EXAMEN CLINIC
Sindrom de solicitare mediana a tibiei
Efectele terapeutice ale hreanului
RISCUL TRANSMITERII VERTICALE A VHC

CEAFA

Ceafa este partea corpului care se situeaza intre cap si restul corpului. Ea face legatura intre creier si executantii lui, care sunt bratele si picioarele. Incepand cu plexul cervical, care se situeaza la baza sa, toate vointele si dec 434c22e iziile de actiune sau de relatie vor fi trimise in directia organului sau membului cel mai potrivit pentru realizarea lor. Ceafa este deci, locul in care dorintele sau vointa nu au iesit la suprafata, nu au inceput sa apara si nu au declansat inceputul unui gest fizic. Ele nu au fost inca in raport cu exteriorul. Astfel ceafa reprezinta punctul de trecere de la conceptual (creier, idei, concepte, dorinte, vointe, a vrea, etc) spre real (actiune, realizare, relatie, expresie).Tensiunile, suferintele sau blocajele cefei exprima dificultatea sau incapacitatea noastra de a face sa devina realitate dorintele, ideile, conceptele, vointele. Totusi, spre deosebire de tensiunea umerilor, care are aproape aceeasi semnificatie, ne aflam, vorbind de ceafa, in stadiul in care ideile nu au ajuns "la poarta" trecerii la actiune. Asta inseamna ca nu putem face ca lucrurile sa devina realitate, pentru ca ne gandim/ credem ca nu suntem capabili. Incapacitatea este din partea noastra, in timp ce pentru blocajul umerilor, ea venea din partea celorlalti, din lumea exterioara.

Iradierea spre unul din umeri, care poate exista paralel, ne va da indicatii suplimentare ale simbolicii Yin sau Yang a carei imagine, reprezentare interioara, ne face sa ne gandim ca nu suntem capabili.

Cazul cel mai obisnuit si cel mai simplu la care ma gandesc, este cel al torticolisului. Aceasta tensiune a cefei arata un efect fizic direct, uneori chiar foarte dureros, care ne impiedica sa intoarcem capul la dreapta sau la stanga. Or care este semnificatia universala a gestului de a intoarce capul spre dreapta sau spre stanga? Practic in toate culturile lumii, aceasta miscare vrea sa spuna "nu". Este semnul dezacordului, al refuzului, al neacceptarii a ceea ce se intampla sau a ceea ce altul spune sau face. Torticolisul ne impiedica sa facem acest gest. El semnifica incapacitatea noastra de a spune "nu" cuiva sau unei situatii. Ne gandim ca nu avem dreptul, posibilitatea sau capacitatea sa o facem. In capitolul destinat torticolisului, dau exemplul lui Bernard care e foarte reprezentativ pentru acesta.
Putem imagina si rezuma marile axe ale partii "inalte" a corpului nostru, bratelor, umerilor si cefei noastre, in schema care urmeaza. Ea ne permite sa vizualizam simplu ceea ce se intampla si cum se intampla.
Document Info


Accesari: 1085
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )