Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
OBLIGATIILE SALARIATULUI

Resurse umane


OBLIGATIILE SALARIATULUI

1) obligatia de a realiza nor 959i82j ma de munca sau dupa caz de a īndeplinii sarcinile ce īi revin conform fisei postului

2) obligatia de a respecta disciplina muncii

3) obligatia de a respecta prevederile cuprinse īn RIN

4) obligatia de a fi fidel fata de angajator īn executarea atributiilor de serviciu

5) obligatia de a respecta masuri de securitate si sanatate a muncii īn societate

6) obligatia de a respecta secretul de serviciu

1) Obligatia de a realiza nor 959i82j ma de munca sau dupa caz de a īndeplinii sarcinile ce īi revin conform fisei postului

            Conform denumirii pe structuri de personal, pentru muncitori desfasurarea muncii zilnice se bazeaza pe forme de munca care pot fi de timp sau de productie, functie de durata ciclului de fabricatie a unei unitatii de produs sau a unui lot de produse.

            Normele sunt īn prealabil acceptate prin CCM, fiind determinate astfel īncāt sa poata fi realizate, depasirea lor asigurānd o motivatie salariala pentru angajat si un venit suplimentar pentru angajator.

            Realizarea sarcinilor din fisa postului pentru structura de personal TESA, asigura desfaturarea optima, logistica a activitatii firmei pentru angajator si o evaluare profesionala benefica pentru angajat.

 

2) Obligatia de a respecta disciplina muncii

            Disciplina muncii īnseamna = disciplina tehnologica si disciplina sociala a angajatului īn procesul muncii. Respectarea disciplinei tehnologice de catre fiecare angajat duce la eliminarea pierderilor de materiale, a rebuturilor de produse; iar respectarea disciplinei sociale din colectiv si a disciplinei individuale conduc la lipsa sanctiunilor īn societate.

3) Obligatia de a respecta prevederile cuprinse īn RIN

            RIN si CCM sunt īntocmite de un colectiv ales atāt din partea angajatilor cāt si din partea angajatorilor si este facut pentru īntreg colectivul de salariati, deci se impune a fi luat la cunostiinta de toti salariatii si īn consecinta de a fi respectat. El este īntocmit astfel īncāt sa motiveze atāt munca salariatilor ca drepturi si obligatii cāt si activitatea angajatorului ca drepturi si obligatii.

4) Obligatia de a fi fidel fata de angajator īn executarea atributiilor de serviciu

            Societatea comerciala cu un specific de activitate a caror date au un caracter secret, prin CRU īntocmesc acte aditionale pentru persoanele nominalizate de conducere, referitoare la cluzele de neconcurenta, de confidentialitate, si de fidelitate fata de organizatia īn care activeaza.

            Ele sunt mentionate pe larg cu un continut detaliat privind secretizarea activitatii respective īn RIN al societatii si care rezulta chiar din informarea prealabila anterioara angajarii. Īn consecinta respectarea acestor clauze obliga societatea la acordarea unor sporuri de neconcurenta si confidentialitate fata de activitatea depusa prezenta si viitoare pentru angajatii nominalizati.

            Pentru acesti angajati clauza functioneaza si dupa īncetarea raporturilor de munca. Fidelitatea fata de firma a tuturor salariatilor presupune statornicia lor īn organizatia respectiva.

            Diminuarea la maxim a fluctuatiei de personal este benefica atāt pentru angajat cāt si pentru angajator, deoarece angajatul stie ca are un post stabil pe durata nedeterminata si care pe masura executarii CIM īsi ridica pregatirea profesionala, iar angajatorul va valorifica benefic pentru el experienta profesionala a angajatului īn cauza.

5) Obligatia de a respecta masuri de securitate si sanatate a muncii īn societate

            Legea 90/1996 republicata - a protectiei muncii. Din prima zi de angajare angajatul efectueaza instructaj de protectia muncii specific locului de munca, semneaza fisa de protectie a muncii si devine responsabil īn respectarea masurilor din fisa pentru ca sa evitate īn totalitate unele accidente de munca, prin respectarea securitatii muncii. Factorii care contribuie la urmarirea si respectarea masurilor de protectia muncii, sunt toti conducatorii angajatilor pe structuri de personal conform organigramei.

            Numai īn prima zi de angajare Inspectorul de protectia muncii actioneaza asupra angajatului aducāndu-i la cunostiinta toate masurile de care  trebuie sa tina seama si īntocmindu-i fisa de protectie a muncii. Ulterior conducatorii locurilor de munca au aceasta obligatie de a efectua instructajul de protectie a muncii la perioade diferite functie de gradul de risc si accidentare, cu frecventa mai mare sau mai mica functie de locul de munca.

6) Obligatia de a respecta secretul de serviciu

            Se asociaza direct cu obligatia de a respecta confidentialitatea, neconcurenta deoarece elementele acestor clauze sunt secretele de serviciu cu care lucreaza angajatii nominalizati ai societatii si pentru care cuantumul sporului acordat lunar este de cel putin 25% din valoarea salariului de baza.


loading...
Document Info


Accesari: 7756
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )