Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

loading...
Avantaje pentru blocurile cu mansarda

Arhitectura constructii


Avantaje pentru blocurile cu mansarda

  

Carte-doar-cu-buletinul-4771.aspMansardarea aduce reducerea costurilor pentru intretinere si cresterea valorii imobilelor. Prin mansardare se rezolva, in parte, si lipsa locuintelor.
In functie de negocierile 414r1720e cu firma investitoare, proprietarii apartamentelor din blocurile mansardate pot avea o multime de beneficii.SCHIMBAREA INSTALATIILOR

Unul din avantajele mansardarii este reducerea cu pana la 50% a facturii la intretinere pe timp de iarna. Presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuta, ne-a declarat ca reducerea costurilor la intretinere este rezultatul reabilitarii termice a blocului mansardat (mansardarea implica si reabilitarea termica a intregii constructii). Practic, se schimba instalatiile, se izoleaza si se zugravesc peretii exteriori, iar tamplaria de la partile comune ale blocului este inlocuita cu geamuri termopan. In acest fel se pierde mai putina caldura, iar locatarii platesc mai putin la costurile de intretinere.

LOCUINTE MAI SCUMPE

Prin investitiile in bloc creste si valoare apartamentelor. Mansardarile se fac, de regula, la blocuri cu patru etaje. Cheltuielile cu reabilitarea termica sunt suportate de firma care face mansardarea. In schimp, proprietarii imobilelelor trebuie sa isi dea acceptul pentru construirea unui nou etaj, al carui proprietar este firma investitoare. Pana in prezent, astfel de masardari au fost efectuate in Sibiu, Mangalia si Targoviste.
CONSULTANTA SI AVIZE

Asociatiile de proprietari care vor sa permita mansardarea au nevoie in primul rand de consultanta juridica. Pe de alta parte, firma investitoare trebuie sa obtina o serie de avize (urbanism, mediu, pompieri, Distrigaz, Electrica etc.). Oricum, mansardarea poate fi o solutie pentru penuria de locuinte.


loading...


Document Info


Accesari: 1098
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2018 )