Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadSuplimentii nutritivi - o necesitate

medicina
ALTE DOCUMENTE

TEHNICI DE INVESTIGARE
ALMAGEL, ALMAGEL A combinatii
Aparatul circulator si circulatia sangelui
VENA CAVA SUPERIOARA
Acizii grasi
Visinele
ARITMII CU POTENŢIAL LETAL
REZULTAT AL EXAMINARII COMPUTERTOMOGRAFICE
Notiuni de anatomie
Ademon de prostata

Suplimentii nutritivi - o necesitate

La noi în tara, notiunea de suplimenti nutritivi sau alimentari este relativ noua, iar cunoasterea problematicii este limitata si deficitara desi în ultimii ani sunt la îndemâna sub form&# 20420n138u 259; de combinatii de vitamine si antioxidanti, preparate cu continut de minerale si oligoelemente, substante biologic active, preparate din plante si produse animale, etc.Alimentatia reprezinta un factor major al starii de sanatate doar daca este perfect echilibrata si adaptata starii si capacitatii functionale a organismului. Aceste deziderate sunt dificil de realizat în mod obisnuit la cei care uziteaza diverse regimuri cum ar fi vegetarienii, posturi ri­tuale, dietele din diversele boli: diabet, afectiuni renale, cardio-vasculare, digestive, etc. si la cei supusi intenselor solicitari adaptative la efort fizic, conditii ambientale poluate si nu în ultimul rând femei gravide sau care alapteaza, precum si copiii (persoane aflate în crestere).

Stilul de viata modern presupune autocontrolul în dirijarea alimentatiei, a consumului de diverse produse (alcool, tutun, droguri, medicamente de sinteza, aditivi alimentari chimici), a greutatii corporale, a exercitiilor fizice, etc. Acest autocontrol trebuie sau ar trebui sa fie practicat de fiecare, indiferent de pregatire si ocupatie, reprezentând acte de tip medical (preventie) fara interventie directa a medicului.

Dupa o statistica recenta, peste 40% dintre americani utilizeaza ocazional suplimenti nutritivi, aproximativ jumatate dintre acestia recurg apoi la consumarea lor regulata.

Suplimentii nutritivi se folosesc în general în cantitati moderate, în medie sub necesarul optim zilnic pentru Calciu si Magneziu, duble fata de necesar pentru vitamina A, D, B6, acid pantotenic, Zinc si Fier, si peste dublu pentru 5 vitamine: C, E, B12, B1, B2. Cei ce utilizeaza suplimentii alimentari sunt în general oameni rezonabili care pe lânga alte proceduri de întarire a sanatatii recurg la completarea necesarelor nutritionale, constienti fiind de efectul lor benefic. Consumul unui adaos de vitamine, minerale si alte nutrimente confera un plus de siguranta pentru sanatate precum si protectia fata de unele boli cronice a caror incidenta creste o data cu înaintarea în vârsta cum sunt osteoporoza, bolile cardiovasculare, cancerul, cataracta.

Consumatorii de suplimenti nutritivi trebuie sa cunoasca urmatoarele aspecte:
1. Suplimentii nutritivi nu substituie tratamentul medicamentos specific ei actionând ca adjuvanti absolut necesari în multe cazuri (radioterapie, chimioterapie);

2. Pot fi consumate concomitent cu orice tratament alopat sau homeopat nediminuând efectul acestuia, în multe cazuri diminuându-i efectele secundare;

Consumul suplimentilor nutritivi în priza unica sau fractionat nu se justifica decât atunci când pentru a fi mai bine absorbit este necesar sa fie în contact direct cu mucoasa digestiva (se ia înainte de masa).

Energizantele (inclusiv Aloe Vera Gelly) se vor consuma în cursul zilei nu înainte de culcare. Doar curele de slabire se vor face dupa un orar fix diurn si curele de desensibilizare (polen).

Având în vedere faptul ca fiecare organism este unic, acesta va raspunde particular la consumul de suplimenti nutritivi.

Incidenta reactiilor adverse prin supradozare este extrem de rara, spre exemplu pentru vitamina A - consumul îndelungat de doza de 10-20 ori mai mare fata de recomandare, pentru alte vitamine de 30 de ori, pentru minerale de 5 ori.

Statisticile demonstreaza ca în SUA (tara cu un important consum de suplimenti nutritivi) numai 34% din acestia sunt comer­cializate prin farmacii, restul de 66% sunt distribuite prin retele proprii de desfacere sau prin magazine alimentare.

Nimeni nu revendica limitarea distribuirii si nici nu le incrimineaza ca daunatoare.

Document Info


Accesari: 1486
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )