Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...

Responsabilitatea sociala in Romania

sociologie
ALTE DOCUMENTE

EDUCABILITATEA. FACTORII DEVENIRII FIINŢEI UMANE
DROGUL.
Aveti spirit de aventura?
Asertivitatea
MOMENTUL REVELATIEI
INTRODUCERE NEFUMATOR
SPALAREA CREIERULUI SI PARTENERUL ADORMIT
RECUNOSTINTA
Despre fumat
Ai implinit 18 ani?


Responsabilitatea sociala in Romania

identificarea situatiilor de risc si managementul conflictului

 • recrutarea personalului, motivarea si fidelizarea acestuia
 • relatiile cu investitorii si accesul la capital
 • invatarea si inovarea
 • competitivitatea si pozitionarea pe piata
 • eficienta operationala
 • obtinerea licentelor de operare
 • Citigroup, Coca-Cola, Danone, Deloitte, Epson, France Telecom, HP, IBM, Intel, Johnson & Johnson, KPMG, Lloyds, L'Oreal, McDonald's, P&G, Nike, Nestle, Toyota, Unilever, Vodafone etc


  De Craciun, Coca-Cola alaturi de tine

  corul de copii "Bim-Bam";

 • "Studioul M de Balet pentru copii" al Operei Nationale Bucuresti;
 • studentii din anul IV de la sectia "Papusi si Marionete" a UNATC;
 • copiii de la "Gradinita mea" si "Scoala mea".
 • Incasarile din vanzarea biletelor la spectacolul "Si tu poti fi Mos Craciun!" s-au ridicat la 17.000 RON. Intreaga suma a fost folosita pentru modernizarea cu aparatura medicala si logistica informationala a Spitalului de Recuperare Neuromotorie Marin Pazon din capitala. De asemenea, un numar impresionant de jucarii a fost donat de catre public pentru copiii din Centrul de Plasament Sfanta Maria din Bucuresti.  Alianta pentru Persoanele cu Autism

  Obiectivele urmarite de APA prin acest program sunt:

  • sa renoveze Stationarul de Zi din cadrul Spitalului Titan si sa creeze un spatiu de joaca pentru copii, in curtea interioara a spitalului;
  • sa infiinteze un Stationar de Zi pentru adolescenti si tineri cu autism;
  • sa infiinteze o serie de case protejate pentru persoanele cu autism care au depasit varsta de 18 ani;
  • sa sensibilizeze comunitatea locala in legatura cu nevoia de sprijin pe care o au copiii suferind de autism.

  Obiectivele urmarite in program au fost:

  • construirea a 2 noi centre pentru copiii cu nevoi speciale si inchiderea orfelinatului Dumbrava Minunata;
  • evaluarea necesitatilor fiecarui copil pentru a gasi solutii care sa le ofere o viata mai buna.

  Pentru a beneficia de consultanta in privinta conditiilor necesare pentru ingrijirea copiilor cu nevoi speciale, Dacia Group Renault a apelat la 2 parteneri:

  • SERA Romania, un ONG care se implica in problema copiilor abandonati, defavorizati sau cu nevoi speciale
  • Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov

  Cu ajutorul specialistilor din aceste institutii, copiii din orfelinatul Dumbrava Minunata au fost evaluati si li s-a realizat un program de recuperare: educatie si asistenta medicala sau reintegrare sociala.
  Pentru centrele nou infiintate au fost selectati si pregatiti educatori si asistenti sociali. Pentru copiii care urmau sa fie reintegrati in societate, fie s-au selectat si s-au angajat asistente maternale, fie s-au evaluat familiile naturale ale copiilor.
  Un alt parteneriat a fost cel incheiat cu Primaria Tarlungeni care a pus la dipozitie terenul necesar constructiei. Cele 2 noi centre pentru copiii cu nevoi speciale, "Lizuca" si "Patrocle", au fost construite in localitatea Tarlungeni, langa Brasov. Constructiile sunt case de tip familial, care dispun de dormitoare, spatii pentru activitati recreative, bucatarie si grupuri sanitare. Dacia Groupe Renault a alocat acestui proiect 175.000 euro. Constructia celor 2 centre in doar 3 luni de zile a insemnat ca 24 de copii sa beneficieze foarte rapid de conditii de viata mai bune.
  In plus, 15 copii au fost integrati in familii de asistente maternale profesioniste, iar pentru 8 copii s-a acordat sustinere finaciara ca sa fie reintegrati in familiile naturale.

  ,,Impreuna, mai aproape de oameni"

  Sarbatorile reprezinta pentru fiecare om un prilej de bucurie alaturi de familie si cei dragi. In aceste momente, comunitatea ar trebui sa manifeste solidaritate fata de persoanele in dificultate, singure, bolnave sau avand venituri foarte mici.
  Intelegand nevoia de sprijin a persoanelor defavorizate, compania Tuborg Romania a initiat din anul 2003 un program social menit sa le ofere acestora o raza de bucurie in preajma Sarbatorilor. Obiectivul stabilit de compania Tuborg Romania pentru programul "Impreuna, mai aproape de oameni" este sa doneze, in preajma marilor Sarbatori, produse impreuna cu partenerii sai pentru oameni aflati in situatii dificile.
  Pentru a asigura succesul initiativei, Tuborg Romania incheie parteneriate cu alte companii, astfel incat sa ofere cadouri cat mai consistente persoanelor defavorizate. Spre exemplu, in editia din 2005, cu ocazia Pastelui, Tuborg si-a reunit efortul cu alte 6 companii: Agrana, Amigo, Quadrant Amroq Beverages, Alka, Loulis si Kandia-Excelent. Peste 100 de angajati ai Tuborg Romania au participat ca voluntari la pregatirea si impartirea celor 7000 de pachete.
  Stabilirea listelor cu persoanele defavorizate se face cu sprijinul autoritatilor: Cantinele de Ajutor Social si Directia Generala de Asistenta Sociala din Bucuresti.

  Editia din 2005 a fost prima in care programul "Impreuna, mai aproape de oameni" s-a desfasurat si in afara Bucurestiului. Ajutoarele de Craciun au fost oferite si oamenilor nevoiasi din comuna Terpezita din sudul Craiovei.
  In plus, compania Tuborg Romania si-a manifestat solidaritatea fata de victimele inundatiilor, extinzand programul si pentru ajutorarea acestora. Initiativa s-a desfasurat cu ocazia Festivalului International Tuborg editia 2005, cand s-a donat cate 1000 de lei din pretul fiecarui pahar de bere vandut pentru reconstructia caselor din vestul tarii. Peste 25.000 de persoane au beneficiat de acest program de la debutul sau din 2003. In 2005, de Paste si de Craciun au fost ajutati 11.000 de oameni, iar pentru sinistratii din Banat compania Tuborg Romania a donat 420 milioane lei.

  Danone

  Danone Romania a alocat in acest an 420.000 de euro pentru activitati de CSR, suma ce reprezinta donatii facute spitalelor, caselor de copii si de batrani, fundatiilor si organizatiilor umanitare, dar si unor actiuni initiate si finantate in totalitate de Danone, precum actiuni de sprijinire a copiilor defavorizati. Bugetul alocat actiunilor de CSR s-a dublat in 2007 comparativ cu 2006, cand Danone a alocat 200.000 de euro responsabilitatii sociale. 
  Andreea Monica Muresan, PR & communication manager la Danone Romania, a declarat ca de la prima actiune de CSR in care s-a implicat Danone si pana in prezent, bugetele alocate de Danone Romania activitatilor de CSR au crescut de 10 ori. Andreea Monica Muresan este de parere ca in Romania impactul social al companiilor responsabile social este tot mai mare. "Sunt multe companii prezente in Romania care se implica social, iar actiunile lor legate de CSR sunt numeroase si au un impact social din ce in ce mai mare.

  BGS a donat peste 20 de tone de alimente locuitorilor comunei Motoseni, judetul Bacau

  Responsabilitatea sociala nu mai este privita ca un inamic al afacerilor bune, ci a trecut chiar prima linie a practicii judicioase de afaceri. Termenul de"cetatean corporativ" a inceput sa fie mai des folositin ziua de azi, fiindca tot mai multa lume devine sensibila la ideea ca agentii economici au si alte responsabilitati decat aceea de a face profit.  loading...


  Document Info


  Accesari: 6812
  Apreciat:

  Comenteaza documentul:

  Nu esti inregistrat
  Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


  Creaza cont nou

  A fost util?

  Daca documentul a fost util si crezi ca merita
  sa adaugi un link catre el la tine in site

  Copiaza codul
  in pagina web a site-ului tau.
  Coduri - Postale, caen, cor

  Politica de confidentialitate

  Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )