Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




CONFIGURAREA BIOSULUI

Informatica


CONFIGURAREA BIOSULUI



BIOS este prescurtarea de la Basic Input Output System si desemneaza un program (soft) special care este scris pe un cip de memorie ROM ("read only memory") instalat pe placa de baza. Biosul este responsabil cu functionarea optima a calculatorului in timpul pornirii. Dupa incarcarea sistemului de operare, acesta (S.O.) preia de la bios sarcina de control asupra functionarii calculatorului. Biosul ramine in fundal si conlucreaza cu sistemul de operare tot timpul cit calculatorul este deschis.

In programele mai noi de configurare a biosurilor sint specificati parametrii de functionare a componentelor hardware cum 11411r1723l sint tensiunea de alimentare, frecventa magistralei principale de date (FSB), multiplicatorul procesorului, etc. Intelegerea datelor prezentate in programul de configurare este esentiala daca dorim sa facem modificari ale acestora. In general nu este nevoie sa facem modificari pentru ca biosul recunoaste componentele instalate (de ex. procesorul) si face automat reglajele pentru functionarea optima a acestora (de ex. seteaza valoarea multiplicatorului procesorului).



In mod normal biosul este configurat optim de catre fabricantul placii de baza asa ca nu este indicat sa facem modificari decit daca avem probleme cu calculatorul care nu pot fi rezolvate altfel, cum sint de exemplu conflictele intre componentele hardware. Putem sa ne uitam insa fara grija la datele din bios fara sa facem modificari, nu se va intimpla nimic rau. Biosul este impartit in mai multe sectiuni dispuse pe doua coloane. Trecem de la o sectiune la alta cu ajutorul tastelor cu sageti. Dupa ce am selectat o sectiune apasam tasta Enter si vom vedea datele care se afla in ea. Pentru a ne intoarce la ecranul principal apasam tasta Esc.

In momentul de fata exista doi mari producatori de biosuri si anume Award (sau Phoenix-Award) si AMI. In cele ce urmeaza se va arata cum se fac modificarile in bios folosind ca exemplu biosul Phoenix-Award. Lucrurile stau asemanator si pentru biosurile produse de AMI, dar este posibil ca denumirea sectiunilor programului de configurare a biosului sa nu fie aceeasi ca in cazul biosului Phoenix-Award.

Exista situatii cind este nevoie sa facem modificari minore in bios. De exemplu daca avem un maus USB atunci cind va trebui sa instalam sistemul de operare (SO) vom observa ca nu putem sa-l folosim in timpul instalarii. Mausul va putea fi folosit insa foarte bine dupa instalarea SO, iar la instalarea SO ne putem descurca foarte bine numai cu tastatura. Pentru a exemplifica modul in care se fac modificarile in bios vom incerca sa determinam biosul sa recunoasca mausul USB. Apasam pe tasta cu sageata in jos pina ajungem la sectiunea "Integrated peripherals". Apasam tasta Enter si va apare un ecran nou. Apasam din nou pe tasta cu sageata in jos pina selectam un rind pe care scrie "USB Mouse Support [Disabled] ". Apasam pe tasta Page Up (sau Page Down) si vom vedea ca in loc de [Disabled] apare scris [Enabled]. Vom proceda asemanator daca pe linga maus avem si tastatura care se conecteaza prin USB. Vom modifica valoarea [Disabled] care e scrisa linga USB Keyboard Support. Apasam tasta Esc si ne intoarcem la ecranul principal al biosului.

Sa presupunem de asemenea ca nu dorim sa folosim placa de sunet inclusa pe PB pentru ca ne-am cumparat o placa de sunet separata. Va trebui sa selectam din ecranul principal sectiunea "Integrated Peripherals" si sa apasam tasta Enter. Folosim tasta cu sageata in jos si selectam rindul pe care scrie " VIA OnChip PCI Device [Press Enter] ". Avem de-a face cu o subsectiune si pentru a vedea datele care ne intereseaza va trebui sa apasam din nou tasta Enter. In ecranul care apare observam ca pe primul rind este scris " VIA AC97 Audio [Auto] ". Daca avem acest rind selectat apasam tasta Page Up si observam ca in loc de [Auto] este scris [Disabled]. In acest fel i-am indicat biosului sa nu utilizeze placa audio integrata (este de fapt vorba de codecul AC 97). Apasam tasta Esc de doua ori pentru a ne intoarce la ecranul bios principal.

Daca am facut modificari in bios si ne aflam pe ecranul principal folosim tastele sageti pentru a ajunge la rindul pe care scrie "Save and Exit Setup" (salveaza modificarile si paraseste programul de configurare a biosului). Va apare o minifereastra rosie unde scrie "Save to CMOS and exit setup (Y/N) ? " linga care se afla scrisa o litera Y care clipeste. Apasam tasta Enter si modificarile vor fi salvate iar calculatorul va reporni. Daca dorim sa nu salvam modificarile facute folosim tastele sageti pentru a ajunge la rindul pe care scrie "Exit without saving" (paraseste programul de configurare a biosului fara a salva modificarile). Va apare o minifereastra rosie unde scrie "Exit without saving (Y/N) ? " linga care se afla scrisa o litera N care clipeste. Apasam intii tasta Y si apoi tasta Enter iar modificarile nu vor fi luate in consideratie atunci cind calculatorul va reporni. Aceste operatiuni sint mai usoare daca folosim tastele Fn. De exemplu putem apasa tasta F10 iar programul de configurare va primi comanda "Save and Exit Setup".

Modificarile in bios ai unor parametri cum sint tensiunea de alimentare a componentelor, frecventa magistralei sistemului (FSB) sau valoarea multiplicatorului procesorului nu trebuie facute decit in cunostinta de cauza altfel este posibil sa defectam calculatorul. Este recomandat sa nu fie facute astfel de modificari.


1 Realizati un backup complet al sistemului.

Veti face schimbari importante ale sistemului. De aceea, fiti siguri ca aveti posibilitatea de a va intoarce in cazul in care lucrurile nu merg bine in timpul instalarii (cum ar fi o pana de curent) sau dupa instalare (cum ar fi problemele serioase de compatibilitate). In plus, veti pierde toate fisierele din Recycle Bin, de aceea fiti siguri ca acolo nu se ata ceva necesar. Am folosit utilitarul Drive Image (PowerQuest) pentru backup si revenirea in Windows 98 sau Windows NT. O idee buna este sa aveti la indemana o discheta de startup Windows care include un driver CD-ROM.

Nota:

Restaurarea unui sistem de operare mai vechi este mai simpla daca plasati documentele personale pe o partitie separata. In acest mod, puteti sterge, reformata si restaura vechea partitie fara a va deteriora fisierele personale. Puteti sa instalati si aplicatiile pe o partitie separata.


2 Alegeti Upgrade sau Clean Install.

Avand in functiune versiunea curenta de Windows, introduceti CD-ul de upgrade la Windows 2000 in unitatea CD-ROM. Aplicatia Windows 2000 Setup Wizard porneste automat. Odata ce instalarea a inceput, primul pas important este sa specificati daca doriti sa faceti un upgrade la versiunea curenta de Windows sau o instalare curata.


3 Instalati pachetele de upgrade (daca exista).

Daca folositi Windows NT 4.0, asigurati-va ca aveti Service Pack 4 sau versiunile ulterioare (realizati si copii de backup) inainte de a instala Windows 2000. Oricare ar fi tipul de instalare ales, Windows 2000 scaneaza toate discurile locale in cautarea partitiilor NTFS si le aduce la NTFS5. Acest Service Pack este esential daca doriti un sistem dual-boot intre NT 4.0 si Windows 2000, deoarece versiunile originale de Windows NT 4.0 nu pot citi partitiile NTFS5, ceea ce inseamna ca instalarea NT existenta ar putea fi invalida. Microsoft spune ca Windows 2000 va lansa un avertisment inainte de conversie, insa eu nu am vazut asa ceva in timpul celor cateva procese de upgrade cu Windows 2000 Release Candidate 3. Windows NT 4.0 Service Pack 4 si versiunile ulterioare (cea mai noua este SP6) permit versiunii NT 4.0 sa citeasca partitiile NTFS5, adica realizarea unui dual-boot intre cele doua sisteme de operare. Asigurati-va ca ati instalat SP inainte de Windows 2000 daca doriti bootarea acelei partitii NT 4.0.


4 Decideti asupra NTFS.

Sistemul de fisiere NTFS din Windows 2000 Professional are un numar de avantaje fata de sistemul FAT (File Allocation Table) utilizat de Windows 9x. NTFS ofera o utilizare mult mai eficienta a spatiului de pe disc fata de FAT, ca si o securitate superioara. Fie ca realizati un upgrade, fie o instalare curata, NTFS este o optiune inteleapta. Daca realizati o instalare curata si planuiti un sistem dualboot cu Windows 2000 si Windows 9x, puteti folosi NTFS doar pe o singura partitie, pe care Windows 9x nu o va recunoaste.


5 Verificati raportul de upgrade.

In continuare, Windows 2000 Professional va rula analiza configuratiei sistemului si va pregati un raport pe care-l puteti salva sau tipari. Daca ati urmat pasii recomandati de noi, nu veti avea prea multe surprize. Daca optati pentru un upgrade de la Windows 9x (nu pentru o instalare curata, langa alt OS), raportul va indica incompatibilitatea unor intrari din fisierele autoexec.bat si config.sys fata de Windows 2000, ceea ce nu reprezinta un motiv de ingrijorare.


6 Asteptati.

Acest pas este usor. Daca ati ales un upgrade, procesul devine aproape automat incepand cu acest punct, desi poate dura o ora sau mai mult. Windows 2000 Professional va restarta sistemul PC de cateva ori, va copia toate fisierele de care are nevoie si va migra setarile si aplicatiile dinspre versiunea anterioara a Windows. Vor exista perioade lungi de timp (5-10 minute) cand pare ca nimic nu se intampla, nici macar lucrul cu hard discul. Nu intrati in panica. Instalarea continua.


7 Selectati optiunea Clean Install.

In acest caz, trebuie sa introduceti date ca user name, password, data si ora. Daca sistemul este conectat la o retea, un wizard va coordona acest proces de setup prin retea.


8 Aproape gata, ultimii pasi.

Cand porniti Windows 2000 pentru intaia oara, va trebui sa introduceti o parola de log-on, inainte de a incepe utilizarea noului OS. Dupa log-on, parcurgeti turul de onoare si asigurati-va ca totul lucreaza corect. In cazul in care aveti probleme, vizitati zona de suport tehnic de la Microsoft: www.microsoft.com/windows2000/professional.

Pornim calculatorul cu butare de pe discheta de pornire. Va apare un ecran negru cu titlul "Microsoft Windows Millenium Startup Menu" pe care ne sint prezentate patru optiuni. Alegem optiunea "Start computer with CD-ROM support" (pornire cu posibilitatea de a folosi unitatea CD-ROM sub mediul DOS) apasind tasta "3" si apoi tasta Enter. Dupa citeva minute va apare promptul liniei de comanda care este " A:\> " (fara ghilimele). Ni se spune si ca CD-ROM -ul este desemnat prin litera H.

Introducem CD-ul de instalare a Windows ME in unitatea CD-ROM. In cazul de fata aceasta este desemnata prin litera H pentru ca avem patru partitii pe hardisc ( C, D, E, F ) si la pornirea de pe discheta se creeaza un disc virtual caruia i se da litera G. Ne mutam cu promptul liniei de comanda pe unitatea CD-ROM, tastind litera unitatii CD-ROM si anume h: si apasind tasta Enter. Promptul se schimba din " A:\> " in " H:\> ". Apoi scriem (tastam) la promptul liniei de comanda " dir/p " (fara ghilimele) si apasam tasta Enter. Va fi afisat continutul CD-ului. Intre fisierele acestuia se afla si unul numit " setup.exe " care este fisierul care initiaza si controleaza procesul de instalare a sistemului de operare.

Scriem setup.exe la promptul liniei de comanda si apasam tasta Enter. Urmeaza un proces de verificare a integritatii partitiilor prin scanarea hardiscului. Acest proces va dura citeva minute si este declansat in momentul in care apasam tasta Enter. Va apare un ecran albastru unde urmarim progresia scanarii pe rind a tuturor partitiilor. La sfirsitul acesteia apasam tasta X (sau selectam butonul Exit de pe ecran si apasam tasta Enter) si va incepe procesul propriu-zis de instalare a sistemului de operare.

Va apare o fereastra pe care scrie "Welcome to Windows Me Setup". Facem clic pe butonul "Next" din josul ferestrei. Va apare o fereastra care prezinta termenii contractului care se stabileste intre compania Microsoft (producatorul SO) si cumparatorul SO. Citim contractul si daca sintem de acord facem clic in cerculetul de linga textul "I accept the Agreement " (sint de acord cu termenii contractului) si apoi facem clic pe butonul "Next". Va apare o fereastra unde trebuie sa introducem in niste casute codul produsului cumparat ("Windows Product Key"). Dupa ce terminam facem clic pe butonul "Next".

Va apare o fereastra unde ni se cere sa alegem locul de pe hardisc unde dorim sa fie instalat SO. Ni se indica deja varianta C:\Windows ca fiind cea recomandata. Acceptam aceasta varianta si facem clic pe butonul "Next".

In urmatoarea fereastra sintem intrebati ce tip de instalare dorim. Alegem optiunea selectata deja si anume "Typical" (instalare obisnuita) si facem clic pe butonul "Next". In continuare apare o fereastra cu doua cimpuri unde trebuie sa completam numele si compania la care lucram. La nume putem trece numele real sau o porecla (de ex. porecla folosita in adresa de posta electronica). La companie putem sa trecem numele companiei la care lucram, numele unei companii fictive sau sa lasam cimpul gol. Facem clic pe butonul "Next". In fereastra urmatoare sintem intrebati care sint componentele SO Windows care dorim sa fie instalate. Alegem optiunea selectata deja si anume "Install the most common components" (instaleaza componentele obisnuite) si facem clic pe butonul "Next". In fereastra urmatoare trebuie sa alegem tara in care locuim. Putem sa derulam lista si sa alegem Romania dar acest lucru nu are importanta in functionarea SO deci putem sa alegem ce tara dorim sau sa lasam optiunea deja selectata. Facem clic pe butonul "Next".

Urmeaza etapa de creare a unei dischete de pornire. In mod normal nu avem nevoie de asa ceva, din moment ce avem deja o discheta de acest fel cu ajutorul careia am pornit calculatorul si in plus putem sa ne facem cite dischete dorim dupa instalarea SO. Scoatem discheta de pornire din unitatea de discheta si facem clic pe butonul "Cancel" din fereastra.

Urmeaza etapa de copiere a fisierelor necesare pentru instalarea Windows de pe CD pe hardisc. Facem clic pe butonul "Finish" din partea de jos a ferestrei cu titlul "Ready to begin copying files" (sistemul e pregatit sa inceapa copierea fisierelor). Aceasta etapa este automata si nu trebuie sa intervenim. In partea din stinga a ecranului putem urmari progresia actiunii. Aceasta dureaza intre 15 si 30 de minute. Dupa terminarea copierii apare o fereastra in care sintem anuntati ca sistemul va reporni automat in 15 secunde sau cind apasam butonul "Restart". Este recomandat sa lasam sistemul sa reporneasca automat.

Urmeaza prima etapa de punere la punct ("setting up") a componentelor hardware "Plug and Play" pe care le avem in sistem. In aceasta etapa sint copiate pe hardisc si incarcate in memorie niste programe speciale numite draivere ("drivers") care asigura buna functionare a componentelor hardware sub Windows. La un moment dat apare o minifereastra in care sintem anuntati ca trebuie sa furnizam un nume pentru calculatorul nostru si pentru grupul de calculatoare ("workgroup") din reteaua caruia îi apartine acesta. Facem clic pe butonul OK. Daca avem calculatorul inclus intr-o retea in fereastra urmatoare completam numele adecvate in cimpurile respective. Daca nu avem calculatorul inclus intr-o retea completam un nume fictiv in cimpul "workgroup" iar numele calculatorului il stabilim in functie de preferintele personale. In cimpul "computer description" putem completa o descriere a calculatorului care sa ajute la identificarea mai usoara in retea sau nu scriem nimic. Facem clic pe butonul Next.

Urmeaza etapa de punere la punct ("setting up") a componentelor hardware "non Plug and Play" pe care le avem in sistem. Putem observa progresia acestei actiuni automate sub forma unei linii albastre formate din mici dreptunghiuri. Dupa terminarea actiunii calculatorul va reporni singur. Daca ni se pare ca actiunea de detectare s-a blocat (evidentiata de faptul ca progresia stagneaza pentru o perioada mare de timp) trebuie sa repornim manual calculatorul apasind in acelasi timp pe tastele Ctrl, Alt si Delete. Dupa repornire actiunea se va relua si este foarte probabil ca va fi dusa la bun sfirsit.

Urmeaza etapa de punere la punct a unor elemente importante din SO Windows si anume panoul de control, programele care sint prezente in meniul de start, ajutorul si in final configurarea sistemului. La sfirsitul acestor actiuni sistemul va reporni automat. Instalarea este terminata.

La repornirea sistemului apare o minifereastra in care sint doua cimpuri. In primul se afla completat numele specificat de noi iar cel de-al doilea este gol.Completarea acestui cimp gol este optionala. Daca dorim ca Windows sa porneasca numai dupa introducerea unei parole scriem o parola si apasam butonul OK. Daca nu dorim sa introducem mereu parola ori de cite ori pornim Windows lasam cimpul gol si apasam butonul OK. Va apare o minifereastra cu titlul "updating system settings" (actualizarea parametrilor sistemului) unde urmarim progresia acestei actiuni care dureaza citeva minute.

Este posibil sa apara un mic film de prezentare a sistemului de operare. Putem sa il lasam sa ruleze si la sfirsit sa-l inchidem sau apasam in acelasi timp pe tastele Alt si F4 si oprim filmul imediat.

In acest moment instalarea SO Windows ME este practic incheiata. Daca dorim sa avem pe hardisc un singur sistem de operare ne oprim in acest punct si continuam cu instalarea draiverelor.

Pentru a putea instala de pe CD sunt necesare o unitate citire CD-uri si posibilitatea ca sistemul sa poata porni de pe CD. Pentru a putea porni de pe CD, in BIOS-ul calculatorului se seteaza primul dispozitiv de pe care se porneste sa fie unitatea de citire CD-uri.

Reporniti calculatorul cu CD-ul de Windows XP in unitate. Imediat dupa pornirea de pe CD va aparea programul ce va va ghida catre instalarea Windows XP.

Daca aveti hard disk-uri Serial ATA sau SCSI sau puse in RAID, imediat dupa start, vi se ofera ocazia sa le instalati prin apasarea tastei "F6" :Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID Driver. Daca apasati "F6" pentru a instala una din componente, aplicatia Setup va cere dischetele cu drivere pentru a le putea instala.

Imediat dupa acest pas urmeaza Automatic System Recovery (ASR). Pentru a putea initia ASR e nevoie sa apasati "F2" si sa introduceti discheta realizata cu utilitarul Back-up.

In continuare Windows XP va incarca drivere recunoscute pentru toate dispozitivele din sistem.

NOTA: Windows XP a fost publicat in 2001. In cazul unor sisteme noi, acesta nu va recunoste majoritatea dispozitielor interne. Acestea vor putea fi instalate dupa terminarea instalarii.

Dupa incarcarea driver-elor se ajunge la meniul principal de instalare.

Se alege optiunea de instalare a Windows XP To set up Windows XP now, press ENTER. Urmatorul ecran afiseaza EULA (End-User License Agreement). Este necesar acordul pentru a putea continua. Daca sunteti de acord, apasati "F8". Daca nu sunteti de acord apasati "ESC" si calculatorul va reporni. Se presupune ca acceptati si instalarea continua.

Urmeaza un pas important pentru instalare. Partitionarea hard disk-ului. Pentru a selecta o partitie din lista se navigheaza cu tastele sus si jos. La acest pas va trebui sa impartiti spatiul disponibil in modul cel mai convenabil. Pentru a crea o partitie se apasa tasta "C". Pentru a sterge o partitie, se selecteaza partitia si se apasa tasta "D". Ca o masura de securitate vi se cere confirmarea pentru stergere. Aceasta confirmare vine prin apasarea tastei "L". Daca ati apasat din greseala pe "D' puteti apasa pe "ESC" si va puteti reintoarce la meniul anterior.
Dupa ce ati apasat "C" pentru a crea o partitie, va aparea un ecran in care vi se cere sa indicati cantitatea dorita pentru partitie. In aceasta casuta, va aparea initial dimensiunea maxima posibila pentru aceea partitie.

NOTA: Cantitatea datelor din aceasta casuta este masurata in MegaOcteti

Dupa alegerea partitiei pe care se va instala Windows XP se apasa "ENTER" si va aparea un nou ecran in care vom alege tipul de partitie (FAT32 sau NTFS) si modul formatarii (Normal sau Rapid). Modul "Quick" se recomanda numai in cazul in care hard disk-ul a mai folosit si au mai avut loc alte instalari pe el. Pe un hard disk nou nu se recomanda formatarea rapida.

Dupa toate aceste cerinte, aplicatia Setup isi va copia fisierele necesare.

NOTA: In cazul in care in timpul procesului de incarcare a driver-elor sau a copierii fisierelor apar erori de copiere a fisierelor sau incarcare a driver-elor, acestea se datoreaza fie unui CD zgariat sau unei probleme hardware la una din componentele calculatorului.

Dupa copierea fisierelor va avea loc o restartare a sistemului. Se recomanda ca la aceasta restartare, din BIOS, sa fie mutata optiunea de pornire de la unitatea de citire CD la hard disk.

Windows XP va porni in modul grafic si va incarca drivere pentru dispozitivele pe care le recunoaste

NOTA: Din acest moment se poate folosi mouse-ul pentru deplasarea pe ecran.

Primul lucru pe care putem sa il facem este alegerea optiunilor regionale si de limba.
Dupa ce facem aceste setari se apasa "NEXT".

In acest ecran are loc personalizarea software-ului. Numele persoanei si al companiei (acestea se gasesc pe licenta venita odata cu CD-ul de instalare). Dupa completare se alege "NEXT".

Urmatorul ecran este cel in care trebuie sa introducem cheia produsului. Aceasta cheie se gaseste pe licienta sau pe spatele copertii CD-ului de instalare. Aceasta cheie este formata din 5 grupuri de cate 5 litere sau cifre. Dupa introducerea codului se apasa "NEXT".

In urmatorul ecran se alege numele calculatorului. Numele calculatorului poate fi format din litere (A la Z), numere (0 la 9) si cratime (-). Nu se pot folosi spatii goale sau puncte (.).
De asemenea se alege parola si pentru administratorul sistemului. Nu este neaparat necesar completarea acestei parole in acest moment dar nu trebuie neglijat acest aspect. Se recomanda aplicarea unei parole inca din acest moment.

Dupa apasarea butonului "NEXT" se ajunge in ecranul in care se seteaza data, ora si zona timpului (pentru Romania aceasta este GMT+2). Se poate alege daca calculatorul va schimba automat data pentru decalajele orare provenite din trecerea la ora de iarna sau de vara. Se apasa "NEXT".

In cazul in care calculatorul detine un modem si acesta este recunoscut de catre Windows XP va aparea un ecran in care putem configura modul de formare al numarului (tone pentru linii digitale sau pulse pentru linii analogice), prefixul, un numar ce trebuie format in cazul in care nu aveti legatura directa cu exteriorul.

In cazul in care calculatorul poseda adaptor de retea si acesta este recunoscut de catre Windows XP, vor mai aparea doua fereastre.

Prima fereastra va contine setarile pentru adaptorul de retea. Exista doua variante. Setarile tipice (Typical settings) si setarile personalizate. Setarile tipice creeaza conexiunile de retea folosind clientul pentru Microsoft Networks. Setarile personalizate permit utilizatorilor avansati configurarea manuala a componentelor ce vor fi instalate.
In cazul in care calculatorul face parte dintr-un domeniu sau un workgroup, urmatorul ecran permite alegerea numelui workgroup-ului sau domeniului (pentru alegerea numelui domeniului este necesar un utilizator cu drepturi de adaugare a statiei in domeniu).

Dupa toate aceste configurari Windows XP va continua instalarea bazandu-se si pe informatiile primite de la utilizator prin intermediul configurarii de mai sus.

Dupa repornirea sistemului Windows XP acesta va afisa o fereastra referitoare la setarile monitorului si ale placii video. Initial acesta este setat pe 640x480 256 culori. Dupa apasarea butonului "OK", daca monitorul si placa video suporta rezolutia 800x600 adancime de culoare 16 biti, veti putea apasa "OK" pentru pastrarea acestei rezolutii. In cazul in care nu vedeti aceasta imagine inseamna ca monitorul sau placa video nu suporta aceasta rezolutie si ecranul va reveni la setarile precedente in 30 de secunde.

Dupa acesta setare va aparea o alta aplicatie de configurare a Windows XP. Pentru a trece dintr-un ecran in celalalt se apasa "NEXT".

Windows XP va incerca sa determina daca aveti deja o conexiune activa la Internet (legata si de setarile precedent facute la configurarea adaptorului de retea).

Daca nu considerati acest pas ca fiind necesar acum puteti apasa "Skip" pentru a trece mai departe.

Daca vreti sa configurati acum aceste setari, alegeti tipul de conexiune prin care va veti lega la internet (dial-ul, LAN, DSL) si introduceti parametrii necesari pentru realizarea conexiunii la Internet.

In urmatorul ecran vi se ofera posibilitatea activarii Windows XP. In cazul in care nu doriti sa faceti activarea acum puteti da "Skip" pentru a trece mai departe. In cazul in care doriti sa realizati activarea Windows XP in acest moment, este necesar completarea pasului precedent pentru configurarea accesului la Internet, activarea in acest moment necesitand o conexiune activa la Internet.

Urmatorul si ultimul pas este cel in care trebuie sa introduceti cel putin un utilizator ce se va folosi Windows XP.

NOTA: Toti utilizatorii introdusi la acest moment vor avea drepturi de Administrator asupra sistemului.

Apasati "Next" si in urmatorul ecran apasati ultimul buton inainte de terminarea instalarii: "Finish".


Document Info


Accesari: 7712
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )