Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Sida

medicina


Sida

SIDA reprezinta prescurtarea de la Sindromul Imunodeficitar Dobândit si este o boala cauzata de distrugerea sistemului imunitar. Este, de fapt, cel mai avansat stadiu al infectarii cu virusul HIV.

Virusul HIV împiedeca organismul sa se apere de infectii.

Virusul HIV, tipul 1 sau 2, este cunoscut ca fiind cauza SIDA. El ataca celulele T, astfel încât organismul nu se m 111p1514b ai poate apara împotriva infectiilor. Virusul HIV ataca si sistemul nervos periferic, cauzând dureri musculare, mai ales la picioare si mâini.



HIV este raspândit prin contactul direct cu alti oameni sau prin intermediul sângelui infectat. Cel mai frecvent mod de transmitere este pe cale sexuala. Alte cai sunt transfuziile de sânge infectat, transmiterea de la mama la copil, folosirea comuna a seringilor cu o persoana infectata.

Simptomele: uneori persoanele infectate cu HIV au simptome, alteori nu au. Simptomele infectiei cu HIV pot fi foarte asemanatoare cu a altor boli, cum ar fi de exemplu gripa. Pot fi severe, cu ganglionii din gât sau de la subsuoara umflati, oboseala, febra si transpiratii nocturne. Noua din 10 cazuri care ajung în aceasta faza vor face SIDA. La fel de adevarat este ca în acest stadiu, persoana în cauza se poate simti sanatoasa si habar nu are ca este infectata cu HIV.

Urmatoarea faza începe când sistemul imunitar cedeaza, iar virusul devine tot mai agresiv în distrugerea celulelor. Ganglionii de la nivelul gâtului si al subsuorii se pot umfla, fara nici o explicatie. Pe masura ce boala progreseaza, pe corp pot sa apara furuncule si negi. Se simte si o oboseala foarte mare, încep transpiratiile nocturne, febra mare, diareea cronica si pierderi mari în greutate. Apoi apar infectiile severe la nivelul pieptului, cu febra foarte mare. Este ultima faza a bolii iar rata de supravietuire este de peste 70% dar scade cu fiecare repetare.

Cum se poate depista boala.

O persoana este diagnosticata ca având SIDA, atunci când are unul sau mai multe teste pozitive si simptome care confirma infectia. Unele boli care o însotesc frecvent sunt: meningita, encefalita, dementa, pneumonia, limfomul.

Se poate face si un test de sânge numit Profilul Imun. Acest test este folosit pentru a masura pierderea de imunitate si ajuta la stabilirea celui mai potrivit tratament. Mai exista un test dar este foarte rar folosit din cauza costurilor mari. Acesta detecteaza chiar virusul si masoara cantitatea de HIV din sânge. Cu ajutorul lui se poate vedea si c-t de repede avanseaza infectia. Un nivel viral mare poate însemna ca persoana respectiva va face repede SIDA.

Desi nu exista medicament care sa vindece SIDA, exista tratamente care ajuta la prelungirea vietii într-un mod suportabil. Tratamentele actuale difera de la pacient la pacient, în functie de starea fizica în care se afla dar si de cea psihica.

Cel mai simplu mod de a scapa de aceasta boala este sa evitati riscul de a o contacta. Asadar nu faceti sex neprotejat, nu utilizati decât seringi de unica folosinta, iar daca sunteti sub un tratament, aveti grija sa nu intrati în contact cu vreun ac folosit de o persoana infectata.

Se pot folosi urmatoarele plante medicinale: catina, ceai verde, echinaceea, gheara mâtei, Morinda.

Cercetatorii japonezi au stabilit ca ceaiul verde din Camelia sinensis contine catechine, ceea mai abundenta fiind EGCG. Testele au aratat ca una dintre substantele active ale plantei împiedica legarea virusului de celulele umane T, fenomen ce ar constitui primul pas în procesul infectarii cu HIV. Se considera ca EGCG este responsabil de efectul preventiv al ceaiului verde în alte afectiuni: cancer, maladii cardiovasculare. Se poate consuma în fiecare zi 2-3 cani de ceai.

Rosiile au început sa fie folosite la tratament contra sidei. Se poate prepara un medicament modificat genetic care ataca virusul si de asemenea pe cel al hepatitei B. Proteinele sunt apoi folosite la realizarea unor pastile care determina organismul sa creeze anticorpi eficienti împotriva ambelor boli.

-Morinda citrifolia- 3 capsule pe zi dimineata pe stomacul gol în doza unica.

-Uncaria tomentosa (Ghera mâtei) 4 capsule de 600 mg în doua doze, dupa mesele principale, adica 2 capsule dupa masa de dimineata si 2 dupa masa de prânz.

Se va consuma obligatoriu lichide în asa fel ca sa se elimine minimum 2 litri de urina pe zi.


Document Info


Accesari: 2313
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )