Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload"O SANSA PENTRU TOATE FAMILIILE" Curs de consiliere si formare a familiilor aflate in evidenta Serviciului Social al comunei Sagna

sociologie
ALTE DOCUMENTE

Droguri, Tipuri si Efectele lor
Munca
Metode de cunoastere sociologica
43 DE LUCRURI DESPRE FEMEI
Alchimia iubirii - o stiinta a plenitudinii
SCLAVIA AUTOIMPUSA
ALTE LUV SMS
DEPASIREA RELATIVISMULUI
Cum ne comportam
PROBLEMATICA SOCIOLOGIEI. LOCUL SOCIOLOGIEI IN ANSAMBLUL STIINTELOR SOCIO-UMANE

PROIECT FINANŢAT DE

PRIMĂRIA COMUNEI SAGNA, JUD. NEAMŢ

 
 

 

 

 

 

 

 

"O sANSĂ PENTRU TOATE FAMILIILE"

 

Curs de consiliere si formare a familiilor

aflate în evidenta Serviciului Social al comunei Sagna

Octombrie 2008

PROIECT 

1.1             Titlu:  "O sANSĂ PENTRU TOATE FAMILIILE"

Curs de consiliere si formare a familiilor aflate în evidenta Serviciului Social

                                  al comunei Sagna


1.2    Locul de desfasurare: Comuna Sagna, jud. Neamt

1.3    Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta: 34 500 Roni

Costul total eligibil al proiectului

Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta

Contributia solicitantului ...% din costul totalul al proiectului

47 000 RON

30 000 RON 24324f53y

(17 000 RON)  36%

1.4    Rezumat

Proiectul "O sANSĂ PENTRU TOATE FAMILIILE", doreste ca prin puterile unite ale autoritatilor locale si prin implicarea societatii civile sa se vina în ajutorul familiilor sprijinite prin Serviciului Social al Primariei Sagna (beneficiari ai venitului minim garantat) în vederea depasirii situatiilor de criza si a starii de pauperizare. În anul 2008, în Comuna Sagna sunt un numar de ...... familii, dintre care aproximativ 100 sunt în evidenta Serviciului Social si sunt beneficiari ai venitului minim garantat.  Ca urmare, prin proiect se doreste ca 30 de familii sa fie selectate ca beneficiari ai proiectului si prin consiliere si informare sa reuseasca sa depaseasca perioada de criza existenta, sa-si reconstruiasca încrederea de sine, sa redescopere valoarea fiecarui membru din familie, dar si valoarea societatii din care fac parte. Beneficiarii proiectului vor fi familii recomandate de Serviciul Social al primariei Sagna cu sanse de reintegrare în societate, selectate pe criterii stabilite prin proiect.

Pe tot parcursul proiectului se vor desfasura sedinte de consiliere, de informare, de formare si educare ce vor urmari Lunar vor fi câte doua sedinte în care vor fi împlicate doua echipe de lucru formatre din asistenti sociali, psihologi, vor fi invitati specialisti, persoane avizate care

Parte din aceste familii pot fi consiliate si ajutate sa reconstruiasca relatia din interiorul familiei, sa-si recapete încrederea în propriile puteri, sa-si redescopere valorile morale, aptitudinile, sa descopere care sunt factorii care stopeaza cresterea nivelului de trai si cum pot depasi

sprijine si educarea familiilor prin organizarea de întâlniri pentru indentificarea si gasirea de resurse proprii necesare rezolvarii problemelor dificile actuale si viitoare. Durata de desfasurare va fi de 12 luni. Beneficiarii proiectului vor fi 30 de familii selectate pe baza criteriilor stabilite prin proiect.

1.4.1. Criteriile de selectie a grupurilor tinta;

 

- familii în situatii sociale dificile, aflate în evidenta Serviciului Social din cadrul Primariei Sagna;

- familii cu peste trei copii aflati în întretinere;

- familii în care vârsta mamei nu depaseste 45 de ani;

1.5    Obiective

1.  Sprijinirea si educarea unui numar de 30 de familii (beneficiare a venitului minim garantat) din Sagna, aflate în situatie sociala dificila, predispuse spre marginalizare si autoizolare.

2.  Organizarea unui numar de 24 de sedinte (2 pe luna) ce vor avea ca scop informarea si consilierea familiilor selectate în proiect.

3.  Acordarea unui pachet lunar constând în alimente si produse igienico-sanitare participantilor la  proiect.

4.   Reducerea numarului de familii aflate în evidenta Serviciului Social din cadrul Primariei Sagna.

1.6    Justificare

         O comunitate dezvoltata implica responsabilitatea oamenilor pentru binele comun, capacitatea lor de a identifica problemele si de a fi cooperanti în solutionarea lor. Asigurarea si respectarea drepturilor omului, a familiei, a copilului, reducerea numarului de copii predispusi la abandon scolar, reprezinta o problema de interes social si constituie o prioriotate nationala. Eforturile sustinute intreprinse atât la nivel central cît si la nivel local de societatea noastra, macinata în ultimii ani de turbulente si incertitudini, este pe cale de a constientiza ca viitorul ei este modelat nu doar de actorii politici si agentii economici, ci si de cetatenii însisi. Abandonând treptat nostalgiile pentru un trecut al hotarârilor luate la nivel central si al pasivitatii sociale, cetatenii se solidarizeaza în efortul de a-i conferi localitatii din care fac parte statutul de comunitate dezvoltata, a o face durabila, proactiva si creativa pentru toti si pentru fiecare.  

         Societatea poate proteja într-o mai mica sau mai mare masura categoriile sociale defavorizate sau cu risc de pauperizare alocând pentru acestea fondurile necesare si punând în functiune un sistem de institutii corespunzatoare.

         Sarac este cel care, din vina proprie sau nu, este privat de posibilitatea de a-si satisface trebuintele în spatiul si timpul în care traieste.

         Problemele de natura socio-economica ale familiilor afecteaza într-o mare masura copiii si conduc adeseori la imposibilitatea asigurarii unui trai decent, a hranei zilnice, a îmbracamintei si încaltamintei adecvate, a cartilor si rechizitelor necesare, etc. Astfel, copiii ajung sa frecventeze scoala cu discontinuitate, atunci când permit resursele materiale ale familiei, sau din neglijenta parintilor, pur si simplu o abandoneaza. Majoritatea copiilor din familii sarace nu au conditiile necesare studiului, conditiile de locuire sunt precare, nu beneficiaza de sprijinul parintilor în pregatirea scolara având în consecinta un randament scolar scazut.

Ajutorul social, alocatiile pentru familie si copii sau celelalte beneficii sociale pe care le primesc aceste familii nu acopera decât o parte a nevoilor de consum, fiind dependente de prestarea unor activitati ocazionale pentru completarea veniturilor. Astfel, grija zilei de mâine devine acuta, generand încordare, tensiuni comportamentale, violenta etc. De cele mai multe ori, familiile aflate în aceasta situatie nu gasesc resursele interioare si puterea de a accepta schimbari majore care sa duca la depasirea situatiei. Astfel, se multumesc cu putin, presteaza lucrari ocazionale, nu se simt capabili de a-si cauta un loc stabil de munca, nu au curajul de a-si schimba meseria sau de a face un curs de recalificare. Ca urmare a crizei si a neputintei proprii, familia se izoleaza, posibilitatile se restrâng si apar complexele, iar din partea unor persoane se manifesta respingerea. Toate acestea conducând de cele mai multe ori spre alcoolism si violenta familiala.     

Factorii care contribuie la saracie:

·                    Lipsa studiilor si a educatiei necesare pentru ocuparea unui loc stabil de munca;

·                    Pierderea încrederii de sine si dependenta de alcool;

·                    Violenta familiala generata de propriile complexe si vicii;

·                    Conditii improprii de locuit în special în cazul familiilor numeroase;

Familii sarace au fost si vor fi, însa venind în sprijinul lor si cautând solutii viabile la problemele existente se încearca depasirea acestora si ridicarea nivelului de trai. Aceste familii vor fi ajutate sa depaseasca perioada de criza actuala, dar e necesar si aportul propriu si sprijinul prin care familia, îndrumata si motivata, sa aiba curajul sa accepte si sa faca posibila schimbarea, atât pe termen lung cât si pe termen scurt.

         Parintii sa stie ca au responsabilitatea sa creasca si sa educe copii si ca aceasta responsabilitate nu este data doar de nevoile stringente, cum ar fi: asigurarea unei locuinte, a hranei zilnice si a îmbracamintii, dar are în vedere exemplul personal, atitudinea de încurajare si încredere, de unde copilul poate învata respectul fata de sine si fata de aproapele, asumarea libertatii prin raportarea la îndatoriri, încrederea în sine si în puterile proprii. Exista parinti care nu se simt pregatiti sa faca fata acestei responsabilitati. Nu stiu exact ce înseamna sa educi un copil. Legea nu-i sanctioneaza pentru ca nu-si îndeplinesc responsabilitatile, ci intervine doar în situatia în care parintii fac un abuz si încalca un drept sau mai multe drepturi asupra copilului.

         Se impune astfel ca familia, celula fundamentala a societatii si mediu natural pentru cresterea si bunastarea tuturor membrilor sai, cu predilectie a copiilor, sa beneficieze de protectia si asistenta de care are nevoie pentru a putea sa joace pe deplin rolul sau în societatea de astazi si sa mentina siguranta societatii de mâine.     Cunoscând importanta pregatirii membrilor familiei în spiritul pacii, demnitatii, libertatii, egalitatii si solidaritatii, familia trebuie sa dezvolte un ambient placut, o atmosfera de întelegere, dragoste si liniste pentru dezvoltarea deplina si armonioasa a membrilor sai. Familia trebuie sa traiasca în demnitatea ei de "celula a societatii" în care sunt înserate drepturile si îndatoririle pe care statul, constitutia, si biserica le aparara dar le si cere si care stau la baza unei sanatati fizice, psihice si morale ale membrilor ei.

 1.7   Descrierea activitatilor

În cadrul proiectului se vor avea în vedere urmatoarele activitati:

1.           Crearea bazei de date privind persoanele beneficiare în urma selectiei realizate pe baza criteriilor enuntate în proiect.

         Elaborarea fiselor de înscriere.

2.      Pregatirea, amenajarea si dotarea salii de sedinte.

         Aprovizionarea cu rechizite necesare pentru buna desfasurare a activitatilor privind redactarea si multiplicarea materialelor de prezentare (rvideoproiector, flipchart, aparat foto, hârtie, dosare, pixuri, toner pentru imprimanta etc).

3.      Elaborarea de afise, pliante si brosuri

         Editarea si tiparirea invitatiilor, a pliantelor de prezentare, a chestionarelor de evaluare a materialelor formativ-informative pentru fiecare sedinta sau atelier de lucru.

4.      Stabilirea agendei de lucru

         Vom întocmi programul de desfasurare a întâlnirilor pentru sedintele si atelierele de lucru, (stabilirea duratei si continutul materialului prezentat), stabilirea regulamentului de participare.

5.      Pregatirea salilor pentru întâlnirile de lucru programate.

         Salile în care se vor desfasura activitatile vor fi curate si amenajate pentru a oferi un cadru deschis si placut de lucru. În acelasi timp vor fi pregatite corespunzator unor prezentari atractive si dinamice  În pauzele dintre activitati, participantii vor fi serviti cu apa minerala, cafea, sucuri etc.

6.      Desfasurarea sedintelor planificate.

7.      Evaluarea lunara a activitatilor derulate conform programului.

         La finalul fiecarei luni vom prezenta o mapa cu procesele verbale ale întâlnirilor desfasurate precum si alte materiale folosite în lucrul cu beneficiarii.

8.      Oferirea unui pachet de alimente si produse igienico-sanitare.

         În fiecare luna, pe baza participarii la sedintele organizate se va acorda un pachet de alimente si produse igienico-sanitare în scopul ajutorarii si motivarii familiilor.

9.      Monitorizarea rezultatelor proiectului.

         În cadrul acestei activitati vom centraliza rezultatele obtinute si vom evalua impactul avut asupra grupului tinta. La încheierea proiectului aceste rezultate vor fi comunicate consiliului local Sagna pentru a fi facute cunoscute de Serviciul Social local.

10.    Prezentarea, publicarea si mediatizarea rezultatelor proiectului.

1.8    Echipa propusa pentru implementarea proiectului

1.   Manager proiect- se obliga sa asigure:

 

·        Implementarea proiectului, a carei descriere este facuta în cererea de finantare;

·        Colaborarea cu partenerii locali, în baza întelegerii intervenite privind implicarea acestora în implementarea proiectului;

·        Urmarirea administrarii corecte a fondurilor primite, împlinind toate cerintele impuse de finantator;

·        Sprijinirea echipei proiectului pentru realizarea obiectivelor propuse, pentru monitorizare sau evaluare, participând la activitatile oferite de proiect, acordând asistenta tehnica de specialitate;

·        Mentinerea legaturii între Asociatia Caritas Roman si colectivul implicat în proiect, informând permanent organele de conducere cu strategiile de realizare ale proiectului si cu problemele ce apar;

·        Semneaza contractul de finantare, urmareste ca raportarea si monitorizarea sa fie efectuate în forma si la termenul prevazut;

    

2.   Asistent coordonator de proiect - se obliga sa asigure:

·        Urmarirea modului în care se desfasoara activitatile stabilite de proiect, cu respectarea termenelor si a cerintelor impuse;

·        Participarea la activitati de informare a comunitatilor locale;

·        Mentinerea legaturii cu colectivul implicat în proiect si informarea permanenta a responsabilului de proiect cu problemele ce apar;

·        Urmarirea centralizarii datelor pentru crearea bazei de date;

·        Redactarea invitatiilor si programelor pentru sedintele desfasurate (mapele de lucru);

·        Coordonarea activitatilor de redactare a fiselor de lucru;

·        Realizarea evaluarii si întocmirea raportului final;

3.    Asistent social  se obliga sa asigure:

·        Participarea efectiva la activitatile din proiect;

·        Implicarea în conceperea si tiparirea afiselor, pliantelor si brosurilor;

·        Stabilirea modului de tiparire a chestionarelor de evaluare;

·        Realizarea mapelor pentru activitati si întocmirea listelor de participanti;

·        Întocmirea proceselor verbale ale sedintelor;

·        Realizarea chestionarelor de evaluare aplicate la începutul si sfârsitul întâlnirilor, sedintelor si atelierelor de lucru.

 

4.    Psiholog - se obliga sa asigure:

·        Participarea efectiva la activitatile din proiect;

·        Corectarea si interpretarea rezultatelor la probele psihologice;

·        Utilizarea diferitelor aparate si instrumente de psihodiagnostic;

·        Consilierea si îndrumarea beneficiarilor;

·        Crearea unui climat adecvat pentru buna desfasurare a sedintelor;

·        Întocmirea fiselor personale si monitorizarea participantilor din punct de vedere psihologic;

·        Colaborarea cu echipa din proiect pentru buna desfasurare a activitatilor;

·        Raspunde de calitatea si precizia examinarilor psihologice;

5.    Secretar si contabil de proiect - se obliga sa asigure:

·        Cautarea si obtinerea de oferte pentru achizitionarea aparaturii necesare:

·        Achizitionarea aparaturii respective;

·        Achizitionarea periodica cu materiale birotica, cu produse alimentare si igienico-sanitare pentru  protocol si pentru pachetele oferite beneficiarilor;

·        Ţinerea evidentelor cheltuielilor cu respectarea stricta a liniilor de finantare;

·        Întocmirea bilanturilor lunare;

·        Urmarirea si respectarea distribuirii corecte a fondurilor primite;

1.9  Durata si planul proiectului

q              Durata proiectului va fi de 12_ luni.

Planul pentru implementarea proiectului furnizeaza informatii cu privire la pregatirea si implementarea fiecarei activitati.

Toate activitatile se vor derula în spatiul oferit de Centrul de Îngrijire la Domiciliu din cadrul comunei Sagna si cu implicarea tuturor membrilor implicati în proiect.

Planul proiectului este prezentat în urmatorul tabel:

                  

     Semestrul 1

         Semestrul 2

Rezultate

Activitate/ Luna

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

scontate

1.Crearea bazei de date, privind persoanele beneficiare. 

X

Selectarea beneficiiarilor

(30 de familii) prin colaborarea cu Serviciul Social,  Sagna

6. Stabilirea agendei de lucru

X
-formarea grupelor de beneficiari si selectarea temelor

2. Achizitionarea de aparatura necesara derularii proiectului.

X

-pe baza a trei oferte de pret se va achizitiona aparatura necesara desfasurarii sedintelor

3.Editarea si tiparirea invitatiilor.

X

X

- 100 de invitatii;

- 50 de brosuri   tematice

-  10 afise

-  30 diplome

4.  Pregatirea, amenajarea si dotarea salii de sedinte.

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

- spatiul va fi amenajat în cadrul CID - Caritas din comuna Sagna

-  se va ocupa echipa din proiect

5. Aprovizionarea cu rechizite necesare pentru buna desfasurare a activitatilor.    

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

- responsabil secretarul împreuna cu echipa de implementare

6. Stabilirea regulamentului de participare.

X

- stabilirea zilelor de participare, fixarea orelor, stabilirea regulilor dupa care se primeste pachetul de alimente

7. Redactarea si multiplicarea materialelor de prezentare, a chestionarelor de evaluare, a materialelor informative pentru fiecare sedinta sau atelier de lucru.

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Participantii mai bine informati, mai responsabili si implicati în promovarea ideilor de schimbare în rândul propriei familii si nu numai;

- materiale oferite fiecarui participant la sedinte;

8. Pregatirea sedintelor si a întâlnirilor planificate.

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

- echipa implicata în proiect împartita pe echipe de lucru;

9. Derularea sedintelor si a întâlnirilor planificate.

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Familii mai responsabile si mai informate;

10. Evaluarea lunara a activitatilor derulate conform programului.

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

- Procese verbale semnate;

- Chestionare de evaluare,

- fotografii;

- mape de lucru;

11.  Achizitionarea, pregatirea si oferirea lunara a unui pachet cu alimente si produse igienico-sanitare.

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

-familii mai motivate si mai deschise spre schimbare;

- Cresterea nivelului de trai al faniliei;

12.Aprovizionarea pentru bufet si organizarea protocolului.

X

X

X

X

X
X

X

X

X

X

X

X

- Participanti mai deschisi, cu mai multa încredere în sine si mai dispusi spre participare.

13. Monitorizarea rezultatelor proiectului.

X

X

- mape de prezentare în care este monitorizata evolutia beneficiarilor si rezultatele obtinute;

14. Întocmirea procesele verbale ale întâlnirilor.

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

- informatii utile în vederea alcatuirii evaluarii bunei desfasurari a sedintelor;

15. Oferirea diplomelor de participare si prezentarea rezultatelor proiectului.

X

Sensibilizarea si responsabilizarea beneficiarilor  cu privire la informatiile asimilate pe parcursul proiectului;

16. Prezentarea, publicarea si mediatizarea rezultatelor proiectului.

X

O dezbatere privind rolul familiei în societate si responsabilitatile acesteia;

 

2.      REZULTATE PRECONIZATE

2.1.   Impactul preconizat asupra grupurilor tinta

Indicati cum va îmbunatati proiectul :

(a)  situatia grupurilor tinta

(b) capacitatile manageriale si tehnice ale grupurilor tinta:

        

(a)       Colaborarea Asociatiei Caritas cu Primaria Comunei Sagna, urmareste ca cel putin 33% din familiile participante în proiect sa depaseasca problemele de moment si sa-si îmbunatateasca nivelul de trai astfel încât sa nu mai aiba nevoie de ajutorul oferit de Serviciul social al comunei sagna. Acordarea unei atentii mai mari familiilor defavorizate, consilierea în vederea redescoperirii valorilor personale ale fiecarui membru, schimbarea mentalitatii si identificarea prioritatilor care sa duca la actiune, sau la o schimbare masurabila - cel putin 10 familii sa depaseasca criza - în comportament sau stil de viata al familiilor si ridicarea nivelului de trai. În ceea ce priveste programul de informare, educare si formare, principalul obiectiv este cresterea nivelului de cunoastere si întelegere si\sau dezvoltarea abilitatilor personale si a încrederii de sine a membrilor grupului vizat si a familiilor din care acestea fac parte, toate acestea având ca scop eliminarea ajutorului oferit de stat, prin Serviciul Social al primariei Sagna.

(b)     Ca urmarea, familia va fi capabila sa-si evalueze prioritatile si nevoile si în functie de acestea sa aiba capacitatea de a gestiona resursele financiare si posibilitatile de munca care sa acopere nevoile de baza. Totodata beneficiarii proiectului, se doresc a fi în masura sa identifice problemele ce vor aparea în viitor, chiar de la aparitia primelor efecte si sa aiba  capacitatea sa ia decizii corecte si în timp. Apreciem ca unii beneficiari ai grupului tinta, la rândul lor, vor constitui surse de informare pentru alte persoane, fapt ce ne îndreptateste sa speram în diminuarea efectelor negative ale lipsei de informare si de educare.

         Este o realitate faptul ca rezultatele activitatilor incluse în proiect nu sunt imediate, dat fiindca , în general, persoanele vizate provin din familii cu dificultati majore în ceea ce priveste gradul de educatie si cultura, iar situatia economica, sociala, psihologica si religioasa sunt domenii greu de reabilitat de la o zi la alta. Dar aceea ce ne îndreptateste sa speram este faptul ca pe termen lung activitatile de informare si sensibilizare, de pregatire a parintilor si copiilor, vor avea ecou în modul de gândire si actiune, în ceea ce priveste viata în general, iar în special consolidarea familiei.

2.2.   Efecte multiplicatoare

Descrieti posibilitatea replicarii si extinderii rezultatelor proiectului.

         Prin aducerea informatiei la nivelul de întelegere al grupului tinta, dar mai ales prin alegerea unor modalitati de prezentare accesibile si atragatoare, scopul si obiectivele proiectului vor fi lesne de atins, iar impactul lui va fi cel scontat. Unele dintre persoanele beneficiare ale proiectului, constituie un factor de multiplicare al eforturilor noastre si un mod sigur de diseminare al informatiilor, ca ecou al ideii de schimbare si a sansei de reusita.

Reusita proiectului este data de implicarea activa a autoritatilor locale în soarta demararii acestuia. Prezentarea rezultatelor obtinute poate avea ca efect multiplicator extinderea proiectului în alte comunitati. Dupa modificarile aduse conform specificului zonei, proiectul va fi ca o scoala de ajutor comunitar, ce-i va învata pe oameni ceea ce au stiut dintotdeauna "semenii sunt o parte din noi pe care ignorându-i, ne autodistrugem".

2.     BUGETUL PROIECTULUI

Costuri

(Cheltuieli)

Unit. de masura

Nr. de unitati

Cost

unitar /luna

( RON)

Contributia Caritas

Suma solicit. de la Primaria Sagna

Costuri totale

(RON)

1. Resurse umane Salarii

- coordonator proiect

/ luna

12

300

3 600

-

3 600

- asistent coordonator

/ luna

12

200

2 400

-

2 400

- asistent social

/ luna

12

200

-

2 400

2 400

- psiholog

/ luna

12

200

-

2 400

2 400

- persoane invitate

/ luna

12

200

-

2 400

2 400

Subtotal resurse umane

/ luna

12

1 100

6 000

7 200

13 200

2.Transport

Costuri transport echipa proiect, invitati

/ luna

12

250

2 autoturisme

3 000

3 000

Costuri transport cumparaturi, consumabile si pachete

/ luna

12

50

1 autoturism

600

600

Subtotal transport

/ luna

12

300

-

3 600

3 600

3. Echipamente si bunuri

Achizitionarea de videoproiector

bc./an

1

1 900

-

1 900

1 900Achizitionarea de ap. foto

bc./an

1

800

-

800

   800

Achizitionarea de flipchart

bc./an

1

350

-

350

   350

Subtotal echipamente si bunuri

3 050

-

3 050

3 050

4. Costuri aferente proiectului

Consumabile birotica

/ luna

12

120

740

700

1 440

Costuri pentru protocol (apa, cafea..)

/ luna

12

150

 800

1 000

1 800

Costuri pentru pachete de alimente

30 pachete/luna

12

30x50 RON =

1 500

7 200

10 800

18 000

Costuri pentru întretinere sala + telefon, internet

/ luna

12

150

1 800

-

1 800

Costuri pentru premii concurs

30 buc

2

600

-

3 600

3 600

Costuri tiparire brosuri, invitatii, afise

buc.

50 brosuri

50 invitatii

10 afise

8,7

0,5

5

435

25

-

-

-

50

510

Subtotal costuri aferente

Total

11 000

16 150

27 150

Costuri total eligibile

17 000

30 000

47 000

4.   Solicitantul.  Identitate

Denumirea oficiala completa 

(numele organizatiei):

ASOCIAŢIA "CARITAS" ROMAN

Statut juridic:

ORGANIZAŢIE NON - PROFIT

Cod fiscal:

13389814

Adresa oficiala:

ROMAN, Str. Grivitei Nr.1-3, 611004, JUD. Neamt

Adresa postala:

ROMAN, Str. Grivitei Nr.1-3, 611004, JUD. Neamt

Persoana de contact:

PREOT CRISTIAN GALAŢANU

Numar de telefon:

0233/ 74 22 20

Numar de fax:

0233/ 74 22 20

Adresa E-mail:

caritasroman@gmail.com

Website:

  5.  DESCRIEREA SOLICITANTULUI

5.1  Când a fost înfiintata organizatia dvs. si când si-a început activitatea?

         Asociatia Caritas Roman, si-a început activitatea în 1996, ca filiala a Centrului Diecezan Caritas Iasi. Din anul 2000, Filiala Caritas Roman a devenit Asociatia Caritas Roman, având propria personalitate juridica. Organizatia noastra este pe linie bisericeasca, sub directa ascultare a Episcopiei Romano-Catolice de Iasi, fiind de altfel unul din instrumentele de activitate sociala a Bisericii locale catolice. Asociatia, este parte componenta a Centrului Diecezan Caritas Iasi, care la rândul sau face parte din Confederatia Caritas România.

         Prin  apartenenta la aceste foruri superioare - Caritas, prin activitatile comune desfasurate, Asociatia Caritas Roman, face parte din marea familie CARITAS EUROPA si CARITAS INTERNAŢIONAL, având strânse legaturi de prietenie si colaborare în diverse planuri.

         Obiectul de activitate al asociatiei este ajutorarea persoanelor batrâne, bolnave sau sarace, în spiritul solidaritatii umane si a iubirii crestine indiferent de sex, orientare politica, religie sau apartenenta etnica. Misiunea noastra are ca fundament solidaritatea umana si iubirea crestina. De aceea principalele noastre activitati sunt socio-medicale si caritabile, constienti fiind de marile neajunsuri existente în plan social si medical în ceea ce priveste categoriile sociale defavorizate ale societatii românesti. Orasul Roman si localitatile  din jurul lui, constituie spatiul geografic unde asociatia noastra îsi desfasoara activitatea, punându-se la dispozitia unei populatii de aproximativ 295.000 de locuitori, ce traiesc în cele 46 de comunitati catolice si alte peste 87 de comunitati cu populatie majoritar ortodoxa.

         Prin proiectele noastre: Farmacia Caritas, Centrul de Ajutor pentru Viata, Centrul Maternal, Cabinetul Stomatologic, Centrul de Recuperare Medicala, Centrul de Îngrijiri Medico-sociale la Domiciliu, oferim servicii medicale, sociale, de caritate, de înalta tinuta si competenta, prin personalul calificat, daruirea si ajutorul oferit. Cei ce beneficiaza de ajutorul acordat prin aceste programe sunt someri, familii sarace, tinere femei însarcinate sau tinere mame singure si fara sprijin, pensionari si nu numai, persoane cu venituri mici ce nu-si pot procura medicamentele necesare, din cauza preturilor ridicate, persoane imobilizate, singure si uitate, persoane cu dizabilitati fizice, elevii si orice persoana ce solicita consiliere, ajutor sau îngrijire medicala. Totodata este respectat dreptul la confidentialitate si libertate de decizie a fiecarei persoane.

5.2    Care sunt în prezent principalele activitati ale organizatiei dvs.?

Scurta prezentare a proiectelor  Asociatiei "Caritas" Roman

         Proiecte în derulare:

1. Farmacia Caritas

-         anul începerii: 1997;

-         scop: realizarea unei farmacii sociale, ca alternativa la sistemul farmaceutic de stat pentru pensionarii cu venituri mici,  ce nu-si pot procura medicamente;

-         obiective: oferirea în sistem caritas de medicamente persoanelor nevoiase;

-         grup tinta: pensionarii, cazurile sociale, etc.;

2. Cabinet medical general

-         anul începerii: 1997;

-         scop: realizarea unui cabinet medical social, ca alternativa la sistemul sanitar de stat;

-         obiective: consultarea medicala generala a persoanelor sarace care solicita acest lucru;

-         grup tinta: persoane fara venit, pensionari, cazuri sociale;

-         echipa de lucru: un medic primar generalist;

3.     Centrul de Îngrijire la Domiciliu (CID)- Roman, Sagna si Sabaoani

-         trei puncte de lucru: Roman, Sagna si Sabaoani;

-          scop: realizarea unui model de îngrijire medicala la domiciliu în lipsa unui model în sistemul sanitar de stat;

-         obiectiv: asigurarea îngrijirii medicale la domiciliu a persoanelor cu boli cronice, deficiente motorii, etc.;

-         grup tinta: persoanele bolnave imobilizate, singure sau fara ajutor, care au nevoie de tratament, persoane externate care au nevoie de continuarea tratamentului la domiciliu;

4.     Cabinet Stomatologic

-         anul începerii: 2000;

-         scop: realizarea unui cabinet stomatologic social;

-         obiective: ajutorarea prin suportarea costurilor de tratament pentru cazurile sociale de catre Asociatia Caritas;

-         grup tinta: cazurile sociale care solicita tratamente stomatologice;

5.     Centrul de Ajutor pentru Viata Roman  (CAV )

-         anul începerii:  2002;

-         doua puncte de lucru: Roman si Piatra Neamt;

-         scop: rezolvarea numarului mare de cazuri sociale, tinere mame sau viitoare mame, care se prezentau la sediul asociatiei;

-         obiective: prevenirea abandonului de copii în rândul tinerelor mame,

       protejarea vietii în toate etapele acesteia, consilierea cazurilor sociale deosebite;

-         grup tinta: tinere însarcinate, tinere mame singure, familii dezbinate, persoane fara adapost, etc.;

    

6.     Centrul de recuperare si kinetoterapie

-         anul începerii :  2004;

-         scop: realizarea unui centru de kinetoterapie pentru îmbunatatirea serviciilor medicale, pacientilor C.I.D. care nu-si pot permite tratamente de specialitate;

-         obiective: asigurarea de tratament, cazurilor sociale, celor cu afectiuni diverse  prin kinetoterapie, reflexoterapie, masaj, gimnastica medicala si electroterapie;

-         grup tinta: persoane cu deficiente motorii, care necesita recuperare medicala prin kinetoterapie.

7. Centrul Maternal

-     anul începerii - 2004

-    scop: adapostirea mamelor singure, tinerelor însarcinate, necasatorite, care nu sunt acceptate de familie, prevenirea abandonului si a avortului,

-    obiective: asigurarea unui climat de ajutor si sprijinirea in vederea gasirii de noi solutii pentru prevenirea abandonului;

-     grup tinta: mamele singure, tinerele însarcinate si necasatorite;
Document Info


Accesari: 1948
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )