Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadATENTIA (II)

Psihologie
ALTE DOCUMENTE

Coabitatea
PROIECT DIDACTIC - descrierea tipurilor temperamentale
PERIOADA ADOLESCENŢEI Caracteristici generale ale evolutiei adolescentului
Probleme de integrare a copiilor cu Cerinte Educative Speciale
PSIHOLOGIA ÎNVĂTĂRII TEORIILE ÎNVĂTĂRII
Alkindi Carte introductiva in arta demonstratiei logice
Controversa euharistica dintre Luther si Zwingli
PSIHOLOGIE AERONAUTICA - Stresul fiziologic in mediul aeronautic
GESTATIA PSIHANALIZEI
Alchimie personala (1-15 puncte)

ATENŢIA (II)

Asa cum v-am spus, atunci când a fost adus un magnet în preajma unor pietre, nu li s-a întâmplat nimic pietrelor, oricum a fost deplasat magnetul. Dar atunci când a fost adus lânga fier, numai el a fost atras de magnet. La fel, atentia unui Sahaja Yoghin ar trebui sa fie atât de subtila încât sa simta vibratiile, sa se gândeasca la vibratii, sa manânce vibratii, sa bea vibratii si sa se bucure de ele.

În plan fizic, multi oameni Mi-au spus ca au fost la careva acasa si: "Mi-au oferit laddoos (dulciuri) si a trebuit sa manânc. Ce puteam face, Mataji?" În realita­te ei s-au simtit atrasi de forma acelor laddoos, le-au mâncat. Dar nu au vazut vibratiile acelor laddoos. Le-au mâncat si au avut probleme cu stomacul.

Dar un Sahaja Yoghin este ceva deosebit. El este un ales. Pentru ca nu va cunoasteti propria valoare, pentru ca nu v-ati evaluat singuri, v-am evaluat Eu. Aceasta este o realitate înteleasa de putini, anume ca a primi astfel Realizarea, înseamna ca Mataji a facut ceva extraordinar. Trebuie sa fi facut o munca deosebit de mare pentru a duce aceasta la bun sfârsit. Ea trebuie sa fi facut niste penitente (tapasya) enorme în toate vietile Ei si chiar în aceasta viata. Trebuie sa fi lucrat foar­te intens, de dimineata pâna noaptea! si ne aflam aici, acum, când am primit-o. si consideram aceasta ceva asa de obisnuit!

M-am gândit ca dându-va Realizarea, va veti vedea imediat propria valoare si veti gândi ca sunteti ceva maret pentru ca : "Am primit Realizarea si pe Sakshatkar." Dar nu este asa, începeti sa faceti compromisuri cu lucruri grosiere în viata.

Daca limba nu poate simti apa si daca apa este resimtita ca o piatra, ce rost are sa bei apa? Deci, cel mai important lucru, în esenta, este gustul de pe limba.

Chiar si acum vad ca oamenii vin si îmi cer: "Mataji, am o problema. Vreau un serviciu. Ce ar trebui sa fac? Trebuie facut asta si asta..." Desigur ca este în regula daca este un lucru în treacat, dar daca va atrage atentia, înseamna ca v-ati pierdut simtul întelegerii ca sunteti un Sahaja Yoghin si ca bucuria voastra se afla în forma mai subtila si ca va puteti bucura de ea. Aceste lucruri grosiere nu va vor da niciodata bucurie, asa ca de ce sa nu cereti ceva care va va da acea bucurie subtila pe care puteti s-o simtiti - de care va puteti bucura doar voi?

Fiecare ar trebui sa gândeasca pentru el însusi si nu pentru ceilalti. Ar trebui sa va gânditi la asta: "Sunteti capabili sau nu?" Astfel vi se pierde atentia în legaturile spirituale, iar toate aceste dimensiuni sunt exterioare.

În descrierea lui Gokul din Vrindavan, trebuie sa fi citit ca atunci când Krishna cânta la fluier, toate femeile care lucrau si toti gopis din gospodarie îsi paraseau lucrul si toate celelalte - laptele putea sa fiarba, munca putea sa fi fost facuta pe jumatate sau în întregime, chiar daca mâncau sau erau în orice pozitie, se ridicau si se îndreptau alergând spre acel fluier (Murali).

si alergau acolo, stateau ca într-un tablou - nici o miscare a corpului, nimic, stateau pur si simplu si ascultau cu toata atentia. Asa era? El nici macar nu vorbea. Se cânta doar la fluier si toti ascultau ca într-un tablou. Ce era? Bucuria pe care o simteau, bucuria traita în interiorul lor, bucuria care se turna în ei prin acel fluier. Ei stateau doar si ascultau. Atât. Ce este asta? Este subtilitatea acelei bucurii, întocmai ca meditatia - stateau.

La fel, atentia voastra si mintea, ar trebui sa fie asupra Sahaja, asupra faptului de a fi cu Dumnezeu. Sunteti una cu Dumnezeu! Îndreptati-va în totalitate forta centrifuga catre Dumnezeu. Puneti-va tot timpul în legatura cu Dumnezeu si restul muncii este facut ca la un instrument. Întregul lucru va începe sa se produca.

Mintea omeneasca este folosita pentru a face lucrurile ca într-un ritual. Adica se considera ca daca trebuie ridicata o casa, trebuie sa sapi mai întâi fundatia, apoi sunt pusi stâlpii, apoi acoperisul. Astfel, în mod succesiv, se planifica totul pâna la capat. Dar în Împaratia proprie a lui Dumnezeu nu exista planificare. sezi si te bucuri pur si simplu. Daca atentia voastra este ACOLO, este înfaptuita toata munca - întreaga atentie.... Trebuie sa-i ajuti si pe altii sa se ridice si astfel, pentru aceasta, trebuie sa va amintiti ca atentia voastra ar trebui sa fie pe Atma al vostru, pe Spiritul vostru, pe Dumnezeu, fiind tot una cu El în acea bucurie. Întreaga inima este acolo si cu ambele mâini si cu ambele picioare, cu întreaga voastra atentie puteti sa-i extrageti pe oameni, pentru ca atentia voastra este hranita si îngrijita tot timpul. Atunci va veti bucura, de asemenea, de faptul ca oamenii sunt ridicati.

Document Info


Accesari:
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )