Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




Campanie antidrog

Comunicare


Campanie antidrog



CAMPANIA: Nu Drogurilor!

ORGANIZATOR: Campania anti drog ,Ministerul educatiei si ,Ministerul sanatatii

COLABORATORI: Campania anti drog,Ministerul Sanatatii, postul tv Antena 1 si Radio Kiss FM elevii si studenti,personalitati publice.

Drogurile sunt substante chimice ce prezinta actiune asupra starii fizice, 333b19d psihice si comportamentale a oamenilor, dand nastere la cai de acces catre starile modificate ale constiintei. Consumul de droguri reprezinta una dintre provocarile cu care se confrunta umanitatea, efectele directe sau indirecte ale acestuia relevandu-l ca pe un fenomen ingrijorator. Numarul celor care consuma aceste substante nocive este din ce in ce mai mare. Tentatiile sunt intotdeauna mari si, ajutati de conceptiile gresite potrivit carora drogul reprezinta o evadare dintr-o viata plina de probleme, cei mai multi ajung sa cada prada in aceasta cursa care odata inceputa, cu greu va putea fi sfarsita.

Folosirea drogurilor si dependenta de acestea s-a extins, putand vorbi deja despre problema consumului in cele mai diverse categorii sociale, profesionale si de varsta. Efectele pe care aceste substante le au pot fi fatale sau pot duce la o dependenta totala in sase saptamani. Trebuie constientizate urmarile si prevenite din timp.

Avand drept exemple cazurile nefericite ale celor care din curiozitate, teribilism sau din nevoia de izolare au recurs la astfel de compromisuri cu propria viata, este necesara atat stoparea consumului, cat si prevenirea acestuia, demonstrandu-le tuturor ca drogul este doar o iluzie. Nu putem ramane indiferenti la ceea ce se intampla cu persoanele din jurul nostru. De aceea este necesara initierea unei campanii antidrog.

Mesajul:

In tot ceea ce facem, viata trebuie sa fie prioritara. Nu trebuie sa ne lasam prada unor iluzii, drogul nu alege de aceea trebuie sa fim noi cei care alegem, iar solutia cea mai buna este sa alegem viata- sa fim dependenti de ea.

Scopul campaniei:

Campania initiata cu sprijinul Agentiei Nationale Antidrog apare din dorinta de solidaritate, avand drept scop principal prevenirea consumului de stupefiante si informarea asupra riscurilor pe care acesta le implica.

Ideea de la care s-a pornit in realizarea acestei campanii este aceea potrivit careia e necesara cunoasterea efectelor si a urmarilor pe care le are consumul. Daca pentru foarte multe persoane drogurile au la început un efect "benefic", de stimulare a placerii, a curiozitatii, a voluptatii, de îndepartare a durerii, a fricii sau a oboselii, in scurt timp se ajunge la transformarea in cosmar a acestei incercari de evadare.

Obiectivele urmarite:

Obiectiv general

Constientizarea si implicarea întregii populatii, în special a copiilor si tinerilor, în campania de prevenire a consumului de droguri, universale, selective si indicate, în scopul întaririi influentei factorilor de protectie si al reducerii factorilor de risc.

Obiective  specifice

Dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul întregii populatii aflata in fata televizorului, ascultand emisiuni radio sau citind presa, prin intermediul unor spoturi sau materiale scrise, în scopul adoptarii unui stil de viata sanatos fara droguri.

Cresterea influentei factorilor de protectie la vârste mici pentru evitarea sau cel putin întârzierea debutului consumului de stupefiante si reducerea cazurilor deja existente.

Sensibilizarea si educarea populatiei în scopul evitarii consumului experimental/recreational de droguri si a trecerii de la acesta la cel regulat.

Cui se adreseaza:

Decizia de a consuma sau nu droguri îi apartine fiecaruia. Mesajul se adreseaza astfel fiecarei persoane in parte, incercand atat sa sensibilizeze cat si sa creeze ideea de repulsie in ceea ce priveste consumul de droguri.

Grupurile tinta:

Adolescenti cu varste cuprinse intre 12-18 ani;

Tineri cu varste cuprinse intre 18-28 ani;

Consumatorii de orice varsta.

Un studiu realizat de Agentia Nationala Antidrog pe un esantion de 3.500 respondenti cu vârsta cuprinsa între 15 - 64 ani, arata ca în România se manifesta un consum problematic de heroina, cannabis, ecstasy si cocaina, mai ales la populatia tânara (15 - 24 ani). Statisticile arata, pe de alta parte, ca vârsta persoanelor care consuma droguri a scazut la 13 - 14 ani.

Beneficiari directi consumatorii si potentialii consumatori, precum si profesorii, parintii, prietenii

Beneficiar indirect societatea în general.

Localizare: campania se desfasoara la nivel national prin intermediul mass-media si in unitatile de invatamant.

Durata: ianuarie- martie 2007.

Continutul campanie:

Spot TV cu tema "Drogul nu alege..fii tu cel care alege!". Mesajul se adreseaza tuturor persoanelor, atat tinerilor cat si adultilor, fie consumatori de droguri, potentiali consumatori, prieteni sau familii ale acestora. Se va difuza in toata tara prin intermediul posturilor de televiziune (TVR 1, PRO TV, Antena 1, Prima TV, National TV, MTV Romania) pe o durata de 3 luni (ianuarie-martie 2007), dupa ora 21, avand in vedere posibila calificare a imaginilor drept dure.

Spot radio cu mesajul "" difuzat zilnic la radiourile care emit in toata tara (ProFm, Kiss Fm, Europa Fm, Radio 21, InfoPro, Radio Guerrilla)

Publicatie in presa, continand o imagine si un text ce promoveaza mesajul "Drogul nu alege..fii tu cel care alege! Fii dependent de viata!". Aecsta este adresat tuturor cititorilor de ziare si reviste. In ceea ce priveste publicatiile zilnice, mesajul va aparea de trei ori pe saptamana in fiecare dintre ele (Adevarul, Evenimentul Zilei, Libertatea, Ziua, Jurnalul National, Cotidianul), iar in cele saptamanale sau lunare( Academia Catavencu, Cosmopolitan, Avantaje, FHM, Tv Mania, Popcorn) in fiecare editie.

Campanii in scoli si licee: afisarea de postere cu mesajul "Drogul nu alege..fii tu cel care alege! Fii dependent de viata!" si organizarea unor intalniri cu elevii ce au drept scop informarea acestora despre riscurile pe care le are consumul de droguri si despre efectele nocive pe care le prezinta

In cardul campaniei antidrog are loc promovarea mesajului de nonconsum si prin intermediul presei. Spre deosebire de spotul tv sau cel radio, in aceasta situatie este necesara atingerea scopului propus prin inserarea in paginile ziarelor si revistelor a unei imagini care sa sensibilizeze si sa socheze in acelasi timp, tocmai pentru a-i face pe cititori sa constientizeze gravitatea consumului de stupefiante.

Imaginea prezentata este cea a unui cimitir, cu numeroase cruci, ce au ca inscriptie nume de droguri: "cocaina", "heroina", etc. Campul intins si multitudinea de pietre funerare sugereaza faptul ca pana acum numarul celor care au avut un sfarsit tragic, tocmai datorita consumului, este mare. Se incearca astfel constientizarea faptului ca ideea de extaz este doar o iluzie, realitatea fiind cu totul alta.

Imaginea alb-negru, atat a fotografiei cat si a scrisului arata contrastul dintre viata- alb si moarte- negru. Drogul reprezinta cel mai adesea moartea, de aceea trebuie aleasa viata. Singura dependenta care trebuie sa existe este dependenta de viata.

DISCIPLINA :COMUNICARE MANAGERIALA SI RELATII PUBLICE

TEMA

CAMPANIE ANTIDROG


Document Info


Accesari: 5573
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )