Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload



















































DERMATO-VENEROLOGIE; NURSING DERMATO-VENEROLOGIE GRILE

medicina












ALTE DOCUMENTE

MORFOLOGIA MODIFICĂRILOR POST-MORTEM sI RELEVANŢA LOR ĪN APRECIEREA SALUBRITĂŢII CARCASELOR sI ORGANELOR
Cura de fosnete si culori
Hipertensiunea arteriala
O piramida speciala din Franta
Malformatiile congenitale
Dureri de genunchi
Medicamentul complex care este varza
Perturbarea ritmului biologic din cauza schimbarii de fus orar
Ricketsia
MATERIALE DENTARE

DERMATO-VENEROLOGIE; NURSING DERMATO-VENEROLOGIE

GRILE COMPLEMENT SIMPLU

1.      Care sunt cele mai numeroase glande ale pielii?



a.       Glandele sudoripare apocrine

b.      Glandele sudoripare ecrine

c.       Glandele sebacee

2.      Care din urmatoarele afirmati 15215i89p i referitoare la herpesul recurent este falsa?

a.       Numarul leziunilor este mai mic, īn comparatie cu primoinfectia herpetica

b.      Localizarea cea mai frecventa este la buze si īn regiunea genitala

c.       Leziunile se vindeca mult mai īncet decāt īn primoinfectia herpetica

d.      Recidivele sunt declansate de infectii generale, medicamente imuodepresive, stres

e.       Herpesul genital constituie poarta de intrare pentru alte infectii sexual transmisibile

3.      La care din urmatoarele boli īntālnim un placard eritematos, dureros, asimetric (localizat de o parte a corpului, oprindu-se la nivelul liniei mediane), cu buchete de vezicule pe suprafata sa?

a.       Carcinom spinocelular

b.      Sifilis secundar

c.       Herpes zoster

d.      Herpes simplex

e.       Psoriazis vulgar

4.      Care din urmatoarele situatii nu creste riscul producerii infectiilor bacteriene?

a.       Hiperhidroza

b.      Pansamentul ocluziv

c.       Pastrarea integritatii īnvelisului cutanat

d.      Scaderea puterii de aparare antimicrobiana a gazdei

e.       Igiena defectuoasa

5.      Care din urmatoarele boli reprezinta infectarea glandelor apocrine?

a.       Furunculul antracoid

b.      Sicozisul stafilococic

c.       Furunculul "malign" al fetei

d.      Hidrosadenita

e.       Ectima

6.      Care din urmatoarele boli este definita ca o dermo-hipodermita streptococica acuta?

a.       Intertrigo streptococic

b.      Impetigo

c.       Edemul Quincke

d.      Erizipelul

e.       Furunculoza

7.      Care din urmatoarele boli este cauzata de stafilococul auriu?

a.       Kerion Celsi

b.      Erizipelul

c.       Furunculul antracoid

d.      Ulcerul venos

e.       Sicozisul micotic


8.      La care din urmatoarele afectiuni este prezenta crusta melicerica?

a.       Onicomicoza

b.      Impetigo

c.       Pitiriazisul versicolor

d.      Foliculita superficiala stafilococica

e.       Psoriazisul vulgar

9.      Care este perioada de incubatie a scabiei?

a.       3-4 saptamāni

b.      3-4 luni

c.       Cāteva ore, datorita transmiterii rapide, fiind boala foarte contagioasa

10.  Care din urmatoarele forme de scabie este īntālnita la persoanele cu raspuns imunologic slab (leucemii, SIDA etc) ?

a.       Scabia nodulara

b.      Scabia clasica

c.       Scabia norvegiana

11.  Care din urmatoarele medicamente nu se foloseste pentru tratarea unui copil cu vārsta sub 5 ani, bolnav de scabie?

a.       Unguentul cu sulf

b.      Benzoatul de benzil

c.       Sprayul scabicid Spregal

d.      Unguentul cu hexaclorciclohexan-lindan

12.  Care din urmatoarele boli se manifesta clinic prin placi eritemato-edematoase, pruriginoase, fugace (persista cāteva minute sau ore si dispar fara a lasa semne)?

a.       Eczema

b.      Ftiriaza pubiana




c.       Urticaria

d.      Microsporia

e.       Tinea corporis

13.  Care din urmatoarele afirmati 15215i89p i referitoare la eczema de contact (alergica) este incorecta?

a.       Apare imediat dupa prima expunere la substanta puternic iritanta

b.      Īn evolutie, eczema poate parcurge urmatoarele stadii: eritematos, veziculos, zemuire, crustificare, descuamare si lichenificare

c.       Aceasta eczema este frecventa īn context profesional

d.      Poate fi cauzata de cromati, nichel, cobalt, medicamente, cauciuc etc.

14.  Īn care din urmatoarele boli emisia de sānge este un important mijloc terapeutic?

a.       Sifilis, pentru reducerea numarului de treponeme

b.      Herpes zoster

c.       Porfiria cutanata tardiva

d.      Lupusul eritematos cronic

e.       Infectia HIV, pentru a īntārzia afectarea sistemului nervos central

15.  Care din urmatoarele cancere cutanate este cel mai grav?

a.       Carcinomul bazocelular

b.      Melanomul

c.       Carcinomul spinocelular

16.  Care este tratamentul de electie al cancerelor cutanate?

a.       Fototerapia

b.      Terapia cu antibiotice cu spectru larg

c.       Alimentatia echilibrata īn principii nutritive

d.      Excizia tumorii cu margine de siguranta

e.       Biopsia cancerului pentru precizarea diagnosticului

17.  Caror bolnavi li se recomanda contentia elastica?

a.       Bolnavilor cu arterita

b.      Bolnavilor cu insuficienta venoasa cronica

c.       Bolnavilor cu sclerodermie sistemica

18.  Care este perioada medie de incubatie īn sifilis?

a.       3 zile

b.      3 luni

c.       3 saptamāni

19.  La care din urmatoarele forme de lues este prezent constant sifilomul?

a.       Sifilis latent

b.      Sifilis primar

c.       Sifilis secundar

20.  Care din urmatoarele cancere cutanate se poate dezvolta pe o cheilita cronica keratozica?

a.       Melanomul

b.      Carcinomul bazocelular

c.       Carcinomul spinocelular


RĂSPUNSURI CORECTE GRILE COMPLEMENT SIMPLU


1.      b

2.      c

3.      c

4.      c

5.      d

6.      d

7.      c

8.      b

9.      a

10.  c

11.  d

12.  c

13.  a

14.  c

15.  b

16.  d

17.  b

18.  c

19.  b

20.  c












Document Info


Accesari: 2734
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.




Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )