Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
UploadVarianta 2

Chimie


ALTE DOCUMENTE

CARBONUL
Apa Dura
TABELUL PERIODIC AL ELEMENTELOR
12 uleiuri volatile naturale si efectele lor asupra mintii
Alchine
Petrol
Importanta metanului
Polizaharide
Coroziunea si protectia metalelor si aliajelor Ómpotriva coroziunii
Varianta 2

Varianta 2

1)Rezistenta la oboseala reprezinta prop. Materialului de a rezista la actiunea solicitarilor variabile in timp.

2) Maleabilitatea reprezinta proprietatea metalelor de a putea fi trase in foi.

3)Reteaua cristalina reprezint 636f52g a dispunerea atomilor dupa 3 directii in spatiu.4)Sistemul hexagonal caracteristici a=b diferit de c, alfa=beta(90 gade)=gama(120 grade), Zn, Mg, Ti, Gf, repr grafica:

5)Transformarea alotropica reprezinta: metalele care prezinta diferite structuri cristaline stabile in stare solida la temperaturi diferite sunt metalele care prezinta alatropie, aceste structuri stabile s. n forme alotropice, trecerea de la o forma la alta este reversibila.

6)Atomul de substitutie: este atomul de un alt fel care inlocuieste un atom din reteaua de baza.

7)Explicati simbolurile: a)OL 32.2-clasa de calitate, sigma r=32daN\mm patrat b)Fc 20, sigma r=20 daN\mm patrat fonta cenusie c)Fma 30 -fonta maleabila alba sigma r=30 daN\mm partrat d) Fgn 40 12-tao=12%(alungire) fonte cu grafit nodular sigma r=40daN\mm patrat.

8)Recoacerea de recristalizare (regim termic) incalzire la 400-500 grade C mentinere la temp de racire odata cu cuptorul , se aplica cu scopul eliminarii ecruisarii instalate in urma oricarui tip de prelucrare.

9) Explicati simbolurile:a)Rp2-otel rapid(otel inal aliat)b)MCW 53-oteluri aliate pt scule MoCr 53% Wolfram c)TS3MoCrNi13-turnat0.03% C1.3% Ni oteluri aleate de constructii turnate in piesa.

10) Nitrurarea reprezinta tratamentul termochimic care consta in inbogatirea in azot al stratului superficial al pieselor din otel si fonta.
11) Mediul de racire util in cazul calirii clasice: presupune incalzirea otelurilor hipoeutectoide cu 30-50 grade C peste Ac3 si a otelurilor hipereutectoide cu 50-70 grade C peste Ac1 mentinerea la temp si racirea in apa.

12)Boala de hidragen a Cu reprezinta : Cu 20 reactioneaza cu atmosfera astfel incat la nivelul limitei dintre graunti iau nastere vapori care exercita presiuni in timpul exploatarii putand determina fisurarea sau ruperea pieselor.

13)Tambacul galben: alamele care au in compozitia lor pana la 15-20% Zn.

14)Coroziunea Al in prezenta atmosferelor rezista la actiunea acidului sulfuric si azotului diluat si este atacat de acidul clorhidric diluat, sapun, soda, apa de mare.

15)Explicati simbolurile: a)ATCu45i4-4%siliciu+4%Cu+92%Al AT-aliaj de aluminiu turnat ATCu4Si4-aluminiu si aliajele sale. b)CuAl9T-Bronzurile turnare 9%Al+91%Cu c)CuSn2=2%Sn+98%Cu, bronzurile.

16)Obtinerea sudarii in X si dati exemple: in cazul sudarii in X straturile se aplica alternativ pentru a evita deformarea pieselor datorita tensiunilor ce iau nastere in cordonul de sudura.

Document Info


Accesari: 1423
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
Coduri - Postale, caen, cor

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2019 )