Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadDezavantajele hipertrofiei ventriculare excesive

medicina


Dezavantajele hipertrofiei ventriculare excesive.

c.    hipertrofia conduce la cresterea volumului celular care este mai mare decat cresterea suprafetei membranei celulare. Supraf 14214t198o ata mica in raport cu necesarul crescut al celulei face ca aprovizionarea celulei cu  oxigen si substante nutritive sa devina insuficienta, prin urmare scade contractilitatea.
d.    Hipertrofia exagerata are efect compresiv pe vasele intramiocardice si aportul de oxigen si substante nutritive este scazut; scade productia energetica. Scade contractilitatea.

e.     Cresterea volumului celular determina cresterea distantei capilar-centru celular, difuzia oxigenului este dificila si scade contractilitatea.

f.     Sinteza de noi unitati contractile depinde de aportul energetic. Patul coronarian nu se dezvolta in acelasi ritm cu musculatura. Peste limita critica a acestei discrepante apare ischemia miocardica si hipertrofia nu mai poate continua. Cresterea tensiunii intraparietale se produce in continuare si are loc impiedicarea contractiilor.
g.    Fibroza intramiocardica determina scaderea distensibilitatii.

h.    Cresterea intracelulara a calciului limiteaza inactivarea contractiei, scade relazarea si scade distensibilitatea.

i.     Apoptoza conduce la scaderea masei contractile chiar dupa oprirea hipertrofiei; masa cardiaca este mai mare decat normal datorita fibrozei.
Document Info


Accesari: 1292
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )