Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadSerotonina - supranumit 'hormonul fericirii'

medicina
ALTE DOCUMENTE

Tiroida
DISMORFOLOGIE
VIŢA DE VIE. Vitis vinifera Fam. Vitaceae.
CARCINOMUL DE MUCOASA
Curs 2 - ASEPSIA SI ANTISEPSIA
EVIDENTA PACIENTILOR INTR-O CIRCA MEDICALA
CLASIFICAREA BOLILOR
Unghii de la picior incarnate
MELOTERAPIA SI IMPACTUL EI ASUPRA OMULUI
Ce este meloterapia?

 serotonina -  supranumit "hormonul fericirii"
SupraStresul si Hormonii Fericirii:

 

· O sursa majora de Stres este Lucrul sau Distractia pe timp de 16 Ore pe zi, deoarece s-a redus implicit timpul de odihna. Prin aceasta activitate în exces nu veti mai avea suficienta energie si suficient timp pentru repararea sau înlocuirea celulelor distruse sau pentru înlocuirea neurotransmitatorilor uzati ai creierului. Daca se va continua activitatea în acest ritm vor apare distrugeri ireversibile;

· Tutunul este o toxina puternica. Fumatul distruge celulele care curata traheea si bronhiile. Monoxidul de carbon, produs de fumat, provoaca intoxicatie cronica cu acesta. Fumatul distruge arterele corpului, provocând în timp alimentarea insuficienta cu sânge si oxigen a creierului, inimii si altor organe vitale. Ultimele cercetari demonstreaza faptul ca fumatul creste de 50 de ori riscul de a ne îmbolnavii de cancer;

· SupraStresul produce distrugeri fizice în corp prin dezechilibrul grav produs în functionarea chimica a creierului. În anul 1977 s-a descoperit Neurotransmitatorii, mesageri chimici care transmit informatia de la un neuron la altul. În fiecare zi în creierul nostru sunt transmisi si receptionati trilioane de neurotranmitatori. Ei sunt de 2 feluri  :

a. Mesageri ai Fericirii , care ne mobilizeaza si ne face fericiti 

b. Mesageri ai Tristetii , care ne demobilizeaza si ne întristeaz& 636n139g #259;

Când traim în armonie cu noi si cu cei din jur, nivelul celor 2 tipuri de Mesageri este în Echilibru.

Stresul Cronic provoaca pe de o parte de o Cerere Crescuta de Mesageri ai Fericirii însotita pe de alta parte de o Scadere a productiei acestora. Terminatiile nervoase ale Sistemului Nervos Central primesc mult mai multi Mesageri ai Tristetii si atunci intram într-o stare de Dezechilibru Chimic a Creierului numita SupraStres. Aceasta stare ne face sa ne simtim depasiti de viata: obositi continuu dar cu greutati la adormire, cu dureri si o stare nedefinita de disconfort, fara energie si bucurie de a trai, deprimati, anxiosi si incapabili de a coopera cu problemele vietii.

Toleranta la Stres:

Fiecare dintre noi avem capacitatea de a produce si folosii Mesagerii Fericirii:

Atâta timp cât avem suficienti Mesageri ai Fericirii pentru a face fata Stresului din viata, Stresul va fi perceput ca un factor distractiv, excitant, generator de bucurii si provocator ajutându-ne sa nu ne plictisim;

Când evenimentele Stresante sunt mai mari sau mai multe, cantitatea de Mesageri ai Fericirii devine insuficienta, Stresul provocând Oboseala, Greutate la Adormire, Somn Agitat, Disconfort si Dureri, incapacitatea de a ne bucura de viata si chiar Atacuri de Panica.

Cantitatea de Stres pe care o putem tolera înainte ca sa apara un dezechilibru între Mesagerii Fericirii si cei ai Tristetii se numeste Toleranta la Stres. Aceasta difera de la o persoana la alta si chiar la aceeasi persoana difera de la o perioada la alta. ( prin cei 4R Toleranta la Stres va Creste indiferent de Toleranta Initiala ).

Din nefericire ultimele studii arata ca 10% din populatie are o Toleranta la Stres foarte mica si deci ei traiesc în continuu în SupraStres. Drept consecinta ei au toata viata: Probleme cu Somnul, Disconfort nedefinit, Dureri Inexplicabile, Oboseala Continua si Inexplicabila, Depresii, Labilitate Emotionala, Atacuri de Anxietate ( Teama Nedefinita ), ajungând treptat la Dependenta ( Munca, Bani, Alcool, Cafea, Tutun, Medicamente, Droguri sau fata de alte persoane ).

Cei 3 Hormoni ai Fericirii:

§        Serotonina: este responsabila de Calitatea Somnului si de Programul Orar Veghe - Somn al Corpului Uman, din acest ultim motiv ea se mai numeste si Ceasul Corpului. Este Generata, Stocata si Convertita ( Bidirectional ) în Melatonina de catre Glanda Pineala ( Epifiza ). Ea este esentiala pentru:

1.       Realizarea unei Armonii Corespunzatoare si Adaptata la Starea Veghe Somn a Temperaturii Corpului;

2.       Anularea Efectelor Negative ale Cortizonului Interior ( Hormonul de Lupta produs de Stres );

3.       Armonia Ciclurilor de Veghe Somn.

Când cantitatea de Serotonina este in limitele normale Adormim Usor, Dormim Profund si ne Trezim Refacuti si Plini de Viata.

Când cantitatea de Serotonina scade sub limita normala (datorita SupraStresului) Adormim Greu, avem un Somn Agitat, ne Trezim cu foarte mare Greutate si uneori mai epuizati decât înainte de a ne fi culcat.

Deoarece Serotonina este primul Mesager al Fericirii afectat de Stres rezulta ca Primul Semn al SupraStresului este Dereglarea Somnului.

Solutiile Tehnicii radiante pentru aducerea la nivelul optim a Serotoninei:

1.       Folosirea Zilnica a celor 4R, 

2.       Armonizarea Dormitorului si Patului, 

§        Noradrenalina: Stabileste Nivelul Energiei disponibile Corpului la un moment dat si datorita caruia ne simtim plini de energie. La aparitia SupraStresului apare în Sânge Adrenalina ( Inima va bate mai repede, Sângele va fi Retras din Derma si Intestine si dus catre Muschi iar în Palme si pe Gât va apare o Transpiratie Rece), iar cantitatea de Noradrenalina Scade ( ne simtim Epuizati, Obositi, Cazuti, si fara Vitalitate, nu mai avem Chef de Nimic, dorim doar sa Stam, devenind din ce în ce mai Letargici).

Solutiile Tehnicii radiante pentru aducerea la nivelul optim a Noradrenalinei:

1.       Folosirea Zilnica acelor 4R, 

2.       Armonizarea Biroului sau Locului de Munca, 

 

§        Dopamina: Regleaza productia Endorfinelor ( care stabilesc Pragul Rezistentei la Durere ) si Controleaza Centrul Placerii din Creier. La aparitia SupraStresului cantitatea de Dopamina din Creier Scade sub limita normala, Crescând Sensibilitatea la Durere si facând ca Activitatile care alta data ne faceau Placere acum sa ne fie Indiferente. În acest fel Viata unei Persoane SupraStresate sa devina Plina de Durere si Lipsita de Orice Placere

Solutiile Tehnicii Radiante pentru aducerea la nivelul optim a Dopaminei:

1.       Folosirea Zilnica a celor 4R 

2.       Armonizarile Încaperilor în care Traim, 
3.       Directari pentru Activitatile Zilnice

 SupraStresul si Stimulentele Hormonilor Fericirii

Când nu ne simtim bine ( datorita SupraStresului ) încercam sa facem ceva pentru a ne simtii bine. Natura ne-a pus la dispozitie o multime de Stimulente ale Fericirii pe care le putem Mânca, Bea, Inhala sau Injecta. Aceste Stimulente ale Fericirii determina în Creierul Nostru cresterea Nivelului unuia sau mai multor Hormoni ai Fericirii ajutându-ne astfel sa Restauram Temporal Starea de Bine chiar în situatia Când suntem sun SupraStres.

Folosirea Stimulentelor Fericirii pentru a Combate Efectele SupraStresului este o Solutie Incorecta deoarece ofera o Ameliorare a Starii de Bine pe Termen Scurt si pe Termen Lung poate produce Probleme si mai mari decât cele Provocate de SupraStres.

Stimulentele Fericirii ne pot ajuta Temporar sa Dormim mai Bine, sa Suportam mai bine Durerea si sa avem mai multa Energie. Iata cele mai Cunoscute Stimulente ale Fericiri:

o Zaharul, Stimuleaza o Crestere Imediata a celor 3 Hormoni ai Fericiri. El este obtinut de Corpul Uman din Lapte (Lactoza), Fructe si Porumb Dulce (Fructoza), Miere (Glucoza), Carne (Sucroza)

o Cofeina din Cafea, Ceai Negru, Ciocolata si Cola

o Alcoolul din Bere, Vin, Lichior, Votca, Ţuica si alte Bauturi

o Tutunul Fumatul Ţigarilor ( Activ sau Pasiv =, Mestecatul Tutunului, Fumatul prin Pipa.

o Drogurile ( Marihoana, Cocaina, Amfetaminele, Heroina etc. )

o Inhalarea unor Solventi care au Efectul Alcoolului ( Dizolvant al Lacurilor, Vopselelor sau al Lacului de Unghii, Fumul produs de Arderea Produselor Petroliere, Adezivi)

o Propria noastra Adrenalina ( Creste Brusc cantitatea de Noradrenalina ) produsa si care ulterior provoaca dependente prin Supramunca, Sporturi Extreme, Jocuri de Noroc sau Cumparaturi de dragul cumparaturilor.

Stresul, Somnul

si Tehnica Radianta®

Rolul Somnului:

Somnul este esential pentru viata. Animalele private de somn au murit. Lipsa somnului poate afecta sanatatea si chiar viata oamenilor. Un studiu efectuat de Societatea Americana de Cancer a indicat o crestere a riscului de deces de 1,8 ori mai mare la persoanele sanatoase care au dormit doar 6 ore pe noapte fata de persoanele care au dormit 7-8 ore pe noapte.

Nevoia de Somn a omului Sanatos:

Fiinta umana are nevoie în medie de 8 ore de somn pe zi, iar când durata somnului este prelungita Cresc semnificativ atât Atentia cât si Performantele Intelectuale, Emotionale si Fizice pe timpul întregii zile.

Somnul insuficient pe termen scurt duce la degradarea treptata si cumulativa a performantelor intelectuale, atentiei si comportamentului. În acelasi timp creste timpul de reactie la evenimente, se reduce vigilenta, gândirea devine înceata si confuza si creste durata rezolvarii problemelor.

Somnul insuficient pe termen lung genereaza si agraveaza problemele de sanatate, scurtând astfel speranta de viata.

Fiziologia Somnului:

Somnul este un proces fiziologic foarte complex prin care Creierul si Corpul uman alterneaza între perioade foarte active si perioade linistite dar nici o data nu înceteaza activitatea. Somnul este compus din 2 Stari distincte:

- NREM (fara miscari rapide oculare) în care activitatile mentale si fiziologice sunt lente (pulsul si ritmul respiratiei scad si devin regulate). Ea este compusa din 4 Etape ( 1 - 2 de Somn Superficial si 3 - 4 de Somn Profund). Daca o persoana este trezita pe timpul Somnului Profund îi trebuie mai mult timp pentru a se trezii si apoi continua se se simta Mahmura, Somnoroasa si Dezorientata pentru o perioada de 10 - 15 Minute numita si Inertie Somnului.

- REM (cu miscari rapide oculare) care este asociata cu activitati extreme ale crierului (care viseaza) pe când majoritatea muschilor aparatului locomotor sunt paralizati. Daca persoana este trezita în aceasta perioada ea poate povestii cu multe detalii visul avut.

Dea lungul unui Somn de Noapte fazele NREM si REM apar în cicluri de circa 90 Minute ( 60 Minute Somn NREM urmat de 30 Minute Somn REM).

Alcoolul afecteaza profund Ciclurile Somnului. Dupa mai mult de 2 pahare de vin sau bere baute înainte de culcare sunt eliminate toate perioadele de somn REM din prima parte a noptii si fragmenteaza somnul din cea de a 2 a parte a noptii cu treziri repetate. Daca persoana este deja Somnolenta sau Obosita alcoolul va amplifica înrautatirea Somnului iar a 2 a zi Performanta si Atentia vor fi si mai grav afectate.

Multe din medicamentele (altele decât Somniferele) au ca efecte Secundare întârzierea adormirii, perturbarea structurii somnului sau chiar alterarea totala a calitatii somnului.

Cantitatea si Calitatea Somnului mai pot fi afectate si de factorii de mediu (Zgomot, Lumina, Temperaturi prea mici sau prea mari).

Pe lânga alimente, apa si aer, Somnul este o nevoie fiziologica Vitala pentru Supravietuirea Omului si Critica pentru Existenta acestuia.

Din nefericire Deficitul de Somn se Cumuleaza, dar majoritatea oamenilor acorda atentie numai Alimentatiei si Exercitiilor Fizice în vederea mentinerii unei Sanatati Optime si uneori prin acestea maresc si mai mult (direct sau indirect) Deficitul de Somn, cu toate ca Somnul este Principala Necesitate Fiziologica care trebuie achitata pentru a Supravetuii si a face fata Presiunilor, Cerintelor si Stresului vietii moderne.

Asa cum lipsa Hranei este semnalizata prin Senzatia de Foame si Lipsa Apei din organism este semnalizata prin Senzatia de Sete, Somnul Insuficient este semnalizat prin Somnolenta din timpul Zilei. Somnolenta poate afecta Grav atât Persoana cu Deficit de Somn cât si Comunitatea, deoarece aceasta poate degrada fiecare aspect al performantei umane (prin scaderea performantelor Fizice, Psihomotorii si Intelectuale precum si prin Scaderea Comportamentului Corect si Amplificarea Comportamentului Negativ) si ducând inevitabil la Accidente, Catastrofe sau Acte Antisociale.

 

Numai în anul 2001 SUA au acumulat un Deficit de Somn evaluat la circa 106 Miliarde de Ore, iar la nivel mondial de circa 2.321 Miliarde de Ore. Aceste cifre astronomice indica faptul ca Omenirea se afla în plina Depresie a Somnului.

Pentru a evalua câte din aceste Ore de Deficit al Somnului va Apartin puteti folosii urmatoarea metoda de Calcul:

-1 Notati câte Ore ati Dormit în fiecare Zi a Saptamânii:

Luni: Marti: Miercuri: Joi: Vineri: Sâmbata: Duminica: Total Saptamâna:

- 2 Amintiti-va de una din Zilele de Maxima Performanta si Atentie si Notati Numarul de Ore Dormite în Noaptea de dinaintea acestei Zile aceasta fiind Durata Optima a Somnului de Noapte DrOptSN (daca nu va amintiti Numarul de Ore Dormite treceti valoarea Implicita de 8 Ore care este Durata Medie de Somn pe 1 Noapte);

-3 Deficitul de Somn pe Saptamâna în Curs= Total Ore Dormite - 7 x DrOptSN

Exemplu:

Luni:6 Marti:5 Miercuri:7 Joi:6 Vineri:5 Sâmbata:8 Duminica:6 Total Ore pe Saptamâna: 43 Ore

Deficitul de Somn= 43 - (7 x 8) = -13 Ore

Aveti un Deficit de Somn de circa 13 Ore de aproape 2 Nopti
Daca Diferenta este Pozitiva însemna ca va Odihniti Suficient si continuati acest Stil de Viata.

Daca Diferenta este Negativa înseamna ca aveti un Deficit de Somn si va trebuii sa va culcati cu 1 sau 2 Ore mai Devreme sau sa adaugati câte un Pui de Somn de circa 1 Ora la Prânz pâna când Diferenta va devenii Pozitiva, iar dumneavoastra va veti Trezii Înaintea Ceasului Desteptator si într-o Forma Buna atât Fizica

Ritmul Cicardian:

Starea de Atentie si Performanta este afectata de asemenea si de ritmul cicardian al fiintei umane controlat de Hipotalamus si poate fi observat prin analiza evolutiei Temperaturii corpului. Astfel nivelul cel mai jos al functionarii corpului este între orele 3 - 5 Dimineata (când alaturi de temperatura corpului sunt pe minim atentia si performanta), iar la persoanele care lucreaza noaptea Somnolenta este Maxima. Maximum de Atentie si Performanta este între orele 9-11 dimineata, urmat de un al doilea minim între orele 3-5 Dupa Amiaza si un nou maxim între orele 9-11 Seara.

Somnolenta din timpul Zilei (între 3-5 Dupa Amiaza) apare chiar daca nu am servit masa de prânz, dar daca servim Prânzul între aceste ore Somnolenta se Exacerbeaza.

Efectele Economice si Sociale ale Somnului Insuficient sau de Slaba Calitate:

Insuficienta Somnului Acuta sau Cumulata însotita de Oboseala si asociate Momentelor Critice ale Ritmului Cicardian ( 3-5 Dimineata sau 3-5 Dupa Amiaza) genereaza un Risc Crescut pentru Accidente si reducerea Sigurantei în Exploatare a Sistemelor Complexe coordonate de Operatori Umani:

- 57% din Accidentele Grave ale Camioanelor de Marfa de pe Autostrazile din SUA;

- Accidentele Maritime pe Vizibilitate Buna ( Exxon Valdez si World Prodigy);

- 4 Accidente Feroviare Majore în SUA între anii 1987-1992;

- Una din Cauzele principale a multor Accidente Aviatice Majore din SUA;

- Accidentele Nucleare din SUA (Three Mile Island) si Rusia (Cernobâl);

- Multe din Erorile Medicale din Spitalele din SUA;

- Eroarea în Decizia de Lansare a Navetei Spatiale Challenger;

- 41% din Ranirile si Decesele produse de Accidente în General.

Comisia Nationala a SUA pentru Cercetarea Afectiunilor Somnului a estimat pentru anul 1990 un Cost Direct al Bolilor Somnului si al Somnului Insuficient de circa 16 Miliarde USD, la care se adauga alte 46 Miliarde USD pentru consecintele Accidentelor produse de Adormirea la Volan si 70 Miliarde USD pentru Scaderea Productivitatii produsa de Lucru în Schimburi.

Somnul Insuficient sau de Slaba Calitate creste Sensibilitatea fata de Agentii Stresori interni si externi:

Lipsa de Somn acuta sau cumulata creste Sensibilitatea Fizica si Psihica la Agentii Stresori Externi si Interni, amplificând astfel (prin Mediatorii Stresului ) Stresul Interpretat care la rândul lui activeaza Sistemul Nervos Autonom Simpatic care suprasolicita inutil întreaga fiinta, produce Inhibitie Corticala ( afectând Capacitatea de luare a Deciziilor):

Somnul Insuficient sau de Slaba Calitate agraveaza Bolile Cronice Netransmisibile si creste Riscul Accidentelor Cardiovasculare:

Stresul Interpretat amplificat de Somnul Insuficient si de Oboseala Creste Consumul de Energie Vitala ( de Adaptare) cu mult peste cota zilnica, obligând corpul sa epuizeze treptat Depozitul Central si apoi se trece la Redistributia Vitalitatii aflata în Depozitele Locale ale Organelor mai putin Vitale pentru a completa necesarul Organelor Vitale. În acelasi timp el Activeaza pe termen lung Sistemul Nervos Autonom Parasimpatic îngreunând Adormirea si înrautatind Calitatea Somnului, crescând si mai mult Sensibilitatea la Agentii Stresori sau Interni care determina Amplificarea si Cresterea în Durata a Stresului Interpretat.

Stresul Interpretat de Intensitate Mare si - sau de Lunga Durata perturba Sistemul  Endocrin care la rândul lui Altereaza Calitatea si Calitatea Somnului si Accelereaza Procesele de Îmbatrânire Prematura 

§        Glanda Pineala ( Epifiza ) coordoneaza ritmurile Somn Veghe si cele Sezoniere ale corpului si este considerata dirijorul Sistemului Endocrin secreta Melatonina a carui productie are loc pe timpul noptii stimulata de întuneric dar suprimata de lumina. Ea are un mare potential Antioxidant distrugând radicalii liberi din corp care sunt raspunzatori de afectiunile degenerative ( Cancer, Alzheimer, si Parkinson ). Cea mai importanta calitate a Melatoninei este cea de revitalizare a întregului Sistem Endocrin asa cum a demonstrat experimental cercetatorul Elvetian Walter Pierpaoli ( transplantând glanda pineala a unui soarece tânar la altul batrân, acesta si-a recâstigat vitalitatea si tineretea pe care apoi le-a pâna la moarte care a aparut peste alte 25 procente din durata medie de viata, iar când a transplantat glanda pineala a unui soarece batrân la unul tânar, acesta a îmbatrânit rapid ). De asemenea a fost demonstrata experimental oprirea si chiar reversarea cancerului, adaptarea mai rapida la modificarea fusului orar, scaderea colesterolului. Ea mai poate fi folosita în combaterea, tratarea sau prevenirea bolilor cronice ( SIDA, Alzheimer, Parkinson, Astm, Cataracta si Diabet ). Ea de asemenea stimuleaza Timusul care joaca un rol esential în functionarea Sistemului Imunologic. Ea joaca un rol opus Cortizonului ( generat de Suprarenale pe timpul Stresului ) si astfel se explica rezistenta la situatiile Stresante ale tinerilor ( unde nivelul acestui hormon este la nivelul optim);

Scaderea productiei de Melatonina ( datorita Stresului acumulat o data cu vârsta ) semnalizeaza Sistemului Endocrin sa produca mai putini Hormoni Sexuali, care conduce în timp la atrofia organelor sexuale însotita de scaderea interesului pentru actul sexual si a performantelor pe timpul acestuia (atât la barbati cât si la femei);

Melatonina este probabil singurul antioxidant capabil sa patrunda în fiecare din celulele corpului nostru, prevenind si reducând distrugerile provocate de radicalii liberi adusi în corp prin alimentele cancerigene sau produsi de stres;

Când este produsa în cantitati suficiente ( pe timpul noptii ) asigura un somn profund si eficient, iar o productie slaba provoaca adormirea greoaie , un somn superficial, agitat sau chiar insomnie;

Schimbarea fusului orar sau lucru în schimburi provoaca modificari ale tensiunii arteriale, glicemiei, vitalitatii, starii psihice, sistemului endocrin si insomnie. Prin folosirea somniferelor se poate induce somnul dar celelalte simptoame ramân neschimbate. Aducerea pe optim a productiei de Melatonina ( de catre glanda Pineala ) va reseta ceasul biologic si va restaura întreg echilibru fiziologic al corpului calatorilor sau al celor ce lucreaza în schimburi;

§        Glanda Hipofiza (Pituitara) este cartierul general al sistemului endocrin si secreta hormonus HGH (Hormonul Uman de Crestere) care controleaza cresterea organismului prin stimularea diviziunii celulare. Cantitatea maxima e produsa la adolescenta si apoi scade treptat. La adulti când nivelul HGH este restabilit la nivelul adolescentei ei se simt si arata mai tineri si plini de vitalitate, pielea a devenit mai subtire si mai rezistenta iar oasele lombare au crescut în densitate. Acest hormon este acum folosit la reversarea proceselor de îmbatrânire reducând obezitatea trunchiului, crescând vitalitatea, îmbunatatind performantele sexuale, memoria si vederea, crescând masa osoasa si revitalizând sistemul imunologic. ( 18.000$ pe an);§        Glandele Suprarenale secreta hormonul DHEA, care scade o data cu acumularea Stresului de-a lungul vietii (valoarea maxima la 20 de ani si ajunge la 65 ani la numai 10-20 procente din valoarea initiala). Cercetarile de ultima ora au demonstrat efectele readucerii la valoarea optima a acestui hormon în reglarea libidoului, metabolismului, formarea masei musculare, refacerea Sistemului Imunologic, combaterea arteriosclerozei, Alzheimerului, diabetului, lupusului eritematos si obezitatii;

În acest mod se declanseaza o reactie în avalansa care duce treptat la degradarea în trepte a Fiintei Umane care genereaza Afectiunile Cronice Netransmisibile pe Planul Fizic, Emotional si Mental conform Modelului propus de Homeopatul George Vitoulkas în Cartea sa stiinta Homeopatiei:

stiinta Siestei:

Cercetarile de ultima ora confirma importanta si eficienta recuperarii deficitului de somn prin prelungirea orelor de somn de pe timpul Noptii si adaugarea somnului la Prânz în Zilele Imediat Urmatoare perioadei cu Deficit de Somn.

stiinta Siestei a aparut la NASA în urma cercetarilor coordonate de Ph. D. Mark R. Rosekind care în anii 1990 - 1997 a condus Programul de Cercetari pentru masuri de Combatere a Oboselii, iar acum este Fondatorul si Presedintele Firmei de Consultanta în Domeniul Somnului Alertness Solutions din SUA:

Aceste cercetari confirma importanta Somnului pe timpul Noptii ( cu o durata optima confirmata prin Trezirea Naturala în Forma Fizica si Psihica Maxima ) si completat prin Somnul la Prânz între orele 15:00 - 17:00 de 30 -40 minute. Acest Mod de viata era cunoscut atât la noi si la alte popoare si se integreaza în:

- Recomandarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru un Management Activ al Stresului:

Abilitatea rezolvarii problemelor zilnice;

Echilibru între munca si odihna precum si între activitate si placere;

Capacitatea de a te relaxa pe timpul situatiilor stresante

Sport;

Meditatie

Alte activitati recreationale.

O atentie deosebita trebuie acordata pregatirii fiecarui om cu abilitatile necesare cooperarii cu agentii stresori ai vietii zilnice.

- Recomandarile Institutului National de Cercetare a energiei Ki-ului din Coreea de Sud pentru o Viata Lunga si Sanatoasa:

Nu munciti prea mult: Când muncim pierdem vitalitate. Munca în exces pot duce la epuizare si ne putem Îmbolnavii de sau putem Murii prin Supramunca (KAROSHI = Moarte cu capul pe birou prin Supramunca).

Linistiti-va Emotiile:

Când suntem furiosi, KI-ul paraseste organele vitale si este adus în Sistemul Muscular pentru Atac - Înrosindu-ne.

Când ne speriem sau ne temem de ceva, KI-ul se retrage în Planurile Interioare, parasind atât organele vitale cât si sistemul muscular, Albindu-ne de Frica.

Lasati de-o parte LĂCOMIA, EGOISMUL, URA si GELOZIA: Cele 4 sentimente sunt Inamici Fatali ai Sanatatii, deoarece la aparitia lor sunt blocate grav Meridianele prin care circula KI-ul.

Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radianta® îmbunatateste Calitatea si Eficienta Somnului:

Din Experienta noastra pe ultimii 20 de ani de folosire a Tehnicii Radiante va mai recomandam Urmatoarele:

- Armonizati Alimentele, Lichidele sau Medicamentele foloside de Dumneavoastra sau de cei Dragi;

- Înainte de Culcare Armonizati Camera si Patul în care veti Dormii;

- Daca sunteti Necajiti sau Suparati faceti Modelati de câteva ori combinatia de Simboluri 3x(SU4M+SU1M) + 1x(SU22M+SU1M) si apoi o Directare pentru Evenimentul din Trecut care va produs aceste Sentimente Negative;

- Daca sunteti Preocupati sau Îngrijorati de eventualele Consecinte Neplacute sau de Nereusita unui Proiect sau Eveniment Viitor Modelati de câteva ori combinatia de Simboluri 3x(SU4M+SU1M) + 1x(SU22M+SU1M) si apoi faceti o Directare pentru Îngrijorarea fata de acel Eveniment;

- Daca aveti o Neliniste cu Hipermobilitate la Picioare faceti o Sesiune Expandata Plimbându-va prin Camera pâna simtiti nevoia de a va culca;

- Daca la Culcare simtiti o Presiune pe Piept sau aveti Senzatia de Sufocare adaugati mai multe perne sub Cap sau treceti într-un Fotoliu si Aplicati Mâinile Radiante pe Inima pentru 30 Minute, apoi Sub Axile pentru alte 30 Minute si daca înca nu ati adormit începeti o Sesiune Expandata;
Document Info


Accesari: 9512
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )